|
שלום רב.
אני בת 32, אחרי טיפול ב-ABVD ללימפומה. טיפול כימו' אחרון בתחילת אוגוסט 2011. במקביל קיבלתי זריקות של דקאפפטיל אחת לחודש (זריקה אחרונה בסוף יולי 2011).
את המחזור הראשון אחרי סיום הטיפולים קיבלתי כ-3 חודשים אחרי הטיפול האחרון. מאז המחזור הנ"ל קיבלתי פעמיים נוספות (בהפרש של 4.5-5 שבועות בין מחזור למחזור).
בכל שלושת המחזורים עשיתי בדיקות דם לפרופיל הורמונלי: מחזור ראשון (בדיקה ביום 3 למחזור): LH-5.2, FSH-5.2, E2-103 מחזור שני (בדיקה ביום 3 למחזור): LH-5.4, FSH-4.5, E2-161 מחזור שלישי (בדיקה ביום 2 למחזור): LH-7.1, FSH-4, E2<100 (לא ניתן ערך מספרי של אסטרוגן בבדיקה זו).
לציין גם כי כל שלושת המחזורים היו בעוצמת דימום נמוכה ביחס למוכר לי לפני המחלה וגם נמשכים זמן קצר יותר.
האם עליי להיות מודאגת?
תודה!! |
|
|
|
| |
|
השאלה המקורית שלי היתה לגבי הריון טבעי (לא ממוקפאות) אחרי PET - אם וכמה זמן יש להמתין.. אשמח לתשובתך גם בעניין זה. תודה! |
|
|
|
| |
|
אני מבינה שזמן מחצית החיים הינו קצר ביותר אבל האם אין סכנת פגיעה אקוטית בזקיקים המבשילים שיתכן ויבייצו בהמשך? תודה |
|
|
|
| |
|
במידה וארצה להשתמש בעוברים/ביציות שהקפאתי לפני תחילת הכימותרפיה (ולא להרות באופן טבעי), כמה זמן (אם בכלל) אחרי PET-CT יש להמתין?
שוב תודה |
|
|
|
| |
|
שלום רב, כמה זמן אם בכלל מומלץ להמתין מביצוע PET-CT ועד שאפשר להתחיל בנסיונות להרות? תודה |
|
|
|
| |
|
אחרי סיום ה-ABVD קיבלתי גם הקרנות משך חודש וחצי נוספים. האם להקרנות (לאזור המדיאסטינום בלבד) יש משמעות טרטוגנית כלשהי או שה"ספירה" עד לתום ההשפעות הטרטוגניות של הטיפולים יכולה להתחיל במועד בו סיימתי את הכימותרפיה? שוב תודה! |
|
|
|
| |
|
שלום רב. ברצוני לדעת כמה זמן מסיום כימותרפיה (ABVD, כאמור) מומלץ לחכות עד שניתן להתחיל ולנסות להרות בבטחה. מבקשת לציין כי השאלה שלי מתייחסת אך ורק לפן הטרטוגני ולא לפן האימהי/אונקולוגי (דהיינו, לא למשך הזמן שמומלץ לחכות לפני שמנסים להרות בגלל צורך במעקב ע"י CT, סיכויי השנות מוגברים בשנתיים הראשונות וכו'). תודה רבה! |
|
|
|
| |
|
פרופ' מאירוב שלום,
אובחנתי כחולה בלימפומה לפני כחצי שנה. עתה סיימתי טיפולים כימותרפים (ABVD, אחת לשבועיים).
קיבלתי את הזריקה האחרונה של הדקפפטיל שבועיים לפני סיום הטיפול הכימותרפי (טיפול כימותרפי אחרון היה לפני שבוע). כלומר - זריקה אחרונה של דקפפטיל ניתנה לפני שלושה שבועות.
שאלתי: האם יש צורך בזריקה נוספת של דקפפטיל בעוד שבוע (אז יעברו ארבעה שבועות מהזריקה האחרונה) או שהזריקה שקיבלתי לפני שלושה שבועות "מכסה" גם את הטיפול הכימותרפי האחרון (שהיה לפני שבוע) באופן מספק?
בתודה מראש! אוטוטו בריאה (טפו טפו) |
|
|
|
| |