לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: אוהבים את הכלב או החתול שלכם ? אל תעשנו לידם

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.


מחקר מרתק, מצא קשר בין עישון טבק ומזהמי אוויר ביתיים למחלות נשימה בקרב כלבים וחתולים.


חוקרים מטאיוואן ביקשו לבדוק את הקשר בין מזהמי אוויר ביתיים, ביניהם בערה של כימיקלים שונים, אדי אפייה ומעישון טבק, לבין בעיות  ומחלות נשימה בקרב חתולים וכלבים אשר חיים עם בעליהם וחשופים אף הם למזהמים השונים.

מזהמי אוויר ביתיים, ביניהם עישון טבק, מוכרים בתור איום בריאותי על ידי ארגון הבריאות העולמי (WHO) כמחוללי מחלות נשימה ומוות, ופוגעים במיליוני בני אדם מדי שנה. באזורים עירוניים גם בעלי חיים מבויתים, כמו חתולים וכלבים חשופים למזהמים השונים, היות והם חולקים עם בני האדם סביבת חיים משותפת.

למחקר זה גויסו  348 בעלי חיים: 230 כלבים ו-118 חתולים אשר הגיעו עם בעליהם לבית החולים הווטרינרי של אונ' טאיוואן בעיר הבירה טאיפיי. בעלי החיים גויסו למחקר על בסיס הסכמה של בעליהם למילוי שאלונים בנוגע למצבם הבריאותי ומזהמי אוויר בסביבת מגורי בעלי החיים, ולאחר שהסכימו לביצוע מדידה של רמת זיהום ביתי.

במחקר זה השתתפו רק בעלי חיים השוהים בבית. כל בעלי החיים נבדקו על ידי וטרינרים וחולקו ל-2 קבוצות: אילו שסובלים מבעיות נשימה שונות, כגון: קוצר נשימה, שיעולים, נשימה כבדה,  נחירות ועוד, ולאילו שאינם סובלים ולא סבלו בעבר מבעיות נשימה (קבוצת הביקורת).

מעיבודים סטטיסטיים של נתוני המחקר נמצא, כי השילוב של בעירת קטורת עם עשן טבק בבית הגביר את קיומן של בעיות נשימה בקרב כלבים, אם כי קשר זה אינו מובהק סטטיסטית. לעומת זאת, משקלול הנתונים נמצא, כי חתולים אשר חיים בסביבת מגורים עם רמה גבוהה של מזהמי אוויר, ונחשפים בין היתר לעישון טבק, נמצאים בסיכון גבוה פי 4 לבעיות ולמחלות נשימה שונות, לעומת חתולים  אשר חיים בסביבת מגורים עם מדד זיהום  אוויר ממוצע.

 

המחקר פורסם במהדורת פברואר 2018 של כתב העת המדעי Journal of Veterinary Internal Medicine  ותורגם על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.
לתקציר המחקר באנגלית

פורסם במאי 2018