לתרומה

גורמי סיכון
חכם בשמש

תזונה נכונה מסייעת גם בהפחתת נזקים לעור

עוד בנושא
גורמי סיכון
המאבק בעישון
חכם בשמש
חכם בשמש - כיצד?
המלצות לשימוש נכון במסנני קרינה
חשיפה לשמש מבעד לשמשות המכונית
כובעים ובגדים כהגנה מפני השמש
חכם בשמש - מידע לילדים ובני נוער
UVA ו- UVB
מיטות ומכוני שיזוף
תכשירי שיזוף שונים
שיזוף בהתזה
חשיפת תינוקות וילדים לשמש
חוברת צביעה - מאי, גיא ונמש חכמים בשמש
שבוע המודעות למניעת סרטן העור ולגילויו המוקדם
פעילות האגודה להעלאת המודעות למניעת סרטן העור ואבחונו המוקדם
על ויטמין D וחשיפה לשמש
נזקי שמש בסקי
חכם בשמש - תשדירים
חוזר מנכ"ל משרד החינוך: התנהגות נכונה בשמש
תזונה נכונה מסייעת גם בהפחתת נזקים לעור
חולי פסוריאזיס הנחשפים לשמש
קרינה אלקטרומגנטית
תזונה ומשקל תקין
פעילות גופנית
כללים לחיים בריאים
אלכוהול וסרטן
גנטיקה וסרטן
גורמי סיכון סביבתיים
מניעה ואבחון מוקדם של סרטן השד
מניעת סרטן המעי הגס
מניעת סרטן צוואר הרחם
אסבסט
המלצות המועצה הלאומית לאונקולוגיה למניעת סרטן
הרצאות בנושאי מניעת סרטן

מחקר חדש קובע תזונה נכונה מסייעת גם בהפחתת נזקים לעור הנגרמים עקב חשיפה לשמש.

מחקר בינלאומי, אשר עקב אחר הקשר בין הרגלי האכילה ותהליך התקמטות העור של כ- 500 נשים וגברים המתגוררים ביוון, אוסטרליה ושוודיה במשך שנה, קבע כי אכילה של ירקות מסייעת להאטת התקמטות העור ולמיזעור הנזקים. המחקר נערך ביוזמת הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת מונש במלבורן אוסטרליה ואומץ על ידי אגודת סרטן העור האוסטרלית. האגודה למלחמה בסרטן בישראל, מאמצת אף היא את מסקנות המחקר אשר תואמות את המלצותיה הקבועות, במקביל לחשיפה מבוקרת לשמש, להרבות באכילת ירקות, קטניות, לחם מלא ומוצרי חלב דלי שומן.

על מהלך המחקר

משתתפי המחקר נתבקשו למלא שאלונים מפורטים המתייחסים לתפריטם היומי. במקביל, נמדדה ונרשמה התקמטות עורם באיזורים החשופים לשמש בעזרת מיקרוסקופ מיוחד. מתוצאות המחקר עלה כי עורם של אלה מבין הנבדקים המתגוררים ביוון, אשר הרבו בתזונה עשירה בירקות בעלי עלים ירוקים ושעועית, התקמט פחות לעומת של אלה שהעדיפו תזונה עתירת בשר מעובד וקינוחים בעלי אחוזי שומן גבוהים. באופן דומה, תושבי אוסטרליה אשר נוהגים לצרוך פירות, סרדינים, אספרגוס, לחם מלא ותה ותושבי שוודיה אשר מרבים לצרוך מוצרי חלב דלי שומן, תרד מבושל ושעועית לבנה עורם התקמט פחות.

מסקנות המחקר

מסקנות המחקר מצביעות כי הזדקנות והתקמטות העור עקב החשיפה לשמש, מושפעת מבחירת התזונה של האנשים גם כשמדובר בבעלי רקע אתני שונה. תזונה "ים-תיכונית" אשר מכילה הרבה פירות, ירקות, קטניות, שמן זית ודגים עשויה ככל הנראה לסייע במזעור הנזקים לעור הנגרמים על-ידי השמש, לעומת זאת, צריכת מזון עתיר שומן, סוכר וקלוריות, כגון חמאה, מרגרינה ובשר, אשר גורמים לעודף משקל, בעיות לב וכלי דם, סוכרת וכו' אינם מומלצים גם משום שהם קשורים בהזדקנות מואצת של העור.