לתרומה

הסברה והדרכה
סקירת חידושים במחקר

רמות גבוהות של HDL (כולסטרול טוב) מפחיתות את הסיכון לסרטן מעי גס

עוד בנושא

חוקרים מהמוסד הלאומי לבריאות הציבור והסביבה בבילטהובן שבהולנד מצאו, כי רמות גבוהות של הכולסטרול הטוב HDL קשורות להפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס.

במסגרת מחקר זה, נבדקו והושוו הרגלי תזונה של  1238 נשים וגברים, אשר חלו בסרטן המעי הגס, לאלה של  1238 אנשים ללא המחלה. כל המשתתפים נשאלו בנוגע להרגלי התזונה ואורח החיים שלהם. נבדקו גם  הרגלי עישון ותזונה. החוקרים מצאו שרמות  כולסטרול HDL גבוהות ושל שומן נוסף בדם, אפוליפופרוטאין איי (apoA), קשורות לירידה משמעותית בסיכון לסרטן המעי הגס. עם זאת, לא נמצאה השפעה על הסיכון לחלות בסרטן פי הטבעת. החוקרים מצאו שמול עלייה של 16.6  מ"ג/ד"ל ברמות ה-HDL ועלייה של 32 מ"ג/ד"ל ברמות ה-apoA, הסיכון לסרטן המעי הגס ירד ב-22% וב-18% בהתאמה.

בתגובה לממצאי המחקר, מומחים טוענים שלמרות שהוא מוכיח את קיום הקשר ההפוך בין רמות ה-HDL לסיכון לסרטן המעי, ישנו מקום להמשיך ולחקור את הקשר במחקרים נוספים על מנת לאשש את הממצאים ולהבין את המנגנון שעומד מאחוריהם. במידה ומחקרים נוספים יאששו את הממצאים, המומחים ממליצים לאנשים עם רמות נמוכות של HDL  לפעול לשינוי אורח החיים שלהם, במטרה להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס.

 

המחקר פורסם ב- 7.3.11 בכתב העת Gut.

 

עלה לאתר: אפריל 2011