לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: אלכוהול כגורם סיכון בקרב בנות נוער עם היסטוריה משפחתית של סרטן שד

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.


נשים החולות בסרטן השד תוהות כיצד יכולות בנותיהן להפחית את הסיכון שלהן לחלות. במענה לכך, בחנו חוקרים מאוניברסיטת הארווארד גורמי סיכון של בנות-נוער לפתח מחלת שד שפירה. מחלה זו מהווה גורם סיכון מבוסס לסרטן השד. נשים בעלות היסטוריה של סרטן השד נוטות יותר להיות מאובחנות כחולות במחלת שד שפירה, בעיקר בגילאים הצעירים (25-29 שנים).

אלכוהול
במחקר השתתפו 6,888 ילדות ובנות נוער, אשר היו בנות 9-15 בשנת 1996. המשתתפות מילאו שאלונים פעם בשנה עד לשנת 2001 ובהמשך בשנים 2003, 2005 ו-2007. הן מסרו מידע בקשר לצריכת אלכוהול, המחזור החודשי, גובה ומדד מסת הגוף. כמו כן נאסף מידע בנוגע להיסטוריה המשפחתית שלהן בנוגע לסרטן השד ומחלת שד שפירה. בשאלונים של השנים 2005 ו-2007 (גילאי 18-27) נתבקשו המשתתפות לדווח על אבחון באמצעות ביופסיה של מחלת שד שפירה.  

 

במהלך תקופת המחקר אובחנו באמצעות ביופסיה 67 מקרים של מחלת שד שפירה בקרב המשתתפות. נמצא, שהיסטוריה משפחתית של סרטן שד או מחלת שד שפירה העלה את הסיכון של המשתתפות לחלות במחלת שד שפירה. בנות-נוער בעלות היסטוריה משפחתית של סרטן השד או מחלת שד שפירה, אשר צרכו אלכוהול (7 מנות משקה בשבוע) היו בעלות סיכון כפול לפתח מחלת שד שפירה לעומת בנות-נוער עם היסטוריה משפחתית, אשר לא צרכו אלכוהול. גורמי הסיכון של משתתפות ללא היסטוריה משפחתית היו שונים מאלה של משתתפות בעלות היסטוריה משפחתית וכללו מדד מסת גוף בילדות וגובה בבגרות.

 

החוקרים מסיקים מממצאי המחקר, כי בנות-נוער בעלות היסטוריה משפחתית של סרטן שד או מחלת שד שפירה עשויות להפחית את הסיכון שלהן למחלת שד שפירה ולסרטן השד באמצעות הימנעות מאלכוהול.

 

המחקר פורסם באופן מקוון ב-14.11.2011 בכתב העת Cancer.

עלה לאתר: נובמבר 2011

בחזרה לרשימת המאמרים בנושא סרטן השד  >>