לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: עישון האב בתקופת ההתעברות מגדיל סיכון הילד לחלות בלוקמיה

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



העישון מגדיל את הסיכון ב- 15% - 44%

מחקר שנערך באוסטרליה מצא שילדים שאבותיהם עישנו במהלך תקופת התעברות האם, הם בעלי סיכון גבוה ב- 15% לעומת ילדים אחרים, לחלות בלוקמיה לימפובלסטית חריפה

(ALL- Acute Lymphoblastic Leukemia). סוג סרטן זה הוא הנפוץ ביותר בקרב ילדים.

 

קבוצת חוקרים ממכון "מטלטון " לחקר בריאות הילדים באוסטרליה סקרה במשך 3 שנים (2003 - 2006) 400 ילדים מתחת לגיל 15 החולים ב- ALL. ההורים במשפחות ילדים אלה התבקשו לתת מידע בנוגע להרגלי העישון במשפחה.

 

התוצאות הושוו עם התוצאות שהתקבלו ממשפחותיהם של 800 ילדים בריאים.

 

החוקרים לא מצאו קשר בין עישון האימהות לבין סיכון מוגבר של הילד לחלות בלוקמיה לימפוליצית חריפה.

 

לעומת זאת, נמצא כי ילדים, אשר אביהם עישן בתקופת ההתעברות, הם בעלי סיכון גבוה ב-15% לחלות בלוקמיה לימפוליצית חריפה. בנוסף נמצא כי אלה שעישנו לפחות 20 סיגריות ביום מגדילים את הסיכון של ילדיהם לחלות בלוקמיה ב- 44%.

 

בעשן הטבק נמצאים רעלים רבים כולל מחוללי סרטן (קרצינוגנים), חומרים מסוכנים אלה יכולים לחדור לתאי הזרע של הגבר ולפגוע ב- DNA  שלו, דבר שבעתיד עלול לגרום לתחלואה בילדיו.

 

המחקר אינו מוכיח שסרטן בקרב ילדים נגרם אך ורק על-ידי DNA פגוע של האב. יחד עם זאת, תוצאות המחקר מצביעות, כאמור, על כך שגורם העישון בקרב אבות בתקופה של התעברות האישה, מעלה סיכון ל ALL אצל ילדם.

 

ממצאים אלו אמורים לעודד גברים להפסיק לעשן, במיוחד כשמדובר על הרחבת המשפחה.

 

המאמר התפרסם ב- American Journal of Epidemiology

 

עלה לאתר: דצמבר 2011

 


בחזרה לרשימת המאמרים בנושא עישון  >>