לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: על הקשר בין ביופסיה לאבחון סרטן הערמונית ותפקוד מיני בגברים

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.


השפעת פרוצדורת הביופסיה לאיבחון סרטן הערמונית, על התפקוד המיני בגברים

חוקרים מאוניברסיטת קנזס בארה"ב, ביקשו להעריך את תופעות הלוואי הנלוות לביצוע ביופסיה של בלוטת הערמונית המתבצעת בעזרת טכנולוגיית "TRUS" - ביופסיה המבוצעת דרך הרקטום בעזרת הדמיית אולטרה-סאונד.

 

במסגרת המחקר נשאלו גברים אשר עברו את הפרוצדורה הנ"ל, בעזרת שאלון, אודות התפקוד המיני שלהם ותסמינים אחרים. המשתתפים מלאו את השאלון, שבוע לאחר הפרוצדורה, 4 שבועות ו-12 שבועות לאחר ביצוע הפרוצדורה.

 

במחקר השתתפו 220 גברים, בגיל ממוצע של 64 וברמה ממוצעת של - PSA 6.7 .

 

עם תחילת המחקר ולפני ביצוע הביופסיה, 38.6%, דיווחו על העדר בעיה בזקפה, 22.3% דיווחו על בעיה מתונה בזקפה, 15.5% דיווחו על בעיה מתונה - בינונית בזקפה, 10% על בעיה בינונית בזקפה, ו - 13.6% דיווחו על בעיה רצינית בזקפה.

 

על פי מדד שנקרא IIFE-5, אותו "הפעילו" החוקרים למדידת תפקוד הזקפה לפני הביופסיה, ובפסקי הזמן שנקבעו לאחריה, נצפתה ירידה בתפקוד:

  • 18.2 לעומת 15.5 - שבוע אחד לאחר הביופסיה.
  • 18.4 לעומת 17.3 - 4 שבועות לאחר הביופסיה.
  • 18.4 לעומת 16.9- 12 שבועות לאחר הביופסיה.

החוקרים מסיקים כי מידת ההשפעה של הפרוצדורה על התפקוד המיני, לא מוערכת נכון, ויש ליידע את המטופלים אודות השפעות אפשריות של פרוצדורה זו.

המחקר פורסם במהדורת אוגוסט 2015 של כתב העת British Journal of Urology

קישור לתקציר המאמר באנגלית
עלה לאתר: אוקטובר 2015

בחזרה לרשימת המאמרים בנושא סרטן במערכת המין הגברית  >>