לתרומה
חפש
דף הבית
הודעות הדובר

מוצרי חלב טובים לא רק לחג השבועות - צריכת חלב ומוצריו עשויה להקטין את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס

05/06/2011

על הקשר בין סידן לבין סרטן

מחקרים מצביעים על הקשר בין  צריכת מזונות עשירים בסידן לבין הפחתת הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס. כמו כן, ישנן עדויות לכך שנטילת תוספי סידן יכולה להועיל במניעת היווצרות פוליפים במעי. מצד שני, ישנן עדויות לכך שנטילת כמויות גבוהות של סידן, במיוחד נטילת תוספי מזון, קשורה לסיכון בהתפתחות סרטן הערמונית ובמיוחד הסוג הממאיר יותר.

 

לאור זאת, רצוי  לקבל את כמות הסידן המומלצת בעיקר דרך צריכת מזונות המכילים סידן. מומלץ לבחור מוצרים דלי שומן, על-מנת להפחית את רמות השומן הרווי.

 

לפי המלצות ארגון הסרטן האמריקאי (ACS) בנוגע לצריכת סידן:

כמות הסידן היומית המומלצת הינה של 1,000 מ"ג ליום עבור קבוצת גיל 19 - 50, ושל 1,200  מ"ג ליום עבור בני 50 ומעלה. מקור מצוין לסידן מהווים מוצרי חלב, קיטניות וירקות ירוקים.

לקט מאמרים עדכניים מהעולם

צריכת חלב אצל ילדים עשויה להקטין סיכון לחלות בסרטן המעי הגס בגיל מבוגר

ד"ר ניבה שפירא, תזונאית קלינית מהמכון לחקר התזונה בביה"ח בלינסון ויועצת האגודה למלחמה בסרטן, מציינת ממצאי מחקר חדש, הנוגע לצריכת חלב בקרב ילדים והסיכון לחלות בסרטן המעי הגס בגיל מבוגר.

 

bul3 לחצו כאן למידע נוסף על המחקר

צריכת יוגורט עשויה להגן מפני סרטן המעי הגס

חוקרים איטלקים מצאו קשר בין צריכה גבוהה של יוגורט לבין הקטנת הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס. מחקרים קודמים הצביעו על קיומו של קשר כזה, אך מסקנותיהם לא היו חד-משמעיות.

 

bul3 לחצו כאן למידע נוסף על המחקר 

חלב ומוצריו מפחיתים סיכון לחלות בסרטן המעי הגס

חוקרים הולנדים בדקו את הקשר שבין צריכת מוצרי חלב שונים לבין הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס. במחקר זה נסקרו 19 מחקרים, אשר התפרסמו עד למאי 2010 ובהם נבחן הקשר שבין צריכת מוצרי חלב לבין הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס.

 

bul3 לחצו כאן למידע נוסף על המחקר 

צילום: photostock