לרגל יום העצמאות ה-71 למדינת ישראל, יוצאת האגודה למלחמה בסרטן בהמלצות לציבור החוגגים להפחתת הסיכון לחלות בסרטן. על פי ההמלצות רצוי להפחית ואף להימנע מאכילת בשר ומוצרי מזון העשויים על גחלים ולהרבות באכילת ירקות ופירות. מומחי האגודה למלחמה בסרטן מסבירים שבתהליך צליית הבשר בטמפרטורה גבוהה מאוד עלולים להיווצר חומרים מסרטנים. אם כבר מחליטים לעשות "על האש" ביום העצמאות, מומלץ להכין את הבשר רק על גחלים שכבר האפירו ולא בתוך להבות האש הגלויה, אשר הן הגורמות ליצירת החומרים המסרטנים. אם הבשר נחרך והפך שחור, יש להסיר חלקים אלו ולא לאכול אותם.
חג עצמאות שמח ובריא,
נאוה עינבר
דוברת
האגודה למלחמה בסרטן
050-2099416