|
|
שלום רב,
עברתי טיפול בהקרנות (SBRT) של הערמונית, קיבלתי זריקה של DECAPEPTYL 11.25, טיפול הורמונלי במשך חודש עם CASODEX ושוב פעם טיפול בהקרנות (SBRT) של בלוטת לימפה קטנה מאוד באגן שפוספסה מהתחלה בגלל שהוזמנתי לביצוע ההקרנות של הערמונית לפני קבלת תוצאות ה-PET CT PSMA.
נכון להיום, אני כבר 3 חודשים לאחר סיום כל הטיפולים. נאמר לי בעל פה שלאחר 3 חודשים אני צריך לבצע בדיקות PSA וטסטוסטרון.
הכל טוב ויפה, רק שאינני יודע אצל איזה רופא אני צריך להמשיך את המעקב, לאחר קבלת התוצאות: האם אצל רופא אורולוג או רופא אונקולוג?
את הטיפולים ביצעתי בתל השומר, אבל לא הוסבר לי לאחר סיום איך ואיפה אני צריך להמשיך את המעקב. לגבי הרופאים האונקולוגיים שאפשר למצוא בקופת חולים מאוחדת, אין ציון על מומחיות בתחום האורולוגיה אונקולוגית או אונקולוגיה אורולוגית כפי שיש לגבי הרופאים המומחים שאליהם אפשר לפנות לקבלת חוות דעת שניה. אינני מבין גם מה ההבדל בין האורולוגיה אונקולוגית או אונקולוגיה אורולוגית?
בתודה מראש,
דניאל |
|
|
| |
|
|
תבקש מהרדיותרפיסט שטיפל בך שיפנה אותך לאונקולוגיה במוסדו.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום פרופ' אבישי סלע ,
בעלי עבר ניתוח רדיקאלי ב 2018 + 28 הקרנות+ וזריקת הורמונלית לחצי שנה, כל הזמן מדד PSA היה 0.014 , ביולי התחיל לעלות ובאוקטובר היה 0.15 עשה PET CT ומצאו פיזור גרורתי בבלוטות לימפה ברטרופריטונאוםו בשלד -סטרנום וירך ימין, קליטה מוגברת באדרנל משמאל,
מיד עם תוצאה קיבל FIRMAGON פעם בחודש, והכניסו למחקר MK 3475- תרופתי פמברוליזומאב בשילוב עם אנזלוטמיד.
בעלי מרגיש שגרורה של סטרנום ממש גודלת מידי יום , האם ניתן לשלב עוד טיפול על מנת לעצור גדילה של גרורה זו, האם יש בדיקת דם ומה היא שיכולה להתאים טיפול מתאים לגרורות שיש לבעלי ? אחרי כמה זמן ניתן לראות תוצאות של טיפול , אך ניתן לדעת שגרורות הם מסרטן הערמונית ולא ממקור אחר?
אני מאוד מאוד מודאגת .
תודה
|
|
|
| |
|
|
הערכת הטיפול במחקר מתבצעת בזמנים קבועים, או בהתאם לתלונות המטופל. אם בעלך חש בגדילת גרורה בעצם בית-החזה, רצוי שיעבור הדמיה בדומה לזאת שבוצעה בהכנה למחקר, להשוואה. קחי בחשבון כי אם בעלך מטופל בזרוע המחקר, בחולים כאלו תואר מצב של התקדמות "מדומה" שהיא זמנית ונובעת מהסננת הגידול בתאים חיסוניים, מצב שמביא לתגובה חיובית בהמשך לגרורה.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
תודה רבה לך פרופ' אבישי סלע על התגובה מהירה ועל ההסבר שהרגיע אותנו.
מתשובתך אני מבינה שהטיפול עובד . וזאת תופעה ידוע במחקר.
יום טוב |
|
|
| |
|
|
שלום לפרופ סלע ,
ברשותך 2 שאלות :
1. אני בן 75 . לפני 5 שנים עברתי ניתוח רובוטי בגלל סרטן ערמונית . psa לפני הניתוח היה 3.1 . גליקסון לפני הניתוח היה 4+3 ואחרי הניתוח על פי הדוח הפטולוגי 3+4 . מאז הניתוח ה PSA נשאר קבוע בערך 0.008 . יש לציין שאחרי הניתוח לא היו לי בעיות שליטה בשתן ולמעשה לא השתמשתי בפדים .
בשנה אחרונה התחלתי לסבול ממתן שתן לעתים כמעט כל שעה וחצי . בלילה אני מתעורר פעמיים בגלל אותה בעיה . במשך היום אני סובל מאי שליטה במתן שתן ואם אני לא מספיק מודע להתרוקן , השתן יורד בצורה לא רצונית . קשה לי להתאפק וכך אני מוצא את עצמי עם מכנסיים ותחתונים רטובים . מדובר על כמויות קטנות של שתן .הדחף הוא כל כך גדול שאני חייב להתרוקן מיידי אחרת השתן יוצא ללא שליטה וכך אני מוצא את עצמי מטיל שתן ליד כל עץ או קיר . לא
נעים ! מה המלצתך פרופ' סלע ?
2.לצערי הרב יש לי הרבה חברים ומכרים שעברו ניתוח רובוטי או ניתוח פתוח . אצל יותר ממחצית מהם , הגידול חזר אחרי 6 שנים , 10 שנים ואפילו 12 שנה והם נזקקו להקרנות .
רציתי לשאול אותך במקרה שלי מה הסיכויים שאחלה שוב וכמה זמן אפשר לחיות עם הנתונים שלי .
תודה רבה לך , |
|
|
| |
|
|
1. קשה לי לענות ללא שיחה ובדיקה. ברמות כאלו נמוכות של PSA זה כנראה לא קשור לניתוח. כדאי לשלול זיהום בדרכי השתן ושאורולוג יברר, ע"H בדיקה רקטלית ואולי MRI של האזור.
2. "הרבה" חברים אינו מדגם סטטיסטי. ניתן להגדיר עד גבות מסוים את דרגת הסיכון לחזרת החלה בהתאם לפרטי הפתולוגיה בניתוח. חזרה לאחר ניתוח מתנהגת בצורה יותר מתונה מאשר אבחון עם מחלה גרורתית.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
שלום רב
אני בן 67 לפני חודשיים קיבלתי אבחנה adenocarcinoma הערמונית לאחר בירור מקיף.PSA -29,גליסון 9, בלוטות לימפה נגועות באגן ורטרופריטונום.
ב23/12/20 התחלתי טיפול הורמונלי כולל: אבירטרון , פרדניזון, וזריקה זולדקס פעם ב3 חודשים.
לאחר 3 שבועות של טיפול הופיע לי תכיפות ודחיפות במתן שתן (תרבית שתן ושתן כללית תקינים) תדירות מתן שתן גדלה עד 12 פעם ביום(לא מצליח להתאפק) וגם התחלתי להטיל שתן בלילה, עד התחילת הטיפול לא הייתי מתעורר בלילה. PSA חוזר 8.5, אולי יש לך מושג מה סיבה לכך?
ומה יש עלי לעשות כדי לשפר את האיכות החיים שלי. |
|
|
| |
|
|
בחלק מהחולים, בשלב הראשון של מחלתם, מופיעה החמרה זמנית של המחלה מכיוון שרמת הורמון המין הגברי עולה עד לדיכוי לאחר כ 3 שבועות. גם במתן Casodex, שלא ציינת אם קיבלת, חלק מהחולים מפתחים תופעה זאת. ייתכן וזאת סיבה מאחר ונשלל זיהום, אם כי הייתי מצפה שלאחר חודשיים לא יהיו בעיות ובשל ירידת ה PSA. אפשרות אחרת היא דלקת של הערמונית משנית לביופסיה (לא צוין מתי בוצעה) וייתכן שתרביות ובדיקת שתן שליליות, אלא אם מתבצע איסוף השתן לאחר לחץ על הערמונית בבדיקה רקטלית. ייתכן וכדאי לנסות טיפול אנטיביוטי. טיפול כזה צריך לארוך 7-10 ימים. תתייעץ עם רופא המשפחה שלך.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
תודה רבה על תשובה מהירה. אני מאוד מעריך את זה. אני מקווה שאני מטופל עם החמרה זמנית.
השלמה לאנמנזה שלי :
ביופסיה הערמונית עשיתי ב11/11/2020,
CASODEX= ZOLADEX ? אם כן אני קיבלתי זריקה במינון 10.8 מ"ג בתאריך 23/12/20.
|
|
|
| |
|
|
כל אחת מהאפשרויות שציינתי אפשרית.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
המשך בדיקת רקטום ידנית תקינה, psa 5.8 |
|
|
| |
|
|
פרופ' יקר, תודה על תשובתך המהירה, אך מבקש לדייק לעצמי, בצילום הmri הם איבחנו שני נגעים והוגדר pird 3 חשד לממאירות ברמה בינונית,לאחר מכן בביופסיה פיוג'ן התוצאות ביטלו ממאירות והוגדרו כדלקת, בהיתייעצות השניה עם מומחה נוסף הוא הציע ביופסיה נוספת פרניאלית כניסה ממקות אחר לא מהרקטום בכדי להיכנס עמוק יותר לתוך הערמונית כי לדעתו לא הגיעו לנגעים, מה לעשות פרופסור? לעשות ביופסיה נוספת או להיסתפק בתוצאה הראשונה?
סליחה על השאלות הנוספות |
|
|
| |
|
|
לא נמסר PSA ורקע משפחתי. ב PIRADS3 סיכוי של 30% לסרטן. בגיל זה, להבנתי, כדרי לדעת במה המדובר.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
שלום פרופ' אני בן 50, עשיתי mri וגילו שני נגעים, הופנתי לביופסיה פיוג'ן והיתברר שזאת דלקת בביופסיה, לא הייתי שקט פניתי ליעוץ נוסף לפרופ' מומחה שאמר שצריך ביופסיה נוספת לא רקטאלית אלא פיוג'ן פרניאלית אשר תגיע אל תוך הערמונית כי הנגעים נימצאים בתוך הערמונית לדעתו וכנראה שבביופסיה הקודמת לא הגיעו אליהם, מכיוון שיכולות להיות לביופסיה זו פרניאלית תופעות לוואי הציעו לי אנשים יודעי דבר מנסיונם לעשות פט סיטי pams, מה נכון וכדאי לי לעשות שוב ביופסיה או פט סיטי pams? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי כי אני לפניי החלטה, תודה רבה |
|
|
| |
|
|
דלקת של הערמונית אינה ממוקדת. לכן, אם בכל הביופסיות, כולל אתרי העניין ב MRI, רואים דלקת, מעריך שאכן המדובר רק בדלקת. האינדיקציה לביופסיה צריכה לנבוע מהגדרת הממצא ב MRI ופרמטרים השונים של מחלתך. בד"כ MRI עדיף על PET-PSMA בהגדרת ממצאים בערמונית, אולם תואר גם ממצאים שנראו ב PET-PSMA ולא ב MRI. אין הבדיקה אבסולוטית.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
בן 84 גליסון 7 (3+4), כריתה רדיקלית (נובמבר 1999)שנתיים טיפול בלוקרין, סיום טיפול קרינתי (07.2016), סיום קרינה חוזרת (09.2020).
10/2020 psa 0.04;
30/12/2020 psa 0.9;
12/01/2020 psa 1.61;
אני מוטרד מהזינוק ברמת psa בזמן קצר ורציתי לשמוע את התייחסותך לכך.
אני מניח שיומלץ לי טיפול הורמונלי ומאחר ועברו מעל 20 שנה מהטיפול בלוקרין אני מניח שיש פיתוחים חדשים ואשמח לשמוע מה מומלץ למקרה שלי. מה לגבי פירמגון ודקפפטיל דיפו. |
|
|
| |
|
|
המידע שאתה נותן אינו מאפשר להתייחס לשאלתך. מכיוון שהוקרנת פעמיים כנראה ההישנות הייתה במיטת הניתוח. עליך לבצע בדיקות הדמיה כדי לאתר מקור העלייה(PET-PSMA ו/או MRI). אם תהייה מחלה מינימלית, לא באזור מיטת הערמונית, שלא הוקרנה בעבר, ניתן יהיה להקרין. בכל מצב אחר יש לדון לגופו.
אין הבדל מהותי בין פירמגון ודקה-פפטיל מבחינת דיכוי הורמון המין הגברי ותוחלת חיים. יש הבדל בתחילת הדיכוי, תופעות לוואי לבביות (פחות עם פירמגון) והשליטה הביוכימית במחלה (יותר עם פירמגון).
בברכה, |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
לאבי בן 75 יש סרטן הערמונית פלוס גרורות בעצמות.
סרטן הערמונית התקדם לסרטן בכיוון השלפוחית. נוצר מצב שהוא ליכול להטיל מיים. הוא כבר עם קטטר חודשיים. שלשום הוא עבר ניתוח שהיה אמור לגמול אותו מבקטטר על ידי הורדת שכבות של הערמונית שחוסמות. הניתוח נעצר עקב כך שראו גידולים שחוסמים את השלפוחית .
אני פונה בעקבות לחץ איום ונורא שאבי חווה מהקטטר.לחץ בשלפוחית ודקירות בפין.
רציתי לדעת איזה פתרון קיים על מנת עליו בכל אופן. |
|
|
| |
|
|
ניתן לשקול לבצע ציסטוסטומיה- החדרת צנתר דרך העור לשלפוחית השתן. יש לבדוק האם קיבל הקרנות לערמונית ע"מ להקטין את החסימה. ניתן לנקז את השתן מהכליות דרך צנתרים. לעיתים עקב חסימה ממושכת נפגעת אחת הכליות וניתן רק לנקז את הכליה הפעילה.
גם בגישה זאת קושי בהתמודדות עם הצנתרים. לבסוף, ניתן לשקול כריתה פליאטיבית של שלפוחית השתן. לרופא המטפל את המידע על מצב המחלה ובריאותו הכללית של אביך לייעץ על המשך הטיפול.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
שלןם בבדיקת ציטולוגיה נמצאו תאי TCC זאת לאיר שבבדיקת ציסטוסקופיה לא נמצא כלןם מה זה אומר ואיך ממשיכים הלאה |
|
|
| |
|
|
קשה לעיתים לאבחן בין תאי גידול ותאים תגובתיים משנית לדלקת. לכן יש לחזור שוב על הבדיקה הציטולוגית מספר פעמים. במקביל, יש לשלול גידול בדרכי השתן העליונות ע"י CTU וUretrroscopy. לבסוף, תלוי גם במיומנות של מבצע הציסטוסקופיה...
בברכה, |
|
|
| |
|
|
אודה להסבר על המונחים הבאים:
fibromuscular hyperplasia
and atrophic acini
immunostain of CK903 stains in the basal cells
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
fibromuscular hyperplasia and atrophic acini - תהליך שפיר.
immunostain of CK903 stains in the basal cells - סמן הצובע תאי רקמה של הערמונית וביטויו מעיד על תהליך שפיר בערמונית.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
אז אם הפנו להקרנות ללכת לחווד שנייה? |
|
|
| |
|
|
קשה לצפות על סמך 6 מילים שאינן מכילות כל מידע רללונטי על מאפייני המחלה להתייחס לטיפול בסרטן ערמונית.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
כמה זמן אחרי שטיפות BCG האחרונה מותר להתחסן ?
והאם מותר במהלך השטיפות מותר לרכב על אופניים |
|
|
| |
|
|
עבודות בודקות שילוב של חיסון עם BCG כהגנה בפני זיהום ב COVID-19 ע"ס מידע שזה מקטין זיהום במדינות שלא הפסיקו את החיסון עם BCG ומקטין עומס וירלי של וירוסים ממשפחת ה SARS. המנגנון- דרך חיזוק מערכת החיסון העצמית. לא מצאתי מידע על טיפול בשטיפות BCG, אולם ידוע ששטיפול כזה יכול לגרום לתגובות כלליות. סביר להניח שזה יכול להגביר את התגובה לחיסון. אפקט כזה לא ברור. לכן, להערכתי ייתכן שרצוי להימנע משילוב זה.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
אולי לא הובנתי . אני מחויב לקחת BCG בעקבות גידולים בשלפוחית השתן כ-6 במספר -אני לא יכול לדחות או לבטל אותם . ולכן שאלתי כמה זמן בתום ה-BCG השישי והאחרון אוכל לקחת את חיסון הקורונה -כלומר מתי מפסיק טיפול ה BCG השישי להשפיע עלי .
על פי תשובתך האחרונה "אף פעם" ??????????????????? |
|
|
| |
|
|
אני מניח שברור לך מתשובתי שאין מידע. ניסיתי לענות ע"ס מידע וקריאה. אני מעריך שכדאי לסיים את הטיפול השישי ולהמתין תקופה מסוימת, אולי חודש-חודשיים? אם מובן לך שייתכן ותהיה יתר תגובה חיסונית לחיסון, ואתה מאד מעוניין בו מסיבות ברורות, תיקח איתו ויהיה עליך ועל הרופא שלך להתמודד עם תופעות לוואי במידה ויופיעו.
במקביל, תתייעץ עם רופאים אחרים
בברכה, |
|
|
| |
|
|
|
|
פרופ. סלע שלום,
אני מוטרד מהתוצאות שאני רואה. להלן הפרטים:
מצורף קובץ תוצאות PSA ו FREE PSA.
1/2009 - ביופסיה. תקין.
3/2011 - 3PCA = 7. תקין.
1/2017 עברתי להשתמש בתרופת דואודרט.
במשך כל התקופה הבדיקה הידנית היתה תקינה.
1. האם דואודרט מטה את התוצאות של PSA ו FREE PSA?
2. אם כן, מה הקריאה האמיתית?
3. מה היית ממליץ לעשות עכשיו?
גודל ערמונית:
1/11 – 31 סמ"ק
3/14 – 45
4/16 – 62
2/17 - 50
|
|
קובץ נלווה: | לחץ כאן לקישור לקובץ נלווה | |
|
| |
|
|
דודוארט מפחית יצירת PSA מרקמת ערמונית. הערך האמיתי של PSA צריך להיות מוכפל. לא מכיר ספרות לגבי Free PSA.
אם קיים חשד יש לשקול לבצע MRI ערמונית.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
פרופ. סלע בוקר טוב,
תודה עבור תשובתך המהירה.
בהתחשב בקפיצה הגדולה שלי במדד ה PSA (קפיצה מ 1.97 ל 3.53 תוך 11 חודש, ועוד עם דואדארט) ומדד 0.09 של Free PSA האם כדאי לבצע בדיקת MRI או ישר לבצע ביופסיה, אולי ביופסית פיוז'ן? שכחתי לציין כי אני בן 80.
תודה. |
|
|
| |
|
|
מתחילים עם MRI. ההחלטה על הביופסיה צריכה להידון בהמשך, בהתאם לתוצאות הבדיקה, עם הרופא המטפל תוך התייחסות למצב בריאותך הכללי.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
תודה רבה רבה. סייעת לי רבות. |
|
|
| |
|
|
בן 84, לפני שנה וחצי בביופסיה גליסון 6, ממצא באונה ימנית בלבד . מאז במעקב PET_CT . האונקולוג המליץ על טיפול הורמונאלי, דחיתי עקב היסטוריה משפחתית של אלצהיימר לאחי הבכור בגיל דומה.
יש גרורות בעצם הירך ונודולים , גדלים, בריאות.
אין לי מגבלה כספית, האם יש טיפול מומלץ אחר? ללא תופעות הלוואי של הטיפול ההורמונאלי?
|
|
קובץ נלווה: | PET_CT אחרון | |
|
| |
|
|
לא מתאים שגידול Gleason 6, PSA- 2.37 שלח שלוחות לריאות ולעצמות. יש לברר את אי-ההתאמה.
ב CT-PET ישנם פרטי זיהוי שלך. לאחר אישור שקאתי את תשובתי, אמחוק את שאלתך.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
שלום פרופ"
PSA 25
PET PSMA ללא עדות למחלה גרורתית.
נקבע לי טיפול קרינתי בשיטת SBRT KNBV למנה של 36.25GY
ב-5 טיפולים.
במקביל קיבלתי טיפול הורמונלי ע"י זריקת DECAPEPTYL CNHBUI AK 22/5 לחצי שנה, וכדורי CASODEX במינון 50 מ"ג למשך 28 יום.
הוכנס לי גרגירי זהב,עברתי סימולציה ,ומתחיל את ההקרנות.
שאלתי:
עשיתי בדיקה PSA והתוצאה 0.3 מה דעתך? תודה רבה |
|
|
| |
|
|
לא ברור מה ה Gleason וכמה זמן עבר מתחילת הטיפול ההורמונלי והאם התחלת קרינה. אפקט הקרינה נמשך מעבר לסיום הטיפול הזה. קשה להתייחס לשאלה, פרט לכך שהגידול מגיב לטיפול. אם ה PSA 25, הטיפול ההורמונלי ממושך ונמשך בין 18-24 חודש.
בברכה |
|
|
| |
|
|
אנסה לדייק.
באוגוסט היה PSA 25.33
בדצמבר לאחר טיפול הורמונלי שקבעו לי זריקה לחצי שנה ה-PSA
ירד ל-0.3
בסוף ינואר מתחיל 5 הקרנות.
תודה רבה
|
|
|
| |
|
 |
אובחן גידול בכיס השתן ,בוצעו 2 ניתוחים לגרוד הגידול ללא הצלחה ,הוחלט לבצע נתוח כריתת כיס השתן והתקנת סטרומה ,לפני הנתוח עברתי 8 סדרות של טיפולים כימותרפיים שלאחר סיומן ביצעתי בדיקת פטסטי שהראתה שהגידול נסוג/ נעלם .
אני בדילמה אם יש חובה לבצע הנתוח על אף ממצאי הפטסיטי ולהסתפק במעקב וטיפול אלטרנטיבי לוודא שהגידול לא יחזור ? |
|
|
| |
|
|
ידוע שבטיפול כימי מקדים, מבוסס על Cisplatin, עדיין ישנה שארית מחלה חודרנית, גם אם הציסטוסקופיה תקינה. קיים סיכון בהתבססות רק על 3-4 מחזורי טיפול כימי מקדים.
PET-CT בדיקה שנועדה בעיקר לעקוב אחר גרורות מינימליות. ישנה אלטרנטיבה- טיפול קרינתי לשלפוחית. הרופא המטפל בך צריך לראות האם ישנם גורמי סיכון שמונעים גישה זאת, יתרונות וחסרונות.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה אתכם למפגש LIVE
על כל מה שלא ידעתם על שיקום מקצועי בביטוח לאומי - לחולי סרטן ולמחלימים.
ב-13.1.21 בשעה 10:00 תעביר מילי שורצמן, מנהלת תחום שיקום בביטוח לאומי, הרצאה בזום על תנאי הזכאות לשיקום על אפיקיו הרבים: סיוע בהשתלבות בעבודה, אבחון מקצועי, מסלולי לימוד ועוד.
ההרצאה ללא עלות אך יש להירשם מראש.
|
|
כתובת אינטרנט נלווית: | להרשמה | |
|
| |
|
|
שלום פרופ' סלע
רציתי לדעת מה פירוש "ללא ממצא חשוד ל ECE"
תודה
|
|
|
| |
|
|
Extra-capsular extension - חדירה מחוץ לקופסית.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
|
|
מחוץ למעטפת של הערמונית, אך ללא מעורבות אברים בסביבתה.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
עבודה מהבית בכתיבה וקלדנות, או הזנת נתונים, 054-8922727 פרטים נוספים אצלי בהודעה בוואצפ
|
|
|
| |
|
|
שלום , האם לאחר הקרנות בערמונית , ניתן לבצע ניתוח הקטנת הערמונית |
|
|
| |
|
|
לא, זאת אינה התוויה. לעיתים רחוקות מאד מבצעים כריתה עקב הישנות מחלה. לאחר הקרנה הניתוח מלווה בשיעור גבוה של דליפת שתן המחייבת חיתול קבוע.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
שלום , האם לאחר הקרנות לערמונית ניתן לקבל מידע ממצב הערמונית
בבדיקת mri , או שבגלל ההקרנות התשובה לא תהייה מדוייקת
ואם כן לאחר כמה זמן ניתן לעשות בדיקה שתהייה מדוייקת |
|
|
| |
|
|
מבצעים את הבדיקה באם קיים חשד לפעילות מחלה בערמונית. מידע על התגובה נקבע לפי PSA.
בברכה, |
|
|
| |