|
|
לפני 11 שנה גילו לי קשרית בגודל של 3 מ''מ והודיעו לי שזה לא מדאיג אבל צריך לבדוק אותה לאחר שנה ושכחתי את העניין לאחר לפני שבוע ביצעתי בדיקת ct למעשנים ואז גילו שהיא גדלה ל 8 מ''מ והתגלתה עוד אחת בגודל של כ3 מ"מ.
הומלץ לי לנתח ולהסיר את הקשרית 8ממ.
השאלה האם זה נחוץ ? קשרית שגדלה בצורה איטית מאד
תודה מראש |
|
|
| |
|
|
צריך לראות להתרשם ולקבל החלטה |
|
|
| |
|
|
אני חולה במיאלומה נפוצה ועמילואידוזיס. בבדיקת דם האחרונה קיימות תוצאות מחוץ לטווח שאינן ברורות לי:
גלובולין אלפא-1 5.3 (2.9-4.9)
גלובולין אלפא-2 13.8 (7.1-11.8)
גלובלולין גמא 7.9 (11.1-18.8)
igG 615 (700-1600)
igM 17.9 (40-230)
igA 58 (70-400)
האם מישהו יכול להסביר לי מה משמעות התוצאות הללו? תודה. |
|
|
| |
|
|
|
|
נא לפנות לפורום המתאים
זה פורום הסרטן ריאות |
|
|
| |
|
|
היי ותודה על העזרה.
עברתי לבית שכור לפני כמה שבועות שיש בו קמין עם ארובה שעוברת במקלחת.
הפעלתי את הקמין ולאחר כמה דק' התפוצצה הארובה בחלקה(חתיכה בגודל של 30-40 ס"מ) שהתפזרה, כאשר הספקתי להוציא בני בן השנה בדיוק שנייה לפני הפיצוץ.
לאחר שהתחלתי לטאטא ולאסוף את השברים עם הידיים גיליתי לתדהמתי כי מדובר באסבט.
כמובן נחרדתי ומאז אני בפחד מתמיד בנוגע להשלכות.
אציין כי בתחילה עשיתי את כל הטעויות האפשריות- טאטאתי את הרסיסים והרמתי עם הידיים ואווררתי את החדר מקלחת כאשר הפחד הינו שאבק אסבסט התפזר בכל חלל הבית.
בנוסף בתוך המקלחת היו סלי הכביסה שלי ושל בני והכנסתי אותם למכונה.
שוטטתי מעט וקראתי המון על הסבסט מה שבעיקר העלה משמעותית את המפלס החרדה.
שאלתי היא כזו:
1. האם יש בדיקה כלשהי לעשות לבני לאשתי ולי על מנת לעקוב?
2. האם הרסיסים שהתפזרו בחדר יכול להיות ונדבקו בבגדים שלנו ושל בני ולאחר שכיבסתי אותם בעצם זיהמתי את מכונת הכביסה ברסיסי אסבסט? האם לזרוק את המכונה? את הבגדים?
אודה מאד לתשובתך.
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
זה פורום העונה בנושא סרטן ריאה
נא לפנות לרופא תעסוקתי |
|
|
| |
|
|
הייתי מבקשת את תגובתה של דר' מיה גוטפריד-עדיין לא ראיתי רופא ריאות לאחר הצילום: RLL CT BIOPSY (Sheba Hospital) = cores of well differentiated mucin
producing adenocarcinoma with acinar and lepidic features.
Immunostains for TTF1 and CK5/6 are negative and noncontributory
for tumor origin.
PET CT did not reveal disease in the mediastinum, subdiaphragm or
elsewhere so this is likely to be a primary lung carcinoma |
|
|
| |
|
|
תלוי בגודל הממצא ומיקומו האם מתאים להתערבות ניתוחית |
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה אתכם למפגש LIVE
על כל מה שלא ידעתם על שיקום מקצועי בביטוח לאומי - לחולי סרטן ולמחלימים.
ב-13.1.21 בשעה 10:00 תעביר מילי שורצמן, מנהלת תחום שיקום בביטוח לאומי, הרצאה בזום על תנאי הזכאות לשיקום על אפיקיו הרבים: סיוע בהשתלבות בעבודה, אבחון מקצועי, מסלולי לימוד ועוד.
ההרצאה ללא עלות אך יש להירשם מראש.
|
|
כתובת אינטרנט נלווית: | להרשמה | |
|
| |
|
|
פרופ' ברבש אמר בראיון בטלויזיה כי יכולה להיות בעייה לחולי סרטן שמטופלים בקיטרודה לקבל חיסון נגד קורונה. מה עמדתך? תודה! |
|
|
| |
|
|
נכון
המלצה לכל חולי סרטן למעט חולים המטופלים באימונוטרפיה |
|
|
| |
|
|
לא הבנתי. מטופלי קיטרודה יכולים לקבל חיסון נגד קורונה או לא?
תודה |
|
|
| |
|
|
ההמלצה לחסן בתיאום עם האונקולוג המטפל על העיתוי |
|
|
| |
|
|
|
|
היי אשמח לעזרה , לאחר בדיקת ct בת 60 עם קוצר נשימה ושיעולים.
פרנכימת הריא -ות הופיעו הצללות עדינות בצורת "זכוכית מט -ב" LLL) 160-201(,
לא הודגם תסנין .
עץ טרכיו ברונכיאלי פתוח .
מעבר חזה בטן - שתי בלוטות לימפה בגודל עד 5 " מ מ בציר קצר בשומן סופרה דיאפרגמטי
מימין (184-201 ( , ללא שינוי .
אדרנלים תקינים .
הופיע בקע סרעפתי קטן |
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
שלום רב,
אבי ואחי נפטרו מסרטן ריאות ולכן אני חרד לתוצאות שהתקבלו ב-CT ריאות. אלא שרופאת המשפחה בחופשה ואשמח לעזרתכם.
להלן הממצאים:
מפתח בית החזה- בלוטת המגן תקינה .
לא נסרקה לימפאדנופטיה אקסילארית , מדיאסטינלית.
צל הלב מוגדל שמאלה .
סטנטים והסתיידויות בעורקים הקורונריים ובקשת האאורטה .
הסתיידויות בסחוסי הקנה , ברונכיאקטזיות צנטרי לובולאריות .
פרנכימה ריאתית :
LUL, RUL - שינויים פיברוטים , קשריות מסוידות – 0.3 ס"מ.
RML - גרנולומה 0.2 ס"מ.
LLL, RLL - גרנולומות – 0.1 ס"מ.
הצללות פסיות בבסיסים, שינויים אמפיזמטוטים פריפריים .
סדקים בין אונתיים מעובים, התעבות הפלאורה בחלקים פנדנטים של כלוב בית החזה.
מעבר חזה /בטן : בקע סרעפתי קטן , ושט פעור , אבן בכיס המרה .
תודה והמשך יום נפלא |
|
|
| |
|
|
ממצאים להראות לרופא ריאות |
|
|
| |
|
|
שלום רב אובחנתי בסרטן ראיות ממהיר שני גושים בגודל 2 ו3 וחצי סנטימטר בריאה ימין ויש התפשטות לעצמות מאחר ועברתי כריתה של חלק מהריאה השמאלית בעקבות גוש שפיר בריאה שמאל האופציה הניתוחית כנראה לא רלוונטית אצלי אני נפגש שבוע הבא עם מומחה ורציתי לברר איזה מידע חשוב לקבל מהרופא להמשך טיפול מיטבי |
|
|
| |
|
|
לאור הפיזור לעצמות יש לתת טיפול סיסטמי שיקבע אחרי השלמת בירור מולקולרי
מצב תפקודי מחלות רקע וכו
בהצלחה |
|
|
| |
|
|
לאור ההתפשטות ניתוח זו לא אפשרות
צריך להשלים בירור מולקולרי ואז לגבש עמדה טיפולית |
|
|
| |
|
|
שלום , רציתי להתייעץ לגבי הממצא בבדיקת CT ולאן לפנות.
בהתרשמות בסיום דוח ממצאי ה CT בית חזה נרשם:
"גוש סולידי היקפי עם גבולות ספיקולריים באספקט האחורי של פסגת האונה העליונה משמאל - ממצא חדש בהשוואה לבדיקה הקודמת, חשוד לנגע שאתי". תודה על עזרתכם, אורית
|
|
|
| |
|
|
ממצא חשוד בסיטי יש צורך בהמשך בירור
נא לפנות לרופא ריאות |
|
|
| |
|
|
בן 73, אנדוקרצינומה תאים לא קטנים ברום הריאה צד אחד, נגע אחד, כ-25 מ"מ.
חודשיים לאחר קרינה סטריאוטקטית בקורס של 5 הקרנות PET-CT שמצא קיטון הנגע ל-17 מ"מ.
האם ניתנה מנת חסר של קרינה ? |
|
|
| |
|
|
לקרינה יש אפקט מאוחר
צריך להמתין להדמייה הבאה |
|
|
| |
|
|
היי, רופא אורטופד הפנה אותי לצילום גב, בצילום גב הוסיפו שהם מצאו נודול ריאתי בגודל של 3 מ"מ, אני ממש לחוצה ועד שאני אלך לרופא ריאות אשמח אם מישהו יכול לעזור לי |
|
|
| |
|
|
|
|
הרופא המטפל יפנה לסיטי חזה במידת הצורך |
|
|
| |
|
|
שלום רב. גידול בבלוטת התימוס שהוסר לפני 7 שנים ב3 שנים האחרונות השאריות מהתימומה גדלו עד לגודל של 5 סנ ו3 סנטימים ישנם סהכ 5 נגעים באיזור בית החזה שאחד מהם קרןב למעטפת הלב ההמלצה היא כימו הבעיה שאני עם מאסטניה גרביס והחשש שכימו ירע מאןד את המצב. מטופל במבטרה למאסטניה. האם ישנם עוד דרכים לטיפול והאם גידולים אלו מסוכנין??
|
|
|
| |
|
|
שאלה לי אליכם: אני חולת סרטין ריאה שעברה ניתוח להוצאת אונה. כל זה היה בבית החולים קפלן ברחובות. היו סיבוכים ורופא שהיה אמור לבוא לנתח אותי בלילה סירב והשאיר את המיטה שלי ליד דלפק האחיות. מאז החלטתי שאינני מוכנה להתקשר לבית החולים קפלן. התחלתי טיפולים בבית החולילם שיבא. אך התעוררה בעיה: אינני יכולה לעשות סי.טי או כל בדיקה כזו בבית החוללים שיבא. אני נאלצת לפנות לאסף הרופא, ורק אחרי חוסר נוחות גדול, להביא הדיסקט לתל השומר. שאלתי היא: שמעתי שחולה סרטן יכול לבחור בכל בית חולים לטיפול ולאו דווקא לבית חולים של קופ"ח כללית. תודה רבה מראש |
|
|
| |
|
|
בדכ זה נכון לגביי טיפולים לגבי בדיקות הדמייה זה לא חובה לתת אישור לאותו בית חולים |
|
|
| |
|
|
ידעתי שהם יתחמקו המנוולים. תודה רבה. |
|
|
| |
|
|
לבדיקה כיצד ניתן לסייע במקרה שלך, מוזמת ליצור קשר עם מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן, בטלפון – 03-5721664 |
|
|
| |
|
|
שלום רב, האם כאב בשכמה, יכול להעיד על גידול סרטני בריאות או שקשור לכאבי שרירים? אציין, שזה מקרין מדע פעם לצלעות בצד ומדי פעם משתנה עם שינוי תנוחת יד וגב. תודה |
|
|
| |
|
|
הפורום עונה על סרטן ריאות בלבד בירור לגבי מקור הכאב יש לפנות לרופא מטפל לבצע צילום וכו |
|
|
| |
|
|
שלום וברכה, אני גבר בגיל 70 ואובחנתי לראשונה לפני חודשיים כחולה סרטן ריאות מסוג אדנוקרצינומה תאים לא קטנים שלב 4. הגידול המקורי ממוקם, בגודל של כ-20 מ"מ ועם כ-9 גרורות מוחיות, שרובן נקודתיות ושהגדולה שבהן בגודל של כ-10 מ"מ. האם לאור הנ"ל אפשר להעריך כמה זמן לפחות אני בשלב 4 ? אם חסרים נתונים שניתן לאתר היום, נא לציינם בתשובה. |
|
|
| |
|
|
אין אפשרות לדעת תלוי בביולוגיה של הגידול |
|
|
| |
|
|
אימי אמורה לעבור סי טי חזה כדי לשלול תסחיף ריאתי או גידול בבית החזה , האם ניתן לראות זאת גם בסי טי ללא חומר ניגוד? |
|
|
| |
|
|
אם אפשרי רצוי עם חומר ניגוד |
|
|
| |
|
|
שלום רב, לאבי מצאו סרטן ריאה. מצ"ב תוצאות הבדיקה. מה הטיפול המומלץ בסוג הסרטן שלו? אודה לקבלת האלטרנטיבות ומה היתרון/חסרון שלהן. |
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
אם ממצא בודד להתערבות חירורגית |
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
שלום רב,קיבלתי כעת תשובת בדיקת pet-c.t...ואני מאוד מודאגת...לפני כ-3 שנים עברתי כריתת LUL באונה העליונה בריאה השמאלית-עקב גידול סרטני...מאז אני במעקב...שהכל היה בסדר...וכעת קיבלתי תשובת PET-C.T הצצלעה קטנה פריפרית ב-LLL עם קליטה 2.6, ממצא חדש. אבקש לדעת מה זה אומר?... אשמח לחוות דעתכם לגבי התוצאה...תודה |
|
|
| |
|
|
הצללה קטנה קליטה מועטת צריך להשוות ולקבל החלטה בהתאם |
|
|
| |
|
|
שלום רב, בעלי בן 75 עבר כריתת אונה שמאלית בעקבות גידול סרטני בריאה ,לאחר שנה וארבעה חודשים התגלה ב-PCT נמצאו לימפוצטים,קטעי סחוס מושבות חיידקים ורבדים של תאים אפיתליאליים ממאירים,מקורנים שמתאים מורפולוגית לקרצינומה בבלוטת הלימפה בבית החזה ויש לנו הפניה להקרנות ממוקדות על הבלוטה . במקביל הומלץ לנו לערוך טיפול מונע באמצעות כימו אימוני - 4 פעמים , פעם בשלושה שבועות . האם לקבל את ההמלצה של הטיפול המונע . מציינת שבעלי שומר על שגרת הליכה ושחיה שלוש פעמים בשבוע והוא מרגיש טוב. תודה על ההתייחסות . |
|
|
| |
|
|
אם יש מחלה הטיפול הינו למחלה בין אם בוחרים טיפול ממוקם או טיפול סיסטמי |
|
|
| |