|
|
האם נגע סולידי פוליפואידי זה קשרית / נודול ?
בסימפון האונתי לאונה התחתונה מימין, הודגם נגע סולידי פוליפואידי עם גבולות סדירים בגודל כ - 1.4*1.8 ס״מ. שגורם לחסימה כמעט שלמה של הסימפון. |
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
שלומ לכולם
יש אולי למישהו קיטרודה למסירה? |
|
|
| |
|
|
מדובר באנדוקרצינומה. כידוע, אנדוקרצינומה בריאה יכולה להתאפיין בספקטרןם של מידת האגרסיביות או הממאירות: החל מגידול כמעט סטטי וכלה בגידול אגרסיבי מתפרץ.
השאלה נוגעת לביופסיה: איזה מדד בביופסיה מהגידול של החולה הספציפי יכול לאפיין את האגרסיביות של הגידול ? |
|
|
| |
|
|
דרגת אלימות well to poorly diff. |
|
|
| |
|
|
שלום.
רציתי לשאול אם צילום רנטגן של הריאות יכול לזהות
גידול סרטני בריאה או גושים חשודים.
תודה |
|
|
| |
|
|
אכן ישנם ממצאים שניתן לראות בצילום חזה ברם ישנם ממצאים שלא |
|
|
| |
|
|
שלום, בן 64, לפני כשנתיים עברתי טיפולים לגידול בנזופארינקס (הקרנות וכימו). ברוך ה׳ היום אני אחרי ונמצא במעקב אצל האונקולגית. בחודש ינואר האחרון עשיתי בדיקת פט סיטי למעקב ולהלן התוצאה בחלק של החזה: ״מודגמת קליטה מוגברת של FDG חדשה בבלוטה בשער ריאה ימין ככל הנראה ריאקטיבית. תסנינים נודולריים קטנים ground glass חדשים בRUL, כנראה זיהום. ***יש לציין שבדצמבר (חודש לפני בדיקת הפט סיטי) חליתי בקורונה***. האם יכול להיות קשר לתוצאה? בשורה התחתונה של בדיקת הפט סיטי רשום: ״הממצאים בריאה הימנית ככל הנראה זיהום, עם בלוטה ריאקטיבית בשער ריאה ימין. לקורלציה קלינית״.
אשמח לדעתך בעניין תוצאת הבדיקה
תודה רבה לך, שבוע נפלא |
|
|
| |
|
|
|
|
מהו הממצא המעבדתי שעל פיו קובעים את דרגת הממאירות של קרצינומה ? |
|
|
| |
|
|
השאלה לא נהירה
אבחון של סרטן הינו רק אחרי תשובת ביופסיה
שלב המחלה נקבע אחרי הדמיה כל גופית |
|
|
| |
|
|
האם היית ממליצה לחולה סרטן ריאה שנמצא בשלב 4 יציב עם גרורות במוח ונוטל טגריסו מעל לשנה, להתחיל לקבל זריקות של אבסטין פעם בשבועיים, על מנת להאריך את הזמן עד להתקדמות המחלה ? |
|
|
| |
|
|
בדכ זה לא טיפול סטנדרטי
המחקר היה בקו ראשון ולא עם טגריסו והשילוב מיד בתחילת הטיפול |
|
|
| |
|
|
הבהרת השאלה:
מדובר באדנוקרצינומה.
כידוע, כל נגע סרטני יכול להופיע בספקטרום של דרגות אגרסיה, החל מגידול סטטי שרק דורש מעקב וכאלה בגדול אגרסיבי המצפרץ במהירות.
אם כך, איזה ממצא ספציפי של הבדיקה מעבדתית נותן ביטוי למיקום של הגידול הנדגם הספציפי על הספקטרום הנ"ל ? |
|
|
| |
|
|
מה שמצאו לי בריאות זה סרטן ? או שזה יכול להיות שלא זה קצת מלחיץ אותי |
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
שלום
מניח שבצעת CT לבירור בעיות עמוד שדרה, ובמקרה מצאו קשרית בריאה ימנית תחתונה. קשרית היא ממצא יחסית שכיח, בעיקר אצל בני 50 פלוס וכאלו שמעשנים או עשנו בעבר. קשרית כזאת מצריכה רק מעקב - ביציע CT בקרינה נמוכה בעוד שנה. אם אין שינוי בגודל ואין קשריות חדשות, אז הכל בסדר. הכי חשוב להמנע מעישון אקטיבי או פאסיבי... |
|
|
| |
|
|
אני בת 28 ואני מעשנת קופסה ביום, הבדיקה שעשיתי היתה לפני כמעט שנה, עשיתי היום סיטי ריאות, תודה על המענה 🙏 |
|
|
| |
|
|
אין לך כל זכות לענות בפורוםה זה
אנא המנע |
|
|
| |
|
|
נודול 3 ממ יכול להיות אצל מעשנים
בגודל הזה לא ניתן לאבחן
מעקב רופא ריאות |
|
|
| |
|
|
אשמח אם תוכל להגיד לי עד שאני אגיע לרופא מה זה אומר |
|
|
| |
|
|
|
|
פענוח םד סיטי
לאבי יש סרטן. הריאות. גרורתי בעצמוצ חאחרונה עברנו פד סיטי ושם רשום שיש החמרה במצב הריאות אםשר הסבר. מה בגודל ההחמרה |
|
|
| |
|
|
לא ניתן לקרוא את הפיענוח
יש להשוות בין הצילומים לדעת במה במטופל והערכה קליניתו ואז לדון על אפשרות טיפול
לכן עדיף לדון עם אונקולוג שמכיר את המקרה |
|
|
| |
|
|
תהליך פריפרי בפסגה הימנית בגודל 2.5 ס"מ עם קליטת FDG 3.3 צמוד לפלוירה מדיאסתינלית.
לא הודגם היפר מטבוליזם
לא הודגם תפליט פלאורלי
לא הודגם תפליט פריקארדיאלי
ללא לימפאדנופתיה אקסילרית
אודה מקרב לב על תשובה |
|
|
| |
|
|
תשובה למה?
יש תהליך בריאה הימנית שזקוק להמשך בירור וטיפול |
|
|
| |
|
|
לפני הPET CITI עשו C.T וכתבו שככל הנראה פיברומה או נוירופיברומה מה ההבדל? תודה |
|
|
| |
|
|
אבחנה הינה לא רנטגנית אלא פתולוגית |
|
|
| |
|
|
שלום דר' גוטפריד
מעשנת בת 52 - עשיתי סיטי בקרינה נמוכה לפני שנה התוצאות היו תקינות.
כל כמה זמן מומלץ לבצע את הבדיקה? כיוון שגם אם הפסקתי הבנתי שיש לי סיכוי לפתח סרטן ריאה במהלך חיי .
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
עדיין לא בסל התרופות
לפי המחקרים אחת לשנה |
|
|
| |
|
|
הגידול המקורי ממוקד של 25 מ"מ.
מדוע לא מומלץ על הסרה של הגדול המקורי ? |
|
|
| |
|
|
ששלב המחלה הינו 4 אין משמעות לגודל הגידול הראשוני
וגם אם נסיר זה לא ישנה את אורך החיים של המטופל |
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
ומי המטפלים, התזונאים, היועצים, המאמנים הטובים ביותר?
תודה |
|
|
| |
|
|
שלום רב, בן 49, לא מעשן, ביצעתי לפני כשבועיים וחצי צילום חזה שגרתי, יש לי ממש מעט מאוד קוצר נשימה קל, גם לא תמיד, במאמצים קשים. הפענוח היה תקין אבל אני רואה ואשתי, שהיא אחות, איזה משהו עגול קטן בצד שמאל קצת למטה שנמצא על הצלע, מעיין השלכה כזו וזה לא פטמה כי זה רק בצד אחד. מה זה יכול להיות? הצילום מצורף ללא פרטים אישיים. תודה. |
|
|
| |
|
|
הפורום עונה בנושא סרטן ריאות בלבד
טכנית לא ניתן לתת מענה על צילום בצורה הזו |
|
|
| |
|
|
שלום רב, בן 49, לא מעשן, ביצעתי לפני כשבועיים וחצי צילום חזה שגרתי, יש לי ממש מעט מאוד קוצר נשימה קל, גם לא תמיד, במאמצים קשים. הפענוח היה תקין אבל אני רואה ואשתי, שהיא אחות, איזה משהו עגול קטן בצד שמאל קצת למטה שנמצא על הצלע, מעיין השלכה כזו וזה לא פטמה כי זה רק בצד אחד. מה זה יכול להיות? הצילום מצורף ללא פרטים אישיים. תודה. |
|
|
| |
|
|
שלום ד"ר
ביצעתי חיסון ראשון לקורונה ביום 03/01 וחיסון שני ביום 25/01.
שתי הזריקות ביד שמאל.
לאחר 5 ימים ביום 31/01 ביצעתי צילום סי טי חזה שבתשובה היה רשום
הופיעו קשרי לימפה בקוטר עד 1 ס"מ בבית שחי שמאל שלא היו בבדיקה הקודמת-תגובתיים?פיזור? להמשך בירור.
רציתי לדעת אם זה בגלל החיסון שלא עבר פרק זמן יותר ארוך והייתי צריך לחכות לצילום במועד מאוחר יותר או שאין קשר בכלל.
תודה רבה
|
|
|
| |
|
|
זה פורום העונה בנושא סרטן ריאות |
|
|
| |
|
|
לפני 11 שנה גילו לי קשרית בגודל של 3 מ''מ והודיעו לי שזה לא מדאיג אבל צריך לבדוק אותה לאחר שנה ושכחתי את העניין לאחר לפני שבוע ביצעתי בדיקת ct למעשנים ואז גילו שהיא גדלה ל 8 מ''מ והתגלתה עוד אחת בגודל של כ3 מ"מ.
הומלץ לי לנתח ולהסיר את הקשרית 8ממ.
השאלה האם זה נחוץ ? קשרית שגדלה בצורה איטית מאד
תודה מראש |
|
|
| |
|
|
צריך לראות להתרשם ולקבל החלטה |
|
|
| |
|
|
היי ותודה על העזרה.
עברתי לבית שכור לפני כמה שבועות שיש בו קמין עם ארובה שעוברת במקלחת.
הפעלתי את הקמין ולאחר כמה דק' התפוצצה הארובה בחלקה(חתיכה בגודל של 30-40 ס"מ) שהתפזרה, כאשר הספקתי להוציא בני בן השנה בדיוק שנייה לפני הפיצוץ.
לאחר שהתחלתי לטאטא ולאסוף את השברים עם הידיים גיליתי לתדהמתי כי מדובר באסבט.
כמובן נחרדתי ומאז אני בפחד מתמיד בנוגע להשלכות.
אציין כי בתחילה עשיתי את כל הטעויות האפשריות- טאטאתי את הרסיסים והרמתי עם הידיים ואווררתי את החדר מקלחת כאשר הפחד הינו שאבק אסבסט התפזר בכל חלל הבית.
בנוסף בתוך המקלחת היו סלי הכביסה שלי ושל בני והכנסתי אותם למכונה.
שוטטתי מעט וקראתי המון על הסבסט מה שבעיקר העלה משמעותית את המפלס החרדה.
שאלתי היא כזו:
1. האם יש בדיקה כלשהי לעשות לבני לאשתי ולי על מנת לעקוב?
2. האם הרסיסים שהתפזרו בחדר יכול להיות ונדבקו בבגדים שלנו ושל בני ולאחר שכיבסתי אותם בעצם זיהמתי את מכונת הכביסה ברסיסי אסבסט? האם לזרוק את המכונה? את הבגדים?
אודה מאד לתשובתך.
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
זה פורום העונה בנושא סרטן ריאה
נא לפנות לרופא תעסוקתי |
|
|
| |
|
|
אסבסט בבתים ישנים הנקרא אסבסט צמנט, מכין מעט מאד אסבסט מהסוג הפחות מזיק. חשיפה חד פעמית, חסרת כל משמעות. רק בחשיפה ממושכת של שנים רבות, קיים סיכוי שאדם בעל פרופיל גנטי מסויים, יפתח מחלה, וזה רק כעבור שני עשורים... שתה מים ותרגע... |
|
|
| |
|
|
הייתי מבקשת את תגובתה של דר' מיה גוטפריד-עדיין לא ראיתי רופא ריאות לאחר הצילום: RLL CT BIOPSY (Sheba Hospital) = cores of well differentiated mucin
producing adenocarcinoma with acinar and lepidic features.
Immunostains for TTF1 and CK5/6 are negative and noncontributory
for tumor origin.
PET CT did not reveal disease in the mediastinum, subdiaphragm or
elsewhere so this is likely to be a primary lung carcinoma |
|
|
| |
|
|
תלוי בגודל הממצא ומיקומו האם מתאים להתערבות ניתוחית |
|
|