|
|
פרופסור ירושלמי שלום רב,
בת 53 , סרטן שד הורמונלי
לאחר נטילת טמוקסיפן כשנה וחצי הרגשתי שהשרירן שברחם גדל , ולכן לפני כחודשיים הוחלט על החלפת הטיפול ב- אנסטרוזול .
יש לציין שהרגשתי הרבה יותר טוב עם טמוקסיפן
התרופה החדשה גורמת לי לעייפות , דכדוך ,והכי גרוע כאבי ראש חזקים מסוג מגרנה .
מהניסיון שלך האם התרופה המקורית ארימידקס גורמת לפחות תופעות לוואי ? או אולי תרופה אחרת ממשפחת חוסמי ארומטז .
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
שלום,
לפני שנתיים אובחנתי עם סרטן בלוטת התריס. עברתי כריתה מלאה וטיפול ביוד. במיפוי לא התגלו תאים נוספים.
כיום, לאחר שהרגשתי כאבים בשדיים פניתי לכירורג שד שהפנה לאולטראסאונד וממוגרפיה. תוצאות הא"ס תקינות, אולם בממוגרפיה נתגלה בשד ימין ממצא שסווג כ Birads 3. הרופאה הרדיולוגית המליצה על מעקב עוד חצי שנה בלבד ללא ביופסיה.
אני לא רגועה בכלל ומבקשת כבר עכשיו לעשות ביופסיה, כמו כן, האם יש קשר בין הסרטן שעברתי לסיכון מוגבר לסרטן השד? |
|
|
| |
|
|
דרושים עובדים לעבודה מהבית במגוון תחומים, לפרטים שלחו לי הודעה בוואטספ 058-6725374
|
|
|
| |
|
|
שלום, אני בת 49, בריאה בדר"כ, אם ל- 3.
אודה לסיוע לגבי פירוש תוצאות בדיקות US שבוצעה לאחר ממוגרפיה בשיטת טומוסינתזיס.
בדיקת שד ימין היתה תקינה בא"ס ובממוגרפיה. השאלה שלי היא לגבי ממצא בצד שמאל הנרשם כך:
בדיקת ממוגרפיה:
לא נראו גושים בריקמה הרכה.
לא נראו הסתיידויות פתולוגיות.
רקמה פברוגלאנדולארית - תקינה.
רושם: ללא שינוי מבדיקה קודמת
– צל העור והפטמה - תקינים.
בדיקת US סונר
תבנית סונוגרפית תקינה.
גושים סולידים:
גוש 1 :בשעה 2 כ-1 ס"מ מהפיטמה הודגם גוש
בגודל 0.80 ס"מ, אובלי, היפואקוגני.
בית שחי תקין.
רושם: גוש כמתואר.
-BIRADS 4A ממצא חריג - דרגת חשד נמוך.
סיכום: בוצעו צילומים בשיטת טומוסינטזיס
מבנה רקמת השד הוא בלוטית - פברוטית אשר מוריד את רגישות הבדיקה.
המלצות: מומלץ BIOPSY TRUCUT תחת סונר לגוש בשד שמאל
אשמח להבין את המשפט הרשום בראש המסמך: "מבנה רקמת השד הוא בלוטית - פברוטית אשר מוריד את רגישות הבדיקה." מה הכוונה? הבדיקה הזו פחות מדויקת במקרה שלי? ומהי יעילותה של בדיקת הטומוסינתזיס ולמה היא כ"כ מומלצת במקרה של רקמה צפופה אם בממוגרפיה לא מצאו דבר ובסונר כן מצאו?
לאור נסיונך ומקרים קודמים - מה הסיכוי שהממצא ממאיר לפי התוצאות הרשומות?
תודה
|
|
|
| |
|
|
צהרים טובים,
אני בת 32, הובחנתי בסרטן השד לפני 3 חודשים.
עברתי כריתת גוש משד ימין בפברואר 2021,
הגוש שהוציאו היה מסוג קרצינומה IDC דרגה 2, גודלו היה כ- 3 ס"מ, בלוטות לימפה נקיות.
כרגע אני מועמדת לניתוח נוסף כי כנראה שנשאר עוד רקמה נגועה סביב השד בחלקו התחתון.
הייתי בפגישה עם אונקולוג והוא אמר שלפי הממצאים של האונקוטייפ הרווח מכימותרפיה קטן ולא חד משמעי אז המליץ לסיים עם הניתוח, להתחיל הקרנות ולאחר מכן להתחיל לקחת כדור שנקרא טמוקסיפן למשך 5 שנים ובנוסף לעשות זריקות לדיכוי שחלתי.
צירפתי את תוצאות האונקוטייפ, האם אכן לא חייב לעשות כימותרפיה?
אני מאוד חוששת בגלל גילי הצעיר שהניתוח וההקרנות לא יועילו לי, אודה לתשובתכם
|
|
קובץ תמונה נלווה: תוצאות בדיקת אונקוטייפ |  | |
|
| |
|
|
ליזי שלום רב,
חסרים לי עוד פרטים כדי ללמוד על רווח פוטנציאלי מטיפול כימי.
הנכון ביותר לפנות לאונקולוג שיעדכן אותך בכל הנתונים הרלוונטים לטיפול ולרווח ממנו.
לא ניתן לתת תשובה מסוג זה דרך האתר.
בברכה ובהצלחה,
פרופ' רינת ירושלמי
|
|
|
| |
|
|
אוקיי, תודה רבה פרופסור ירושלמי.
ע"פ נתוני אונקוטייפ שצירפתי הוחלט ע"י האונקולוג שאני לא צריכה כימותרפיה, חשבתי שתוכלו לתת לי חו"ד נוספת.
תודה רבה ובריאות לכולם🙏 |
|
|
| |
|
|
שלום, רציתי להתייעץ.
אימי בת 96 וכבר בקושי איתנו מבחינת תודעה וגיל אבל עדיין נאחזת חזק, חזק בחיים.
יש לה גידול בשד ותחת בית השחי מזה למעל משנה. על פניו, נראה לנו שכל התערבות כירורגית יכול לדרדר את מצבה ולכן החלטנו נגד. ניסינו טיפול הורמונלי שהשפיע עליה מאד לרעה וגם אותו הפסקנו. כרגע הגוש בשד הולך וגדל ונראה שבעוד רגע הוא יפרוץ את העור. השאלה היא מה כעת מצפה לנו? מה בכל זאת אפשר לעשות מבלי לדרדר את מצבה עוד יותר. האם אפשר להמליץ על רופא (דרך מכבי או פרטי) באזור השרון שיכול לעשות ביקור בית ויש לו/לה נסיון במקרים כאלו?
בתודה מראש למשיבים. |
|
|
| |
|
|
שלום,
באופן כללי יש טיפולים הורמונליים שונים, ויש אפשרות להקרין אבל זה דורש להגיע למרפאה/בית חולים. יכול להיות ששווה להתיעץ לגבי ניסיון בטיפול הורמונלי אחר- שאולי תהיה לו השפעה פחות קשה עליה?
אני מניחה שאתם לא מעונינים בניתוח.
באופן כללי הגידול עם הזמן יכול לפרוץ את העור ואז לעיתים יש קשיים שכרורכים בטיפול בפצע שנוצר.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
בת 28, אחרי טיפול כימותרפי ותגובה מלאה, נסיגה מוחלטת של הגידול.
רגישות גבולית לאסטרוגן 1+ בלי רגישות לPR
כעת מתחילה טיפול הורמנלי לוקחת לוקרין במקביל
סובלת מנערות משחלות פוליציסטיות
האם כדאי לשקול הימנעות מטיפול הורמנלי בגלל החשש לעיבוי רירית הרחם?
לפי הידוע לי כל בעלות שחלות פוליציסטיות הם בסיכון יתר לסרטן הרחם חלילה. האם לא כדאי להימנע כעת מטיפול הורמנלי כדי לא להגביר את הסיכון? |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
כיון שאת מקבלת טיפול בלוקרין , הפעילות השחלתית מדוכאת ולכן המצב ההורמונלי שונה לחלוטין.
איני רואה סיבה שלא לקחת טמוקסיפן.
בהצלחה וכל טוב,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
שלום רב
לאחר בדיקת ממוגרפיה + אולטרסאונד
גוש
בגודל 60.1 ס"מ, בלתי סדיר, ספיקולרי,
היפואקוגני, תואם לממצא הממוגרפי.
5 : BIRADS - חשוד מאוד לשאת.
בוצעה ביאופסיה, נלקח בנוסף מהשד ממצא גם מבית השחי.
מה הסיכוי שזה לא ממאיר?
אודה לתגובה |
|
|
| |
|
|
שלום,
גושים שמוגדרים כ BIRADS5 הם גושים עם חשד גבוה לממאירות. לא ציינת את גילך וגורמי סכון אחרים שגם משפיעים על הסכוי.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
המליצו לי על פרוטוקול של 4 סבבי dc, שלהבנתי זה שילוב של ציטוקסן עם דוסטאקסל (טקסוטר).
מה הסיבה שההמלצה היא לטקסוטר ולא לטקסול? ממה שקראתי הרעילות של טקסול קצת יותר נמוכה, והיעילות של שניהם דומה.
תודה מראש |
|
|
| |
|
|
נטע שלום רב,
אני מניחה שאת מדברת על טיפול מונע של מחלה ראשונית.
יש פרוטוקולים שכוללים טקסול. איני מכירה את מחלתך ולכך איני יכולה להתייחס מדוע נבחר פרוטוקול כזה או אחר.
כך או כך, פעמים רבות דווקא הטקסול יותר בעייתי כיוון שהסיכוי לפגיעה עצבית גבוה יותר.
בברכה ובהצלחה,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
|
|
פרופ׳ ירושלמי שלום רב,
לאחר טיפול טרום ניתוח נשארה בשד הרבה מחלה, פט ללא גרורות
מה הטיפול הכימי המיטבי מעבר לקרינה הרצפטין פרג׳נטה |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
בשארית מחלה מפסיקים את ההרצפטין פרג'טה ועוברים לטיפול בTDM1
תלוי בתת סוג המחלה- באופן נדיר אנחנו שוקלים לעיתים גם תוספת נרטיניב.
בריאות שלמה,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
סרטן שד לא גרורתי. מקומי בגודל 4 ס"מ. הגיב יפה לטיפול.
בניתוח כריתה חלקית שעשו לי התברר שלא נשאר כלל גידול, נקי לגמרי גם בשד וגם בלימפה...
האם זה אומר שאין כמעט סיכוי שנשאר גרורות בלתי ידועות
האם לרפואה יש אחוזים לשער סיכון סיכון לחזרה בממצא נקי לגמרי.
כמו כן, האם יש סיכוי שלא יצריכו הקרנות כעת?
תודה
נא לא לענות לי בשבת או חג |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
מה הוא תת סוג המחלה?
חג שמח
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
IDC רגיש קצת לאסטרוגן
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
זו כמובן תגובה נפלאה . שמעלה מאוד את הסיכויים להבראה מלאה.
לא ניתן להמנע מטיפול בקרינה.
כל טוב וחג שמח
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
מספר ימים אני חשה בכאבים בשד ימין. בהתחלה עם מגע ואחר כך גם בלי מגע. על מה זה יכול להעיד? מה כדאי לעשות? |
|
|
| |
|
|
שלום קרן,
כאבים בשד הם תלונה שכיחה בעיקר בנשים בגיל הפוריות ובדרך כלל אינם מעידים על בעיה. עם זאת מומלץ שתתיעצי עם כירורג שד
בברכה, |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
בעקבות גילוי radial scar במהלך ממוגרפיה שגרתית, הופנתי לביצוע ניתוח להסרת הממצא (הביופסיה אישרה שהוא שפיר אך עדיין הומלץ להסירו).
בתוצאות הגוח פתולוגיה נרשם:
1. No residual radial scar
2. Biopsy site changes present
3. Rest of breast parenchyma shows sclerosis adenosis, columnar cell changes and cyst formation.
4. No malignancy present in specimen or its margins.
שאלתי: האם הממצא נחשב hyperplasia?
אני מבינה שאין אטיפיה, אבל האם הממצאים השפירים שנמצאו בטישו שנותח נחשבים הייפרפליזיה, גם אם לא צויין במפורש.
בתודה מראש! |
|
|
| |
|
|
שלום,
לא נכתב בפירוש שיש היפרפלזיה אבל ב radial scar יש היפרפלזיה (שגשוג) של תאים.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
הודגם גוש\ רקמה בדמוי גוש מוצק. מוגדר סגלגל במרקם כמו רקמת שד. בקוטר2.5 ס מ מה זה אומר?
birads 3 |
|
|
| |
|
|
שלום,
מתואר גוש בעל מאפינים שפירים לפי הפענוח. לעיתים גם בגושים בעלי מראה שפיר מבצעים ביופסיה ולעיתים מסתפקים במעקב אוללטרהסאונד.
מומלץ שתתיעצי עם הרופא שלך לגבי צורך בהמשך בירור או מעקב.
בהצלחה, |
|
|
| |
|
|
ביצעתי ביופסיית שד (עם צפיפות הטרוגנית) ואקום -מחט 20*9g, בהנחיית mri. התשובה הפתולוגית: sclerosing papiloma associated with ADH
מומלץ צילום ממוגרפיה לסמן כעת
והוצאה בניתוח של האזור לאחר סימון
קיבלתי אתמול את התשובה באתר שיבא, מה משמעותה?
|
|
|
| |
|
|
שלום נצחיה,
בעקרון כשממצא הדמייתי חשוד נדגם בעזרת מחט- נלקחת דוגמא ממנו שאמורה לייצג את הממצא ונשלחת לפתולוגיה. ישנם ממצאים פתולוגים שלמרות שאינם סרטניים לעיתים יש צורך בהוצאתם על מנת לוודא שלא "מתחבא" גידול או מפני שהם נחשבים טרום סרטניים ויש צורך להוציא את הממצא כולו על מנת למנוע התפתחות של סרטן.
ממצא מסוג פפילרי יכול להיות כזה במיוחד אם יש בו תאים אטיפים- תאים שאינם לגמרי תקינים. ב ADH הכוונה היא להמצאות תאים אטיפים.
לא כל ממצא של פפילומה דורש הוצאה ניתוחית וישנם ויכוחים על הצורך להוציא כל ADH. ככל שהממצא גדול יותר וחשוד יותר מקובל להוציא אותו.
בהצלחה, |
|
|
| |
|
|
תודה רבה על התשובה,
באם אבחר להיות במעקב, האם אצטרך לגבות בטיפול תרופתי כמו טמוקסיפן?
|
|
|
| |
|
|
שלום נצחיה,
אני ממליצה שתתיעצי עם כירורג לגבי הצורך בהוצאת הממצא והמקום של טיפול מונע. יש מקרים שמחייבים הוצאה בגלל גודל הממצא או חשד גבוה מראש לגידול.
בברכה, |
|
|
| |
|
|
ביצעתי ביופסיית שד (עם צפיפות הטרוגנית) ואקום -מחט 20*9g, בהנחיית mri.
התשובה הפתולוגית: sclerosing papiloma associated with ADH
קיבלתי אתמול את התשובה באתר שיבא ואיני יודעת מה משמעותה?
|
|
|
| |
|
|
מומלץ צילום ממוגרפיה לסמן כעת
הוצאה בניתוח של האזור לאחר סימון |
|
|
| |
|
|
שלום
אני באמצע של טיפולי טקסול, ידוע בבקשה משהו על יעילות החיסון לקורונה במקרה כזה?
ראיתי שאלות דומות בפורום אבל מאנשים שכבר סיימו.
תודה |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
הנושא נבדק לעומק בימים אלו,
יחד עם זאת, יש מידע רב מחיסונים אחרים למשך כנגד מחלת השפעת.
מכאן, ההמלצה היא להתיחס ביום בו ספירות הדם תקינות .
בברכה וכל טוב,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
גם אני בסיטואציה זהה
והרופאה המטפלת אמרה להפסיק את הטקסול לשבוע ע"מ לקבל חיסון.
(כדי שלא תהיינה ספירות נמוכות שתבטלנה את היעילות של החיסון)
כך עשיתי פעמיים ל-2 החיסונים.
בבדיקה סרולוגית אחרי חיסון שני התגלו נוגדנים של של 40 (שזה נמוך יחסית למתחסנים) כנראה בגלל הספירות הנמוכות.... |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום,
אשמח בבקשה לדעת עד כמה שקיות הקרח בזמן טקסול מוכחות במניעת נוירופתיה והאם יש פעולות מניעתיות אחרות שיכולות לעזור.
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
יש מידע מוצק יותר לגבי השימוש במתן טקסוטר, יחד עם זאת יש גם מידע שתומך בטקטיקה זו כאשר מקבלים טקסול.
נראה לי שאין מה להפסיד.
כל טוב,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום רב
סרטן גרורתי הורמונלי לעצמות ולמוח.
בזמן האחרון יש לי בעיית התרוקנות. אין לי תחושת התרוקנות מלאה. האם זה יכול להיות קשור לגרורות באזור האגן? בפט סיטי האחרון שעשיתי היה כתוב שיש חשש לפיזור לפטומנינגיאלי בגובה D12-L1. האם זה יכול להיות קשור לממצאים האלה? אם כן, אילו בדיקות צריך לעשות? או שפשוט צריך לפנות לרופא גסטרו? תודה רבה! |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
הביה יכולה להיות בשל גרורה מקומית באגן או לחלופים בשל פיזור במערכת עצבים מרכזית.
כדאי להוועץ בנוירולוג שמייעץ למכון האונקולוגי בו את מטופלת.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
|
|
,
אני בת 53, עושה כל שנתיים ממוגרפיה ו-US של השד.
בממוגרפיה שביצעתי לפני שבועיים , נראו הסתיידויות עדינות קבוצתיות חיצוני עליון לפטמה , BIRADS 4a בשד שמאל.
מומלץ על ביצוע ממוטומיה.
מה הסיכוי שההסתיידויות הנ"ל יתגלו כממאירות?
אני מאוד מאוד לחוצה ודואגת
תודה מראש על תגובתך,
לימור |
|
|
| |
|
|
שלום לימור,
BIRADS4A מוגדר כחשד נמוך. לפי ההגדרה הסכוי לממאירות הוא עד 10%.
בהצלחה,
|
|
|
| |