|
|
האגודה למלחמה בסרטן שמחה להזמינכם/ן למפגש אונליין ב- LIVE בנושא סרטן צוואר הרחם, שיתקיים בתאריך: 20 בינואר 2021 יום רביעי בשעה 10:00. ההשתתפות בחינם, אך יש להירשם מראש |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | לפרטים נוספים והרשמה | |
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה אתכם למפגש LIVE
על כל מה שלא ידעתם על שיקום מקצועי בביטוח לאומי - לחולי סרטן ולמחלימים.
ב-13.1.21 בשעה 10:00 תעביר מילי שורצמן, מנהלת תחום שיקום בביטוח לאומי, הרצאה בזום על תנאי הזכאות לשיקום על אפיקיו הרבים: סיוע בהשתלבות בעבודה, אבחון מקצועי, מסלולי לימוד ועוד.
ההרצאה ללא עלות אך יש להירשם מראש.
|
|
כתובת אינטרנט נלווית: | להרשמה | |
|
| |
|
|
האם מישהו יודע מה סגולות המרפא של עלי הרקפת? (לא הפרח) ואם כן באיזה צורה השימוש? |
|
|
| |
|
|
השימוש בפקעת ובעלי רקפת מאוזכר לאורך ההסטוריה הרפואית ומפורט בספרו של פרופ' אפרים לב על סממני המרפא של ארץ ישראל וסביבותיה בימי הביניים. הרקפת האירופאית נחקרה בהקשר של סינוסיטיס. מעבר להיותה של הרקפת צמח מוגן, יש להיזהר מאוד בשימוש רפואי מחלקיה השונים של הרקפת מאחר והפקעת מכילה ספונינים שונים. |
|
|
| |
|
|
שלום
האם חלב אם יוכל לעזור לאמא שלי בדרך כלשהי שחולה בסרטן השד? |
|
|
| |
|
|
שלום רב, שאלה נוגעת ללב. בעקבות שאלתך בחנתי את מעגרי המידע הרפואי ולא מצאתי עדות לכך שחלב אם מסייע לטיפול בסרטן שד. ברכת החלמה לאמך. |
|
|
| |
|
|
|
|
האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי סורוקה שמחים להזמינכם/ן ליום עיון אונליין בנושא סרטן שד שיתקיים ביום 5.1.2021 בשעה 11:00. יום העיון מיועד לחולות, מחלימות, ולבני משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | למידע ולרישום לחצו פה | |
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי שערי צדק שמחים להזמינכם/ן ליום עיון אונליין בנושא סרטן שד שיתקיים ביום 22.12.2020 בשעה 10:00. יום העיון מיועד לחולות, מחלימות, ולבני משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | למידע ולרישום לחצו פה | |
|
| |
|
|
שלום,
התחלתי טיפול כימו שכולל ac ואז טקסול.
אשמח בבקשה לדעת אם התוספים שאני לוקחת לא עשויים לפגוע בטיפול.
התוספים המדוברים הם COQ10, ברזל, ויטמין B ו-D3 וגם חליטת מורינגה (כי שמעתי שעוזרת נגד בחילות).
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
שלום דורותי, אני ממליץ לך לפנות ליעוץ רופא אינטגרטיבי באחד מהמרכזים האונקולוגים בארץ על מנת לתת תשובה המתייחסת פרטנית אלייך. מבין התוספים שהזכרת, המורינגה עשויה להיות בעייתית. לא ידוע לי על יחסי גומלין בין מורינגה לכימותרפיות שונות (הידע המחקרי מוגבל בשלב זה) אך בהחלט יש דיווחים לגבי אינטראקציות פוטנציאליות עם תרופות אחרות. על כן, כדאי לנקוט במשנה זהירות. |
|
|
| |
|
|
בת 75, עברתי לפני כשנה כריתה מלאה של שד עקב סרטן הורמונלי, וכן הקרנות. כיום מטופלת בטמוקסיפן בלבד. שאלתי, האם אפשר ליטול קוהוש שחור וג'ינסנג אמריקאי? והאם הצמחים הללו לא מכילים הורמונים. תודה |
|
|
| |
|
|
קוהוש שחור וטממוקסיפן עשויים, לפחות במחקרי מעבדה, להשפיע זה על זה ויתכן שהצמח עשוי להשפיע על הפעילות האנטי סרטנית של הטמוקסיפן. על כן נדרשת מידה רבה של זהירות ורצוי לפנות במקרה זה ליעוץ פרטני עם רופא אינטגרטיבי באחד מממערכי היעוץ במרכזים אונקולוגים שונים בארץ. גם לג'ינסנג נודעת השפעה על פעילות טמוקסיפן ורצוי להתייעץ גם בנושא זה עם רופא אינטגרטיבי. |
|
|
| |
|
|
שלום רב, שאלתי בעבר לגבי טמוקסיפן ופיסואסטרוגנים. רציתי לברר כעת האם יש מניעה לאכול מדי יום קוביות של ג'ל אלוורה(פנים הצמח) במקביל לשמוש בטמוקסיפן? הבנתי שפנים הצמח מאוד בריא
בתודה מראש |
|
|
| |
|
|
מאתגר לתת תשובה מדעית מוסמכת מאחר והידע שבידינו מוגבל בשלב זה למחקרי מעבדה. מעניין שבאחד ממחקרים אלו נצפתה פעילות אנטי סרטנית של מיצוי אלו-ורה ספציפי שהעצים את הפעילות של טמוקסיפן (במחקר ספציפי זה). לא ניתן להסיק מכך על פעילות מיטיבה או מזיקה של הצמח עם טמוקסיפן במטופלים אך נראה שאינטראקציה בין התרופה לצמח במקרה זה אפשרית וכדאי לנקוט במשנה זהירות ובשימוש מוגבל. |
|
|
| |
|
|
הבן שלי עשה בדיקה
והתוצאות ממש מדאיגות אותי
את/ה יכול/ה להסביר לי בבקשה
WBC 3.9
HB 11.4
HCT 33.2
NEUT 1
|
|
|
| |
|
|
אני מציע לפנות ליעוץ רופא המשפחה. רצוי להשוות את הבדיקות הנוכחיות לבדיקות קודמות ולהתייחס לבריאותו של בנך בהקשר רחב יותר ואישי במסגרת יחסי רופא ומטופל. |
|
|
| |
|
|
בת 73. התגלה סרטן שד עם קולטן לאסטרוגן. ללא גרורות ועם בלוטות נקיות. התחלתי לקחת לטרוזול כטיפול מניעתי לפני ניתוח. בגלל פיברומיאלגיה, בעיות בדרכי העיכול ובעיות גב, אני לוקחת את צמחי המרפא: מורינגה, אכניצאה, אסטרגולוס, סמבוק שחור וקוורצטין קומפלקס הכולל גם ויטמין C. האם ניתן לשלב את צמחי המרפא הנ"ל עם לטרוזול? |
|
|
| |
|
|
הנושא אינו פשוט כלל ועיקר ודורש מפגש פרטני עם רופא אינטגרטיבי שיעריך את ציפיותייך לגבי מטרות הטיפול, מצוקותייך בהקשר של איכות חיים ואת הסיכון ליחסי גומלין (אינטראקציות) בין לטרוזול לבין כל אחת מהתרופות שהזכרת. |
|
|
| |
|
|
תשובה: מחקרים רפואיים הראו כי הדיקור הסיני מקל על הסבל של המטופלים בכל שהוא גורם לעצבים להפריש כימיקלים טבעיים של הגוף. הפרשה זו היא העוזרת להקלת המכאובים. למשל: בגופנו ישנם מספר חומרים דמויי אופיאטיים הנקראים אנדורפינים המופרשים מחוט השדרה והמוח והיכולים להקל על תחושת כאב
ניתן ללמוד דיקור סיני במכללה לרפואה משלימה
https://mayanot.co.il/ |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | לימודי רפואה משלימה לנשים | |
|
| |
|
|
אני מתרשם שמפנה השאלה ניצל את הפורום המכובד הזה לפרסום עצמי. לא ראוי....
לגופו של דבר, אכן פורסמו מחקרים רבים המצביעים על התרומה של דיקור סיני בהקלה על כאבים שונים עמם מתמודדים חולים בסרטן. ועם זאת, מדובר בתחום נרחב ביותר עם תסמונות כאב שונות. בימים אלו יושבת על המדוכה ועדת מיוחדת המשותפת לחברה האמריקאית לאונקולוגיה קלינית (ASCO) והחברה לאונקולוגיה אינטגרטיבית (SIO) על מנת להעריך ולפרסם קווים מנחים לטיפול באונקולוגיה אינטגרטיבית בחולים בכאב בהיבט של טיפול תומך ופליאיבי. |
|
|
| |
|
|
שלום
אני מטופלת באנסטרזול ודופלקס 5\80
כל צהריים אני לוקחת תוספים: כורכום,סידן,אבץ,מגנזיום,C,D,אומגה 3
האם זה מתנגש או מפריע לתרופות שאני מטופלת בהן?
תודה רבה
אתי |
|
|
| |
|
|
אנסטרזול עשוי להיות מושפע מתוספים שונים אך לא ראיתי דיווח על כורכום. על מנת לקבל תשובה מלאה לשאלתך, אני מציע לפנות ליעוץ רופא אינטגרטיבי באחד מ- 9 המרכזים האונקולוגים בארץ המפעילים מרפאה של אונקולוגיה אינטגרטיבית. |
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון לנשים המתמודדות עם סרטן השד - "לחגוג את החיים" שיערך ביום שלישי, 20.10.20 החל מהשעה 10:00 בבוקר, און ליין בלייב. יום העיון מיועד לחולות, מחלימות ולבני משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. למידע ולרישום: https://tinyurl.com/y3wb5e7x |
|
|
| |
|
|
שלום מבקשת לקבל מידע על טיפול אלטרנטיבי שנעשה עי דר יוסף ברנר ונקרא היפרטרמיה . האם טיפול זה מתאים לסרטן תא נבט מפושט בראש בראות בטחול [שלא הגיב לטיפולים קונבציונליים ] האם יש טיפול אלטרנטיבי אחר שיכול להתאים? תודה |
|
|
| |
|
|
הטיפול בהיפרתרמיה כולל גישות מגוונות, מהן כאלו שנחקרו ויש גם כאלו המשולבות במכונים אונקולוגים בחו"ל. במידה ויש מי שמשתמש בכך בהקשר אלטרנטיבי ובתשלום, זה עשוי לעורר תמיהה וציפייה לבחינה מדעית של הטיפול במסגרת מחקרית שתקבע, במידת האפשר, את מידת היעילות והבטיחות של הטיפול. אני מציע לפנות ליעוץ רופא אינטגרטיבי הזמין כיום בחלק מהמכונים האונקולוגים בארץ לשם בחינה פרטנית של טיפולים המותאמים למצב המתואר בשאלה. |
|
|
| |
|
|
שלום, אני חולה בסרטן שחלה החל מ- 2012 לאחר מספר ניתוחים וקווי טיפולים, כרגע מפושט בחלל הבטן, מטופלת בטקסוטר כל שבוע. האם ניתן לשלב בטיפול גם צמחי מרפא ? אם כן אילו ? האם ניתן ליצור קשר לשאלות אישיות יותר באופן פרטי ? תודה |
|
|
| |
|
|
תודה על פנייתך. 2 עצות פרקטיות: 1. פני לגיניקו-אונקולוג, לאונקולוג, לאחות האונקולוגית או לפסיכו-האונקולוגית (עובד סוציאלי/פסיכולוג)המטפלים בך ושאלי אותם האם האם עובדים עם רופא בעל הכשרה באונקולוגיה אינטגרטיבית. 2. בדקי בבית החולים בו את מטופלת האם יש מרפאה המציעה טיפול ייעודי ברפואה משולבת באונקולוגיה (אונקולוגיה אינטגרטיבית). קבעי מפגש בהקדם עם רופא אינטגרטיבי. מפגש ההערכה מתוזמן לרוב למשך שעה והבמהלכו הרופא/ה יתשאלו אותך לגבי ציפיותייך וניסיונך ברפואה משלימה, יעריכו את מצוקותייך, יגדירו אתך את מטרות הטיפול ויציעו תכנית טיפול התואמת על פי רוב עם הצוות האונקולוגי המטפל. שירותים אלו קיימים היום ב- 8 מרכזים אונקולוגים שונים בארץ, ובחלק מקופות החולים דרך יעוץ "מושלם". על כן, שאלי ובררי. |
|
|
| |
|
|
שלום רב, לפני כשנה וחצי עברתי למפקטומי בשל סרטן שד הורמונאלי, לוקחת טמוקסיפן. האם מותר לי לשלב בתזונה היומית מזונות עם פיטואסטרוגנים- זרעי צ'יאה, זרעי פישתן, קמח כוסמין וכו'? האם יש מחקרים על צריכת פיטואסטרוגנים לאחר סרטן שד הורמונאלי? בתודה מראש ושנה טובה |
|
|
| |
|
|
שאלה מאתגרת וחשובה שטרם קבלה תשובה מוחלטת בספרות הרפואית. הנטיה ברוב המאמרים היום הנה לתמוך בשימוש במוצרי סויה (ויתכן שגם איזו פלבונים נוספים) במינון הנמוך מ 100 מג ביום (בדומה לצריכה בתזונה ולא בתוספים במינון גבוה) וזאת בהתייחס לממצאי מחקרים מהמזרח הרחוק. ועם זאת, במספר מחקרי מעבדה חוקרים הסיקו שאיזופלבונים מסויימים בסויה עשויים לעודד פעילות של תאים סרטן שד ולפגום (במחקרי חיות) בפעילות טמוקסיפן. אכן, תשובה מורכבת ולצערי לא חד משמעית. |
|
|
| |
|
|
צהריים טובים עשיתי בדיקות דם בשביל טיפולי פוריות Eosinophils יצא לי 14 לפי בדיקה בגוגל רשום שזה יכול להיות סרטן עד שיגיע לי התור לרופא אמי לחוצה ממשש מה זה אומר התוצאה ? |
|
|
| |
|
|
הפורום אינו מיועד ליעוץ רפואי פרטני. כדי להפגש עם רופא/ת המשפחה |
|
|
| |
|
|
שלום, בעלי חלה בלימפומה מסוג הודג'קינס. הוא מקבל טיפול כימותראפי, וכידוע, יש לכך תופעות לוואי קשות. אנחנו מחפשים רפואה משלימה שיכולה להקל על ההתמודדות עם תופעות הלוואי של הכימותראפיה. המליצו לנו על רפלקסולוגיה. האם יש נסיון טוב עם רפלקסולוגיה? איזה עוד טיפול אלטרנטיבי יכול לעזור? בעלי מטופל בהדסה עין כרם. נאמר לי שיש להם מרכז לרפואה משלימה ואפילו קיבלתי שני מספרי טלפון. אלא שהמספרים הללו מביאים אותי למרפאה לפלסטיקה וכלי דם. איך אני משיגה נציג של הרפואה המשלימה בהדסה כדי לקבל מידע על האפשרויות ועל הפרוצדורה הדרושה? תודה רבה. |
|
|
| |
|
|
מומלץ להיעזר ברפואה משלימה לשם שיפור איכות החיים במהלך כימותרפיה במרפאות המכוונות לטיפול בחולים בסרטן- מתווה זה מכונה רפואה משולבת או אונקולוגיה אינטגרטיבית. במרכז הרפואי הדסה בירושלים מרכזת את התחום ד"ר מרטין טולדנו ובמרכז הרפואי שערי צדק ד"ר נח סמואלס. |
|
|
| |
|
|
בת 48, מחלימה מסרטן השד מסוג HER-2. עברתי טיפולים כימותרפיים (4 מחזורי AC ועשרה טקסול). מקבלת גם הרצפטין ופרג׳טה אחת ל 3 שבועות (משלימה לשנה). לאחר ניתוח למפקטומי עם תגובה מלאה והקרנות. במהלך הכימו המחזור שהיה סדיר - נעלם. הומלץ לי ליטול גינומונל לטיפול ביובש בנרתיק. האם ניתן? הגידול לא נמצא רגיש לאסטרוגן או פרוגסטרון. תודה! |
|
|
| |
|
|
גינומונל ג'ל הנו תכשיר הכולל להבנתי חומצה היאלרונית , וויטמין E ומיצוי מצמח הכשות. באתר החברה לא הצלחתי לברר באיזה מצמחי הכשות ( Cuscuta) מדובר. האם מדובר לדוגמה בכשות השדות הנפוץ בארץ? בבדיקה במאגרי מידע לא מצאתי עדות לתופעות לוואי משמעותיות אך סקירה זו מוגבלת כך שלצערי התשובה חלקית בלבד ואיננה ערובה לבטיחות השימוש. |
|
|
| |