|
|
שלום,
אני אמורה לקבל חיסון נגד קורונה.
לפני כשבוע (19.1.21), קבלתי טיפול כימותרפי, ואת הטיפול הבא אקבל שבועיים אחריו.
ביום חמישי הזה, (28.1.21), עשרה ימים לאחר הטיפול, אני מתכוונת לעבור ספירת דם, ואם הדבר אפשרי מבחינת תוצאות ספירת הדם אתחסן באותו יום.
שאלתי היא:
היום שבו אני מתכוונת להתחסן, יהיה חמישה ימים לפני הטיפול הכימותרפי הבא. האם הדבר תקין ? כלומר, חמישה ימים לאחר החיסון, אקבל טיפול.
האם הדבר אפשרי? הבנתי כי רצוי להתחסן לאחר טיפול כשספירת הדם תקינה, וכמה שיותר קרוב לטיפול הבא אחרי.
אודה לך על תשובה לשאלתי זאת . |
|
|
| |
|
|
לוח הזמנים שציינת מאפשר הטיפול במועד |
|
|
| |
|
|
לאשתי התגלה סרטן השחלה עם תופעות של מיימת ופגיעה במעי. היא בת 54. היא קיבלה טיפול כימותרפי ראשון. ידוע לי שאלה טיפולים יעילים אבל מחלישים ופוגעים גם בתאים בריאים. האם קיימים טיפולים חליפיים עם סיכויי החלמה יותר טובים? האם זה תלוי בתוצאות של בדיקה גנטית? |
|
|
| |
|
|
נוכחתי לגלות כשהסתכלתי על הדגדגן כי מרגיש לי באיזור טיפה לחץ מדי חודש, מן פצעון קטן ולבן שכשלחצתי מהצדדים עם האצבעות יצאה נקודה קטנה ולבנה! כמו כן כל האיזור מסביב קצת אדמומי ונראה טיפה מגורה אפילו מתחת לשפה העליונה..
חשוב לי לציין שהתופעה הזאת מלווה אותי לפחות פעם בחודש כמעט כבר חצי שנה
בייחוד בין סיום המחזור לביוץ.
מה זה יכול להיות? האם משהו מסוכן?
כמו כן, ראיתי שיש לי גם באיזור נק אדומה קטנה לא יודעת אם יש קשר בין השניים וכמה זמן היא שם. מצ"ב תמונה |
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
הממצא לא נראה מדאיג. ממליץ כי תגשי לרופא.ה המטפל.ת הן לצורך האבחנה והן לצורך קביעת אופי המעקב הנדרש |
|
|
| |
|
|
עם אווסטין אחרי שלושה חודשים עליה במרקר מ5 ל 9. האם מרמז על משהו. מתי צריך לבדוק יותר לעומק. פט סיטי היה נקי |
|
|
| |
|
|
בשלב זה ובערכים אלה לא הייתי משנה הטיפול. למרות אי הוודאות המקשה עליך, אין דרך לדעת האם לעליה זו יש משמעות כלשהי בשלב זה |
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן שמחה להזמינכם/ן למפגש אונליין ב- LIVE בנושא סרטן צוואר הרחם, שיתקיים בתאריך: 20 בינואר 2021 יום רביעי בשעה 10:00. ההשתתפות בחינם, אך יש להירשם מראש |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | לפרטים נוספים והרשמה | |
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה אתכם למפגש LIVE
על כל מה שלא ידעתם על שיקום מקצועי בביטוח לאומי - לחולי סרטן ולמחלימים.
ב-13.1.21 בשעה 10:00 תעביר מילי שורצמן, מנהלת תחום שיקום בביטוח לאומי, הרצאה בזום על תנאי הזכאות לשיקום על אפיקיו הרבים: סיוע בהשתלבות בעבודה, אבחון מקצועי, מסלולי לימוד ועוד.
ההרצאה ללא עלות אך יש להירשם מראש.
|
|
כתובת אינטרנט נלווית: | להרשמה | |
|
| |
|
|
https://www.biospace.com/article/releases/anixa-biosciences-announces-licensing-agreement-with-cleveland-clinic-for-ovarian-cancer-vaccine-technology/ |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום
גילי 63 מחלימה מניתוח כריתת רחם עקב סרטן רירית הרחם. כרגע מקבלת הקרנות בירכותרפיה. מתלבטת אם להתחסן נגד קורונה.
מה דעתך? |
|
|
| |
|
|
|
|
דחוף!!! לגביי התרופה פלוקנול 150mg כמוסה אחת כל שבוע- טיפול בפטרייה. מופיע לי תופעת לוואי שלא כתובה בעלון- דם מהנרתיק והפרשות חומות במשך כל השבוע. רציתי לדעת אם זה תקין שיורד שם ואם מומלץ לי להמשיך לקחת כל שבוע את הכדור? |
|
|
| |
|
|
ממליץ כי תפני בשאלה לרופא שמכיר אותך ורשם את התרופה עבורך. הפורום כאן עוסק בממאירויות גינקולוגיות וטיפולי פריון וממאירויות.
|
|
|
| |
|
|
שלום רב, אמי בת 68 עברה ניתוח לכריתת רחם שחלות וצוואר הרחם עקב ממצא בשחלה השמאלית ונוזל ברחם. אנו ממתינים לפתולוגיה. המנתח הסביר שיהיה צורך בכימו דרך עירוי. האם כדאי להתייעץ פרטי עם אונקולוג/ית? אשמח להמלצות. האם קיים טיפול אחר? |
|
|
| |
|
|
שלום לך,
לדעתי, כדאי להמתין לתשובות הפתולוגיה. בכל המחלקות בארץ צוותי הטיפול כוללים גם אונקולוגים וגינקואונקולוגים.
נראה לי כי כדאי להמתין לחוות דעת ראשונה לפני שפונים לחוות דעת שנייה. |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
לטעמי סרטן שחלה שהתגלה ב9/19, לאחר כריתה של השחלות הרחם וקילוף קרון הצפק עברה כימו וסיימה ב2/20.
הגידול חזר ביתר שאת שוב בנובמבר (הפט של יולי היה תקין. כלומר ב4 חודשים הגידול הגיע לגודל של 14 ס"מ.
מכיוון שהגידול יושב על חוליה L4 עד לפסאוס השמאלי,זה ניטרלי את יכולת ההליכה, הגידול גם מערב כלי דם .
שאלתי היא , האם כימו במקרה חזרה הינו הטיפול הנכון? חשוב לציין שאמא שלי מאוד חלשה וואני חוששת שהטיפול לא יעשה טוב במקרה הזה.
התייחסותך למצב מורכב זה .
חשוב לי לציין שוב, אינני חושבת שימו הינו רעיון טוב במקרה כזה ומהן האאפרויות הטיפול הנוספות
מצ"ב פירוט של הפט |
|
קובץ תמונה נלווה: פט סי טי |  | |
|
| |
|
|
מתן כימוטרפיה היא המלצה סבירה מאד במצב זה. את יכולה לשוחח אודות חחשותיך עם הצוות המטפל.
מקומית ניתן לשקול התערבויות מקלות אך לשם כך יש צורך להסתכל על הבדיקה הספציפית |
|
|
| |
|
|
שלום וברכה אני בת 28 אני רוצה לדעת משהו בקשר לבעיה במחזור התחיל לי המחזור ופתאום הפסיק הייתי אצל רופאת נשים והיא שלחה אותי לבדיקות דם אני מקווה שהכל יצאה בסדר האם עדיף לי לגשת לרופא אורו גניקולוג שמתמחה גם בדרכי שהתןתודה רבה
מי מה זה יכול להגיע כזה בעיה תודה רבה |
|
|
| |
|
|
לדעתי, קיבלת המלצות מתאימות מרופאת הנשים שלך. כדאי לבדוק מהן המלצותיה ומהם הממצאים טרם הרחבת היריעה |
|
|
| |
|
|
שלום
אני חולה בסרטן השחלות עם חזרת מחלה.
לאחרונה נשלחתי לבדיקת PET CT ורציתי לשאול: האם במקום בדיקת PET CT- אני יכולה לעבור בדיקת MRI? אם כן איזה סוג של
בדיקת MRI ובאיזה פרוטוקול?
תודה
|
|
|
| |
|
|
שלום לך,
לכל בדיקת הדמיה יש מטרה מסוימת, וכך נבחרת הבדיקה. מעריך שהרופא.ה שהפנה לבדיקה בחר בבדיקה זו בגלל הסגולות המיוחדות לה. כעקרון ניתן לבצע MRI לחולות סרטן שחלה באינדיקציות מתאימות
|
|
|
| |
|
|
בת 50. כבר 7 שנים מנהפאוזה. בביופסיה ראשונית בפות עקב קונדילומה נמצא ( vin2 (HSIL. בהמשך, בהסרה נרחבת במקום אחד בפות נמצא vin 2-3 שרובו הוסר. אין עדות לגידול חודרני. נמצא שבמוקד אחד של החלק שהוסר יש מעורבות שוליים. המלצה מעבר ל"המשך מעקב של מומחה צוואר רחם ואולי בעתיד עוד כריתה"? ואיך אדע שאיני עוברת לשלב 4 בין מעקבים? |
|
|
| |
|
|
בשינויים טרום ממאירים אין צורך לבצע ניתוח חוזר. במהלך המעקב ניתן לזהות אם יש החמרה או הישנות של השינויים המחייבים ביופסיה או ניתוח חוזר. |
|
|
| |
|
|
אחרי ניתוח מקיף וכימו פט סיטי היה נקי. כעת תחזוקה האווסטין. מתחילה עליה במרקרים כעת במרקר חמש. מתי צריך להתחיל לדאוג. תודה על התשובה |
|
|
| |
|
|
עליה ברמות האלה אינן מחייבות מעקב חריג ממועדי המעקב שאת מבצעת בדרך כלל.
|
|
|
| |
|
|
שלום
גיל 63
חודש לאחר כריתת רחם עקב סרטן רירית הרחם שהיה רק ברחם סובלת מכאבי בטן תחתונה עמומים לסירוגין, כאבים שהיו לפני הניתוח. בגלל ניתוחי בטן קודמים יש הידבקויות במעיים. ברצוני לעבור קולונסקופיה כדי לשלול בעיות נוספות.
שאלותי הן: 1. עלי לעבור 3 טיפולי בירכותרפיה האם אוכל לעשות קולונסקופיה לאחריהם ואם כן, לאחר כמה זמן?
2. האם הכאב יכול להיגרם בגלל ההדבקויות במעיים? |
|
|
| |
|
|
שלום לך,
כעקרון, אין מניעה מביצוע הקולונסקופיה. היות הטיפול הומלץ,נראה הגיוני להשלימו ולבצע הקולונסקופיה רק לאחר מכן. קיים קשר אפשרי בין כאבי בטן כרוניים והדבקויות אך קשה להוכיח כי זו אכן סיבת המיחושים.
רפואה שלמה |
|
|
| |
|
|
דר קורח שלומות
CRISPR/Cas9? האם תהיה תקווה לחולות סרטן שחלה לגבי טכנולוגיה זאת.
או שזה ייקח עוד המון זמן עד שייושם בישראל?
אתה וצוות הרופאים שלך והמחלקה היא הכי חדשנית ומעורה בכול המחקרים הקליניים ואיתכם הברכה..
אשמח למענה |
|
|
| |
|
|
שלום לך,
השימוש בטכנולוגיה הזו (שזיכתה השנה את המפתחות בפרס נובל), אכן מסעירה את הדמיון של מדענים בתחומים שונים. הפרסום בעיתון הארץ הבקר אכן מצביע על הצעדים הראשונים בדרך לשלוב הטכנולוגיה בטיפול בשדה הקליני. אין לי ספק כי יעשה שימוש בטכנולוגיה זו בעתיד. קצב ההתפתחות יהיה מהיר, אך עם זאת הנגישות לניסוי קליני תהיה להערכתי עוד כשנתיים בהערכה אופטימית.
ישנם מפתחים נוספים ברחבי העולם העובדים על שילוב הטכנולוגיה בטיפול במחלות ממאירות. הכתבה היום הצביע על קצה של פעילות המבוצעת בארץ. חשוב לזכור כי פרסומים אלה, עם כל החשיבות שלהם, מתבססים גם על עבודת יח״צ של המוסדות האקדמיים בארץ. כפי שנעשה בכל העולם...
כאמור, יחד עמכן, אני מקוה שתוצאות מחקרי הבסיס יניבו הצלחות לתועלת כולן |
|
|
| |
|
|
|
|
רק שיקרה במהרה בימינו. חייבת להיות התפתחות בנושא סרטן השחלות , יש תחושה שברון זה נשכח מאחור |
|
|
| |
|
|
שלום,
אני לאחר כריתת שחלות+רחם+טפולות+צוואר הרחם, בשל סרטן השחלות. בחזרת מחלה.
נשלחתי לבדיקה גנטית של רקמת המחלה, והתוצאה היא - msi-s.
מה המשמעות של התוצאה הזאת?
האם פירוש הדבר שלא אוכל לקבל קיטורודה? מי כן יכול ומתאים לקבל קיטרודה ?
איזו בדיקה נוספת אוכל לעבור, ואיזה טיפול אוכל לקבל לאור התוצאה הזאת?
תודה. |
|
|
| |
|
|
שלום לך,
כפי שציינת הקריטריון המאפשר מתן של קיטרודה במסגרת סל התרופות - הוא MMR-D ואת כאמור לא עומדת בקריטריון זה. התוצאה אינה מצביעה על טיפולים אחרים. רק למען הדגש, רוב סרטני השחלה מתנהגים כמו הגידול שנבדק במקרה שלך
|
|
|
| |
|
|
דר קורח שלום
גמזר לא עזר לי.ואחרי 3 סבבים החלפנו לקיליקס.
אין לי שום תופעות לוואי. כרגע מה שמפתיע אותי לטובה.אך מכיוון שזה פעם ראשונה אינני יודעת איך אגיב בטיפול הבא.האם קיליקס הוא דוקסיל אמיתי או נגזרת סינטטית שלו ולא עושה בדיוק אותה פעולה במנגנון נגד הסרטן. זא האם פעילותו היא מעט מופחתת מהדוקסיל האמיתי.
אשמח שתבהיר לי נקודה זאת אני מפחדת כמו כן שבגלל שאין לי תופעות לוואי היומר לא משפיע על הנגעים. |
|
|
| |
|
|
שתי התרופות זהות ומיוצרות במפעלי החברה המקוריים. יש שמות שונים לתרופה באירופה ובארה״ב. שם התרופה המסחרית משתנה על פי המקור בו יוצרה התרופה.
שתי התרופות מכילות את החומר הפעיל - pegylated liposomal doxorubicin |
|
|
| |
|
|
שלום רב, לאחר כאבי בטן תחתונה,לחץ על השלפוחית,לחץ על פי הטבעת ובין מאוד נפוצה, ראו באולטרסאונד, נוזל באגן. אני בת 45 מעולם לא היתה לי תופעה שכזו. הבטן מאוד נפוחה וכואבת לי. ממה זה נגרם ? אחרי כמה זמן אפשר להרגיש הרבה בכאב? האם זה חלילה יכול להיות סימן לדברים אחרים ? אודה לתשובתך המהירה |
|
|
| |
|
|
נוזל באגן יכול לנבוע מסיבות מגוונות. אם עדיין כאבי הבטן נמשכים יש לברר הסיבה
יש רשימת בדיקות להמשך הברור
רופא המשפחה יפנה אותך בהתאם לממצאים |
|
|
| |