|
|
שלום, לפני כשלושה חודשים התעניינתי בטיפול ביולוגי (מעכבי פארפ), לחולות שאינן נשאיות של הגן.
ענית לי אז, כי בסוף חודש אוקטובר יתקיים כנס גדול בברצלונה - כנס של האיגוד האירופאי לאונקולוגיה, שבו יוצגו תוצאות מחקר גדול לחולות שאינן נשאיות הגן, גם באווסטין, וגם במעכבי פארפ במקביל.
לגביי: אני סיימתי כעת את הטיפול בטקסול + קרבופלטין, ובמקביל קבלתי גם מס' טיפולי אווסטין - אותם אני ממשיכה. שאלתי היא - האם משהו במחקר יכול להתאים למצבי כעת? כלומר, האם אכן במצבי, כל זמן שאני מקבלת את האווסטין, יש אפשרות לקבל גם מעכבי פארפ ? האם תוצאות אותו מחקר התייחסו לשילוב הזה לחולות שאינן נשאיות ? או לקבלת מעכבי הפארפ בנפרד לחולות שאינן נשאיות? תודה על כל מידע בעניין. |
|
|
| |
|
|
שלום לך אכן הממצאים שהוצגו במחקר PAULA הצביעו על כך ששילוב של אבסטין ומעכב PARP השיגו תוצאות טובות יותר הן בנשאיות והן בקבוצת נשים בהן נמצא שינוי בגידול הנקרא שינוי ב HRD. השינוי הזה מתייחס לקבוצת מוטציות המביאות לתוצאה דומה למוטציה ב BRCA (למרות כפי שציינתי אין מוטציה כזו). על מנת לאתר את הנשים בקבוצה זו בוצעה בדיקה בחברה פרטית שנבחרה לצורך כך. קיימת ביקורת בקרב אנשי המקצוע בבחירה זו היות ובחירה כזו מונעת נגישות והערכה של ה״סרגל״ בו בחרה החברה להשתמש (חסוי). בכל מקרה במידה ואת רוצה לבצע בדיקה זו קיימת חברה בארץ, PRONTO, שהיא הנציגה של אותה חברה - Myriad |
|
|
| |
|
|
לא כל כך הבנתי : אני - לא נשאית (ל - 14 המוטצית השכיחות). עברתי כרגע בדיקה במכון גנטי - מורחבת יותר - עדיין אין תוצאות. האם המחקר המדובר, נתן מענה לשאלה אם בחולות שאינן נשאיות - השילוב של אווסטין בשילובמעכבי פארפ, או קבלת מעכבי פארפ בלבד, עשויים להיות יעילים בלא נשאיות? מה שם הבדיקה במעבדת פרונטו ? תודה רבה. |
|
|
| |
|
|
כמה זמן נורמטיבית הפרשה וגינלית לאחר כריתת רחם? האם הפרשה שפסקה שבוע לאחר הנתוח, והתחדשה שוב כשבוע לאחר מכן ברמת הכתמות ללא מראה דם אדום טרי , מקובל?יש מקום לבדיקה או דאגה? |
|
|
| |
|
|
במידה ומדובר בהכתמה בלבד ללא חום וללא תלונות נלוות, לא ניראה כי מדובר בבעיה משמעותית. כמובן שעליך לפגוש את הצוות שטיפל בך על מנת לבצע הביקורת המתוכננת לאחר ניתוח |
|
|
| |
|
|
שלום, אני נשאית של braca1 - סרטן השד והשחלות, בת 42 בטיפולי פוריות. רציתי לדעת מה הסיכון להמשיך בטיפולי פוריות ולדחות כריתת שחלות עד הבאת ילד? |
|
|
| |
|
|
שלום לך, כעקרון, עד כה לא נמצא כי טיפולי הפריון לכשעצמם מעלים את סיכוני תחלואת הסרטן בקרב נשאיות המוטציה. הנושא החשוב יותר אותו עליך להעלות בפני הצוות הוא תזמון הניתוח לכריתת השחלות והחצוצרות. על מנת להגיע לשקלול מושכל של כל הנתונים חשוב לקבל גם מידע אודות משפחתך והתחלואה המשפחתית כולל גיל התחלואה. כידוע, מומלץ לנשים עם מוטציה זו לבצע כריתת שחלות וחצוצרות סביב גיל 40. אחת האופציות, במידה ואת עוברת טיפולי הפריה חוץ גופית היא ל״ייצר עוברים״ בשלב ראשון תוך מספר חדשים ולעבור את תהליך ההחזרה לאחר הניתוח. כל זאת במידה ויימצא כי מוצדק לעבור הניתוח כעת. כדאי שתעברי על כל הנקודות שציינתי עם הצוות המטפל בך על מנת להגיע לתפירת חליפת טיפול שתתאים לנתונים האישיים שלך |
|
|
| |
|
|
שלום, ערב טוב אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאול את השאלה שלי. הבנתי שיצא חיסון חדש, Gardasil-9, והשאלה שלי היא האם כדאי להתחסן גם בו אם כבר התחסנתי בעבר בחיסונים הקודמים (Cervarix, Gardasil-4). אציין שאני בת 27, עם בן זוג קבוע בארבע השנים האחרונות, ושעברתי את החיסונים הקודמים לפני כעשור. עוד אוסיף שאני נשאית BRCA2 אם יש לזה רלוונטיות כלשהי. תודה רבה מראש, ניבה |
|
|
| |
|
|
שלום לך, כמובן שלמוטציה ב BRCA אין קשר לעניין אין נתונים בדבר התועלת בהרחבת החיסון מעבר למה שקיבלת. הוירוסים ה״מסוכנים״ ביותר אכן נמצאים בחיסון שקיבלת. תחושתי היא שבתרחיש אותו את מתארת אין בכך תועלת רבה |
|
|
| |
|
|
אם תוכל לרשום לי המלצה לסרטן שחלות (נשאית) מה המינון הכי אפקטיבי שאני אקח כול יום |
|
|
| |
|
|
לצערי, אין זה המקום להמלצה על מינוני תרופות. על מנת לרשום מינון תרופה יש להכיר את כל התיק הרפואי על בוריו מעריך שהצוות המטפל יוכל לתת מענה הולם לשאלה זו |
|
|
| |
|
|
קיבלתי את הכדורים וביררתי ואני מקבלת 200 מג ניראפריב ליום(המינון) אבל כול אחד אומר לי אחרת איך ליטול את התרופה? כדור בבוקר וכדור בערב? או 2 כדורים בערב לפני השינה מה עדיף? |
|
|
| |
|
|
בהמשך לשאלתי בנושאהאם C.T. תקין ואולטסאונד וגינלי +אולטסאונד בטן תקינים הם מספיק אינדיקציה לאי ממאירות פולשנית? או שיש צורך בבדיקות נוספות טרום ניתוח? האם הוודאות הסופית היא אך ורק לאחר בדיקה פתולוגית לאחר הנתוח? האם ניתן לזהות ממאירות תוך כדי נתוח?במידה ולא מה אחוז הסיכון בהשארת השחלות לנתוח חוזר בהשארתן? |
|
|
| |
|
|
אכן כפי שציינת התשובה המהימנה ביותר היא התשובה ההיסטולוגית הסיכון בהשארת השחלות איננו הסיכון לניתוח חוזר אלא הסיכון, הקטן שהשארתן מותירה מחלה מיקרוסקופית שאריתית גרורתית.כל זאת במידה ואכן מדובר במחלה פולשנית. במידה ומדובר בהיפרפלזיה בלבד מדובר בתהליך שאיננו מסכן השחלות. |
|
|
| |
|
|
מבקשת פרטים על מחקר קליני -סרטן שחלות בשם first |
|
|
| |
|
|
שלום לך בארץ מתנהלים כיום 3 מחקרים העוסקים בחקר התועלת של שילוב מעכבי פארפ אימונותרפיה יחד עם הטיפול הסטנדרטי. כל המחקרים הינם מחקרי פאזה שלישית. המחקרים הינם בינלאומיים וכמעט כל המרכזים בארץ שותפים לפחות באחד מהמחקרים. המחקרים הינם אקראיים ועיוורים. כלומר חלק מהמטופלות אינן מקבלות את תכשירי המחקר אלא תכישירי פלצבו. עד כה המחקרים הקודמים שעסקו בתוספת מעכבי פארפ לקו הראשון הדגימו תועלת בעיקר באוכלוסיות ספציפיות . מחקר זה יחד עם המחקרים האחרים בודק את שיפור התועלת בהוספת אימונותרפיה למישלב הטיפולי. אנו מעודדים מטופלות מתאימות להשתתף במחקרים מסוג זה כל עוד אין סיכון חורד בהשתתפותן |
|
|
| |
|
|
בת 69,לוקחת אקטיבל כ15 שנהשהופסק בעקבות ממצאים. לאחר דימום וגינלי חד פעמי, נלקחה ביופסיה(פיפל)התוצאה היפרפלסיה מורכבת עם אטיפיה. הומלצה כריתת רחם והטופלות שאלתי לגבי השחלות שאין בהם דופי, ולאור מחקרים רבים המראים תחלואה לבבית ואחרת גם בנשים מבוגרות בעקבות כריתה דו צדדית. האם ניתן להמנע מכריתת שחלות או להותיר לפחות אחת ביחוד לאור ההעובדות הסטטיסטיות לגבי שכיחות סרטן שחלות לעומת תחלואה לבבית ברור גנטי לגבי BRCA ו תסמונת לינץ' שלילי תודה |
|
|
| |
|
|
שלום לך, השיקול לגבי כריתת השחלות הינו ספציפי לכל אשה. האבחנה בעטיה את עוברת הניתוח טומנת בחובה סיכון אפשרי כי מדובר בממצאים טרו ממאירים אמנם, על פי התשובה , אך בחלק מן המקרים עלולה להיות כרוכה כבר בשינוי פולשני. במקרים אלה קיים סיכוי קטן של מעורבות השחלות. היטב ונכון ציינת כי הנטייה כיום היא לא להוציא השחלות בכל מקרה אך שקלול הנתונים בגילך ובנתוני האינדיקציה מצביעים על כך כי מרבית הסיכויים שהשארת השחלות מוסיפה אולי סיכון קטן לעומת הסיכוי כי יתהיה תועלת בריאותית משמעותית בהשארתן. ברור כמובן שבמידה והיית נשאית של אחת המוטציות שציינת השיקול וההתלבטות לא היו קיימים. בכל מקרה, רק על מנת לסבר את החשש - במחקרים שפורסמו לאחרונה לא נמצא כי קיימת עליה בשכיחות נסיגה קוגניטיבית והתפתחות סכרת לנשים שעבור כריתת שחלות לאחר המנופאוזה הטבעית. |
|
|
| |
|
|
|
|
האם C.T. תקין ואולטסאונד וגינלי +אולטסאונד בטן תקינים הם מספיק אינדיקציה לאי ממאירות פולשנית? או שיש צורך בבדיקות נוספות תרום ניתוחיות? האם הוודאות הסופית היא אך ורק בזמן הנתוח? |
|
|
| |
|
|
שלום, אני מטופלת בקרבופלטין + טקסול, ונמצאת לקראת סיום הטיפולים השבועיים (עברתי 15 טיפולים מתוך 18), ובנוסף מקבלת טיפול באווסטין לעוד מספר חודשים. רציתי לשאול לגבי חיסון נגד שפעת - מתי אוכל להתחסן, בהתחשב בכך שאחרי כל טיפול כימותרפי, אני גם מזריקה 2 ימים נופוגן 30 יחידות. האם קבלת החיסון צריכה להיות תלויה במצב ספירת הדם ? ואם כן - באלו ערכים של הספירה עלי להתחשב ? או באיזה יום לאחר הזרקת הנופוגן כדאי שאעבור את החיסון אם בכלל ? תודה.
|
|
|
| |
|
|
כעיקרון מומלץ לקבל החיסון. יכולה להמתין לקראת הימים שטרם הטיפול הבא, בהם מח העצם מתאושש למרות שהחיסון לא אמור לעורר בעיה במהלך הטיפולים אותם את מקבלת. |
|
|
| |
|
|
שלום, אני בת 43, לפני שלוש שנים סיימתי טיפולים לסרטן השד , כימו כריתה מלאה והקרנות. כרגע מטופלת בלוקרין וטמוקסיפן . בבדיקה אצל הגניקולוגית נצפה נוזל חופשי בצמוד לאחת השחלות בקוטר של 15 מילימטר. שתי השחלות לא פעילות ונראות תקינות. האונקולוגית שלי כרגע בחופשה ואני ממש בלחץ. מה המשמעות של נוזל כזה? האם זה יכול להיות כתוצאה מגרורה ? |
|
|
| |
|
|
הממצא לא נראה מדאיג ממצאים כאלה שכיחים. ללא מימצא מלווה אחר הייתי נוקט גישת מעקב. בהחלט יכול להמתין לחזרתה של הרופאה המטפלת |
|
|
| |
|
|
האם באופן כללי יש יתרון כלשהו לניתוח באמצעות רובוט לעומת הליך לפרוסקופי רגיל לכריתת רחם ושחלות בגין מצב טרום סרטני? ובאופן ספציפי, האם יש עדיפות לאחד מהשניים כשמדובר במועמדת לניתוח הסובלת גם מעודף משקל? תודה מראש על התשובה |
|
|
| |
|
|
שלום לך, כעיקרון אין יתרון משמעותי לאחת השיטות באבחנה זו. בנשים עם BMI גבוה במיוחד קיים יתרון ארגונומי לצוות המנתח בניתוח בסיוע רובוט. |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום רב האם מסוכן לעשות איפור קבוע כאשר נוטלים אסטרופם 1 מ"ג ? אני לוקחת את התרופה כעת כעשר שנים. כל ערב חליתי בסרטן שחלה בשנת 2010 קוסמטקאיות הפחידו אותי מגבות שיהפכו לצבע כחול או פסים כחולים גדולים על הפנים. הגבות שלי נראות נורא. מודאגת מאוד תודה לעונים... |
|
|
| |
|
|
לא מכיר עובדה כזו ואינני חושב שיש תיעוד כזה. כדאי להתייעץ עם רופאי עור |
|
|
| |
|
|
שלום, קראתי את המחקר הזה: https://doctorsonly.co.il/2018/09/148609/ האם אתה יכול להיכנס למחקר שנמצא בקישור הזה, בקשר לשימוש באספירין לחולות סרטן השחלות, ולחוות את דעתך? אם תתקשה להיכנס לאתר, אוכל להעתיק אותו ולשלוח כאן לפורום. אציין כי 3 שנים לפני גילוי המחלה, נהגתי ליטול באופן קבוע קרטיה 100, כדור אחד ליום, בשל קרישיות יתר. תודה מראש. |
|
|
| |
|
|
הנושא עלה מספר פעמים בעבר במחקרים שונים. עד היום לא נמצא כי התועלת הפוטנציאלית מצדיקה מתן אספירין לכלל חולות סרטן השחלה. מעריך שעד שיבוצע מחקר השוואתי אקראי לא נדע עד כמה לתרופה זו יש השפעה מגינה על נשים עם סרטן שחלה. בעתיד הקרוב יחל ניסוי שיבדוק מתן אספירין לנשאיות BRCA בריאות כנסיון לטיפול מונע לסרטן שחלה. |
|
|
| |
|
|
דר קורח יקר! מתייעצת עימך בהתנהלות מחלתי כבר מס שנים ותמיד אתה עוזר לי בהבחנה וייעוץ מדהימים בנסיבות הקיימות. שאלתי: ב5/8 סיימתי טיפולי כמו׳ סבב שלישי (הנני נשאית) סרטן שחלה 3c נטלתי שנתיים אולפריב.. לאחר מלחמת התשה קרוב לוודאי שיאשרו לי זיגולה אך לפי ההתוויה יש ליטול אותה עד 8 שבועות מסיום הטיפולים. האם למרות זאת אתה חושב שכדאי שכן אקח תרופה זאת? הנני מודעת שזה ניסוי וטעייה מכיוון שכבר היה בגופי - מעכב פארפ.. אבל האם בכול אופן יש לי תקווה קלושה שזה יעזור? |
|
|
| |
|
|
הנושא של מתן מעכב פארפ בפעם נוספת והתועלת בו נבדק בימים אלה במחקר הנקרא OREO העובדה כי הנושא נחקר מצביע על כך כי קיים סיכוי שתהיה תגובה חוזרת למעכב פארפ. במחקר התרופה הנבדקת היא אולאפאריב (זו שאת קיבלת) בנוסף תרופת הרוקאפאריב נמצאה כבעת תועלת גם במקרים של עמידות לפלטינום ללא כימוטרפיה מקדימה. גם הנסיונות הראשונים עם האולאפאריב גילו כי לתרופה יש פעילות אקטיבית ולא רק כתרופת אחזקה. לאור זאת אינני שולל את האפשרות כי תהיה תועלת מסוימת לשימוש בתרופה זו מאחל כי תהיה לה הצלחה רבה ומשמעותית |
|
|
| |
|
|
האם זה בסדר להתחיל ליטול את הניראפריב אפילו שעברתי את השמונה שבועות לאחר הטיפול הכמוטרפיה האחרון |
|
|
| |
|
|
אשמח למענה ותודה רבה רופא יקר! |
|
|
| |
|
|
אשמח גם להמלצות לייעוץ עם רופאים מומחים ומומלצים בלבד מנסיון.תודה |
|
|
| |
|
|
ההמלצה מתבססת על הבדיקה הקולפוסקופית ואופי התיאור הפתולוגי אם אני מבין נכון הכוונה היא ל CIN2 אם אכן כך אזי שתי האופציות יכולות להיות מקובלות, בהתחשב כאמור בממצאי הבדיקה איננו מוסרים שמות רופאים בפורום זה |
|
|
| |
|
|
שלום רב מבקשת המלצות מנסיון-בתי רווקה ללא ילדים בת 28 התגלה לה וירוס פפילומה דרגה 2. הרופא אמר לה או להיות למעקב או לעשות ניתוח להוצאת ללולאה מצוואר הרחם. היא אמורה לשוב לחול ב11.11 מה ממליצים? |
|
|
| |
|
|
הי, אני נשאית brca1, עברתי כריתת שחלות וחצוצרות לפני 8 שנים. לפני חצי שנה התפרצה אצלי דלקת בלבלב, ועברתי בדיקות אולטראסאונד ו CT בטן על מנת לשלול גידול בלבלב (נשלל). לפני כשנה ca125 אחרון - תקין. לאחרונה התפתחו אצלי כאבים בבטן התחתונה בצד ימין כולל מדי פעם תחושה של פרפור בבטן באותו איזור. באופן כללי מאז הדלקת בלבלב העלתי מאוד במשקל. האם לאחר כריתה יכולים עדיין להתפתח גידולים באיזור השחלות או בצפק? אם כן האם בבדיקות שעברתי - אולטראסאונד בטן ו CT בטן לא היו אמורים לגלות אם היה משהו? האם אולטראסאונד של גניקולוג מספק כדי לאבחן/לשלול גידול שכזה? אם לא אז לאיזה סוג רופא עלי לפנות ואילו בדיקות עלי לבקש? אני רוצה לברר את זה כמה שיותר מהר. המון תודה מראש. |
|
|
| |
|
|
שלום לך, עקרונית, ידוע על אחוז קטן מבין הנשים שעברו כריתה מפחיתת סיכון המפתחות בעתיד גידול של הצפק המנהג כסרטן שחלה בכל אספקט שהוא. לצערי, אין כיום טכניקת סריקה טובה לאבחון מוקדם של גידול זה, ועדיין אנחנו מתבססים על האמצעים של סמנים ובדיקות הדמיה. נראה כי ביצעת את כל הנדרש על מנת לשלול התפתחות של גידול כזה אצלך. חשוב לזכור כי לכלל האמצעים קיימת מגבלת רזולוציה ומגבלת אבחון. חשוב כמובן שהמעקב יעשה בשילוב צוות המיומן ובעל נסיון בטיפול ואבחון מחלות אלה. צוותים אלה קיימים בכל המרכזים הגדולים בארץ. |
|
|
| |
|
|
שלום אני בת 49 עם רחם שרירני ללא כאבים או דמם מלבד נפיחות. היה לי דימום קל הכתמה פעם שניה בחודש לפני כשלושה חודשי ממצאי הפיפל הם ME19 32456 endometrium PIPELLE BIOPSY: COMPLEX HYPERPLASIA FOCALLY WITH ATYPIA and in PART WITH polypoid features . Additional fragments show Proliferative endometrium הרופאים ממליצים על כריתת רחם שאלותי האם האטיפיה יכולה להעלם כי מאז הבדיקה עברו כשלושה חודשים, עם 2 מחזורים עם מעט דמם פעם בחודש. ובחודש השלישי היה מחזור עם דימום מלא כמו בדר"כ, כלומר כנראה התנקתה הרירית. האם יש בדיקה נוספת שאפשר לבצע. האם המצב מאפשר קבלת טיפול אחר לפני החלטה על כריתה או שחייבים לכרות. במידה וכורתים האם חייבים לכרות שחלות, אימי חלתה בסרטן שד כמה פעמים ולפי בדיקה מלפני מעל עשור אינה נשאית BRCA או שנדרש יעוץ גנטי נוסף תודה מראש |
|
|
| |
|
|
שלום לך, השאלות שאת מעלה טובות. כעיקרון, ההמלצה שקיבלת מתאימה לאבחנה זו בטווח הגילאים שלך. במידה ורוצים לנקוט בגישה לא ניתוחית - קיימת אפשרות לשקול טיפול תרופתי, אך כפי שציינת יהיה נבון להעריך את גורמי הסיכון שלך ללקות בסרטן רירית הרחם וכן לבדוק האם קיימת אפשרות לחשיפה גנטית המעלה את הסיכון לסרטן מסוג זה. חשוב להדגיש כי המימצא אינו ממאיר אך מהווה שינוי טרום ממאיר. ולתהייה הנוספת שהעלית, לא בהכרח קיים קשר חד ערכי בין אופי הדימום לשינוי הפתולוגי ברחם. |
|
|
| |
|
|
השבוע קיבלתי איבחון ביופסיה שיש לי סרטן שחלות. שלב 3
אני תושבת ישראל, חברת קופת חולים מאוחדת בשנתיים האחרונות חייתי בקנדה. כדי לקבל את הטיפול הנדרש אני עומדת לטוס בדחיפות לישראל בימים הקרובים.
השאלות: 1. במהלך החודש האחרון אושפזתי פעמים בשל דופק של 130 במנוחה. האם הטיסה מסוכנת עבורי?
2. התגלו מים בריאה השמאלית . ביקשתי טיפול דחוף לשאיבת המים מהריאה אך אין להשיג תורים בהקדם. אין לי לי קשיים בנשימה בשלב זה. האם מים בריאה מסוכנים במצב של טיסה?
3. השבוע התקינו לי PICC line (החלמתי לפני 15 שנה מסרטן שד. הוורידים שלי לא מאפשרים התערבות רפואית בדרך אחרת) יש לי אפשרות לקבל ניקוי סטרילי לקראת הטיסה. במקרה של בעיה כלשהיא חשבתי שכנראה עדיף שתהיה אפשרות לתת לי עזרה רפואית. האם יש סכנה כלשהיא בטיסה עם פיק-ליין?
4. האם אני אמורה לעשות ביטוח רפואי לטיסה מסוג כלשהו? |
|
|
| |
|
|
שלום לך שלום לך. אתחיל מהסוף - אין בעיה לטוס עם פיק ליין חברות הביטוח מבקשות תוספת תשלום עבור הטסת נוסעים עם בעיות רפואיות. עליך להצטייד במכתב מהרופא המטפל חברת הביטוח המגדיר את יכולתך לטוס. הם יגדירו את התשלום הנדרש ממך עבור הביטוח. לא ברור לי איזה בירור עברת לצורך שלילת ממצאים חריגים הגורמים לדופק מואץ האם בוצע בירור לשלילת תסחיף ריאתי? קשה להבין ממכתבך מהי חומרת המצב של הממצא הריאתי. בכל מקרה חושב שכדאי שתקבלי זריקה לדילול דם טרם הטיסה יכולה לכתוב לי למייל בשיבא ולהעביר הפרטים הקליניים לצורך יעוץ מלא |
|
|
| |
|
|
שלום, לטעמי גילו סרטן שחלות , בניתוח הוצאו רחם ושחלות והרופא גם קילף את מעטפת השומן כי ראה גידולים גם בפי הטבעת (חלחולת) , הבנתי ממנו שקילף את מה שראה אך יש גרורות שהן בלתי נראות לעין ולכן הטיפול הינו כימו. אני מאוד מודאגת מכמה דברים: 1. איך ניתן לדעת היכן מפוזרות הגרורות ? הרי הבדיקה רגילה לא ניתן לראות פחות מחצי סנטימטר. 2. מדובר על אישה לא צעירה, חלשה מבחינה פיזית, עם פצעים טרום סרטניים בפה מע' חיסונית חלשה, לחץ דם גבוה, סוכר מעט גבוה ,קשריות על בלוטות הלימפה ... שאלתי היא , עד כמה אישה במצב כזה יכולה בכלל לשרוד טיפולי כימו,החשש שלי שזה יעשה יותר רע מטוב. האם יש חלופות לאישה במצב כזה ?? (כרגע אינני יודעת מה הפתולוגיה המדויקת של הגידול , נדע רק עוד שבוע) אני קוראת על טיפול אימונוטרפי, על קנאביס שממזער גידולים, על תרופות ביולוגיות, על אווסטין , על קיטודרה וכו' וכו'. אני מאוד מודאגת ומהולבלת מכל המידע. מי יכול לעזור לנו לעשות סדר בדברים ? אני לא בטוחה שלאונקולוג שלה יש את הזמן והסבלנות ממש לשבת איתי ולענות על שאלותיי. ממש זקוקה לעזרה בעניין ת |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום לך ראשית אני מאד מקווה של אונקולוג המטפל יש מספיק זמן לשוחח איתך. שנית חלק מהחששות שלך מוצדקים אך אחד מהדברים החשובים לפני קבלת ההחלטה על הטיפול היא הערכה תפקודית ורפואית, שתקבע את כשירותו של המטופל או המטופלת לעמוד בתכנית הטיפול. כעיקרון, הטיפול המומלץ במצבה של אמא כולל כימוטרפיה לעיתים עם מרכיבים נוספים. אין מידע המצביע על תועלת של קנאביס במקרה זה. אני משוכנע כי הצוות המטפל יוכל לארגן המעטפת המתאימה לאמא וישנה את תכנית הטיפול במידה ותופעות הלוואי תהיינה חריגות שנה טובה יעקב |
|
|
| |