|
|
שלום
בן 67 לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית.מטופל בטרימקס 0.6
הזקקפה חלשה ללא יכולת חדירה.איך ממשיכים מכאן?
תודה |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
תופעה של קושי בזקפה מוכרת וידועה לאחר ניתוח להסרת ערמונית.
מתוך המידע שכתבת, אתה כבר מקבל טיפול מיני רפואי לצורך שיקום הזקפה. אם הטיפול לא עובד, כדאי לפנות לאותו רופא המטפל שרשם את הטיפול כדי לנסות להתאים טיפול נוסף או אחר. כמו כן, ישנם מצבים בהם קיימים גם סיבות רגשיות או זוגיות שמשפיעות על תהליך הזקפה. כמו כן, מומלץ לפנות לאיש מקצוע לצורך בירור סיבות נוספות וטיפול בהם.
ניתן להתקשר לאגודה למלחמה בסרטן ולקבל יעוץ טלפוני ללא תשלום. 035721643. |
|
|
| |
|
|
אני נמצא לפני טיפול בסרטן הערמונית - מתלבט בין ניתוח להקרנות. רציתי לדעת האם צריך טיפול מיני כלשהו לפני הטיפול בין אם ניתוח ובין אם הקרנות. תודה מראש על המענה |
|
|
| |
|
|
שלום רב, השאלה שאתה שואל נפוצה מאוד. הרבה גברים שואלים אותה לפני בחירת הטיפול. התשובה היא מורכבת. בשתי האופציות טיפוליות ישנם השלכות על תפקוד מיני. לאחר הניתוח ההשלכות הן מידיות ולאחר הקרינה הם יכולות להתפתח כחצי שנה עד שנה מסיום הטיפול. בנוסף לקשיים המיניים לאחר הניתוח, יכול להיות גם דליפת שתן שמשתפרת לרוב עם הזמן ולאחר טיפול פיזיותרפיה. כמו כן, במקרה של טיפול קרינתי ניתן יחד עם טיפול הורמונאלי ממושך, האחוזים של פגיעה בתפקוד מיני עולים. כמובן, צריך לקחת בחשבון את הנתונים הבסיסים כגון, מצב בריאותי, גיל, תפקוד מיני טרם טיפול בסרטן ערמונית. ככול שהגיל נמוך יותר, תפקוד מיני גבוהה יותר, כך הסיכויים לשיקום מיני טובים יותר. בכל מקרה, לאחר כל טיפול כנגד סרטן ערמונית, מומלץ להתייעץ עם גורמים המקצועיים לגבי שיקום מיני.
|
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי לין חיפה שמחים להזמינכם/ן ליום עיון אונליין בנושא סרטן שד מתקדם, שיתקיים ביום 2.2.2021 בשעה 10:00. יום העיון מיועד לחולות ולבני/ות משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן | |
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי הדסה שמחים להזמינכם/ן ליום עיון אונליין למחלימות מסרטן השד, שיתקיים ביום 4.2.2021 בשעה 17:00. יום העיון מיועד למחלימות מסרטן השד, ולבני/ות משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | לפרטים נוספים והרשמה לחצו כאן | |
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן שמחה להזמינכם/ן למפגש אונליין ב- LIVE בנושא סרטן צוואר הרחם, שיתקיים בתאריך: 20 בינואר 2021 יום רביעי בשעה 10:00. ההשתתפות בחינם, אך יש להירשם מראש |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | לפרטים נוספים והרשמה | |
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן שמחה להזמינכם/ן לימי עיון בנושא סרטן, ולמגוון הרצאות לחולים ומחלימים:
• ב- 27.12.20 בשעה 17:00 מומחי איכילוב במפגש live בנושא סרטן שלפוחית השתן.
לפרטים והרשמה לחצו כאן
• ב- 28.12.20 בשעה 10:00 יתקיים יום עיון של האגודה למלחמה בסרטן, עם טובי המומחים, בנושא סרטן הכבד.
לפרטים והרשמה לחצו כאן
• ב- 30.12.20 בשעה 11:30 יתקיים יום עיון של האגודה למלחמה בסרטן עם מומחי הדסה, בנושא גידולים נוירו אנדוקריניים.
לפרטים והרשמה לחצו כאן
• בין 4.1.21-8.3.21 האגודה למלחמה בסרטן מזמינה מחלימים ומחלימות ממחלת הסרטן, ואת בני משפחותיהם להצטרף לסדנת 'מחלימים לחיים בריאים' מחוז דרום. מטרת הסדנה לשפר את איכות החיים של המחלימים ושל בני משפחותיהם, להדריכם להמשך חיים בריאים ולעודד אותם לחזור לחיים פעילים ומלאים. ההרצאות יתקיימו אונליין. יש להרשם מראש.
לפרטים והרשמה לחצו כאן
|
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי סורוקה שמחים להזמינכם/ן ליום עיון אונליין בנושא סרטן שד שיתקיים ביום 5.1.2021 בשעה 11:00. יום העיון מיועד לחולות, מחלימות, ולבני משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | למידע ולרישום לחצו פה | |
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי שערי צדק שמחים להזמינכם/ן ליום עיון אונליין בנושא סרטן שד שיתקיים ביום 22.12.2020 בשעה 10:00. יום העיון מיועד לחולות, מחלימות, ולבני משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | למידע ולרישום לחצו פה | |
|
| |
|
|
שלום , אני אישה צעירה בת 35, רווקה , ללא ילדים. עד עכשיו היה לי קשה מאוד למצוא בן זוג. אני מאמינה שעכשיו, לאחר שהתגלתה אצלי מחלת הסרטן, יהיה לי קשה אפילו יותר. האם זה נכון מנסיונך? |
|
|
| |
|
|
שלום לך,
את שואלת שאלה חשובה ולגיטימית. באופן כללי, מציאת בן/בת זוג זאת משימה לא קלה ולעתים לוקחת שנים. לפעמים מחלת הסרטן יכולה לעשות שינוי בחוויה האישית של האדם וגם בדימוי עצמי ודימוי גוף. זאת יכולה להיות תקופה ממאתגרת ומבלבלת. אני ממליצה לפנות לטיפול רגשי בו תוכלי להתבונן ולהכיר את עצמך לאחר מחלת הסרטן. הבנה של עצמך ושל צרכים שלך יכולה לאפשר לך יכולת טובה יותר ליצור קשרים ואף למצוא זוגיות מטיבה כזאת שאת מאחלת לעצמך.
|
|
|
| |
|
|
שלום רב,
אני בן 70, לאחר הקרנות וטיפול הורמונאלי למשך חודש באמצעות כדורים. שמתי לב שלאחרונה ישנה ירידה בכמות הזרע . מעוניין לדעת האם זאת תופעה מוכרת וחולפת?
|
|
|
| |
|
|
שלום רב,
השאלה שאתה שואל נפוצה ורלוונטית. לאחר טיפול בהקרנות וטיפול הורמונאלי התופעה של ירידה בכמות הזרע, היא נפוצה מכיוון שערמונית שתורמת נוזל הזרע, מצטמקת והנוזל הזרע מתייבש. לכן כמות שיוצאת בשפיכה בעת יחסי מין, פוחתת. לרוב, זאת תופעה לא
ויחד עם זאת ידוע שאם הזמן מתרגלים לתחושה חדשה.
|
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון לנשים המתמודדות עם סרטן השד - "לחגוג את החיים" שיערך ביום שלישי, 20.10.20 החל מהשעה 10:00 בבוקר, און ליין בלייב. יום העיון מיועד לחולות, מחלימות ולבני משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. למידע ולרישום: https://tinyurl.com/y3wb5e7x |
|
|
| |
|
|
רציתי לברר האם מיעוט בפעילות מינית קשור לחזרה לשיגרה של חולה שסיימה טיפולים בעקבות לימפומה ואם כן תוך כמה זמן זה יעבור. תודה רבה. |
|
|
| |
|
|
אכן מיעוט בפעילות מינית יכולה להיות קשורה במצב הגופני והרגשי של אדם שמתאושש מטיפולים כנגד סרטן בכלל ולימפומה בפרט. לפעמים הרצון לחזור לפעילות מינית סדירה מופיע כש אדם מרגיש טוב וחוזר לשיגרה. יחד עם זה, ישנם מקרים שהירידה בחשק מיני דורשת בירור נוסף, כגון דיכאון, חרדה , שינויים ביחסים זוגיים. |
|
|
| |
|
|
שלום פרופ סלע, השאלה: כריתת ערמונית ובלוטת לימפה שמאלית או הקרנה ? כריתת קישרית פרה-סקרלית קטנה מימין או הקרנה ? תוצאות לפי ה - PET-CT קליטה פתולוגית לא הומוגנית suv max (עד12) התהליך האדרתי באספקט אחורי תחתון סובקפסולרי של שתי אונות הערמונית. הערמונית מוגדלת. קליטה מעט מוברת בבלוטת לימפה קטנה באזור האובטורטורי באגן משמאל, ובקשרית פרה-סקרלית קטנה מימין. ללא נגעים מחשידים לפיזור משני בשלד. |
|
|
| |
|
|
אנא הפנה את השאלה לפורום סרטן ערמונית. |
|
|
| |
|
|
שלום רב, בעלי אובחן כחולה סרטן המוח יש לו גליומה דרגה 3 ומטופל בסדרה של הקרנות ואילו אני עברתי כריתת לולאה בצוואר הרחם עם אבחנה של sin 3 ז״א דרגה לפני סרטן בצוואר הרחם ואני במעקב רפואי . השאלה שלי היא האם ניתן לקיים יחסי אישות אין בכך חשש שמה אדבק עקב במצב הרגיש בין כה? חושדת שהמיקס הרפואי בין שתי המצבים הרגישים שלנו חלילה המצב שלי יחמיר ? אודה למענה . |
|
|
| |
|
|
שלום רב, שלום רב, השאלה שאת שואלת היא נפוצה. לא ידוע על הדבקות בסרטן מוח או בסרטן אחר דרך מגע מיני. אם שניהכם מוכנים ונהנים מיחסי אישות, זה יכול לתרום ולשמח. בריאות טובה, לנה |
|
|
| |
|
|
האם יש מישהו באגודה שאפשר לשוחח אתו או איתה לפני ניתוח לכריתת רחם ושחלות על ההשלכות של הניתוח על המיניות? לצערי, בכל ההתייעצויות שהייתי בהן עד היום גם עם רופאים וגם עם רופאות כולם בחרו להתמקד בהיבטים הפיזיים של הניתוח והרגשתי מעין "קשר של שתיקה" סביב היבטים שמטרידים אותי. |
|
|
| |
|
|
שלום רב, בהחלט ישנה אפשרות להתייעץ. מוזמנת ליצור קשר בטלפון 03-5721643 במידה ולא יהיה מענה מיידי, ניתן להשאיר הודעה ברורה עם מספר טלפון ושם. אחזור עם תשובה בהקדם האפשריץ לנה קורץ אלמוג. |
|
|
| |
|
|
לפני כ 4 שנים עברתי ניתוח כריתת ערמונית .כדורים לא עזרו לי. אך זריקות כן עזרו לי . ברצוני לעבור לשימוש במשאבה לפין בשוק יש הרבה משאבות . איזה משאבה לרכוש ? איזה חברה מומלצת והאם זה עוזר בכלל. אשמח לתגובות של אנשים שניסו ולקבל המלצות . תודה |
|
|
| |
|
|
שלום רב, מתנצלת על התגובה מאוחרת בגלל חופש חגים. אכן ישנם מספר סוגים של משאבות שנמכרים בשוק. רובם לא מקצועיות ולא ממליצה לקנות בעיקר בחנוית סקס. אנחנו מכירים ספק מקצועי- Dror Mizra. טל 0502335415. בהצלחה, לנה קורץ אלמוג |
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון לנשים המתמודדות עם סרטן השד - "לחגוג את החיים" שיערך ביום שלישי, 29/10/19 יום העיון יערך במרכז הכנסים "ישראל יפה בפארק", שד' רוקח 80, תל אביב יום העיון מיועד לחולות, מחלימות ולבני משפחותיהן, והינו ללא תשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש. למידע ולרישום: https://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=12289 |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום רב א.בבדיקה אחרונה נמצא psa 4.8 .האורולוג הפנה אותי ל ביצוע mri אך שלל זאת בעקבות פלטה המושתלת לי עם ברגים על הפמור ברגל.האם נכונה הטענה או הדבר נובע מתוך חיסכון לקופת חולים?לטענתו הבדיקה הטובה ביותר היא בדיקת 4k score test שעלותה כ 2900 שקל. בדיקה שלא בסל הבריאות?האם כדאי?האם יש אפשרות כן לסבסד בדיקה זו איפה שהוא? ב. האם חס וחלילה אם יתגלה סרטן בערמונית הדבר מדבק ביחסי מין? מה ההשפעות? אודה על תשובתכם הדחופה |
|
|
| |
|
|
שלום רב, סעיף א' שלך אנא העלה לפורום סרטן ערמונית לקבלת התייחסות ממומחה בתחום. סעיף ב' יענה על ידי יועצת מיניות של האגודה דר' לנה קורץ תודה, מרכז המידע |
|
|
| |
|
|
שלום רב, לגבי סעיף ב' התייחסותה של לנה קורץ יועצת מיניות הוא שגם אם חלילה מתגלה סרטן ערמונית זה לא מדבק ביחסי מין. |
|
|
| |
|
|