|
|
אשמח לחוות דעת האם זה מסוכן בלוטת מגן אונה ימינית לא מוגדלת לא הומוגנית עם קשריות היפואקוגניותעם גבולות לא סדירים בגודל על 0.8 סמ |
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
הי
קשריות מתחת ל 1 ס"מ ובעיקר שיש יותר מאחת, זה ממצא חסר משמעות שאינו מצריך המשך בירור. למה בכלל עשו אולטרסאונד? |
|
|
| |
|
|
היי ,
בשבוע 31 להיריון עברתי ניתוח תוספתן עקב דלקת .
לאחר חודש הגיעו תוצאות הפתולוגיה :
Well differentiated ncurocndocrine tumor, grade 1 with subserosal invasion.
Tumor size: 1.4cm1 per 10 HPF
Ki-67 positive 2%
No lumphovascular permeation identified.
Tumor was positive for CKMNF-116 , chromogranin -A synaptophysin , CD-56 and negative for p-53
היום אני אחרי לידה בת 25 והפנו אותי למעקב ולבדיקת קולונוסקופיה האם התוצאה מדאיגה ?
תודה |
|
|
| |
|
|
מדובר בגידול אשר כמעט ואין בו שום סכנה עתידית. יש צרך במעקב והחלטה לגבי אופן המעקב, האם הוצא במלואו וכו אך במעקב וטיפול נכון הסיכוי שיעורר סכנה ובעיות נמוך ביותר |
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה אתכם למפגש LIVE
על כל מה שלא ידעתם על שיקום מקצועי בביטוח לאומי - לחולי סרטן ולמחלימים.
ב-13.1.21 בשעה 10:00 תעביר מילי שורצמן, מנהלת תחום שיקום בביטוח לאומי, הרצאה בזום על תנאי הזכאות לשיקום על אפיקיו הרבים: סיוע בהשתלבות בעבודה, אבחון מקצועי, מסלולי לימוד ועוד.
ההרצאה ללא עלות אך יש להירשם מראש.
|
|
כתובת אינטרנט נלווית: | להרשמה | |
|
| |
|
|
הופנתי לבדיקה לאחר גלוי של סרטןנ בשד שלו רצפטורים להורמונים. ידועה קישוית בבלוטת התרים מזה כ-14 שנה . כעת יש התייחסות לקישורית בבלוטה אני מצטטת : צוואר: קליטה פתולוגית של FDG בקשר באונה הימנית של בלוטת המגן, נחוצה השוואה עם US.
אברי הצוואר ללא ממצא משמעותי. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות מה זה אומר ?
בנוסף לשד היה כתוב לגבי בית השחי:זה: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש בשד הימני בערך בשעה 12 בגודל כ-4.1 ס"מ. קיימות סיכות סימון
באזור זה. בלוטות זעירות בבתי השחי דו צדדית.
האם זוהי התפשטות של המחלה גם לשם?
וכן לגבי הרחם נכתב הרחם מוגדל לגילה של הנבדקת עם קליטת FDG כנראה פיזיולוגית
האם יש פה חשש לסרטן , כי הבנתי שיש קשר בין סרטן השד לשחלות והרחם.
המון תודות על מידע שנותן ביטחון ,
והיותכם כתובת לפני שיש תור לרופא.
תבורכו!!! |
|
|
| |
|
|
מאד קשה לתת תשובה כך לגבי הממצאים. חייבים לבדוק את השד.
הממצא ברחם כנראה חסר כל משמעות. |
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן שמחה להזמינכם/ן לימי עיון בנושא סרטן, ולמגוון הרצאות לחולים ומחלימים:
• ב- 27.12.20 בשעה 17:00 מומחי איכילוב במפגש live בנושא סרטן שלפוחית השתן.
לפרטים והרשמה לחצו כאן
• ב- 28.12.20 בשעה 10:00 יתקיים יום עיון של האגודה למלחמה בסרטן, עם טובי המומחים, בנושא סרטן הכבד.
לפרטים והרשמה לחצו כאן
• ב- 30.12.20 בשעה 11:30 יתקיים יום עיון של האגודה למלחמה בסרטן עם מומחי הדסה, בנושא גידולים נוירו אנדוקריניים.
לפרטים והרשמה לחצו כאן
4.1.21-8.3.21 האגודה למלחמה בסרטן מזמינה מחלימים ומחלימות ממחלת הסרטן, ואת בני משפחותיהם להצטרף לסדנת 'מחלימים לחיים בריאים' מחוז דרום. מטרת הסדנה לשפר את איכות החיים של המחלימים ושל בני משפחותיהם, להדריכם להמשך חיים בריאים ולעודד אותם לחזור לחיים פעילים ומלאים. ההרצאות יתקיימו אונליין. יש להרשם מראש.
לפרטים והרשמה לחצו כאן
|
|
|
| |
|
|
אשמח לדעת מה אומרות תוצרות הבדיקה.
בדיקות קודמות: CT בטן- ממצא באדרנל 2.2 מ"מ, 1 מ"מ.
בדיקת שתן חלבון 44.9
גסטרוסקופיה- דלקת בוושט B
קולונוסקופיה תקין.
סובלת 9 חודשים מכאבים עצביים, בלבול, עייפות, חוסר שינה, מכאבי ראש, סחרחורות, בחילות.
בת 41.
|
|
|
| |
|
|
|
|
קשה מאד לתת הערכה כך, מציע לפנות לרופא המשפחה שיסביר לך את כל הממצאים |
|
|
| |
|
|
שלום דוקטור.
בבדיקת PET CT שערכתי נרשם כי
הודגם תהליך כ-3.1 ס"מ בדופן הג'ג'ונום בבטן השמאלית-עליונה, ללא קליטה פתולוגית של סומטוסטטין.
מה זה אומר? האם מדובר ב-NET?
בבדיקה קודמת של כרומוגרנין A קבלתי תוצאה טובה |
|
|
| |
|
|
קשה מאד לדעת מה הממצא רק לפי תשובת פט, אבל בהחלט חשוב להמשיך בברור הממצא. |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
בת 50, סרטן שד, בטיפול עם תרופה ביולוגית (LYNPARZA (OLAPARIB
בבדיקת מעקב MIR הבחנה:
"תהליך אוקסיפיטלי מימין בקוטר של 26 מ"מ- מרביתו ציסטי באספקט המדיאלי גוש של 15X4 מ"מ.
קיימת בצקת היקפית. לא מודגמים תהליכים נוספים ".
מבקשת לשמוע דעתך:
1. האם מומלץ לבצע גם בדיקת MRA, לשם הדגמת כלי דם בתוך המוח, ובדיקת MRS שיכולה להצביע על שינויים ברקמות ועל קיומו של גידול ממאיר.
2. איזה טיפול עדיף במקרה שלי? בטכניקת קרינה ממוקדת (SRS) או בקרינה כלל מוחית (WBRT) ? לאיזה טכניקה של קרינה ישנן תופעות לוואי (כמו נשירת שיער, קרחת...) פחות חמורות?
תודה רבה על התייחסותך.
|
|
|
| |
|
|
הכי חשוב בשלב הזה - להתייעץ עם מומחה בתחום, נוירו-אונקולוג או נוירוכירוג. הם יציעו לך את האפשרות הטיפולית המתאימה ביותר |
|
|
| |
|
|
שלום. עקב חשד להמצאות NET במעי הדק ערכתי בדיקת כרומוגרנין A וקבלתי תוצאה: 50 ng/ml-קטן מ לא מצאתי טבלת ערכים המצביעה מה התקן. האם זו תוצאה טובה? החשד הוסר? |
|
|
| |
|
|
ערך תקין לא שולל קרצינואיד- לא כל הגידולים מפרישים כרומוגרנין |
|
|
| |
|
|
שלום רב! מבקשת לברר האם התרופה סנדוסטטין טובה מספיק או זהה בדיוק לסומטוסטטין וכן מדוע צריכים להגיע לבית החולה להזכיר את הזריקה ולא בבית חולים? תודה. |
|
|
| |
|
|
זהו חומר דמוי סומטוסטטין שעובד לחודש ולכן נח לשימוש. סומטוסטטין עצמו יעיל לזמן מאד קצר. מזריקים בבית פשוט כדי שיהיה נח יותר |
|
|
| |
|
 |
הבת של בת 17 עקב בחילות וחוסר תאבון וירידה במשקל עשתה mri והתגלה גוש באדרנל כמפורט. מה הסיכוי שזה מסוכן??? והאם יש בדיקה נוספת לעשות חוץ מביופסיה ? |
|
|
| |
|
|
מציע להתקדם לפי ההמלצה ולשקול ביופסיה. כמובן שצריך להשלים את כל הבדיקות הנדרשות לברור הירידה במשקל, אני בטוח שהופניתם לכל הבדיקות המתאימות. |
|
|
| |
|
|
שלום אני שואל באופן כללי וגם בעקבות סרטן לבלב שהצגלה אצל קרוב משפחה. הלבלב אמנם מהווה חלק ממערכת העיכול בכל הקשור ליצירת אינזימי עיכול והפרשת אינסולין, אך הוא גם מהווה חלק במערכת האנדוקרינית. מכאן מדוע כל חולי סרטן הלבלב מכל סוגיו מטופלים רק עי אונקולוגים מתחום הגסטרו ולא עי מומנחי לאנדוקרינולוגיה? תודה |
|
|
| |
|
|
ללבלב שני חלקים, אנדוקריני ואקסוקריני (הקשור למערכת העיכול). מרבית הגידולים הם לא מהחלק האנדוקריני. |
|
|
| |
|
|
שלום, בת 36, אבחנו אצלי סרטן פפילרי +גרורות לצואר ימין, עברתי ניתוח ומועמדת לטיפול ביוד. טרום הניתוח בוצע CT עם חומר ניגוד צואר וחזה ובו ראו שאין גרורות מלבד הצוואר. האם יש סיכוי שיש גרורות בעמוד השדרה? כי יש כאבים ממוקדים בעמוד השדרה כבר מדצמבר ואני חוששת |
|
|
| |
|
|
נדיר מאד שבשלב המחלה הזה יש גרורות לעצמות ובכל מקרה בדיקת הסיטי היתה אמורה להראותן. |
|
|
| |
|
|
שלום לכם הובחנתי לפני 3 שנים כחולה MEN1 ועד כה הוציאו לי כמה גידולים, בראש, הצוואר, בפרוטיד (באוזן), וגם בפה. היום אני במעקב על מספר גידולים בלבלב, בכבד ובכליות. אני נשוי ויש לי 6 ילדים עשינו בדיקות ל3 הגדולים ואתמול נודע לנו כי 2 נושאים את אותה המוטציה. עוד לא ביקשנו להם את זה מ2 סיבות: א, הבן הגדול בעיצומן של בחינות הבגרות ב, אין לנו מושג איך לעשות את זה, הבת מאוד נלחצת מכל דבר ובעיקר מה שקשור לבריאות רציתי לדעת אם אנשים אחרים בארץ חולים במחלה הזו, אם כן איך הם מתמודדים ובעיקר המלצות איך לתמוך בנערים שעומדים לקבל את הבשורה הזו תודה |
|
|
| |
|
|
מציע לפנות לייעוץ גנטי המתמחה גם בילדים, להם יש צוות שלם שיכול להנחות איך לעקוב הכי נכון |
|
|
| |
|
|
היי צירפתי תמונה של תוצאות אשמח לדעת מזה אומר תודה רבה |
|
|
| |
|
|
לא מצליח לקרוא את התשובה, ובכל מקרה כדאי לצרף עוד מידע. מדוע בוצעה הבדיקה? |
|
|
| |
|
|
שלום, אחותי אובחנה עם סרטן נוירו אנדןקריני ועליה לעבור ניתוח( בעוד מספר ימים) להסרת הטחול, הכליה ( השמאלית) וחלק מהלבלב (גוף וזנב). ההתלבטות היא בין שתי גישות: בבית חולים אחד מעדיפים שקודם תעבור את הניתוח להסרת הגידולים ואז תעבור סדרת טיפולים כימותרפיים ובבית חולים שני ממליצים על סדר הפוך: להתחיל בכימו ואז לעבור את הניתוח. הכל קורה מהר ותוך כדי תנועה... יש עוד המון בדיקות לעבור ולא בטוח שנספיק לקבוע תור אצל רופא מומחה מבית חולים שלישי. לכן חשבתי לפנות בשאלה: מהי דעתך והמלצתך בנדון?(לפי מיטב נסיונך וברוב המקרים שראית וכו). ובכלל: כמה מחקרים יש על דרך זו או אחרת ועל מה מתבססות ההמלצות? תודה מראש |
|
|
| |
|
|
שאלה מורכבת, תלויה מאד בסוג הגידול. יש צרך לראות עוד פרטים. |
|
|
| |
|
|
ראי תשובה לשאלה הקודמת. הכי חשוב לראות איזה סוג של גידול זה. |
|
|
| |
|
|
שלום, אבא שלי מטופל בזריקות סומטולין פעם בחודש. ברצוני שהוא ישמור על הבן שלי שיהיה בן שנה, לאחר שאחזור לעבודה. 1. תוך כמה זמן הסומטולין מופרש מהגוף בשתן/צואה? 2. כמה זמן לאחר קבלת הזריקה אסור לאבא שלי לשהות באותו הבית עם ילדים כדי שלא ייחשפו להפרשות התרופה מהגוף? 3. האם הילד עלול להחשף לשאריות התרופה בדרכים נוספות פרט לשתן/ צואה? 4. על מה צריך להקפיד/ אילו כללי התנהגות יש לאמץ כדי לוודא שהילד לא נחשף לשאריות התרופה? תודה. |
|
|
| |
|
|
אין שום מגבלה- מדובר בהורמון טבעי ולא בחומר כימי רעיל. |
|
|
| |
|
|
שלום . בת 53 לאחר ניתוח בלוטת התריס כולל דיסקציה צווארית בצד ימין. עשיתי טיפול ביוד רדיואקטיבי קפסולה של יוד 131 במינון 150 מיליקירי. תוצאת המיפוי: מודגמים 3 מוקדי קליטת יוד במיטת האונות של הבלוטה -שמאלית , ימנית , פיראמידאלית .כעדות לשארית רקמת הבלוטה . מה הכוונה לממצא זה ומה צריך לעשות להמשך טיפול ? בנוסף - לא הדוגמו קליטות פתלוגיות אקטופיות של יוד בגוף.לא זוהתה שארית רקמת תירואיד בצוואר .אין במיפוי עדות לגרורות י יודופליות. תודה רבה |
|
|
| |
|
|
לא צריך טיפול נוסף, היוד הרדיואקטיבי אמור לטפל בכל שארית המחלה |
|
|
| |
|
|
שלום.בן 80, כשנה עם יציאות שומניות וירידה במשקל. נעשה פט סומטוסטטין. בפענוח נכתב-קליטה מעט מוגברת בזנב הלבלב ללא ממצא מלווה ברור בבדיקת CT. מבנה גרמי: ללא עדות לקליטה פתולוגית של DOTATATTE מבנה גרמי שמור. מה פירוש "מעט מוגברת"? הייתכן כי מדובר בדלקת ולא בממאירות?מה הטיפול המקובל?
בתודה מראש, יעל. |
|
|
| |
|
|
קשה צאד להגיד, יתכן שאין שום משמעות לממצא. יש לפנות לרופא המטפל כדי להחליט אם להסתפק במעקב או לבצע ברור נוסף. |
|
|
| |
|
|
שלום עברתי ניתוח כריתת תוספתן. בפתולוגיה התגלה גידול נוירו אנדוקריני מסוג קרצינואיד. בסיכום רשום כך: Immunostaning performed showes that the nested tumor cells are strongly positively stained with NSE,CD-56, Chromogranin A and synaptophysin, Ki 67 nuclar staining is positive in isolated tumor cell nuclei (1%) of tumor cells/ The features confirm the diagnosis of well differtiated GRDAE 1 neru enokrine tumor/ כמה מדאיג התוצאות הפתולוגיות? האם מסוכן? מה עלי לעשות? תודה על תשובתך |
|
|
| |
|
|
גידול כזה הוא בד"כ חסר משמעות אמיתית ואיננו מסכן לטווח הארוך. יש להבדק ע"י רופא המומחה בתחום כדי להחליט אם יש צרך בפעולות או ברור נוספים. |
|
|
| |