דיאטנית בכירה ביחידה לתזונה ודיאטה במרכז רפואי תל אביב. עוסקת בטיפול תזונתי בחולים מאושפזים. דיאטנית המכון האנדוקריני במרכז רפואי תל אביב מתמחה בטיפול בסוכרת בהפרעות ובגידולים אנדוקריניים שונים. מנחה עם השפית והעובדת סוציאלית איילת ברק קבוצות בישול בריא למתמודדים ולמחלימים באגודה למלחמה בסרטן.
תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
תראי מה חלום על סרטן אומר
http://www.drimos.com/animals/?p=345
ואם את רוצה לראות אדם שניצן מהמחלה בזכות זה ששמר שבת
http://www.drimos.com/nisim
כדי לפרש חלומות לחצי - פירוש חלומות
זמני כניסת שבת מופיעים בלינק למעטה
לטופו המעושר מוסף סידן בדיוק באותו אופן ואף לעיתים אותו סוג המוסף למוצרי חלב מועשרים.
חימום , בישול לא פוגע בזמינות הסידן
התגובה תוקפת מידע ונותנת מידע אחר. ואת עושה את זה בעילום שם. והרי כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה..... , אין כל אזכור למחקרים, או גוף ציבורי-רפואי גדול, שמהווה סמכות של ידע - שאני יכולה לסמוך על מה שנכתב. לכן, אשמח מאד, אם הדיאטנית של הפורום, תגיב ותאמר לנו, האם המידע שכתבת כאן, "אור בקצה המנהרה" - נכון, או מוטעה, בהתבסס על מחקרים אמפיריים, וגופי ידע שניתן לסמוך עליהם. זו בדיוק הסיבה מדוע פניתי לפורום הזה, במקום להסתמך על המידע העצום המופץ באינטרנט. תודה
1. אגוזים לסוגיהם השונים, שקדים וכו'.. באיזה מהם קיימת תכולת סידן גבוה יותר? 2. האם ידוע לך, איך ניתן להעריך אם צריכת הסידן בגוף מספקת? בהתייחס לתשובת כמות קלציום בשתן, באיסוף של 24 שעות? תודה.
בשקדים יש יותר סידן בהשוואה לאגוזים
את סך הסידן הנצרך נתן לחשב במחשבונים שונים המחשבים את כמות הסידן בתפריט. את כמות הסידן הנספג בגוף נתן להעריך באופן חלקי באמצעות איסוף שתן לסידן
שמחה לגלות, שיש פורום כזה... תודה לך. בגלישה באינטרנט - קיימות מאות אתרים, בהם מציעים אנשים וגופים את עצמם בייעוץ לתזונה בריאה ורצוייה. חלקם מציעים גישות, לא מתוך הכשרה פורמאלית, אלא מתוך ניסיונם האישי, וחלקם אפילו פיתחו תיאוריות ההפוכות למה שמייעצים דיאטנים שלמדו תזונה במוסדות אקדמים מוכרים , שגם עמדו בתנאי רשיון משרד הבריאות. סקרנית לשמוע את דעתך, על היעדר סדר בבלאגן הזה, שכל אחד יכול להציע, לייעץ, וקורא לעצמו בשמות שמטשטשים את היעדר התעודה של דיאטנית קלינית עם רשיון מ. הבריאות. יחד עם זאת, אני כן מקדמת בברכה כל מי שחושבת, שמשהו סייע לה ורוצה לספר לציבור. מדוע אין הגדרת גבולות המקצוע שלכם? עם חוק בכנסת?(הרי שברורות הגדרות בחוק של מיהו קרדיולוג... ואיש לא יפנה למי שאינו קרדיולוג לטיפול בבעיה בלב....)ובתחום של התזונה - הכל פרוץ....?..
כרגע מונח בכנסת חוק העיסוק במקצוע התזונה
הוא עוסק במי יכול להיקרא דיאטן
מי רשאי לעסוק ביעוץ
גם אנחנו מחכים שיעשה סדר בתחום עיסוק בנושא חשוב זה
לצערי, חליתי בסרטן השד, ושאלתי, הקשורה לתזונה - נובעת מרצון לקבל מידע בתחום הפורום. תודה.
מצאתי מחקר חם מהתנור על הקשר בין צמצום הפחמימות בדיאטה לבין הסיכוי לחלות שוב בסרטן השד. מומלך לקרוא לכל מי שהעניין נוגע בה...
זהו בהחלט תחום נחקר
כמו בתשובתי הקודמת קשור כנראה לאינסולין והשמנה בטנית.
המחקרים עדיין לא חד משמעיים
אבל כאמור כחלק מתזונה נכונה כדאי לצמצם סוכרים , להעדיף פחמימות מדגנים מלאים ולפזר אותם במשך היום. גם לכמות יש השפעה דרך נושא משקל הגוף.
שלום
בן 67 רזה .
לפני שנה התגלה אצלי לימפומה מסוג B.
עברתי 6 מחזורי כימותרפיה במשך 3 חודשים ומאז אני במעקב והחלמה ומרגיש טוב.
למעט הפרמטרים של מערכת החיסון שמשתפרים אולם בקצב מאוד איטי והפירטין מאוד נמוך והברזל והמוגולבין תקינים.
האם עשב החיטה, אכיניצאה ואספירין יכולים לתרום למערכת החיסון או לאי החזרת הסרטן?
יש הטוענים שהסוכר מהווה המזון העיקרי של הסרטן .
האם זה נכון והאם רצוי בהקשר הסרטני להמעיט מאוד בצריכתו ואם כן איזה סוג סוכר כי יש סוכר הפירות ויש סוכר ענבים ויש עוד סוגים כמובן.
בתודה
האם מוצרי סויה ונגזרותיה כגון טמפה מיסו מומלצים במצבי או רצוי להמנע?
כיום נמצא כי מוצרי סויה אינם מעלים או הסיכון או ההישנות לסרטן בכלל ולסרטן שד.
יש לה גם יתרונות במצבים של סרטן פרוסטטה. אפשר לשלב וסויה ומוצריה בתפריט השבועי כמקור לחלבון דל שומן, סיבים תזונתיים, סדין ברזל ועוד.
חשוב לצרוך מזונות סויה שאינם מעובדים יתר על המידה כמו גרגרי סויה, פולי סויה אדממה, טופו, חלב סויה שיאונ מומתק, טמפה וכדומה.
ראשית - סוכר לא גורם במישרין לסרטן אבל יש לו השלכות שיכולות לעודד תנאים לסרטן. צריכה מרובה של סוכר מעלה את האינסולין. אינסולין הינו הורמון המעודד בניית שומן וחלוקת תאים.
סוכר בעודף יכול לגרום להשמנה בטנית וגם בה נמצא קשר אפשרי לסיכון סרטן
כחלק מתזונה נכונה ושמירה על משקל מומלץ להפחית צריכת סוכר. בעקר סוכרים המוספים להמתקה. אין הבדל משמעותי בסוג הסוכרים.
אולי כאשר אונ צורכים סוכרים שמקורם מפירות אנו נהנים גם מרכיבי תזונה חיוניים בתפריט כמו סיבים, ויטמינים ומפיטוכימילקים לכן נעשיף צריכת פירות כמקור לסוכרים.
לגבי אכינציאה, ועשב חיטה אספירין , כמובן שאספירין אינו מזון. למזונות אילו יש הפשעות כלליות על הפחתת דלקתיות, השפעה על מערכת חיסונית ולכן כחלק מתזונה עשירה במזונות צמחיים בהחלט כדאי לשלב אותם.
אמי עברה כריתת מעי הגס עקב גידול סרטני בגלל רגישות יתרה לטיפול כימי הוחלט להפסיק אותו
שמעתי על הפלאים של הפריה היודעת ורצתי לשמוע חוות דעת מרופאים ואנשים שניסו
תודה
אני מכירה רק מדווחים של מטופלים
לא ממש מצוי חומר רפואי או מדעי על כך
לפנות לרופאת המשפחה שתפנה לדיאטן המחוזי להקדמת התור
כמו כן במחוזות שונים יש דיאטנית המגיעה במקרים מסויימים הביתה
רופאת המשפחה יכולה לבדוק האם השירות הזה חל עליכם
בנוסף בטופס 17 או בתשלום נתן לקבל יעוץ מדיאטנית בית החולים שבו מקבל טיפול. גם כאן צריך לבקש יעוץ דחוף.
בנתיים נתן להיעזרבמזון רפואי נוזלי כמו אנשור, נוטרן ועוד
שלום,
שמעתי פרי הגוג'י ברי הוא בריא. האם את ממליצה לאכול אחרי הטיפולים
הכימותרפיים? תודה.
זה פרי עשיר בנוגדי חמצון
בהחלט אפשר לשלב אחרי כמו גם פירות עשירים אחרים שיש עכשו כמו דובדבנים רימון ועוד
בימים אלה אני מסיימת את פרוטוקול הטיפולים לסרטן שד מסוג טריפל נגטיב.
מבקשת לקבל את המלצתך על מקורות מידע מהימנים או ספרים מומלצים בנושא תזונה מומלצת למחלימים מסרטן.
לתחושתי, התחום הזה גדוש בדיעות והייתי רוצה לדעת שאני מבססת את אכילתי על מידע מהימן ועדכני.
תודה רבה
אנחנו כאנשי מדע מתבססים כיום על המלצות של ארגונים כמו אגודה האמריקאית לסרטן. הם נסחו המלצות מבוססות מדע לגבי תזונה במצבים של מחלה, החלמה ומניעת הישנות. הם פתוחים לקהל הרחב ומצויים באנגלית בלבד.
אין כיום מידע או ידע ספציפי על סוג הסרטן בו חלית אלא המלצות כלליות לגבי סרטן שד. בעקרן ההמלצות הן לתזונה מבוססת מזון צמחי עשירה בירקות, דגנים מלאים קטניות ושמנים צמחיים.