|
|
שלום רב
אני בן 44, לפני כחודש תוצאות בדיקות הפיט סי טי וMR הדגימו אצלי גרורות מלנומה בבלוטות הלימפה שמפשעה, בבלוטות האגן, סקרום, פיזור גרורתי נרחב בריאות, באדרנל שמאל ומוח, לפי האונקולוגית יש לי סיכוי של 60% על כל המוקדים, ו80% לגבי גרורות שבמוח...אני מודע שאני במצב קשה, התחלתי בטיפול אמונותרפי, כבר היו לו 2 טיפולים, היו לי כאבים / לחץ בחזה, נעלמו אחרי 10 ימים מהטיפול הראשון, אתמול הרגשתי שחזר, והיום פעם הראשונה הייתה לי השתעלות מלווה בליחה בצבע אדום שחור, איך אפשר לפרש את זה?..אני רוצה לדעת אם הטיפול הזה עובד באופן אחיד על כל המוקדים או שזה משתנה בהתייחס למוקד? זה יכול לעבוד יותר יותר במוקד אקס מאשר במוקד ואיי? |
|
|
| |
|
|
בדרך כלל התגובה חלה על מיכלול הגרורות אם כי עוצמת התגובה יכולה להיות שונה |
|
|
| |
|
|
תודה רבה פרופסור שכטר
יש לי עוד שאלה, אתמול התחיל אצלי כאב בינוני (לפעמים חזק) בחזה, במהלך השינה אין לי,האם זה בגלל הגרורות הרבות שיש לי בריאות? או יכול להיות שמתבטא כתופעת לוואי של הטיפול? |
|
|
| |
|
|
לכבוד הצוות הרפואי מנהלי הפורום
שלום רב
בקשה. אני בן 54 סובל ממחלת CTCL NHL M.F מגיל 22
בשירות הצבאי שנת 1987 ניתן לי ביחידה זריקה ניסיונית ללא הסכמתי עוד באותו יום הרגשי רע מאוד, קדחתי מחום היו הקאות, הזעות כאבי שרירים, קושי לעמוד ולשתף פעולה התופעות נמשכו 5 ימים. אין לי מידע על החומר שהוכנס לגופי. מהצבא לא שחררו מידע.
מברור עקיף שעשיתי לאחר חודש מיום הזריקה שוחחתי עם
לשכת הבריאות שבנפת מרחב הבסיס וליקטתי מידע דל ומשמעותי.
-
בשל התגובה שעברתי כתוצאה מהזריקה שניתנה לי ללא הסכמתי
ולמרות שעברו שנים מיום התרחיש והתגובה הקשה שעברתי לזריקה
ברשותכם, אני מבקש לשאול :
*מה ההמלצה עבורי במקרה שלי (מידע בעולם, ספרות רפואית)
עם המחלה ממנה אני סובל בכל הידוע לקבלת חיסון קורונה שניתן
נכון לקבל החיסון / לא מומלץ ?
*האם במקרה שלי בשל הנסיבות הרפואיות, ממה שידוע ופורסם
יש עדיפות עבורי לאחת מחברות החיסון פייזר או מודרנה שבדרך?
*האם ניתן לבקש בשל נסיבות העבר וההיסטוריה הרפואית שלי
לקבל חיסון במסגרת מרכז רפואי ולא מרפאה או מתחם בשטח ?
בתודה מראש
- בכבוד רב -
בריאות איתנה ובשורות טובות |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
יש כאן מספר שאלות, שלא בהכרח קשורות ביניהן -
1. האם מותר לך להתחסן? - מותר ומומלץ
2. איזה חיסון עדיף? - כל עוד אתה לא מקבל בשל מחלתך או סיבות אחרות טיפולים המדכאים את מערכת החיסון, מותרים כל הסוגים. במקרה ויש טיפולים כאלה אסורים חיסונים של וירוסים מוחלשים (אין חיסוני קורונה כאלה בארץ כעת)
3. התגובה לזריקה בעבר שתיארת אינה נשמעת כסיבה להנחיות מיוחדות במקרה שלך. עם זאת הייתי ממליץ להיוועץ עם אלרגולוג. |
|
|
| |
|
|
שלום רב
תחילה-תודה ד"ר על התייחסותך המפורטת והמהירה .
בהמשך לתשובתך בסעיף 2 . אני לא נוטל תרופות
ולא מקבל ומבצע טיפולים המדכאים את מערכת החיסון.
אבל למיטב הבנתי המחלה עצמה NHL CTCL M.F
היא מחלה בין השאר עם מערכת חיסון חלשה מדוכאת
גם ללא תרופות או טיפולים עד כמה יש לי לדאוג ואיזה
תגובות ותופעות צפויות לי במקרה שלי ?
*איזה מידע רפואי ופרסומים מהארץ והעולם הצטבר על חולים
ב-NHL ctcl - mycosis fungoides
שכבר קבלו את חיסוני קורונה ×2 וידוע ממעקב ודיווח מצבם ?
בתודה מראש
בכבוד רב |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
אין זה המקום לתת הרצאה נרחבת בנושא ועל כן אענה בקיצור:
1. מחלת mycosis fungoides קשורה בדיכוי חיסוני רק בשלבים המתקדמים ביותר. גם במקרים אלה אין סכנה מהחיסון והסכנה היא שהחיסון לא יהיה מספיק יעיל.
2. במסגרת ניסויים קליניים שלא בתחום האונקולוגיה, לא נכללים אנשים עם מחלות סרטניות ועל כן אין מידע מספיק מהניסויים של החיסונים.
3. ישראל היא בין הראשונים במתן החיסונים ורק השבוע המתחסנים הראשונים קיבלו את החיסון השני ולכן אין שום דרך ל-"מידע רפואי ופרסומים מהארץ והעולם הצטבר על חולים
ב-NHL ctcl - mycosis fungoides " .
4. ההמלצות מתבססות על ידע מהעבר, תוצאות המחקר של פייזר (לא בהכרח באוכלוסייה זאת) והיגיון רפואי בריא. |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום רב,
מה משמעות האבחנה הנ"ל ?
האם מדובר בנגע סרטני?
כיצד ניתן לוודא כי לא קיימים גרורות ? האם ישנה בדיקה המיועדת לכך ?
האם מדובר באבחון בשלב ראשוני ?
מהם סיכויי ההחלמה ?
מהן המידות המומלצות להרחבת השוליים הנדרשת כולל עומק ?
מצ"ב תוצאות בדיקה פתולוגית .
תודה . |
|
|
| |
|
|
ברגע שמדובר בנבוס (על כול סוגיו), מדובר בנגע שפיר.
עם זאת האבחנה לא תמיד קלה וישנם סימנים קליניים (מראה עיניים) ו\או פתולוגיים שיכולים להתקיים גם במקרה של מלנומה. נוכחות מאפיינים אלה, מגדירה נבוס כדיספלסטי. הדבר יכול להקשות על קביעת האבחנה. אבל ברגע שנקבעה (בהנחה שבאופן נכון), מדובר בנגע שאינו ממאיר. |
|
|
| |
|
|
עובדת בתור מניקוריסטית ונתקלתי בסימן כזה על יד של לקוחה, האם יש חשש למלנומה? |
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
שוב, קשה מאד לעשות אבחנות על סמך תמונות בלבד.
עם זאת, לגבי השאלה הספציפית של חשש למלנומה, אין סימנים בתמונה המעלים חשש זה. |
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה אתכם למפגש LIVE
על כל מה שלא ידעתם על שיקום מקצועי בביטוח לאומי - לחולי סרטן ולמחלימים.
ב-13.1.21 בשעה 10:00 תעביר מילי שורצמן, מנהלת תחום שיקום בביטוח לאומי, הרצאה בזום על תנאי הזכאות לשיקום על אפיקיו הרבים: סיוע בהשתלבות בעבודה, אבחון מקצועי, מסלולי לימוד ועוד.
ההרצאה ללא עלות אך יש להירשם מראש.
|
|
כתובת אינטרנט נלווית: | להרשמה | |
|
| |
|
|
היי לפני כמה זמן יצא לי שטפי דם מתחת לציפורן ביד |
|
|
| |
|
|
אין דרך לעשות אבחנה ע"י הסיפור ו\או התמונה ויש צורך להיבדק (ללא דחיפות) |
|
|
| |
|
|
היי,
האם הנקודת חן הזאת מצריכה בדיקה?
זה התחיל בתור נקודה חן/שומן רגילה ועם השנים נראה לי שגדלה.
אשמח לחוות דעת |
|
|
| |
|
|
לא ניתן לקבוע אבחנה על פי התמונה בלבד ויש להיבדק אצל רופא עור הן במראה עיניים, מישוש ובדיקת דרמוסקופ |
|
|
| |
|
|
שלום
בן 45
לאחר ממצא של מלנומה in situ ללא התכייבות ונסיגה שוליים נקיים 2 ממ בקרקפת
ביצעתי הרחבה מצרף אותה כתמונה השאלה
האם בעקבות הביופסיה צריך לבצע משהו נוסף?
תודה רבב |
|
|
| |
|
|
השוליים של MELANOMA INSITU צריכים להיות מעל 5 מילימטר.
פרט לכך אין צורך בטיפול נוסף אלא במעקב קליני בלבד.
צילום המיסמך שצרפת איננו קריא |
|
|
| |
|
|
שלום, יש לבן שלי בן ה 7 נקודת חן כבר הרבה שנים ושמתי לב שהיא שינתה קצת מהצורה שלה
בעבר רופא עור אמר שהיא בסדר
האם היא ניראת מסוכנת שהיא ניראית ככה? |
|
|
| |
|
|
אורטלי שלום,
יש לגשת ולהיבדק הן במראה עיניים והן ע"י בדיקת דרמטוסקופ אצל רופא עור |
|
|
| |
|
|
היי שלום וברכה צהריים טובים תודה תודה רבה על התשובה של
האבחנה...... |
|
|
| |
|
|
שלום וברכה בת 28 בעבר לפני שנה עברתי הסרת ציסטה בקרקפת שהיה רך ככה כמה שנים כרגע לפני כמה חודשים נהיה לי עוד אחד בקרפת קטנה מה שכן נפל על הראש שלי גגון של מרפסת שבגלל זה נהיהתי מדואגת הגעתי לרופא ושלחו אותי מיד לאולטרהסאונד כדי לשלול מה זה אני כותבת לכם מה כתבו לי באולטרהסאונד:
בדיקת us רקמות רכות
סיבת הבדיקה : בירור גוש באזור מישושי הודגם תהליך היפראקואי בקוטר 4.0 ס"מ, בפתיחת דופלר לא נצפתה זרימה, הודגמו מוקדים אחוגניים בתוכו טיב הממצט לא ברור ñ להמשך בירור
הצילו!!! האם מדבור בבעיה אמיתי שחייבת בית חולים וביופיסה ואולי אני אפילו לא רוצה להגדי מחכה לתשובה תודה רבה |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | לוברבום | |
|
| |
|
|
שלום רב,
ברוב המוחלט של המקרים מדובר בתופעה גנטית העוברת מאחד ההורים לילדים עם סיכוי של 50% . למרות שהתופעה גנטית, היא לא מתחילה בלידה לרוב, אלה סביב גילך. כך שייתכנו עוד ציסטות כאלה בעתיד. כאמור התופעה שפירה לחלוטין.
עם זאת, מכיוון שבאולטרה-סאונד לא יכלו לאבחן חד משמעית שמדובר בממצא שפיר, כנראה תצטרכי לעבור הסרה אבחנתית של הציסטה הזאת, על מנת שכולם (כולל אותך) יהיו שקטים. בהצלחה. |
|
|
| |
|
|
לאחר ניתוח הרחבת מלנומה תשובת הביופסיה : scar with giant cells. האם זה אומר שנשארו תאים?. ומה צריך לעשות? |
|
|
| |
|
|
שנית שלום,
על פניו נראה שמדובר במרכיב תקין של רקמת הצלקת. עם זאת המשפט שכתבת, הוא רק חלק מהתשובה (מה שנקרא, הוצאת דברים מהקשרם) ותיתכנה אפשרויות אחרות.
מציע פשוט לצלם את כל התשובה ( בלי פרטים אישיים מזהים כמובן) ולשלוח שוב. |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
בשנים האחרונות נמצאו אצלי חמישה גידולי עור מסוג מלנומה, רובם שטחיים. העמוק ביותר היה 0.6 ולא הצריך כריתה של בלוטות הזקיף.
מבחינת רופא העור והכירורג הפלסטי הבודקים אותי באופן שוטף - מדובר בהחלמה מלאה.
לצד זאת, האונקולוג הבודק אותי אחת לשנה ביקש שאבצע בדיקת פט סי-טי, למרות שלטענתו לפי הפרוטוקול הרפואי הדבר אינו נדרש. מטרת הבדיקה, לטענתו, היא "להרגיע אותו" (ולא אותי).
אני מהסס בגלל אופיה הלא נעים של הבדיקה והקרינה הכרוכה בה (קראתי גם שעדיף שאמנע ממגע עם ילדיי ביממה שלאחר הבדיקה).
אודה לדעתך האם בדיקה כזאת נדרשת בעבורי.
אוסיף רק שמדובר בנטייה גנטית למלנומה (גם אצל אבי נמצאו בשנים האחרונות מספר דומה של נגעים, כולם שטחיים).
אני נבדק באופן תכוף ע"י רופא עור וכירורג פלסטי, ומורידים לי כל נקודת חן חשודה (סה"כ הורידו לי בשנים האחרונות עשרות נקודות חן - חלקן נמצאו תקינות, אחרות דיספלסטיות, וכאמור חמש מלנומות).
בנוסף, מאז הסרת הגידול בעומק של 0.6 אני מבצע אחת לחצי שנה אולטרסאונד של בלוטות הלימפה בבית השחי, והבדיקות תקינות.
אני בן 43. הבדיקה הגנטית לא הניבה ממצאים ברורים, אם כי נשללה אפשרות של מוטציה ב-BRCA |
|
|
| |
|
|
על פי המידע היבש שספקת, אין שום צורך בבדיקת פט סי-טי במקרה זה ואישית לא הייתי מפנה לבדיקה.
עם כל האמור מעלה, אני מכיר את המקרה שלך רק מהכתוב מזה כמה דקות לעומת האונקולוג המטפל, המכיר אותך שנים רבות. לעיתים יש חשיבות רבה ל"הרגשת הבטן" של הרופא המטפל וזאת מכיוון שהרפואה אינה מתמטיקה, ואינה פועלת רק על סמך נוסחאות שלא ניתן לזוז מהן ימינה או שמאלה.
|
|
|
| |
|
|
היה לי כתם/נקודת חן גדולה על השכם שהסרתי בגלל שהתחיל להיות שם פצעון שחזר כל הזמן בנקודה מסוימת על הכתם (הרופא אמר שלא חובה להסיר אבל שצריך מעקב). אחרי ההסרה ביופסיה יצאה תקינה. חצי שנה אחרי הצלקת עדיין מגרדת ומציקה, ויש מין פצעון ממש באותו מקום שהיה לפני ההסרה שלא עובר. צריך לבדוק אצל רופא או שתקין? |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
השאלות האם תקין והאם צריך להיבדק, אינן אותה השאלה בהכרח.
לגבי שאלת התקינות, יש חשיבות לתשובת הביופסיה הראשונה המדויקת (מעבר לעובדה שהייתה תקינה). לגבי נחיצות בדיקה כעת, התשובה לא קשורה רק לעניין התקינות, אלה גם לעובדה שהממצא מציק ומגרד ולשם עזרה בנושא זה, צריך להיבדק. |
|
|
| |
|
|
האם השומה הזאת תקינה? האדום מסביב כי גירדתי |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
אף על פי, שהנגע נראה תקין, לא ניתן לעשות אבחנה וודאית על סמך תמונה בלבד.
לאור זאת ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור (אין דחיפות).
|
|
|
| |
|
 |
היי, לפני מספר ימים הבחנתי בנקודת חן חדשה בין אצבעות הרגל (מצורפת תמונה.)
בישובי יש כמה חודשי המתנה לרופא עור. אפשר לחכות לתור בשקט? |
|
|
| |
|
 |
|
|
|
| |
|
|
שלום רב,
אם מדובר בנקודה שלא הכרת קודם ועד כמה שניתן להתרשם מהתמונה, הייתי ממליץ להיבדק בהקדם האפשרי. |
|
|
| |
|
|
היי שלום קוראים לי ירין וכבר שנה וחצי יש לי מין גוש קטן בעור באזור שוק הרגל בתקופה האחרונה הרגל נהייתה קצת חלשה ועקצוצים
עשיתי אולטראסונד היום ברגל אין תשובה אבל הרופא שבדק אותי אמר
״בבדיקה מודול בקוטר 1cm קונסיסטנציה רכה מוגבלת היטב , רגולרית , באזור מעט אריאנה קשקשת
יש סיבה לדאגה? |
|
|
| |
|
|
|
|
|
| |
|
|
שלום רב,
אם הממצאים והתשובה של האולטרה-סאונד הם כפי שתיארת, זא כנראה מדובר בהצטברות של רקמת השומן הקרויה lipoma שאינה מהווה בעיה בריאותי.
עם זאת, כדאי לוודא זאת מול הרופא שהפנה לאולטרה-סאונד ולהמשיך לבדוק לגבי "חלשה ועקצוצים". |
|
|
| |
|
|
שלום
מבקש אבחון לכתם על ציפורן יד אחת. רופאת עור לא התייחסה. החשש הוא ממלנומה. תודה
|
|
|
| |
|
|
שלום רב,
אין שום דרך לעשות אבחון על סמך מה שכתבת.
גם אם תהיה מצורפת תמונה, במרבית המקרים לא ניתן לעשות אבחון וודאי ללא בדיקה ממש ושימוש בדרמטוסקופ. |
|
|
| |
|
|
מוסיפה את התוצאה אימי בת 91, גילו מלנומה. תשובה של הביופסיה :skin with malignant melonoma ulcerated, berslow 2.5 mm mitoses per square mm. no vascular or perineural invasion , no 7.satellitosis. no regression til non brisk in situ melanoma is 1.5 mm from lateral margin.invasive melanoma is mm from lateral margin and 3.5 mm from deep margin. הוחלט עם הרופא לעשות ניתוח הרחבה במצח עם השתלת עור בגלל המיקום. ולא לעשות בדיקת זקיף.הפט סיטי נקי לגמרי. הרופא כתב לאור הגיל והפט סיטי נקי הנזק מניתוח senb יותר גרוע.מה דעתך ? ונראה לך שזה בסדר. והאם הסיכויים שיחזור מהר? תודה
של הביופסיה. |
|
|
| |
|
|
התשובה לשאלתך היא רק לאחר בדיקת האמא ושיחה עימה.
לא ניתן לתת תשובה תיאורטית |
|
|
| |
|
|
אמא בת 91 גילו מלנומה .ביופסיה: מלנומה 2.5 עם מיטוזה 7 ומלנומה אין סיטו. לאחר בדיקת פט סיטי שיצא תקין לחלוטין הוחלט על הרחבה והשתלת עור, בגלל שהנגע בתפר של המצח והשער. הוחלט לא לבדוק את בלוטת הזקיף, האם ההחלטה נכונה?,גם בגלל הגיל? תודה. |
|
|
| |