|
|
שלום
לבתי התינוקת בת חצי שנה אובחן גידול מסוג atrt
האם ניתן לקבל מידע לגבי טיפול אפשרי בעולם או בארץ שיכול לנסול להציל אותה? |
|
|
| |
|
|
צר לי לשמוע.
אנא פני לאונקולוגים המטפלים בילדים. |
|
|
| |
|
|
שלום
הייתי שמחה לדעת מה הממצא הבא אומר?
בסדרות flair +t2 נראים שני מוקדים היפראינטנסים בחומר הלבן סוב קורטיקלי פרונטלי שמאלי, בגודל 2 ממ. ללא רסטריקציה או האדרה. מוקד דומה סוב אינסולרי משמאל. באבחנה מבדלת וסקוליטיס ,טרשת נפוצה או אחר. |
|
|
| |
|
|
מוקדים שיכולים להיות על רקע מחלה בכלי הדם או טרשת נפוצה.
לא קשור לגידול. |
|
|
| |
|
|
שלום,
מישהו מכיר את הטיפול שניתן ע"י דר לנסדרוף בבית החולים האוניברסיטאי ויכול לספר עליו משהו.
להבנתי מדובר בטיפול באמצעות טכנולוגיה יחודית.
אשמח למידע |
|
|
| |
|
|
רופא אחד מציע אווסטין והשני קיטרודה.
אשמח לקבל בקצרה מידע על 2 התרופות ומה מקובל לתת.
איזו מהם "קשה" יותר ?
עם מי יש תוצאות טובות יותר ?
תודה רבה ! |
|
|
| |
|
|
הטיפול המקובל הוא אווסטין.
קייטרודה הוכיחה עד כה יעילות רק במקרים בהם עומס המוטציות גבוה.
ניתן לעשות בדיקה זו במכון בו נבדקה הפתולוגיה והיא אף כלולה בסל הבריאות. |
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה אתכם למפגש LIVE
על כל מה שלא ידעתם על שיקום מקצועי בביטוח לאומי - לחולי סרטן ולמחלימים.
ב-13.1.21 בשעה 10:00 תעביר מילי שורצמן, מנהלת תחום שיקום בביטוח לאומי, הרצאה בזום על תנאי הזכאות לשיקום על אפיקיו הרבים: סיוע בהשתלבות בעבודה, אבחון מקצועי, מסלולי לימוד ועוד.
ההרצאה ללא עלות אך יש להירשם מראש.
|
|
כתובת אינטרנט נלווית: | להרשמה | |
|
| |
|
|
שלום רב אשמח לעזרה. גיסתי ביום חמישי האחרון התמוטטה בלילה בעקבות שיתוק בצד שמאל בכל גופה ופונה באמבולנס לעין כרם. שם התברר שיש 2 גידולים במוח שלה, אחד בכל צד. למחרת נכנסה לניתוח להוצאת הגידול הימני ששיתק את צד שמאל. הגיעו התשובות וגילו שמדובר בסרטן מסוג גליומה בדרגה גבוהה. את הגידול השני לא ניתן להוציא. מדברים על התחלת הקרנות וטיפולים. אשמח לשמוע עוד אפשריות טיפול שניתן להוסיף על מנת להציל אותה. בנוסף אשמח לקבל שם של רופא מומחה בגידולי מוח שיודע לשלב באופן בטוח את הרפואה הטבעית על מנת לחזק את גופה לקראת הטיפול בגידול ואף לעזור בהתפשטותו המהירה. בתודה מראש על העזרה |
|
|
| |
|
|
הטיפול הראשוני המקובל בגליומה בדרגה גבוהה הוא שילוב של הקרנות וכימותרפיה.
הרופאים המטפלים הם נוירו-אונקולוגים וכדאי לפנות לאחד מהם באיזור מגוריכם. |
|
|
| |
|
|
הי'
2.5 לאחר ניתוח להוצאת גידול שפיר
בבדקית mri לצורך ביקורות
נמצאה נודולה לא האדרתית 13 מ"מ בשולי המיטה הניתוחית 0
מה הפירוש נודולה?
האם קיים שוני בטיפול בין נודולה לגידול ?
|
|
|
| |
|
|
הפירוש של נודולה הוא קשרית. זה אינו מאפיין את טיב הממצא, ובהחלט יש הבדל בטיפול בין גידול לממצא שאינו גידולי. |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
רגע כללי: בן 50, בריא בדרכ, לא נוטל כדורים, לעולם לא סבלתי מכאבי ראש או מיגרנות.
לצערי, מזה חודשיים סובל מכאבי ראש חדשים בדרגה 4 (בסקלה שבין 1 ל 10), שהחלו לסירוגין, וכיום, הםכו לכרוניים, 24/7, גם בשינה, ומלווים בבחילות לסירוגין, ויקציה מהשינה, אך לא בהכרח מכאבי הראש.
יוער, כי שבועיים לפני התחלת כאבי הראש, קבלתי מכה ישירה באוזן ימין, לא חזקה מידיי, שגרמה לטינטון שהיה קיים מיחדות באוזן שמאל להתחזק עד לעצמה שיא של 8 (בסקלה שבין 1 ל 10), כאשר לפני כן זה היה רק בעצמה 2.
הערכת טינטון בבי"ח מצאה בעיה בתנודיות של עור התוף באוזן של הטינטון - אוזן שמאל. ממתין לתור של רופא א.א.ג.
נירולוג טען כי ייתכן שכאבי הראש בגלל הטימטון ורופא א.א ג אמר שאין קשר.
ס.טי מוח במיון תה"ש ללא חומר ניגוד יצא תקין.
רופא בכיר במיון אמר שסיטי מוח אינו מדוייק כמו mri, ודאי אם בוצע ללא חומר ניגודי. סיטי לדבריו מדוייק ב 99 אחוז.
בדיקת קרקעית העין לא הדגימה לחץ תוך מוחי ויצאה תקינה.
בדיקת דופלר בצוואר תקינה.
מדדי דלקת במיון תקינים.
בדיקה פיזית מלאה של שלושה נירולוגים יצאה תקינה.
הכל תקין, חוץ מבעיה שאולי קיימת באוזן, אבל אני סובל מאד והתפקוד שלי נפגע ב 80 אחוז.
השאלות:
1. לאור האמור לעיל, האם ייתכן שיש לי גידול במוח שגורם חכל הבעיות האלה שאני חווה, ושבמקרה, החלו לאחר מכה קטנה באוזן?
2. מנסיונך כרופא, האם אכן, יש הרבה מקרים שלמרות שסי טי מוח ללא חומר ניגודי יצא תקין, בהדמיית mri ,מצאו גידול/תהליך תופס מקום?
3. היה ותשובתך לשאלה 2 חיובית, האם דחוף נוכח כאבי הראש שלא פוסקים +בחילות להקדים את ה mri כדי לא חקחת סיכון להחמרת המצב מקום בו אפשר גבר עכשיו חדעת מה יש לי ולהתחיל טיפול?
מתנצל על המגילה, פשוט חרד לבריאותי, והכל קשה עכשיו יותר בגלל הקורונה.
תודה רבה,
איתי
ממתין ל mri מוח במרץ.
|
|
|
| |
|
|
בפורום אני מנסה לתת תשובות לשאלות קונקרטיות בעניין גידולי מוח.
אם אתה מוטרד בגין בריאותך, אנא פנה ליעוץ רפואי. |
|
|
| |
|
|
שלום,
בת 50. לפני כ3 שבועות עברתי טיפול קרינתי לראש. נתוני הקרינה היו כדלקמן:
מספר מרכזי קרינה : 1 isocenters
מספר קשתות דינמיות: 4- למטרה
מנה להיקף כל מטרה: cGy 3200 ב-4 מנות 800 שניתנו ב-3 ימים עוקבים ומנה נוספת ,בדילוג יום אחד.
הנפח המטופל היה 23.6 סמ"ק . 34X32X38 מ"מ
לפני יומיים התחילה נשירת שיער חזקה ונוצרה התקרחות באמצע הגולגולת.
לאור נתוני הקרינה, מהי דעתך, האם המצב הוא בלתי הפיך? השיער לא יחזור לצמוח בכלל?
מה מומלץ לעשות עכשיו?
תודה רבה על התייחסותכם
|
|
|
| |
|
|
בד"כ השיער כן צומח לאחר מספר חודשים.
אם זה מפריע לך את יכולה לשקול שימוש בפיאה עד שהשיער יסתדר. |
|
|
| |
|
|
מה משמעות גידול typical center noirotzitoma בדרגה2?
אמרו לי שזה שפיר אבל שהגידול ישאר לתמיד ושיגדל במהירות ושיש צורך בהקרנה. אשמח לקבל מידע בנושא. |
|
|
| |
|
|
זה אכן נחשב גידול שפיר, אבל בדגה 2 קיימים מאפיינים שיכולים להביא לגדילתו ומחייבים טיפול ומעקב. |
|
|
| |
|
|
שלום ותודה,
בן הזוג שלי אובחן עם גידול מסוג מדולובלסטומה
הוא עבר ניתוח להוצאת הגידול (הגידול יצא ברובו, אך נשארו חלק ממנו על הקרומים) וסדרת הקרנות בעמוד השידרה ובמוח, ותרופת וינקריסטין.
כיום הוא מקבל כימותרפיה (קורס שני) מתוך 5.
אני רוצה לדעת מה סיכויי הריפוי?
האם מדובר בגידול גנטי וניתן לבדוק את הילדים האם הם נשאים?
מה ידוע על הגידול הזה אצל מבוגרים ואיפה ניתן לקרוא?
תודה |
|
|
| |
|
|
|
|
אני לא מוצאת מידע על הגידול עצמו
מדובר בבחור בן 30
בריא
עבר ניתוח כריתת גידול ראש לאחר שהתגלה בct ממצא שהעלה חשד
הניתוח עבר בהצלחה והגידול הוצא בשלמותו
לאחר מכן עבר 30 טיפולי הקרנה
ובמקביל 6 כימותרפיות עם וינקריסטין
כרגע מקבל רק תרופות כימותרפיות (סיים קורס 2 מתוך 5)
מרגיש טוב
בשני הmri האחרונים (בטווח של 4 חודשים) המוח נראה נקי וטוב
אני לא מצליחה להבין
מה הסיכוי לחזרה?
מה הסיכוי להחלמה?
מה המידע שידוע על מודלבלסטומה למבןגרים מבחינת הריפוי?
האם גידולי ראש ובפרט גידול מהסוג הזה נחשב אגרסיבי?
יש לציין שברוך השם אין גרורות והגידול הוא היה ראשוני ויצא בניתוח. |
|
|
| |
|
|
חברתי מקבלת טיפול בטמודל ל GBM.
היא כעת בסידרה של 6 טיפולים. למרות שקיבלה מינון יחסית נמוך ספירת הדם עדיין נמוכה וכבר חודשיים שלא עולה אלא תנודות קלות לכאן ולכאן.
בנתיים הטיפול בטמודל נדחה.
משום מה הרופא לא בעד לתת זריקות להעלאת הספירה.
הוא כן ממליץ לה לקבל בהקדם חיסון לשפעת.
שאלותי :
האם זה נכון להמתין ולא לתת זריקות להעלאת הספירה ? או לחלופין לתת את הטמודל במינון מאוד נמוך (כפי שהרופא הציע) ?
האם במצב כזה לא מסוכן לקבל את החיסון לשפעת, ומה יכולות להיות תופעות הלוואי ?
תודה רבה ! |
|
|
| |
|
|
צריך לראות מה הערכים המדוייקים של הספירות. |
|
|
| |
|
|
WBC - 2.3
נויטרופילים - 1.4
טסיות - 132 |
|
|
| |
|
|
שלום ד"ר, אשמח אם תוכלי להסביר בשפת הפציינטים את המונחים פלייר והאדרה (השייכים לעולם הMRI) . תודה:) |
|
|
| |
|
|
לא פשוט ,
פלייר הוא אחד מהרצפים שנבדקים ב MRI תלוי בתגובת הנוזלים ברקמה לשדה המגנטי,
האדרה היא "צביעה" של מבנים ורקמות במוח לאחר הזרקת חומר ניגוד.
לא ניתן להתייחס לממצאים באופן חד חד ערכי, אלא תמיד להביא בחשבון מס רצפים כדי להגיע לאבחנה. |
|
|
| |
|
|
תודה ד"ר. למה הכוונה כשנאמר ש" הפלייר טוב"? |
|
|
| |
|
|
לא מכירה את המונח "פלייר טוב". |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום רב
יש לי גרורות במוח בעקבות סרטן שד. בבדיקת פט לא רואים כלום במוח אלא רק בבדיקת mri. אבל אני יודעת שיש נשים שמזהים אצלן גרורות במוח דרך בדיקת הפט. מה אפשר לראות במוח באמצעות בדיקת הפט?
תודה |
|
|
| |
|
|
MRI רגיש יותר מ PET-CT לנגעים במוח. |
|
|
| |
|
|
בת 50, סרטן שד, בטיפול עם תרופה ביולוגית עם (LYNPARZA (OLAPARIB
בבדיקת מעקב MIR קיבלתי הבחנה:
תהליך אוקסיפיטלי מימין בקוטר של 26 מ"מ- מרביתו ציסטי באספקט המדיאלי גוש של 15X4 מ"מ.
קיימת בצקת היקפית. לא מודגמים תהליכים נוספים.
מבקשת לשמוע דעתך איזה טיפול עדיף במקרה שלי? בטכניקת קרינה ממוקדת (SRS) או בקרינה כלל מוחית (WBRT) ? לאיזה טכניקה ישנן תופעות לוואי (כמו נשירת שיער, קרחת...) פחות חמורות?
תודה על התייחסותך. |
|
|
| |
|
|
לא ניתן לתת ייעוץ פרטני במסגרת הפורום.
באופן מאד כללי, ההעדפה העכשווית היא לתת SRS אם הממצאים והמטופל מתאימים לכך. |
|
|
| |
|
|
שלום רב, בשנת 2015 בעקבות GBM, קיבלתי הקרנות לראש במינון גבוה באיזור הגידול ומאז כבר מעל ל 14 שנים, יש לי קרחת באזור הגידול שלא צמח. ב 2008 נפגשתי עם דרמטולוג שטען שבאזור המוקד הצלקתי, לא יצמח שיער לעולם והשתלת שיער לא יצליח ומאז אני עם תוספות שיער ופאות. לאחרונה דיברתי עם דרמטולוג אחר אשר אמר לי שניתן להשתיל זקיקי שיער במוקד צלקתי אשר יצמחו. מדובר בתהליך יקר מאוד, שישתלם מאוד אם זה יעבוד. השאלה שלי היא האם הקרנות במינון גבוה פוגע בזקיקי השיער או שפוגע ברקמת הקרקפת עצמה ובכלי הדם באזור? והאם למישהו יש נסיון או ידע בתחום שיוכל לעזור לי להגיע להחלטה משכילה ונכונה תודה רבה, יעל |
|
|
| |
|
|
יש להניח שאם אחרי כל כך הרבה שנים אין צמיחת שיער זה מעיד על פגיעה בזקיקים. לגבי הטיפול-הייעוץ צריך להיות של רופאי עור. לי אין נסיון בכך. |
|
|
| |
|
|
עמוד 3 |
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
עמוד 2 |
|
|
| |
|
|
עברתי ניתוח לפני 10 שנים להשקת מנגיומה . מבקש הסבר לגבי הבדיקה המצורפת 3 עמודים . |
|
|
| |
|
|
פיענוח mri מ 30.9.2020 מבקש הסבר והערכה. עברתי ניתוח להסרת מנגיומה לפני 10 שנים . |
|
|
| |
|
|
כפי שראית בתשובה יש גדילה קלה של הממצא. לגבי המשמעות של זה והאם מחייב טיפול- עליך להתייעץ עם רופא. לא ניתן לתת ייעוץ פרטני במסגרת פורום. |
|
|
| |