|
|
מעוניינת לאמי טיפול פליטיבי ביתי.
קראתי שיש אגודת סרטן של תל השומר
אנחנו מאשדוד
אשמח לפרטים. |
|
|
| |
|
|
אמי 78 סעודית חולת סרטן מלנומה עם גרורות בריאות .
סובלת מכאבים עזים מאד.
בשל מצבה לא עברה כימו או טפול כלשהו. היא חיה על משככי כאבים שלא ממש עוזרים וגורמים לה לתופעות לוואי קשות מאד.
עכשו מקבלת סרופ אוקסיקודין
בנוסף קנביס רפואי.T5C10. היבריד ביקאן של בזלת. התחלנו ב טיפה כל 4 שע. כעת מקבלת 2 במשך היום ו4 לפני שינה.
איך האינטראקציה בין הקנביס לאוקסיקודון?
הייתי רוצה ייעוץ והכוונה ממוקדים יותר לשמן קנביס שיעזור לה.
תודה
|
|
|
| |
|
|
|
|
האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי לין חיפה שמחים להזמינכם/ן ליום עיון אונליין בנושא סרטן שד מתקדם, שיתקיים ביום 2.2.2021 בשעה 10:00. יום העיון מיועד לחולות ולבני/ות משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן | |
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן שמחה להזמינכם/ן למפגש אונליין ב- LIVE בנושא סרטן צוואר הרחם, שיתקיים בתאריך: 20 בינואר 2021 יום רביעי בשעה 10:00. ההשתתפות בחינם, אך יש להירשם מראש |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | לפרטים נוספים והרשמה | |
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי סורוקה שמחים להזמינכם/ן ליום עיון אונליין בנושא סרטן שד שיתקיים ביום 5.1.2021 בשעה 11:00. יום העיון מיועד לחולות, מחלימות, ולבני משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | למידע ולרישום לחצו פה | |
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי שערי צדק שמחים להזמינכם/ן ליום עיון אונליין בנושא סרטן שד שיתקיים ביום 22.12.2020 בשעה 10:00. יום העיון מיועד לחולות, מחלימות, ולבני משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | למידע ולרישום לחצו פה | |
|
| |
|
|
אחי, בן 63, עם סרטן לבלב גרורתי, במצב סופני, זועק מכאבים כל הזמן. איך ומה יכול לעזור לו? ולמי אנחנו יכולים לפנות כדי להתמודד נפשית עם המצב? |
|
|
| |
|
|
ערב טוב
סרטן אינו בהכרח מינוח מקביל לכאב. קיימים כיום טיפולים מסוגים שונים נגד כאבים - וניתן לקבלם אם מהרופא האונקולוג , אם מרופא המשפחה ואם במסגרת אשפוז בית / טיפולי בית.
ממליצה מאד לפנות לאונקולוג - במידה ואין יכולת של המכון עצמו לתת עזרה ניתן לקבל הפניה לשרות של אשפוז בית אם ברצונו להשאר בביתו. להתמודדות נפשית ניתן להעזר במערך הסוציאלי / פסיכולוגי של המכון האונקולוגי שבו הוא מטופל או טופל או בזה של טיפולי הבית.
בברכת בריאות והקלה |
|
|
| |
|
|
אבא שלי בן 89, עם סרטן מעי גס גרורתי, ולאחרונה מצבו החמיר מאוד. הרופאים לא בטוחים שהוא יכול לעבור עוד סבב טיפולים, וביקשו שנחשוב האם הוא ואנחנו רוצים שיעבור את זה שוב. מאז שאנחנו צריכים להחליט, אני במצב נפשי קשה מאוד. לא מפסיקה לבכות. עם מי אפשר לדבר כדי לקבל עזרה נפשית? מרגישה שאני מתמוטטת. ואם אפשר אז גם אילו שיקולים חשוב שנביא בחשבון? והאם יש אפשרויות שיכולות להקל על מצבו גם בלי טיפול? איך אפשר לקבל כזו החלטה קשה?
|
|
|
| |
|
|
ערב טוב
אין ספק שמדובר בהחלטה מורכבת שגם קשה לקבלה וגם קשה לקבלה לבד.
מבחינת קבלת ההחלטה - אני חושבת שלאביך צריך להיות חלק בהחלטה . יש לבקש מהרופא לקיים איתו את השיחה , כך שיהיה שותף - וכך גם האחריות לא תהיה עליכם בלבד , ותרגישו יותר נוח עם מה שהוא מרגיש.
השיקולים שצריך לקחת בחשבון הם :
א. מה הסכוי שלו להרויח מהטיפול ואיזה רווח (חודש?חודשיים? יותר? )
ב. מה תופעות הלוואי של הטיפול - כך שאם יהיה רווח במשך החיים מה תהיה האיכות הנלווית לכך.
ג. כאמור - מה גישתו של אביך : האם הוא מעונין בטיפול נוסף בכל מחיר? אולי הוא עייף מהטיפולים ולא מסוגל לאמר לכם זאת? רצוי לקיים שיחה גלויה ולא לנסות להגן זה על זה כי אז רצונותיו לא יובעו ויתכן שיסכים לטיפול רק בשבילכם.
ד. טיפול תומך - שהוא טיפול הניתן על מנת להקל על תסמינים ולא נגד הסרטן - ניתן בכל מקרה לקבל , הן דרך המכון האונקולוגי (יש כיום יחידות לטיפול תומך כמעט בכל מכון) וכן דרך שרותים שמופעלים דרך הקופות (אשפוז בית וטיפולי בית). טיפול זה יכול להנתן גם אם הוא מקבל טיפול פעיל וגם אם לא. כדאי לשתף את רופא המשפחה כדי לקבל הפניה לטיפול תומך.
בכל מקרה תמיכה נפשית אפשר ורצוי לקבל גם במכון האונקולוגי שבו מטופל אביך , ובמידה וזו אינה מספיקה ניתן לפנות לשרות הסוציאלי של האגודה למלחמה בסרטן על מנת לקבל תמיכה נוספת.
בברכת בריאות והקלה
דר רוזנגרטן |
|
|
| |
|
|
שלום. בעלי מקבל טיפול כימוטרפי בגלל מיאלומה הבעיה שיש לו גם בעיות זיכרון והוא שוכח להוריד מים פעמיים אחרי טיפול ולהוריד את המכסה.קשה לעקוב . מה הסכנה ? |
|
|
| |
|
|
הסיכון אינו גבוה , רצוי כמובן לשמר על שטיפה טובה אולם סביר להניח שכמות החמר שנגישה היא נמוכה . |
|
|
| |
|
|
שלום רב ברוב המקרים הסכון אינו גבוה והחשיפה אינה משמעותית עם זאת אני ממליצה להתיעץ ספציפית במקום שבו הוא מקבל את הטיפול על מנת להתיחס לתרופות שהוא מקבל , צורת ההפרשה של התרופות ורמת הסיכון שלהן. בברכת החלמה מהירה |
|
|
| |
|
|
שלום רב, אבא שלי התחיל טיפול בפולפירינוקס, כרגע נמצא בבית לאחר אישפוז של 4 ימים שבהם עבר טיפול ראשון מתוך 4 המתוכננים לעת עתה. מיום ליום יותר ויותר קשה לו לבלוע, הוא מתקשה אפילו עם לגימת מים קטנה. האם ישנה דרך להקל על התופעה הזו, לפני הטיפול אכן אמרו שזו תופעה צפויה אך לא חשבתי שעד כדי כך. חשוב לציין שבזמן האישפוז קיבל פעם אחת כדור של בקלוסל על מנת להקל על שיהוקים שתקפו אותו |
|
|
| |
|
|
שלום רב יש מספר סיבות לבעית בליעה : תתכן דלקת בלוע או בושט - יש לבדק זאת , תתכן גם פטריה - דברים אלה ניתנים לטיפול יתכן שהוא סובל מבחילות שמקשות עליו את הבליעה - גם זה ניתן לטיפול , ניתן לשדרג את הטיפול נוגד הבחילות לעתים נוצרת בעיה מיד אחרי הטיפול - והיא נוירולוגית - בעיקר לבליעה של חמרים קרים או חמים עם רגישות יתר לטמפרטורות קיצוניות ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל , לנסות לאפיין בצורה מדויקת את הבעיה ולמצא את הפתרון המתאים במידה והטיפול קשה לו - ניתן גם לשקול הפחתה במנון התרופות בברכת בריאות שלמה דר רוזנגרטן |
|
|
| |
|
|
|
|
הנכם מוזמנים ליום עיון של האגודה למלחמה בסרטן בנושא סרטן הריאה יום העיון יתקיים ביום שלישי, 20.11.18, במרכז הכנסים "ישראל יפה בפארק", שד' רוקח 80, תל אביב. יום העיון מיועד לחולים, מחלימים ובני משפחותיהם וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום! בשל מספר המקומות המוגבל, יש להירשם מראש. למידע נוסף ולרישום: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=9881 |
|
|
| |
|
|
|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון בנושא סרטן ערמונית שיערך ביום רביעי, 5.9.18 במטה האגודה למלחמה בסרטן, 'בית מטי', לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל, רח' רביבים 7, גבעתיים, קומה 3, 'אולם סוזי'. בהנחיית ד"ר רענן ברגר, מנהל המערך האונקולוגי, המרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר. יום העיון ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=9878 |
|
|
| |
|
|
שלום אמא שלי גרה בירושלים חולה בסרטן שחלה, נמצאת בביתה איך אפשר לעזור ולהקל על אמא שלי ועליי כמטפלת שלה מבחינה רגשית היא מקבלת כימותרפיה והתגובות מאוד קשות וגורמות לה לדכאון ואמרו לנו שאין תרופה שיכולה לרפא כלומר שזה עניין של זמן תודה |
|
|
| |
|
|
שלום לך, הטיפול בהורה חולה מעמיד בפנינו קושי רגשי משמעותי. במרכזי התמיכה "חזקים ביחד" של האגודה למלחמה בסרטן מתקיימות קבוצות לחולים וקבוצות לבני משפחה. את מוזמנת ליצור קשר עם מוריה במרכז "חזקים ביחד" בירושליים בטלפון: 02-6233599 |
|
|
| |
|
|
שלום רב כפי שכבר ראית קיימת אפשרות לקבל תמיכה מהאגודה כמוכן כדאי לברר עם המכון האונקולוגי שבו היא מטופלת אם יש אפשרות לתמיכה דרך המכון - כגון צוות תמיכה רוחנית בברכת בריאות שלמה |
|
|
| |
|
|
שלום רופא מטעם הוספיס בית טיפל באמא שלי בבית. הטיפול היה פליאטיבי וכלל איזון כאב בלבד. עכשו הרופא שלח אותה לבי"ח על מנת לקבל טיפול נגד כאב בוריד. 1. האם יש אפשרות לקבל טיפול כזה בבית. 2. במידה ואקח ואקח אותה למיון מה הפרוצדורה. האם ישלחו אותה מיד למחלקה ויתנו לה את הטיפול הנדרש או ינסו דברים אחרים? |
|
|
| |
|
|
שלום רב שרותי הוספיס בית אינם אחידים בצורת עבודתם : חלקם נותנים שרות של מתן תרופות דרך הוריד בבית וחלקם לא. רצוי לברר עם השרות שאתם מקבלים מה יכלתם לבצע זאת , ובמידה ולא ניתן לברר האם קיים שרות חליפי באזור מגוריכם שיכול לבצע אותו אם היא תילקח למיון - סביר להניח שיתחילו שם נסיון טיפול בתרופות בהתאם למה שקבלה בבית - תוך דגש על עלית מדרגה אם במנון ואם בסוג התרופה או בדרך המתן שלה. רצוי מאד להגיע למיון עם מכתב מסודר מהרופא המטפל כדי לחסך בטירחה של הסברים מול הצוות במיון ובניסיונות שווא לחזור על דברים שכבר נעשו האשפוז במחלקה לרוב אינו תלוי באנשי המיון אלא בזמינות המקום במחלקת האשפוז. בכל מקרה - אם אין השגת איזון של הכאב - מומלץ להתיעץ עם מומחה בתחום - אם במסגרת הוספיס הבית ואם במסגרת האשפוז בברכת רפואה שלמה |
|
|
| |
|
|
שלום רב, שמעתי שטיפולי אנזימים עשויים להיות יעילים בטיפול בסרטן. אשמח לשמוע את דעתך. תודה. |
|
|
| |
|
|
שלום רב לא ידוע לי על טיפולים באנזימים שיש להם יעילות בטיפול בסרטן במידה וידוע לך על משהו ספציפי ניתן לבדק זאת יום טוב |
|
|
| |
|
|
שלום, אבא שלי הופנה לאשפוז הוספיס בית. הרופאים לא יודעים להגיד כמה זמן נשאר לו. האם יש כלל ברזל שאפשר דרכו להבין כמה מקסימום זמן שנשאר לחיים? |
|
|
| |
|
|
שלום רב לרוב ניתן לתת הערכה גסה למדי לגבי תוחלת החיים של אדם חולה אם הרופאים של הוספי הבית אינם מסוגלים לאמר לו - אפשר לפנות לרופא המטפל האונקולוג על מנת לקבל תשובות ברורות יותר כמוכן כדאי לבדק האם אביך באמת מעונין לדעת כמה זמן נשאר לו לחיות. הרופאים לרוב אינם נוטים לשוחח על כך באופן פתוח אולם אם זה רצונו המפורש של אדם יש מקום לשיחה מעמיקה בנושא. כדאי אולי לעשות שיחת הכנה הן עם המטופל - לדעת אם אכן הוא מעונין לדעת (או שאתם - בני משפחתו - מעונינים) . במידה וכן - יש לפנות לרופא המטפל או לרופא אשפוז בית בברכת בריאות |
|
|
| |
|
|
אף אחד מהרופאים לא מוכן לתת קביעה כזאת לא האונקולוג ולא הרופא הוספיס. כל מה שאנחנו רוצים זאת הערכה גסה. יש כזאת? |
|
|
| |
|
|
קשה להעריך מרחוק בלי לראות את החולה אנא שוחחו שוב עם רופא ההוספיס בית - אמור להיות להם נסיון בתחום זה. |
|
|
| |
|
|
למישהו יש בבקשה המלצה על רופא מומחה לכאב פרטי באזור המרכז? מודעים לאופציות בבית החולים - מחפשים אופציה פרטית. |
|
|
| |
|
|