|
|
שלום רב בפענוח ct בטן נוכחי נכתב: בכבד נצפו 6 תהליכים עגולים הגדול שבינהם מקוטר 1.8 ס״מ חלקם מתאימים לציסטות האחרים קטנים מידיי לאפיון. - תהליכים היפודנסיים קטנים מרובים פזורים על פני הכבד טיבם לא חד משמעי
—————————————————-
בct מ2010 נכתב: הכבד תקין בגודלו. בסגמנטים 8 ו5 הודגמו 4 נגעים היפודנסיים זעירים עד קוטר 0.3 ס״מ בסגמנט 8 אשר נותרים היפודנסיים בכל הסריקות. בסבירות גבוה המדובר בציסטות
מה משמעות הנגעים שלא ניתן לאפיין? האם יכולים להיות גרורות? שאלתי היא האם יש התאמה בין הנגעים משתי בדיקות הct? האם יכול להיות שהנגעים המרובים מבשרים על משהו מסוכן? ( אישה בריאה ללא מחלות חס וחלילה) תודה רבה
בנוסף אציין כי בis בטן מ2015 ראו רק ציסטה בגודל 1.4 ס״מ בכבד |
|
|
| |
|
|
נמשכים כמה חודשים. מיקום סביב הטבור. כאבים לא חזקחם ברמה שפוגעת בתפקוד. כמו כן אין דברים נלווים כחום, ירידה במשקל, הקאות או שלשולים, והם לא מעירים משינה. מצד שני יש עייפות בעיקר בבקרים.
יכול להיות חשד לסרטן? שואל כי במשפחה יש היסטוריה של המחלה.
אם כן איזה בירור צריך לעשות. |
|
|
| |
|
|
שלום,
שואל עבור בן משפחה שהתגלה לו סרטן מעי הגס שלב 3. בניתוח הוצא הגידול ונדגמו 3 בלוטות נגועות (מתוך 17).
המטופל בן 71 ובעל מחלות רקע לבביות (מעקפים, החלפת מסתם) אך מיוצב ומתפקד.
בשל מחלות הרקע הומלץ כרגע בטיפול במינון נמוך (75% מהמומלץ) של 5FU והעלאה בהתאם לתגובה של המטופל תוך שילוב בהדרגה של אוקסליפלטין (גם בהתאם לתגובה של המטופל).
כעט ישנה דילמה האם נכון יותר להשתמש בקפצטיבין (פומי) מאשר בתרופה תוך ורידית של 5FU.
אנו לא מצליחים להבין באופן חד משמעי מה הייתרונות והחסרונות של קפצטבין אל מול הטיפול התוך ורידי של 5FU.
המטופל כמובן שנוטה לטיפול הפומי שכן הוא יותר נוח מטיפול ורידי ובנוסף מתגורר בצפון הרחוק והטיפולי כימו התוך ורידים מאלצים נסיעה של כשעה וחצי לכל כיוון.
אודה לקבלת מידע מתי מועדף הטיפול הפומי ומתי התוך ורידי?
הרי אם התוצאות של שתי השיטות די דומות (לפי מה שיצא לי לבדוק באינטרנט) אז איזה סיבה יש מלכתחילה ללכת לטיפול הורידי?
חשוב לי לציין שהמטופל בעל אי ספיקה כליות קלה (קראטנין 1.3) ונוטל קומדין.
תודה מראש |
|
|
| |
|
|
מהם ערכים תקינים של CEA ?
|
|
|
| |
|
|
שלום,
אבא שלי, בן 67, עבר לפני שנה ניתוח להוצאת גידול במעי, שלב 3 עם מעורבות של בלוטות לימפה ועבר 3 חודשי כימו.
כעת, עבור הביקורת ביצע מספר בדיקות.
הct יצא תקין.
בדיקת cea הקודמת הייתה 2.96 (אוקטובר 2020)
הבדיקה הנוכחית יצאה 3.34
אציין שאינו מעשן
האם יש משמעות לעלייה? מה ניתן לבדוק בהינתן שהct יצא תקין?
תודה רבה. |
|
|
| |
|
|
שלום
עליה קלה חד פעמית , אינה נראית כמשמעותית
בשלב זה |
|
|
| |
|
|
שלום רב.
אבא שלי בן 82,מועמד לניתוח בקע מפשעתי דו צדדי בלפרוסקופיה.
בבדיקת אולטרסאונד של הבטן שהוא עשה באופן יזום עקב כאב בבטן עליונה התגלה ממצא היפואקוגני של 0.4ממ והומלץ לעשות בדיקת סי טי של בטן עליונה.
יש לי בבקשה 2 שאלות.
1-אבא שלי היה אמור לעבור את הניתוח של הבקע המפשעתי הדו צדדי בבי"ח פרטי עם רופא פרטי מרשימת ההסדר של כללית.
כשהרופא שמע על הממצא הזה,הוא אומר שהוא לא מוכן לנתח את אבא שלי עד שהוא יעשה בדיקת סי טי ושיהיה לו פיענוח ביד.בינתיים אבא שלי סובל מכאבים במפשעות וקשה לו לתפקד.
רציתי לשאול(כי לא בדיוק קיבלתי תשובה מדויקת מהרופא)למה לדעתך בעצם הוא לא מוכן לנתח בגלל ממצא כזה,הרי בכל מקרה אי אפשר להשאיר את אבא שלי עם הכאבים במפשעה וצריך לנתח כמה שיותר דחוף,אז מה הפיענוח של הסי טי יכול לעזור באם לנתח או שלא?
2-אבא שלי סובל לעיתים לא תכופות(פעם בשלושה חודשים)מכאב בטן בחלק העליון של הבטן,האם זה יכול להיות קשור לממצא בלבלב?
תודה מראש על התשובות וחג שמח. |
|
|
| |
|
|
שלום
לפעמים בקע מופיע עקב עלית לחץ בטני ,הקשור להופעת גידול ממאיר בחלל הבטן, ולכן יש לוודא לפני הניתוח שלא מפספסים מצב שכזה דרך ברור הדמייתי. |
|
|
| |
|
|
בן 72.קיבלתי היום תוצאות בדיקת קולונוסקופיה בה נצפו בקולון השמאלי 2 פוליפים ססיליים שהגדול ביניהם 8 מ"מ ושנכרתו בלולאה קרה. להלן תוצאות הביופסיה: Left colon Fragments of Tubular adenoma. B21-6628/1:אבחנה T67000 T67000 2 בדיקות קולונוסקופיה קודמות מלפני 6 ו-13 שנה לצרכי מעקב היו תקינות. אודה על קבלת הסבר לתוצאות הבדיקה.
האם עלי להמשיך במעקב? |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום רב
שואל בשביל בת 76 סובלת מצרבות כבר תקופה
לציין כי בדיקת גסטרוסקופיה לפני שנה וחצי הייתה תקינה, וקולונוסקופיה לפני שנתיים וחצי גם הייתה תקינה
האם יש טעם לחזור שוב על הגסטרוסקופיה?
האם סרטן יכול להתפתח בשנה וחצי?
תודה |
|
|
| |
|
|
שלום
צרבת כרונית משמעתה ,עליית חומצה לקיבה לוושט, ויצירת נזק כרוני לרקמת הוושט.
נזק זה מעלה את הסיכוי לשינוי ברקמה טרום סרטני, ויש לעקוב אחר המטופלים אלו בבדיקות אנדוסקופיה תקופתיות |
|
|
| |
|
|
מבקשת לברר האם לפני קבלת תוצאות ביופסיה בכבד אפשר לדעת ע"ס תוצאות סיטי בטן-אגן עם ח.נ את מידת חומרת הסרטן עד כדי קביעת אורך זמן חיים (חצי שנה)? והאם אתם ממליצים להסתייע ע"י הגוף שנקרא קנסר-הופ שמתאים את הטיפול עבור החולה באופן אישי ע"י בדיקות מעבדה משלו?
|
|
קובץ נלווה: | לחץ כאן לקישור לקובץ נלווה | |
|
| |
|
|
שלום
ניתן לדעת את מקור הגידול, מידת המפושטות שלו והערכת הישרדות עוד לפני קבלת תוצאת הביופסיה, על סמך ההדמיה , רמת הסימפטומים ובדיקות הדם הכוללות תפקודי כבד וסמני גידול.
בכל הנוגע לבדיקות ריצוף עמוק למיניהן של הגידול, תכליתן לנסות ולמצא בגידול התאמה לטיפול ביולוגי ולפעמים אימונותרפי שלא ניתנים ברוטינה לגידול זה.
לא תומכת בבדיקות מעבדה להתאמה לטיפול כימי.
יש לזכור כי חלק מהבדיקות המולקולריות כלולות בסל לגידול זה כמו: BRCA MMR NTRK |
|
|
| |
|
|
שלום פרופ
אבי סובל מסרטן רקטום עשה טיפול כימו קרינתי באסותא שהעלים את הגידול בבדיקת פט סיטי ונצפה רק בביופסיה.
הוחלט על מתן כימותרפיה נוספת בניסיון למנוע את הניתוח למשך 4 חודשים.
לאחר הטיפול הכימותרפי באזור שהיה הגידול ברקטום נהיה צר מאוד (היווצרות קשה).
עשו לו פט סיטי ונראתה קליטה בעוצמה 5.
לקחו מהמקומות שלקחו ביופסיות מרובות וכל הביופסיות נקיות מגידול. אך היא הסבירה שיכול להיות שיש גידול בפנים וזה מסוכן.והגידול יכול לשלוח גרורות אם הוא לא ינותח.
לגבי הניתוח היא הסבירה שמורידים את כל הרקטום, לאחר מכן סתומה זמנית למשך 3 חודשים ולאחר מכן ניתוח לסגירת סתומה.
רציתי לשאול מה דעתך בעניין?
ומהם תופעות הלוואי אחרי סגירת הסטומה (היא הסבירה שמורידים את כל הרקטום)
תודה רבה פרופסור. |
|
|
| |
|
|
שלום
לאחר כריתת הרקטום וסגירת הסטומה, המטופלים סובלים מקושי בהתרוקנות , וכן כל יציאה היא מספר פעמים.
קושי להתאפק.
לעיתים איבוד צואה לא רצוני.
כל הנ"ל בדרך כלל משתפר עם הזמן. |
|
|
| |
|
|
שלום,
בעלי בן 68, בבדיקות דם המוגלובין ירד מ14.6 ל12.9 במהלך 9 חודשים, עושה לאחרונה פעילות גופנית (8 קמ הליכה ביום), ללא ירידה במשקל.
בעבר תרם דם באופן קבוע, ללא תרומת דם בשנה האחרונה.
טסיות, כדוריות דם אדומות מתחת לנורמה.
טסיות 143, המטוקריט 40.1, כדוריות דם אדומות 4.28, שאר המדדים תקינים- ברזל, בי 12 (חומצה פולית טרם נבדקה).
קולונוסקופיה לפני שנה תקינה.
נוטל אספירין, נמשיך בירור גסטרוסקופיה. התורים בקופת חולים לגסטרו רחוקים. האם ישנה דחיפות?
שוחחנו עם הרופאה, לדבריה פחות סביר שמדובר בגידול היות והברזל תקין.
אשמח לחוות דעת נוספת, מודאגת מאוד.
תודה! |
|
|
| |
|
|
שלום
אנמיה המעלה חשש כי מקורה בגידול או פוליפ מדמם במערכת העיכול,
היא אנמיה שמקורה בחסר ברזל.
במידה ורמת הברזל תקינה , לא רואה חשש בכיוון זה. |
|
|
| |
|
|
שלום רב. אני בן 40, לפני 9 שנים אובחנתי (בארה"ב) עם חשד לרפלקס, טופלתי תרופתית לזמן קצר ולאחר מכן כמעט ללא תסמינים, למעט צרבות קלות לעתים. מאז ועד היום ללא צורך בטיפול תרופתי. לאחרונה הופיעה תחושת צריבה ממושכת באיזור החזה יחד עם ליחה בשבועיים האחרונים. האם ישנן בדיקות לא פולשניות שניתן לבצע?
תודה. |
|
|
| |
|
|
|
|
1. עד כמה נפוץ ממצא של מטפלסיה אינסטטנלת באוכלוסיה הכללית?
2. עד כמה נפוץ חיידק hp באוכלוסיה הכללית? 3.
במקרה של גילוי mild chronic gastrits, חיידק hp, ומטפלסיה אינסטטנלית. לאחר טיפול לקטילת החיידק. מה האינטרוול המומלץ למעקב?
4. מה הסיכוי להתפתחות ממאירות בקרב אוכלוסיה עם ממצאים כמו בסעיף 4?
תודה רבה. |
|
|
| |
|
|
|
|
בבדיקת אולטרסאונד מצאו לי:
חלל נוזלי גדול המשתרע מאפיגסטרום עד לאגן בקטן ותופס כל רוחב הבטן וגורם לסטיית המעי ואיברים, החלל מכיל נוזל די צלול בכמות ניכרת עם מחיצות ושתי מבנים לובולרים צמודים זה לזו בגודל 9 ס״מ ו- 10.8ס״מ.
אוסקולריים עם ציסטות מרובות בתוכם טיב הממצא אינו ברור.
כליה שמאלית ציסטה1.5 ס״מ בקוטב עליון ושתיים אנגיומיוליפומות בגודל1.4 ס״מ ו- 0.75ס״מ.
ללא עדות להידרונפרוזיס, גושים או אבנים. ברטרופריטונאום העליון לא הודגם ממצא חריג.
כיס המרה תקין ללא אבנים
דרכי המרה אינם מורחבות
הטחול בגודל ומירקם תקין
הלבלב הודגם בגודל ומבנה תקינים
הכליות בגודל ומבנה תקין
האאורטה ההונית אינה מורחבת, ללא נוזל חופשי בחלל הבטן או באגן
שלפוחית השתן במילוי חלקי ללא ממצא בולט בתוכה.
הכבד - אינו מוגדל במרקמו התקין. באונה הימנית הודגמה המניומה בגודל 1.5 ס״מ.
סיכום- ממצא מעורב רובו ציסטי ותופס רוב חלל הבטן, המנגיומה בכבד,
ציסטה ו- aml בכלייה שמאלית.
ובבדיקת דם הכל תקין חוץ מהמוגלובין11.5
Ca19.9 - יצא 64
Ca125 - יצא57
אני מאוד מבקשת לדעת אם זה סרטן ואיזה תודה רבה רבה. |
|
|
| |
|
|
שלום
אין ביכולתי לעשות אבחנה וירטואלית
נראה שיש ממצא שאינו שכיח , נראה כציסטה גדולה עם מחיצות. וחלקים סולידיים
האם המקור הוא שחלה? לא רואה לאיזה איבר קשורה הציסטה
מציעה לפנות בהקדם לבדיקה וברור
ניתן אף לפנות לחדר מיון |
|
|
| |
|
|
שלום,
1. עד כמה נפוץ ממצא של מטפלסיה אינסטטנלת באוכלוסיה הכללית?
2. עד כמה נפוץ חיידק hp באוכלוסיה הכללית?
3. במקרה של גילוי mild chronic gastrits, חיידק hp, ומטפלסיה אינסטטנלית. לאחר טיפול לקטילת החיידק. מה האינטרוול המומלץ למעקב?
4. מה הסיכוי להתפתחות ממאירות בקרב אוכלוסיה עם ממצאים כמו בסעיף 4? |
|
|
| |
|
|
שלום רב
אני בת 57 ורוצה לעשות בדיקה של דם סמוי בצואה לגילוי סרטן המעי הגס. אבל, יש לי סרטן שד גרורתי ואני עושה בדיקות פט סיטי כל 3-4 חודשים. אם היה לי סרטן במעי הגס סביר להניח שהיו מאתרים את זה בבדיקת פט, לא? האם זה מייתר את בדיקת דם סמוי בצואה? |
|
|
| |
|
|
שלום
בדיקת PET אינה יכולה לאבחן פוליפ שפיר, וגם גידול בשלב מוקדם
ולכן אינה מחליפה את בדיקות הסקר.
|
|
|
| |
|
|
תוצאות קולונסקופיה
הי,
אשמח לקבל עזרה בפענוח התוצאה-מרוב טשטוש ולחץ לא זוכרת מה נאמר לי חוץ ממעקב אצל פרוקטולוג
בדיקה רקטאלית-לא תקינה
הבדיקה בוצעה עד terminal ileum
צקום זוהה על פי פתח התוספתן מסתם איליו צקאלי התכנסות הקפלים טרנסאילומינציה
בוצע תרגיל היפוך ברקטום
הערות-אילאום רירית בצקתית
מעי גס תקין
באזור av בליטה פוליפואידית ללא פוליפ מוגדר.
מה זה אומר בדיקה רקטלית לא תקינה ומה זה בליטה פוליאופידית ללא פוליפ מוגדר?
תודה רבה! |
|
|
| |
|
|
|
|
מבקשת לדעת האם יש תפריט מיוחד למי שעבר ניתוח לפ במעי בעקבות פוליפ ממאיר. |
|
|
| |
|
|
|
|
ב 6.7 אבא שלי סיים טיפול כימו - קרינתי שנערך בבית החולים אסותא.
כחודש לאחר הסיום הוא הופנה ל PET CT ולא נצפה גידול כלל.
הרופאה שלו עשתה לו בדיקה נוספת, סיגמואדסקופיה כדי לקחת דגימות (ביופסיות) מהאזור שהיה הגידול. בביופסיות נצפה סרטן. ולכן הרופאה שלו הביאה 2 אופציות הראשונה היא ללכת לניתוח והאופציה השנייה הייתה טיפול כימותרפי נוסף כדי לנסות למנוע את הניתוח.
סך הכל הטיפול היה 4 חודשים - 5 קורסים של אוקסליפלטין וקסלודה.
חודש אחרי סיום הטיפול התחילו לו דימום בצואה ועקב ירידה בהמוגלובין הוא הופנה למיון וגם אושפז , באשפוז נתנו לו מנות דם ובדקו את המקום בסיגמואדסקופיה חוזרת וראו המון כיבים מדממים ולא יכלו לקחת ביופסיה.
האונקולוגית שלנו אמרה שיכול להיות שהכימותרפיה פוגעת בתאים ובגלל זה זה קורה, או שהגידול חזר.
אחרי שבועיים הוא ביצע סיגמואדסקופיה חוזרת והוסבר לנו שלקחו מספר רב של ביופסיות. בנוסף עשה PET CT.
כרגע אנחנו מחכים לתוצאות ורציתי לשאול אותך פרופ הוברט מה את חושבת?
תודה על העזרה, רק בריאות אמן. |
|
|
| |
|
|
שלום.אני מאובחן ב המנגיואנדוטיליומה בעמוד השידרה ובצלעות.לפני מ'ס ימים בבדיקת MRI הסיכום הוא :מבנה מולטי-לוקולרי באספקט האחורי של uncinate process של הלבלב,בעל גדילה איטית.מכיל מחיצות שמקבלות האדרה,ללא הרחבת ווירסונג.מבנה דומה אך זעירבאיזור זנב-גוף לבלב. נממצאים יכולים להתאים ל side branch IPMN. אשמח לתשובה כנה.תודה |
|
|
| |
|
|
שלום
מדובר במצב שפיר של הלבלב
שמתאפיין בציסטות
IPMN מעלה סיכון להתפתחות סרטן לבלב ולכן דורש מעקב
במרפאה יעודית |
|
|