|
|
שלום יש לי בלוטה בסמוך לבלוטס תריס בממצא נכתב קשרית לימפה מוגדלת צד ימין 1.5 לא חשודה היא שם כ13 שנה בדקתי לפני 8 שנה ולפני 13 שנה אין שינוי בבלוטה לא גודלת ואני מרגיש מצויין האם יתכן דבר כזה ? מציין כי הייתה לי דלקת חניכיים חריפה מגיל 15 עד היום 33 וטיפלתי בה רק החודש לפני שנתיים לקחתי אנטיביוטיקה והבלוטה התתכווצה מעט אך חזרה מיד בתום סוף הטיפול האם יתכן שקשרית תהיה קבועה ? מציין שרופא המשפחה שלי ומנתח אאג נגעו בבלוטה ואמרו קטן מידיי הכל תקין . השאלה שלי אם יש מצבים כאלה של בלוטה קבועה |
|
|
| |
|
|
אני חודש אחרי ניתוח להסרת גידול בלשון + שיחזור והסרת בלוטות לימפה (ללא הקרנות)
עדיין ישנם קשיים בדיבור.. האם הדיבור חוזר לעצמו מתישהו?
הבצקות בצוואר עדיין קיימות - מתי הן יעלמו לגמריי?
ומתי בערך חוזרים לאכול רגיל והבצקות בלשון נעלמות.. ?
בביקורות המנתחים אומרים שזה תקין ולוקח זמן...
השאלה היא כמה זמן והאם יש מישהו שעבר ניתוח דומה ויכול לשתף בחווייה שלו.. |
|
|
| |
|
|
היי,
שבוע טוב, האם ישנן קבוצות תמיכה של אנשים שעברו כריתת גרון מלאה.
אבא שלי אמור לעבור את הניתוח בקרוב והייתי רוצה שיפגוש אנשים שעברו וחזרו לשגרה החדשה.
תודה ורק בריאות |
|
|
| |
|
|
שלום
אובחנתי בגויטר רעיל גדול באונה שמאל. FNA תקין. קליטה גבוהה באונה שמאל ומדוכת באונה ימיןף מן הסתם כי ה TSH אפס. רמות ההרומונים T3 ו T4 בדם גבוהות אך יציבות על 4 ו 5 בהתאמה.
השאלה היא, היות ואין לי ממש תסמינים של היפר פעילות, בגלל שהגוף הצליח להגיע ליציבות עי דיכוי האונה הבריאה. מה קורה אם אני מחליט שלא לטפל בקשרית (הומלץ טיפול ביוד רדיאקטיבי שממנו אני חושש). אפשרות נוספת היא יקרה מאד שלא בסל הבריאות RFA בעלות של 36 אלף שח. מה קורה אם אני לא מטפל בבעיה? האם גויטר רעיל שמכיל בעיקר קולואיד, וממשיך לגדול, עלול להפוך לסרטני או לגרום לסיבוכים אחרים? תודה. |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
גויטר טוקסי לרוב לא הופך לגידול.
אפשר לנתח ולכרות אותו, אפשר לתת יוד רדיואקטיבי. הטיפול ב- RFA הוא אכן אינו בסל השירותים של מדינת ישראל.
הבעיה המרכזית של גויטר טוקסי הינה פעילות יתר של הבלוטה אשר גורמת לסימנים קשים.
פרופ' אילנה דואק
|
|
|
| |
|
|
שלום ביצעתי mri והרופא יקבל אותי רק עוד שבועיים כרגע אני רוצה לדעת אם הכל תקין או להקדים את התור
תאור הממצאים:
בגובה אינפרה טנטוריאלי:
המעבר הקרניוצרבקלי בטווח התקין. גזע המח וצרבלום תקינים. ללא הדגמת תת"מ בגומה אחורית. מסילות השמע סימטריות, ללא האדרה פתולוגית בקטע האנדוקנלרי וחוץ מוחי עם ציסטרנות CPA סימטריות ופנויות. מבנים של אוזן פנימית וקומפלקס עצבים 7 ו 8 שמורים. V4 מדיאני לא מורחב. ציסטרנות הבסיס חופשיות. מערכת הורידית סב דורלית אינפרה טנטוריאלית פתוחה
בגובה סופרהטנטוריאלי:
חדרי המח וחלליו תקינים, בגודל ובמיקום )תואמים לגיל( קו האמצע שמור. היפוקמפים סימטרים ותקינים ללא הדגמת אטרופיה. אין לראות תהליך תופס מקום האדרתי אינטרה או אקסטרה אקסיאלי, סופרה טנטוריאלי. אין לראות מוקדי אות מוגבר בFLAIR וT2 בחומר הלבן הפריוונטריקולרי או סב קורטיקלי. ללא עדות לנגעים דמיאליניטיבים בחומר הלבן.
אין עדות לאירוע איסכמי טרי ע"פ מפות הדיפוזיה DWI There is no restricted diffusion on DWI/ADC ללא עדות לתוצרי פירוק דם בתמונת הSWI. ללא הדגמת קברנומה או cerebral micro hemorhage אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים ללא עדות לכלי דם אנבריטיים או מלפורמציה ואסקולרית.ללא עדות לטרומבופלביטיס. אוכף התורכי מכיל היפופיזה בעלת צורה ומידה תקינה. הרניאציה של הנוזל של הציסטרנה האופטו כיאזמטית בתוך הסלה, עם דחיקה של הפרנכימה ההיפופיזלית באספקט התחתון של הסלה. ללא הדגמת הידרוצפלוס.
ארובות עיניים סימטרים ללא הדגמת EXOPHTALMIA דרכי ראיה סימטריות. ללא עדות לאטרופיה אופטית או ניוריטיס.תצלובת הראייה במקום. סיגנל הגולגולת תקין.ללא עדות לסינוסיטיס פעיל. .
.

|
|
|
| |
|
|
דנה שלום,
לצערי איני יכולה לתת תשובות על MRI של המוח. הפורום עוסק בגידולים שמחוץ למוח.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
לפני שנתיים בעקבות נפיחות בצוואר בוצע us שיצא תקין. בעקבות ממצא אקראי בסיטי חזה לאחרונה-ממצא חשוד לנוזל 18 ממ במדיאסיטונם - חשוד כציסטה פריקרדיאלית/חלק מהתריס. לאחר שנעשה אקו שיצא תקין, נעשה Us צוואר. תוצאה- אונה ימינית- בגודל תקין, קשרים רקמתיים אקוגנים היפר ווסקולארים עם גבול סדיר במרקם אחיד בגודל עד 0.7 סמ. Tirads 3.
לציין שמידי פעם עדיין יש נפיחות.
האם זה שנגע רקמתי וווסקולארי לא מעורר חשד לממאירות?? |
|
|
| |
|
|
|
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
עדי שלום,
יש צורך US חוזר בעוד מספר חודשים. אין מקום לברור קשריות בקוטר 0.7 ס"מ.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
תודה. אבל טיב הקשרים לא מדאיגים? |
|
|
| |
|
|
עדי שלום,
,על פי הנחיות האגוד האמריקאי לאנדוקרינולוגיה, יש צורך במעקב בלבד בקשריות מתחת לגודל 1 ס"מ. אין צורך לעשות ברור נוסף כרגע, למעט מעקב.
בברכה
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
מזה כחודש וחצי יש לי נפיחות מתחת ללסת (צד שמאל)
ביצעתי CT עם ניגוד אבל בינתיים לא קיבלתי תשובה ברורה לגבי מה שהתנפח. (לימפה או רוק)
אני לקראת ביופסה אבל אשמח לקבל חוות דעת נוספת. מצורפות תמונות מהCT.
(בדיקות דם תקינות, יש כאב שמקרין לאוזן בעיקר בלילה) |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום רב,
לצערי איני רואה צילומי CT, מה גם שהפורום אינו מקום לקבל חוות דעת נוספת, בוודאי ללא בדיקה.
על כל פנים, יש להמשיך בתוכנית ולבצע ביופסיה עם מחט.
החלמה מלאה,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
שלום ד"R
עברתי לפני שנתיים ניתוח לכריתת גוש סרטני בבלוטת תריס ודיסקציה שבה הוצאו בלוטות לימפה נגועות
מאז הניתוח בהדרגה יש נפיחות שלא יורדת ברגל (בצד של הניתוח של הבלוטה) זה כל הזמן מגרד באיזור והפצעים לא עוברים שם אני בחורה בריאה ועוסקת בספורט ולוקחת כדורים לבלוטה באופן קבוע. הנפיחות ברגל למטה מאד משמעותית וזה מאד מציק מה אפשר לעשות? תודה מראש |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
קרוב לוודאי שאין קשר בין הנפיחות ברגל לניתוח בצוואר- צריך לברר מה גורם לנפיחות.
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
שלום אני בת 30 אמא לשמונה ילדים
חודשיים כמעט סובלת מכאבים חזקים בראש
Ct וctv תקין
דיסקות מעט מורמות טשטוש נזאלי
בדיקת ניקור מותני 26.6 מוגבר
קבעו לי תור לmri
לעוד חודשיים אני כמעט כל יום במיון מקבלת מורפיום לוריד ממש סובלת
מישהו יכול לעזור לי , ממה זה נגרם עם הסיטי תקין |
|
|
| |
|
|
דנה שלום,
אני מציעה לפנות ליעוץ נוירולוג בהקדם. הפורום אינו עוסק בתהליכים במוח.
בברכה, פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
אם הct תקין mri יכול להראות אחרת??
כי הרופא אמר שבדרך כלל שct תקין גםmri יוצא תקין
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
Mri נראה מוזר מה זה כל המקודות האלה הלבנות ולמה צד אחד של המוח גדול מהשני |
|
|
| |
|
|
דנה שלום,
את חייבת לפנות לנוירולוג עם תוצאות הבדיקה בהקדם. הפורום לא מחליף בדיקת רופא.
אינך יכולה לפענח בדיקות MRI בעצמך, ובוודאי איני יכול להגיב על פענוח שלך לבדיקה.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
Mri מוח פענוח עוד שבועיים ממש סובלת |
|
|
| |
|
|
שלום רב
מזה כחודש גוש בצוואר צדדי שמאל לאימי,בת 83.
מצב פענוח סונר ותמונות.
אודה להסבר
מהות הגוש
כיצד ניתן לטפל /לעזור אם בכלל
תודה מראש |
|
קובץ נלווה: | לחץ כאן לקישור לקובץ נלווה | |
|
| |
|
|
שוש שלום,
הגוש בצוואר משמאל חשוד לגידול. יש להמשיך את הברור ע"י CT וביופסיית מחט מהגוש.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה אתכם למפגש LIVE
על כל מה שלא ידעתם על שיקום מקצועי בביטוח לאומי - לחולי סרטן ולמחלימים.
ב-13.1.21 בשעה 10:00 תעביר מילי שורצמן, מנהלת תחום שיקום בביטוח לאומי, הרצאה בזום על תנאי הזכאות לשיקום על אפיקיו הרבים: סיוע בהשתלבות בעבודה, אבחון מקצועי, מסלולי לימוד ועוד.
ההרצאה ללא עלות אך יש להירשם מראש.
|
|
כתובת אינטרנט נלווית: | להרשמה | |
|
| |
|
|
בלוטת מגן:
איסטמוס- ברוחה 0.2 סמ, מרקמו הומוגני
אונה ימנית- בגודל 1.5*1.2, אינה מוגדלת, מרקמה הומגני
אונה שמאלית- בגודל 1.5*1.2 אינה מוגדלת, מרקמה אינו אחיד
הודגם קשר רקמתי בגודל 0.8*0.7
בלוטות רוק תת לסתיות:
מימין הודגמה בלוטת לימפה בגודל 2.0 בעלת מראה שמור
משמאל הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.9 בעלת מראה שמור
בלוטת הפרוטיס: מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקין
לאורך הצוואר הקדמי משמאל הודגמו מספר בלוטות.לימפה בגודל עד 0.5 בעלות מראה שמור.
לסיכום: קשר באונה שמאלית כמתואר 3TIRADS
אשמח לתשובה |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
ככל, הנחיות האיגוד האמרקאי לאנדוקרינולוגיה הן כי יש לעקוב בלבד אחר קשריות מתחת לקוטר של כ- 1 ס"מ.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
בלוטת לימפה מאחורי האוזן חלק תחתון צד שמאל- התנפחה ולא ירדה כבר שלושה שבועות מורגשת במישוש ונראית לעין. לא מאוד קשה, ולא זזה. בבדיקת א.א.ג. לא בדק כלום שלח לאולטראסאונד. להלן התוצאות: "בלוטת תריס קטנה מאוד, לא הודגמו ממצאים פוקליים ודאיים. בצוואר שמאלי משולש קדמי הודגמה בלוטת לימפה בודדת בגודל 10*4 מ''מ. מאחורי האוזן השמאלית הודגמה בלוטה נוספת בגודל 10*5 מ''מ עם הסננה קלה של שומן תת-עורי סביבה. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר. לא הודגמו בלוטת פאראתירואיד מוגדלות בצוואר. בלוטות הרוק התת-לסתיות והפרוטיס ללא ממצא. הרופא שלח אותי הביתה ואמר שהכל תקין.
מאתמול צילום רנטגן חזה ובטן- שניהם תקינים. ספירת דם, אמרו תקינה לגמרי אבל ראיתי שיש עליה במונוציטים abs- 1.6. רופא משפחה טוען שאולי זה לא לימפה אלא מבנה שקיים על העצם ואמר שממה שהוא מרגיש הוא לא דואג. אני כן מאוד מאוד בחרדה שמשהו רע מתחולל אצלי... אני מבינה שיש גודל של בלוטות שנחשב תקין, אבל ההתנפחות הזו אצלי - לא היתה, ולכן מבחינתי היא אינה תקינה בהשוואה לעצמי. מה ההמלצות במצב זה? והאם הבדיקות שעשיתי שוללות כל מיני דברים מפחידים?... |
|
|
| |
|
|
שכחתי לציין שאני בת 40, עם תת-פעילות בלוטת תריס מגיל 15. |
|
|
| |
|
|
אריאלה שלום,
ככל הנראה מדובר בבלוטת לימפה אשר יושבת ע"ג העצם ולכן בולטת יותר מהרגיל. המראה בUS שפיר.
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
מזה מספר ימים סובלת מפצע הנמצא בצידו הימני של הלשון. הכאב לעתים מקרין לאוזן ולעיתים אף לגרון בעת הבליעה.
ברקע: בת 30, סובלת מהישנות של דלקות חניכיים, ליקויים דנטליים שונים וחרדות. (מטופלת)
לפני מספר חודשים סבלתי מפטרייה בלשון עקב שימוש ממושך באנטיביוטיקה לאחר ניתוח גינקולוגי. כמו גם, סבלתי מפטרייה בנרתיק תקופה די ממושכת למרות הטיפול.
אני חרדה מאוד שמא מדובר בגידול סרטני. מצרפת תמונה אם היא שווה משהו. אשמח להרגעה ולהכוונה. שנתי נודדת ואני עוסקת בנושא יום וליל.
תודה רבה |
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
שלום רב,
אם הכיב בלשון אינו נרפא בטווח של מספר ימים ( עד שבוע) , יש ךלפנות לבדיקת רופא א.א.ג- מנתח ראש וצוואר
בברכה,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
עברתי כריתת בלוטת התריס עם כמה בלוטות לימפה לפני 7 שנים, מאז אני במעקב אנדוקרינולוגי.
לפפני כשנתיים החלה עלייה של הנוגדנים (AB), עד 105 לאחרונה.
בדיקות PET CT וגם BONE SCAN היו שליליות.
מה יכולה להיות הסיבה לעליית ערך הנוגדנים? |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
מאחר ובדיקות ההדמיה תקינות, בשלב זה צריך מעקב בלבד.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק
|
|
|
| |
|
|
שלום רב לפני שבועיים עשיתי לעצמי מסאז ונרגשתי גולה בצוואר. לא רואים אותה על העור רק עם חופרים. היא כמו כדןר רך כזה שזז עם העור. האם זה יכול להיות גידול סרטני? אני בת 38 לא מעשנת. תודה. |
|
|
| |
|
|
רינת שלום,
"גולה" בצוואר יכולה להיות בלוטת לימפה מוגדלת, והיא יכולה להופיע במספר מצבים, בראש ובראשונה כתוצאה מדקלת כלשהיא, לעיתים בפה, בלוע וגם בעור.
כדאי מאוד להבדק ע"י רופא א.א.ג -מנתח ראש וצוואר על מנת להעריך הן את מיקום הגוש והן את גודלו, והן ממצאים אחרים שיכולים להסביר אותו. במהשך ניתן לבצע בדיקת US צוואר על מנת להעריך שוב במה מדובר.
חג שמח,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
שלום לך דוקטור שמי ירין בחור צעיר בן 20 שכבר מזה שנה וחצי סובל מבלוטות לימפה בגוף וחושד שיש לי סרטן כבר שנה וחצי ושהכל אבוד
אסביר את הכל מההתחלה
לפני שנה וחצי גיליתי בלוטה בבית שחי לא ייחסתי חשיבות היא הייתה ממש קטנה.
ואז גדלו 2 בלוטות נמושות סבמנדיבולרי משמאל ובמרכז הלסת,2 בלוטות לימפה במפשעות שהיו קטנות באותו תקופה ועכשיו בגודל של סוללה.
מפה נשלחתי לצילום CT שהדגים noudels(נודלים קטנים) בריאות. הרופאים אמרו שהכל טוב ולבוא למעקב ושהבלוטות ככה בגלל שאני רזה מאוד(היה לפני שנה וחודשיים)
אומר על עצמי שאני היפוכונדר ברמה קשה אז כל דבר קטן ישר מלחיץ אותי אבל החודשיים האחרונים היו סיוט. התנפחו 2 בלוטות חדשות אחת מאחורי האוזן לכיוון הצוואר ועוד אחת שנקראת "occipital "
הבלוטה occipital שבעורף גדלה וגדלה והתקבעה ושאני נוגע האיזור כואב. ואני מרגיש אותה וכל האזור נפוח ועד היום שום בלוטה שגדלה לי לא נעלמה.
אני לא יודע מה לעשות אני מפחד שאיחרתי תמועד ושמאוחר מידי
אני כלכך מפחד ללכת להמטולוג אני חושב שהסיכוים שיש לי סרטן גבוהים מאוד ושחיכיתי מלא זמן אני כל היום חושב רק על זה ומת מפחד ללכת לרופא
אפשר אולי עצה מאחד הרופאים פה האם יש סיכוי שהממצאים שתיארתי יכולים להיות גם כלום ואיזה משהו שיעבור? אני מרגיש אבוד חושב רק על מוות וסרטן |
|
|
| |
|
|
ירין שלום,
הפורום אינו מחליף בדיקת רופא.
צריך לפנות לרופא ולבצע בדיקות US של בלוטות הלימפה המוגדלות. בדיקת US יכולה להבדיל היטב בין בלוטות מודלקות לבלוטות אחרות.
|
|
|
| |
|
|
אני במעקב אונקולוגי לאחר שלפני שנתיים עברתי כריתת לסת ימנית עליונה ודיסקציה צווארית שהיתה תקינה.בבדיקת פת לפני שבועיים נראתה קליטה בבלוטת התריס שלא נראתה בפת שנעשה שנה וחצי לפני זה.אבל לפני8 חודשים נלקחה ביופסיה מהבלוטה שהראתה שזה תקין .בתשובת פת רשוםצשיתכן וזה תקין..מה הסיכוי שזה סרטנע? האם יכולה להיות 1ליטה וזה לא סרטן? בת 44 תודה |
|
|
| |
|
|
שהקליטה אונה השמאלית שאני במעקבים עליה בגלל שגודלה 1 סמ אבל גבולותיה סדירים והביופסיה ממנה שנלקחה פעמיים שפירה .ביופסיה אחרונה לפני 8 חודשים .קראתי שבלוטת מגן קולטות בפת כי הן איבר שמעביר סוכר...ובתשובת הפת רשום שאין עדות לממאירות ושיתכן וזה שפיר לאור הביופסיה שנלקחה..אני בלחץ וחרדה..האם לדעתך זה סרטני והאם יש דרך נוספת לבדוק ..התור שלי לאונקולוג עוד שבועיים ..תודה |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
כדאי מאוד לחזור על בדיקת US של בלוטת התריס. US היא הבדיקה המדוייקת ביותר לאפיין באיזה גוש מדובר- שפיר או ממאיר.
רפואה שלמה
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
|
|
לי,
כפי שכתבתי קודם, צריך לחזור על בדיקת US של בלוטת התריס ולהעריך מחדש את האזור הקולט. בהתאם לממצאים להחליט אם יש צורך בניקור חוזר.
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
עשיתי אולטראסאונד אצל מומחה לרדיולוגיה אבחנתית והוא התרשם שזה תקין ושפיר רשם אונה ימנית ואינסמוס תקינים.מתחת חאונה ימנית קשרית 6 ממ עם סינוס אקוגיני ככל הנראה בלוטת לימפה קטנה.באונה שמאלית הודגמו 3 קשריות אקוגיניות רוחביות .הגדולה בקוטר 2.2 סמ עם קרסטלים בתוכה וחללים ציסטים זעירים ועם הפרמיה בעיקר מסביב .הקטנה 4 ממ לא הודגמו בלוטות לימפה חשודות .קשריות כמתואר ככל הנראה שפירות ללא שינוי מבדיקה שערכתי לנבדקת מאוג 2019 .ממליץ ביקורות עוד חצי שנה..אפשר להרגע? לפני האולטראסאונד הלכתי לפרופ אאג שאמר לי לנתח ולהוריד את הבלוטה ואמר שהוא עושה זאת בביח פרטי אמר שזה 30.40 אחוז סיכוי לממאיר.אני די בלחץ אבל הרדיוחוג אמר שזה נראה לו תקין ושפיר ושאני יכולה להרגע..מה דעתך? |
|
|
| |
|
|
בספטמבר 2019 עברתי כריתה מלאה עקב קרצינומה פפילארית. באוקטובר 2020 עברתי טיפול ביוד 100 מיליקירי. ההשהייה בטיפול בגלל הריון.
בתוצאות מיפוי היוד: "מודגם מוקד קליטת החומר בצוואר תחתון – יתכן שארית הבלוטה."
מה פירוש התוצאות? |
|
|
| |
|
|
סמדר שלום,
במיפוי שנעשה לאחר טיפול ביוד, אפשר לראות שארית בלוטה או גידול. יחד עם זאת, היוד מטפל בשאריות אלה ולכן בשלב ראשון אין כל מקום להתערבות , יש צורך במעקב בלבד.
מספר חודשים לאחר הטיפול ביוד אפשר לעשות בדיקת US ולוודא האם אכן עדיין קיימת שארית בלוטה.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
דק' שלום,
לפני כמה שנים עברתי ניתוח להוצאת גידול מאחד הסינוסים המקסילרים. לאחר מכן עברתי הקרנות לאיזור.
כעת, כעבור כמה שנים אני סובל מסינוס פרונטלי שלפעמים נסתם (לדברי הרופא שעשה לי CT, זה נובע מהצטלקות הריקמה בעקבות ההקרנות).
כאשר הסינוס נסתם האיזור מסביב לעין ומעליה מתנפח, וכדי להוריד את הנפיחות אני צריך להשתמש בסטרואידים (דרך הפה).
הוצע לי ניתוח שנקרא Endoscopic Lothrop כדי לפתוח את האיזור ולאפשר לסינוס להתנקז כמו שצריך.
שאלותי:
1. האם ניתוח זה הינו בטוח (עד כמה שאפשר)?
2. האם יש דרך נוספת לטפל בסינוס שנסתם חוץ מכדורים?
3. האם לניתוח יש תופעות לוואי שיכולות להשפיע על חיי היום יום (לדברי הרופא - לא)?
4. האם ניתוח זה אינו מסכן את הסינוס הבריא?
תודה רבה. |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
קרוב לוודאי שיש להרחיב את פתח הסינוס על מנת שיתנקז באופן ספונטני.
הניתוח נעשה באופן תכוף ואין חשש לסינוסים האחרים. |
|
|
| |