|
|
שלום לפני כ 14 שנה נצפה לי באולטרסאונד קישריות לימפה הגדולה בניהם הייתה 1.5 סמ לא חשודה תגובתית כיום לאחר 14 שנה ביצעתי שוב וניצפו בלוטות גודל 1.4 1.5 וזו שהייתה 1.5 נהפכה ל 2.7 נכתב באולטרסאונד שכל הבלוטות תגובתיות לא חשודות מציין כי אני שנים נמצא עם דלקת חריפה וקשה בחניכיים ושיניים לא מטופלות שורש שיניים אחוריות רקובות וכו. האם יש מקום לדאגה ? ממש לחוץ ומבוהל . |
|
|
| |
|
|
|
|
אורן שלום,
הבדיקה מציינת כי הקשריות תגובתיות, יתכן בהחלט כתוצאה ממצב השיניים הירוד שלך.
כדאי לטפל בשיניים ולעקוב אחר הבלוטות בצוואר.
פרופ' אילנה דואק
|
|
|
| |
|
|
שלום רב
שנתיים אחרי ניתוח כריתת בלוטת תריס ודיסקציה צווארית, ועדיין לא חזרה תחושה בחצי פנים וצוואר,תחושה כמו של רגל שנרדמת באופן תמידי לפעמים הרגשה של משהו שמושך בפנים ומציק מאד,האם אי פעם תחזור התחושה לפנים?? מיואשת ממהרגשה הזאת.. |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
חוסר תחושה לאחר דיסקציה צווארית תלוי בהיקף הניתוח ( והרבה פעמים תלוי בהיקף הגרורות שהיו בצוואר לפני הניתוח). לעיתים אין ברירה ובניתוח נפגעים עצבים המוליכים את העור, ולכן אחת מתופעות הלוואי של הניתוח הינו העדר תחושה. לעיתים התחושה חוזרת ולעיתים ההחלמה היא ארוכה יותר ויכולה להמשך שנים, אם בכלל.
קשה לדעת מה יקרה אצלך, אם כי אם אין חזרה של התחושה שנתיים לאחר הניתוח הסיכוי שהתחושה תשתקם הוא קטן.
פרופ' אילנה דואק
|
|
|
| |
|
|
שלום רב מזה 3 שנים שאני אחרי כריתת בלוטת התריס במלואה (02/02/18) כמובן שמיד ביצעתי גם טיפול יוד, אני בן 24. הבדיקת גם האחרונה שעשיתי מראה שהטירוגלובין tm עלה מ-0.9 (19/11/2020) ל-1.9 (25.03.2021) ng/ml. אציין שכמו כן ה-tsh שלי עלה מ-0.07 (mlu (19/11/2020 ל-0.15 mlu (25/03/2021), אני מאמין שהtsh עלה במעט בעקבות המלצת הרופאה אנדוקרינולוגית להוריד במעט את מנות האלטרוקסין היומית. בנוסף לכך ה-thyroglobulin-am שלי לא השתנה בתאריכים הללו הוא נשאר על ערך קטן מ-20 iu/ml. השאלה שלי אלייך ד"ר אם לאחר כל הממצאים שמסרתי לך, עליי לדאוג בעקבות עליית הטירוגלובין ? |
|
|
| |
|
|
שלום רב מזה 3 שנים שאני אחרי כריתת בלוטת התריס במלואה (02/02/18) כמובן שמיד ביצעתי גם טיפול יוד, אני בן 24. הבדיקת גם האחרונה שעשיתי מראה שהטירוגלובין tm עלה מ-0.9 (19/11/2020) ל-1.9 (25.03.2021) ng/ml. אציין שכמו כן ה-tsh שלי עלה מ-0.07 (mlu (19/11/2020 ל-0.15 mlu (25/03/2021), אני מאמין שהtsh עלה במעט בעקבות המלצת הרופאה אנדוקרינולוגית להוריד במעט את מנות האלטרוקסין היומית. במוסך לכך ה-thyroglobulin-am שלי לא השתנה בתאריכים הללו על קטן מ-20 iu/ml. השאלה שלי אלייך ד"ר אם לאחר כל הממצאים שמסרתי לך, עליי לדאוג בעקבות עליית הטירוגלובין ? |
|
|
| |
|
|
מיכאל שלום,
העליה קטנה מאוד ויתכן ואכן נובעת מהורדת מינון האאוטירוקס ועליה ב- TSH. כדאי לעשות בדיקת US של הצוואר ובמיטת בלוטת התריס.
חג שמח,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
בבדיקת us צוואר נמצאו במקרה 2 ציסטות.
אחד 0.4 סמ צד ימין ציסטה קולאידית.
שני 0.2 סמ צד שמאל ציסטה.
ללא הפרמיה דופלר.מתאים ל- Acr tirds 1.
בלוטת תריס קצת מוגדלת 20*20/ 20*19.
------------------------------------------------
עשיתי גם us צוואר ב2019 וב2018 לא נרשם בפענוח שום ממצא בבלוטת תריס.
האם זה גודל לבד פתאום בשנה? הרופא אמר שאין צורך במעקב. מה דעתך?
חג שמח
|
|
|
| |
|
|
אחסן ראה תגובה קודמת בנושא.
אין צורך במעב אחר קשריות ציסטיות קטנות במראה שפיר בבלוטת התריס.
חג שמח,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
שלום פרופסור דואק
בבדיקת US לפני מספר חודשים נתגלתה קשרית חשודה באונה ימנית
של בלוטת התריס בגודל של 0.7 ס״מ. על אף ההתווייה לביצוע ניקור בקשריות מ 1 ס״מ ומעלה, בוצע בכל זאת FNA אשר הניב תוצאה חד משמעית של קרצינומה פפילרית BATHESDA 6.
(Grooves & inclusions present)
לאחר שיח עם אנדוקרינולוגים ומנתח ראש צוואר נקבע ניתוח להסרת האונה הרלוונטית בלבד, שכן לא נמצאו כל עדויות לקשריות כלשהן באונה השמאלית או בלוטות אחרות נגועות.
להבנתי, לאחר כריתת אונה אחת, באם אין סיבוכים ועדויות להתפשטות גרורות, יש להיוותר במעקבים ואין טיפול (תרופתי) אחר נוסף.
בהמתנה לניתוח, בוצעה רוויזיה לניקור (לבקשתי) ונתקבלה תוצאה חסרת אבחנה עקב מיעוט של תאים, אם כי נכתב שב cell block אמנם זוהה מבנה פפילרי בודד עם גרעינים בהירים ואובליים, והומלץ על ניקור חוזר.
בניקור השלישי, נתקבלה האבחנה הבאה:
״התקבל מעט קולואיד דליל וסמיך, תאים פוליקולריים הרוסים מאוד בתוך קרישי דם, עם רושם של גרעינים מוגדלים ובהירים וביניהם קבוצות מעטות בסידור סולידי עם גרעינים מוגדלים. כמו כן לימפוציטים הרוסים רבים. Suspicious for a follicular neoplasm.
Bathesda 4
אשמח להבין, איך ייתכן שאבחנה אחת נותנת מראה פפילרי מובהק ובאבחנה אחרת נתקבלה אינדיקצייה פוליקולרית? האם תתכן קשרית המורכבת מתאים מעורבים (פפילרי ופוליקולרי) והאם יש לכך משמעות נוספת?
האם ההתוויה לניתוח היא אותה ההתוויה (כריתת האונה הרלוונטית בלבד ולאחריה מעקבים) אם בכל זאת מדובר בתאים מעורבים?
האם נדרש המשך טיפול גם במקרה של מעורבות תאים פוליקולריים ? (יוד/כריתת האונה השנייה/הקרנות)
תודה
|
|
|
| |
|
|
שלום רב.
אתחיל בזה שכיום אין צורך לעשות בדיקת FNA מקשרית מתחת לגודל של 1 ס"מ. יתרה מיכך, מקומות רבים בעולם, כולל במרכזים מובילים בתחום הטיפול בגידולי בלוטת התריס, ממליצים כיום לא לנתח גידולים פפילריים מתחת ל- 1 ס"מ, אלא לעקוב אחריהם ולנתח רק במידה והם גדלים. במחקרים גדולים מאוד שבוצעו ביפן ובארה"ב, וכיום מובצעים במדינות רבות בעולם, רוב הגידולים מתחת ל- 1 ס"מ לא נותחו, והמטופלים נותרו במעקב.
לפיכך ההנחיות כיום הינן לא לנקר גושים בגודל מתחת ל- 1 ס"מ, ובהינתן פרמטרים מסויימים, ניתן לשקול מעקב בלבד ללא ניתוח בחולים עם גידולים קטנים. ניתן לעקוב כתלות בעיקר במיקום הגוש.
אין ביכולתי להסביר את ההבדלים בין התשובה הראשונה לרביזיה שנעשתה, יש צורך להתיעץ עם הפתולוג שנתן את התשובה השניה.
תשובה של Bethesda4 ב- 15-30% היא בסופו של דבר גידול ממאיר, ולכן האפשרויות הן או לעשות בדיקה ציטוגנטית, לנתח או לעקוב. |
|
|
| |
|
|
|
|
אחסן שלום,
אם כבר השיקול הוא יתרון מול חסרון. קשריות רבות, גם גידולים ממאירים מסוג פפילרי, מתחת ל-1 ס"מ, יכולים לא להשתנות במשך שנים רבות, ולעיתים אף פעם. ונמצא כי הניקורים הרבים הביאו לניתוחים מיותרים של בלוטת התריס ותופעות לוואי מיותרות של הניתוח.
חג שמח,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
שלום פרופסר דואק יש לי בליטה בידיוק באיזור המפרצים בראש היא קשה כמו העצם לא זכור לי כל כך אם קיבלתי מכה בילדותי שם אך יכול להיות . כשאני נוגע בה יש שם נקודה שממש רגישה שאם נוגע חזק קצת אז מרגיש כאב קל עמום ועמוק עם הקרנה לאיזור העין חשוב לציין אם לא נוגע הכל בסדר.. כבר כך 12 שנה לא הבחנתי בשינוי גודל עוד אציין כי שינויים בחום וקור מידי פעם גורמים לכאב קל ביותר באיזור האם זה משהו מוכר מדאיג ? רופא המשפחה אמר לי שזה לא מדאיג ..ויתכן שזה עצב חשוף.. ברצוני לשמוע חוות דעתך אבל אם זה משהו מסוכן לומר בעדינות לא רוצה להתעלף ): תודה רבה |
|
|
| |
|
|
אורן שלום,
לרוב בליטה שקיימת 12 שנים היא איננה גידול, אבל לא ניתן להעריך נכונה ללא בדיקה.
אנא פנה לבדיקת רופא א.א.ג- כירורג ראש וצוואר |
|
|
| |
|
|
אתמול גילתי שלקרוב משפחה שלי יש בעיה.
נראה לי שמדובר בגידול שקשור לראש צוואר.
מצרף 2 תמונות אודה לחוות דעת בנושא.
חשוב לציין שאני מעריך שהקרוב שלי הו מעל גיל 70.
לדבריו ביצעו לו ביופסיה ומדובר על גידול עדין של סרטן העור אבל נראה לי שזה הרבה יותר מזה. |
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
דני שלום,
צריך לפנות דחוף לבדיקה לכירורג ראש וצוואר, לביופסיה והדמיה על מנת להעריך את סוג הגידול ומידת ההתפשטות שלו. |
|
|
| |
|
|
שלום רב, רצינו לברר מה המשך הבירור / הטיפול המומלץ למקרה כזה של בן 53, תודה מראש על העזרה |
|
קובץ תמונה נלווה: תוצאות בדיקת FNA |  | |
|
| |
|
|
שלום רב,
צריך לחזור על בדיקת ה- FNA.
|
|
|
| |
|
|
מה הסיכוי שלימפאדנופתיה צווארית תהיה תגובתית - אבחון לאחר ניקור בלוטה ומעקב א.א.ג. וכירורג ראש-צוואר שטען מהתחלה שהבלוטות תקינות, ואילו בלוטות בבית השחי תהיינה ממאירות? אני שואלת כי אני מתלבטת האם לבצע ניקור נוסף של בלוטות בית השחי, לאחר שגם שם נמצאו בלוטות מוגדלות בא.ס. בבדיקה שגרתית (דו-צדדי 1.9 בימין ו- 2.2 ס''מ משמאל, ממוגרפיה תקינה לגמרי). צוין קורטקס מעובה (לא מורגשות במישוש).
תודה. |
|
|
| |
|
|
אריאלה שלום,
יש לעשות ברור של בית השחי גם אם הממצאים בצוואר הם תקינים. |
|
|
| |
|
|
שלום,
שתי ציסטות, אחת בכל אונה, הגדולה 5 ממ. התגלו ב2021 בבדיקת us, כאשר בבדיקות ב-2019, 2018 לא היו ממצאים בבלוטה.
אחת נרשם ציסטה, השניה נרשם ציסטה קולואדית.
המפענח רשם שאין צורך במעקב.----------------------------------------
1. האם זה דבר נרכש בגיל כזה או מולד?
2. האם לאור העובדה שבבדיקה לפני שנה וחצי לא היו ממצאים בבלוטה מחשידה? |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
קשריות ציסטיות בבלוטת התריס הם ממצא נפוץ מאוד. קשריות ציסטיות או קולואידיות קטנות בקוטר 5 מ"מ אינן דורשות ברור או מעקב, זה ממצא שפיר שכיח מאוד, יותר בנשים.
םרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
שלום פרופ' וישר כוח על המענה והפורום.
ברצוני להדגיש, אני עובר בדיקות us ראש וצוואר בכל שנה כבר 4 שנים ברצף, וזאת הבדיקה הראשונה בה מתגלים ממצאים בבלוטת התריס 2021, האם הדבר לא מצריך המשך מעקב או חשוד במידה.
האם כדאי לבקש מעקב בעוד שנה לראות אם הקשריות גדלות? |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
קשריות ציסטיות יכולות להופיע עם הגיל, לכן יתכן ולא היו בעבר והופיעו כעת. הן אינן דורשות ברור או טיפול.
חג שמח,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
שלום יש לי בלוטה בסמוך לבלוטס תריס בממצא נכתב קשרית לימפה מוגדלת צד ימין 1.5 לא חשודה היא שם כ13 שנה בדקתי לפני 8 שנה ולפני 13 שנה אין שינוי בבלוטה לא גודלת ואני מרגיש מצויין האם יתכן דבר כזה ? מציין כי הייתה לי דלקת חניכיים חריפה מגיל 15 עד היום 33 וטיפלתי בה רק החודש לפני שנתיים לקחתי אנטיביוטיקה והבלוטה התתכווצה מעט אך חזרה מיד בתום סוף הטיפול האם יתכן שקשרית תהיה קבועה ? מציין שרופא המשפחה שלי ומנתח אאג נגעו בבלוטה ואמרו קטן מידיי הכל תקין . השאלה שלי אם יש מצבים כאלה של בלוטה קבועה |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
אם הקשרית בעלת מראה לא חשוד ולא השתנתה במשך שנים רבות, לרוב אין צורך בטיפול .
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
אני חודש אחרי ניתוח להסרת גידול בלשון + שיחזור והסרת בלוטות לימפה (ללא הקרנות)
עדיין ישנם קשיים בדיבור.. האם הדיבור חוזר לעצמו מתישהו?
הבצקות בצוואר עדיין קיימות - מתי הן יעלמו לגמריי?
ומתי בערך חוזרים לאכול רגיל והבצקות בלשון נעלמות.. ?
בביקורות המנתחים אומרים שזה תקין ולוקח זמן...
השאלה היא כמה זמן והאם יש מישהו שעבר ניתוח דומה ויכול לשתף בחווייה שלו.. |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
החזרה לתפקוד לאחר ניתוח לכריתת חלק מהלשון ושחזור תלויים רבות בגודל הגידול ( ולכן גם גודל הכריתה). ככל שהגידול גדול יותר, הכריתה רחבה יותר ולכן החזרה לתפקוד כגול אכילה ודבור היא איטית יותר.
הנפיחות בצוואר אמורה לרדת חודש אחרי ניתוח.
החלמה מלאה
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
היי,
שבוע טוב, האם ישנן קבוצות תמיכה של אנשים שעברו כריתת גרון מלאה.
אבא שלי אמור לעבור את הניתוח בקרוב והייתי רוצה שיפגוש אנשים שעברו וחזרו לשגרה החדשה.
תודה ורק בריאות |
|
|
| |
|
|
שלום
אובחנתי בגויטר רעיל גדול באונה שמאל. FNA תקין. קליטה גבוהה באונה שמאל ומדוכת באונה ימיןף מן הסתם כי ה TSH אפס. רמות ההרומונים T3 ו T4 בדם גבוהות אך יציבות על 4 ו 5 בהתאמה.
השאלה היא, היות ואין לי ממש תסמינים של היפר פעילות, בגלל שהגוף הצליח להגיע ליציבות עי דיכוי האונה הבריאה. מה קורה אם אני מחליט שלא לטפל בקשרית (הומלץ טיפול ביוד רדיאקטיבי שממנו אני חושש). אפשרות נוספת היא יקרה מאד שלא בסל הבריאות RFA בעלות של 36 אלף שח. מה קורה אם אני לא מטפל בבעיה? האם גויטר רעיל שמכיל בעיקר קולואיד, וממשיך לגדול, עלול להפוך לסרטני או לגרום לסיבוכים אחרים? תודה. |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
גויטר טוקסי לרוב לא הופך לגידול.
אפשר לנתח ולכרות אותו, אפשר לתת יוד רדיואקטיבי. הטיפול ב- RFA הוא אכן אינו בסל השירותים של מדינת ישראל.
הבעיה המרכזית של גויטר טוקסי הינה פעילות יתר של הבלוטה אשר גורמת לסימנים קשים.
פרופ' אילנה דואק
|
|
|
| |
|
|
שלום ביצעתי mri והרופא יקבל אותי רק עוד שבועיים כרגע אני רוצה לדעת אם הכל תקין או להקדים את התור
תאור הממצאים:
בגובה אינפרה טנטוריאלי:
המעבר הקרניוצרבקלי בטווח התקין. גזע המח וצרבלום תקינים. ללא הדגמת תת"מ בגומה אחורית. מסילות השמע סימטריות, ללא האדרה פתולוגית בקטע האנדוקנלרי וחוץ מוחי עם ציסטרנות CPA סימטריות ופנויות. מבנים של אוזן פנימית וקומפלקס עצבים 7 ו 8 שמורים. V4 מדיאני לא מורחב. ציסטרנות הבסיס חופשיות. מערכת הורידית סב דורלית אינפרה טנטוריאלית פתוחה
בגובה סופרהטנטוריאלי:
חדרי המח וחלליו תקינים, בגודל ובמיקום )תואמים לגיל( קו האמצע שמור. היפוקמפים סימטרים ותקינים ללא הדגמת אטרופיה. אין לראות תהליך תופס מקום האדרתי אינטרה או אקסטרה אקסיאלי, סופרה טנטוריאלי. אין לראות מוקדי אות מוגבר בFLAIR וT2 בחומר הלבן הפריוונטריקולרי או סב קורטיקלי. ללא עדות לנגעים דמיאליניטיבים בחומר הלבן.
אין עדות לאירוע איסכמי טרי ע"פ מפות הדיפוזיה DWI There is no restricted diffusion on DWI/ADC ללא עדות לתוצרי פירוק דם בתמונת הSWI. ללא הדגמת קברנומה או cerebral micro hemorhage אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים ללא עדות לכלי דם אנבריטיים או מלפורמציה ואסקולרית.ללא עדות לטרומבופלביטיס. אוכף התורכי מכיל היפופיזה בעלת צורה ומידה תקינה. הרניאציה של הנוזל של הציסטרנה האופטו כיאזמטית בתוך הסלה, עם דחיקה של הפרנכימה ההיפופיזלית באספקט התחתון של הסלה. ללא הדגמת הידרוצפלוס.
ארובות עיניים סימטרים ללא הדגמת EXOPHTALMIA דרכי ראיה סימטריות. ללא עדות לאטרופיה אופטית או ניוריטיס.תצלובת הראייה במקום. סיגנל הגולגולת תקין.ללא עדות לסינוסיטיס פעיל. .
.

|
|
|
| |
|
|
דנה שלום,
לצערי איני יכולה לתת תשובות על MRI של המוח. הפורום עוסק בגידולים שמחוץ למוח.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
לפני שנתיים בעקבות נפיחות בצוואר בוצע us שיצא תקין. בעקבות ממצא אקראי בסיטי חזה לאחרונה-ממצא חשוד לנוזל 18 ממ במדיאסיטונם - חשוד כציסטה פריקרדיאלית/חלק מהתריס. לאחר שנעשה אקו שיצא תקין, נעשה Us צוואר. תוצאה- אונה ימינית- בגודל תקין, קשרים רקמתיים אקוגנים היפר ווסקולארים עם גבול סדיר במרקם אחיד בגודל עד 0.7 סמ. Tirads 3.
לציין שמידי פעם עדיין יש נפיחות.
האם זה שנגע רקמתי וווסקולארי לא מעורר חשד לממאירות?? |
|
|
| |
|
|
|
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
עדי שלום,
יש צורך US חוזר בעוד מספר חודשים. אין מקום לברור קשריות בקוטר 0.7 ס"מ.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
תודה. אבל טיב הקשרים לא מדאיגים? |
|
|
| |
|
|
עדי שלום,
,על פי הנחיות האגוד האמריקאי לאנדוקרינולוגיה, יש צורך במעקב בלבד בקשריות מתחת לגודל 1 ס"מ. אין צורך לעשות ברור נוסף כרגע, למעט מעקב.
בברכה
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
מזה כחודש וחצי יש לי נפיחות מתחת ללסת (צד שמאל)
ביצעתי CT עם ניגוד אבל בינתיים לא קיבלתי תשובה ברורה לגבי מה שהתנפח. (לימפה או רוק)
אני לקראת ביופסה אבל אשמח לקבל חוות דעת נוספת. מצורפות תמונות מהCT.
(בדיקות דם תקינות, יש כאב שמקרין לאוזן בעיקר בלילה) |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום רב,
לצערי איני רואה צילומי CT, מה גם שהפורום אינו מקום לקבל חוות דעת נוספת, בוודאי ללא בדיקה.
על כל פנים, יש להמשיך בתוכנית ולבצע ביופסיה עם מחט.
החלמה מלאה,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
שלום ד"R
עברתי לפני שנתיים ניתוח לכריתת גוש סרטני בבלוטת תריס ודיסקציה שבה הוצאו בלוטות לימפה נגועות
מאז הניתוח בהדרגה יש נפיחות שלא יורדת ברגל (בצד של הניתוח של הבלוטה) זה כל הזמן מגרד באיזור והפצעים לא עוברים שם אני בחורה בריאה ועוסקת בספורט ולוקחת כדורים לבלוטה באופן קבוע. הנפיחות ברגל למטה מאד משמעותית וזה מאד מציק מה אפשר לעשות? תודה מראש |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
קרוב לוודאי שאין קשר בין הנפיחות ברגל לניתוח בצוואר- צריך לברר מה גורם לנפיחות.
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
שלום אני בת 30 אמא לשמונה ילדים
חודשיים כמעט סובלת מכאבים חזקים בראש
Ct וctv תקין
דיסקות מעט מורמות טשטוש נזאלי
בדיקת ניקור מותני 26.6 מוגבר
קבעו לי תור לmri
לעוד חודשיים אני כמעט כל יום במיון מקבלת מורפיום לוריד ממש סובלת
מישהו יכול לעזור לי , ממה זה נגרם עם הסיטי תקין |
|
|
| |
|
|
דנה שלום,
אני מציעה לפנות ליעוץ נוירולוג בהקדם. הפורום אינו עוסק בתהליכים במוח.
בברכה, פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
אם הct תקין mri יכול להראות אחרת??
כי הרופא אמר שבדרך כלל שct תקין גםmri יוצא תקין
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
Mri נראה מוזר מה זה כל המקודות האלה הלבנות ולמה צד אחד של המוח גדול מהשני |
|
|
| |
|
|
דנה שלום,
את חייבת לפנות לנוירולוג עם תוצאות הבדיקה בהקדם. הפורום לא מחליף בדיקת רופא.
אינך יכולה לפענח בדיקות MRI בעצמך, ובוודאי איני יכול להגיב על פענוח שלך לבדיקה.
בברכה,
פרופ' אילנה דואק |
|
|
| |
|
|
Mri מוח פענוח עוד שבועיים ממש סובלת |
|
|
| |