|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה אתכם למפגש LIVE
על כל מה שלא ידעתם על שיקום מקצועי בביטוח לאומי - לחולי סרטן ולמחלימים.
ב-13.1.21 בשעה 10:00 תעביר מילי שורצמן, מנהלת תחום שיקום בביטוח לאומי, הרצאה בזום על תנאי הזכאות לשיקום על אפיקיו הרבים: סיוע בהשתלבות בעבודה, אבחון מקצועי, מסלולי לימוד ועוד.
ההרצאה ללא עלות אך יש להירשם מראש.
|
|
כתובת אינטרנט נלווית: | להרשמה | |
|
| |
|
|
שלום דר
לאחר mri וביופסיה אובחנתי עם 2 גידולי דסמויד בדופן הבטן במהלך ההריון השני שלי
עכשיו חצי שנה אחרי לידה עשיתי mri נוסף וגילינו כי הגידול גדל עוד
אציין שיש כרגע גם כאבים שלא היו לפני
האונקולוג (לא מומחה סרקומות) הציע לי כימוטרפיה של מטוטרקסט ווינבלסטיו פעם בשבוע למשך 3-6 חודשים או ניתוח (מחכים לייעוץ כירורגי)
מה האופציה הנכונה בין השניים? יש לי 2 תינוקות בבית אני בחורה צעירה בת 31, מעוניינת בהריון נוסף
האם יש לרוטוקול טיפול אחר לדסמויד?
בנוסף שאלה הגדרתית: האם דסמויד הוא סרקומה? כי הוא מוגדר עי האונקולוג שלי כגידול שפיר ואומר שזאת לא סרקומה
אבל בכל פורום ובכל מקום משייכים את הדסמויד למשפחת הסרקומות.
האם דסמויד הוא סרטן בעצם? שואלת יותר בשביל לדבר איך להתנהל מול הביטוח. תודה! |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
הגישה לדסמויד השתנתה מאד ב- 5 שנים האחרונות. הדגש כיום הוא על מעקב ממושך ללא טיפול, מכיוון שהגידולים נוטים לקטון ספונטנית ב-% לא מבוטל מהמקרים.
דסמואיד מטופל במקומות מובילים בעולם ע"י מומחי סרקומה מעודכנים בהנחיות הטיפול החדשות. למומחים אלו גם נסיון בטיפול בדסמואיד עם כמותרפיה או עם בטיפול ביולוגי בדסמואיד.
אני מציינת שחשוב נסיון בטיפול במחלה, מכייון שהתגובה לטיפול ומשך הטיפול שונים מבמחלות אחרות. הכל קורה לאט יחסית בדסמואיד.
דסמואיד הוא סרקומה אשר אינה שולחת גרורות ולכן אינה מוגדרת כסרקומה ממאירה. אולם, דסמואיד עלולהלחזור מקומית.
בשורה התחתונה ממליצה לך להיוועץ במומחה סרקומה עם נסיון!! בטיפול במחלה.
בהצלחה!
|
|
|
| |
|
|
תודה על המענה המהיר דר כץ
תוכלי להמליץ על רופא בביהח שיבא שאוכל לפנות אליו? כרגע מטופלת שם במחלקה לגידולים סולידיים
האם דזמואיד וטיפול כימותרפי מוגדים כמחלה קשה? אני מתנצלת שמתעקשת על השאלה פשוט יש לי 2 תינוקות בבית וחייבת לדאוג לפן הכלכלי בכל הסיפור וצריכה לדעת איך לפנות לחברת הביטוח.
|
|
|
| |
|
|
היי, גיליתי היום גוש קטן ממש קרוב למרפק הוא נמצא קצת מעליו בכיוון שיותר קרוב לכף יד מאשר לכתף...
הגוש עצמו קטן בערך 1~2 ס''מ ולא כואב כשנוגעים בו אבל כן קצת כואב כשלוחצים עליו.
אני בן 18 ואני מאוד מאוד לחוץ מזה במיוחד שקראתי על מה זה יכול להיות (ליפומה או סרקומה) בגלל שקראתי שליפומה נפוצה יותר מגילאים מבוגרים בזמן שסרקומה נפוצה יותר עד גיל 20... קבעתי תור לרופא משפחה ביום ראשון אבל עד אז אני מאוד לא רגוע... :( |
|
|
| |
|
|
שלום ליאל,
אני יכולה להרגיע אותך שרב רב הגושים הם שפירים.
יחד עם זאת יהיה מאד לא אחראי לקבוע שהגוש שאתה מרגיש הוא ליפומה שפירה.
טוב שקבעת תור לרופא המשפחה. הרופא יוכל להתרשם אם לגוש מאפיינים שפירים או שיש צורך בהמשך בירור.
אשמח שתעדכן כאן שהכל קשורה:)
רפואה שלמה,
דר' כץ |
|
|
| |
|
|
אחרי שהייתי אצל הרופא משפחה, קיבלתי הפנייה לבדיקת אולטרסאונד רקמות רכות ביום שני הבא. |
|
|
| |
|
|
שיהיו בשורות טובות
הכי חשוב! |
|
|
| |
|
|
עברתי 3 ניתוחים להוצאת גידול דסמואיד כתף שמאל .והקריות....יש מישהו בקהל שזה לא חזר לו?
שהתפטר מהגידול הזה ..?0526754609 אשמח לתמיכה מבחורה שנמצאת במצב שלי או מצאה פיתרון תודה |
|
|
| |
|
|
שלום שרית,
לא כל הדסמואיד נולדו שווים. הנטיה להישנות תלויה במיקום.
גידולים בצוואר נוטים לחזור. אבל הדרך למנוע זאת היא שימוש באמצעים נוספים ולא רק לנתח. למשל, טיפול ביולוגי בכדורים, כמותרפיה קלה וניתן גם לשקול הקרנה כתחליף לניתוח.
בהצלחה!
|
|
|
| |
|
|
שלום
אני כבן 55 עובד אחזקה פעיל במשך היום,גילו לי די במקרה נגע ליטי באגן שמאל ,
קצת רקע לפני שנתיים תוך כדי נסיון להרים מזרן כבד כנראה התכווץ לי שריר גדול באגן כאבי תופת פינוי למיון ורק לאחר מנה וחצי של מורפיום כך סיפרו לי קצת נרגע בקיצור אחרי זה עשיתי צילום ct וגילו נגע ליטי בגודל של 2.3 סמ ,
לאחרונה שוב עקב עבודה מאומצת אחלו כאבים (כחודש אחרי סיום העבודה)באגן שהתפתחו במשך שבוע עד שממש לא יכולתי לשבת או ללכת למשך חודש (שבועיים כאבים מאוד חזקים שפחתו בצורה איטית)נשלחתי לבצע CT וראו שהנגע גדל ל2.8, כלומר בשנתיים זה גדל בחמישה מילימטר אורטופד שלח אותי לMRI כרגע מחכה לפיענוח
שאלתי מה היא הערכתך?
ברור שצריך לחכות לפיענוח וכו אבל בכל זאת מה דעתך?
בתודה מראש
עוזי כהן |
|
|
| |
|
|
שלום רב, אני מאובחנת עם ליומיוסרקומה ברחם, גרורות בכבד לאחרונה עשיתי פט סיטי אחרי חודשיים הפסקה מטיפולים כתוב שם המשפט הבא שלא הבנתי, אשמח לעזרה. כתוב שהגידול העיקרי ברחם לא השתנה במימדיו, אך "בתוך הגוש קשרית היפרדנסית כנראה מתאדרת בעוצמה ניכרת יותר בהשוואה לשאר הגוש בקוטר 3.2 ס"מ עם קליטה פתלוגית ניכרת בעוצמה 30. הקשרית הזאת גדלה בהשוואה לבדיקה הקודמת והקליטה בה התגברה מ-11 ל-30". מה זה בעצם אומר שהקליטה התגברה כל כך הרבה אבל הגודל נשאר אותו דבר?
תודה רבה מראש עמית |
|
|
| |
|
|
שלום עמית, בתשובה יש התיחסות לגוש גדול ברחם שלא השתנה בגודלו בתוך הגוש הגדול יש גוש קטן יותר שגדל והקליטה בו חזקה הרבה יותר מקווה שכעת זה ברור יותר בהצלחה! דר' כץ |
|
|
| |
|
|
דר' כץ שלום, תודה רבה על תגובתך המהירה. מה זה אומר שהקליטה בו חזקה הרבה יותר? מה המשמעות?
תודה שוב עמית |
|
|
| |
|
|
שלום שוב, ברפואה תמיד יש אבחנה מבדלת בכדי לקבוע מה המשמעות צריך לראות את ההדמיה ולהבין בדיוק את הקונטקסט. אם שאר המחלה יציבה זה מאד מעודד בברכה, דר' כץ |
|
|
| |
|
|
שלום ד"ר, קראתי על קרינת פרוטונים ממוקדת הניתנת למשך תקופה של כמה ימים / שבועות. הבנתי שאין בארץ מרכזי קרינה כאלה. האם במצב של סרקומה גרורתית (חזה ובטן) טיפול קרינתי מסוג זה יכול לעזור ? מדוע רופאים לא מציעים אותו וצריך להגיע לזה מפה לאוזן ? בנוסף, אם תוכלי לסביר אתההבדלבין סוגי הקרינה השונים והאם הם מתאימים לליפוסרקומה. תודה רבה, ושנה טובה לך ולבני משפחתך |
|
|
| |
|
|
שלום אורלי, קרינת פרוטונים היא קרינה מצוינת כשרוצים להמנע מלהקרין איברים סמוכים בריאים ע"פ שטח ממוקד קטן. סרקומות באשור הראש, לרב רבדומיוסרקומות, מטופלות בקרינת פרוטונים. בכל מיקרה קרינת פרוטונים או הקרנות בכלל הם טיפולים מקומיים ואינם מתאימים לטיפול במחלה גרורתית. לגבי ליפוסרקומה, קרינת פרוטונים אינה מתאימה להקרנה של שטח גדול או להקרנה של גושים בחלל הבטן. שנה טובה, דר' כץ |
|
|
| |
|
|
צהריים טובים, אמי חולת סרטן מסוג ליומיוסרוקמה stage 4 עם גרורות בכבד, עברה כימותרפיה( 6 טיפולים) וכעת בהפסקה, שמענו על תרופה אנטי הורמונלית בשם "לטרוזול" ורציתי לקבל המלצות/חוות דעת לגביה. תודה רבה! |
|
|
| |
|
|
רב הליומיוסרקומות אינן רגישות ללטרזול. אלו שאולי רגישות הן אלו שמקורן ברחם. התועלת מלטרזול תלויה ב- grade של הליומיוסרקומה רב הליומיוסרקומות הן grade 2-3 ושם לטרזול אינה יעילה בהצלחה! |
|
|
| |
|
|
תודה על המענה המהיר, המידע שכתבתי הוא חסר: בבדיקות שעשתה אמי רגישה להורומנים אסטרוגן ופרוגסטרון. סוג הליומיוסרקומה הוא mullerain. הרופא אמר שאין לזה grade בדיוק. נשמח להבין אם אכן רלוונטי. תודה! |
|
|
| |
|
|
מאד רלבנטי וזו הוכחה כמה צריך להיות זעירים בהמלצות דרך האינטרנט mullerian זה לא ליומיוסרקומה זו קרצינומה לכל דבר ועניין!!!! והטיפול שניתן הוא כמו בקרצינומה ולא בסרקומה למען הסר ספק האבחנה היא: mixed mullerian carcinoma אני מניחה שזו האבחנה. |
|
|
| |
|
|
היי, לא קיבלנו שום המלצות לגביא אמא דרך האינטרנט, רק דרך רופא מקצועי שמטפל בה. אמי מאובחנת בליומיוסרקומה mullerian בוודאות. כך מופיע בדוח הפתוליגיה שנעשה לביופסיה. כנראה שיש אי הבנה כלשהי, תודה רבה בכל מקרה |
|
|
| |
|
|
מור, mixed mullerian tumor הוא גידול שיש לו מרכיב של קרצינומה ומרכיב של ליומיוסרקומה למרות זאת הגידול מתנהג כמו קרצינומה בלי קשר למרכיב של הסרקומה למה? לא ברור חשוב לקבל טיפול לקרצינומה מקווה שכעת ברור יותר בברכה, דר' כץ. |
|
|
| |
|
|
ד"ר שלום רב, כחצי שנה לאחר ניתוח שהסתבך לכריתת גידול ראשי, עם מספר ניתוחים חוזרים לתיקון מערכת העיכול. אבא שלי אובחן עם פיזור משני של Dedifferentiated Liposarcoma.
על פי הרופאים לא יעמוד בכימו הגם שכימו לא ממש יעיל במקרים הללו, ניתוח לא רלוונטי כבר, הקרנות לא עובדות על סוג הגידול הנל ואין טיפולי אימיונותרפיה.
מה שכן הצלחתי למצוא בשילוב עם נכונות כלשהי לנסות היא מתן תרופות במסגרת Off Label או טיפול חמלה. אך מאחר ומדובר בתת סוג נדיר ובתרופות שעברו לכל היותר Phase 2 או 3 שטרם פורסם, אין כל כך ניסיון להגיד לי על השילוב האידיאלי.
רציתי לשאול האם אפשרי לנסות שילוב של: נטילת סליניקסור יחד עם פרוטוקול של שבוע פלבוציקליב, שבוע ריבוציקליב (עם הפסקה של שבוע כל שלושה שבועות). אני מצרף חומר שליקטתי על התרופות כדי להסביר את הרציונל: cdk4 inhibitors: palbocicilib,ribociclib,abemaciclib Hope S. Rugo, MDM talking about differences between this 3 drugs here: http://jhoponline.com/conference-correspondent-top/17356-what-differentiates-abemaciclib-ribociclib-and-palbociclib * Side effects like neutropenia can be managed by dose delays and dose reduction. * Ribo and palbo given 3 weeks on 1 week off to allow bone marrow recovery (abema taken continuasly). * Ribo can prolong the Q2 interval therefore need to monitor AKG during 2 first cycles and not to give with another drug that causes the same. * There is also little differences in liver enzyme elevation between the drugs and neutropenia and diahriah (abema causes more of the later). * Suggested no reason not to alternate giving one drug one week and another other week. * Right now no real reason to perscribe one other each other other than other issues but that in GI issues prefer maybe palbo and ribo over abema. Doses data based on trials: palbociclib regime: This dose and schedule appears active and may have less toxicity than 200mg × 14d. reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4991028/ Ribociclib regime: 600 mg x 21-28 days reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6315195/
XPO1 inhibitior: XPOVIO® (selinexor) (KPT-330, analog of KPT-185) XPO1 inhibition by selinexor resulted in nuclear accumulation of p53, causing cell cycle arrest and apoptosis. The drug appears to prevent p53 from leaving the nucleus, thereby protecting it from overexpressed MDM2, which is a negative regulator of p53. It also might have other potential mechanisms of action. Therefore maybe if selinexor is already protecting p53 from MDM2 maybe combining of this drug with MDM2 inhibitors is an overkill. But in other combinations it did prove itself before: "This synergy observed between KPT-330 and irinotecan generates further interest since combination regimens that accelerate time to remission and overcome resistance is pivotal in cancer therapy." "interestingly, combination of KPT-330 with irinotecan resulted in a remarkable decrease of tumor growth, in-vivo." https://www.nature.com/articles/s41598-018-30686-1 So maybe a combination with CDK4 inhibitors could be smart. המון תודה, אתם עושים עבודת קודש! |
|
|
| |
|
|
בוקר טוב, אני חושבת שזה רעיון מצוין לבחון במסגרת מחקר את השילוב של סלינקסור ופלבוציקליב או כל מעכב CDK4 אחר. מחקר נועד בראש ובראשונה לקבוע את בטיחות המישלב ויעילותו טיפול בחולה בודד ללא מחקר קודם שהראה יעילות כלשהי של התרופה עלול להוביל לרעילות ללא כל תועלת אגב סלינקסור עדין לא קיבלה אישור FDA להתוויה של ליפוסרקומה ונחשבת עדין תרופה נסיונית.כולנו מחזיקים אצבעות שתתווסף לתרופות היעילות במחלה זו! בהצלחה! |
|
|
| |
|
|
היי ד"ר, תודה על התשובה אך מאחר ואין לנו את היכולות להרים מחקר והזמן אוזל. מה לגבי רישום התרופות יחד במסגרת טיפול אוף לייבל / חמלה האם ט כניתזה אפשרי? |
|
|
| |
|
|
היי ד״ר כץ, בעלי עבר 3 ניתוחים ו2 סבבי כימותרפיה ביניהם, אדריאמיצין ואייפוספמיד ויונדליס. חודשיים לאחר הניתוח השלישי חזרה נוספת. |
| |
לאחר התייעצות עם האונקולוג המטפל הוא המליץ לוותר על טיפול סיסטמי ולעבור מיידית ניתוח המשלב הייפק וקרינה תוך ניתוחית. לטענתו הגידולים חוזרים בכל פעם באותו המקום בדיוק ומאוד אגרסיבית ( סיטי חודשיים לאחר הניתוח שני גידולים של 4 ס״מ), והסיכוי שטיפול סיסטמי יעבוד הוא קלוש.האם ניתקלת אי פעם בניתוח משולב כזה, ומה דעתך על ההמלצה? |
|
|
|
|
|
| |
|
|
שלום רב, קרינה תוך ניתוחית עם HIPAC מבוצע בשיב"א HIPAC הוא טיפול נסיוני בסרקומה ולכן התועלת מהטיפול בליפוסרקומה אינה ידוע במסגרת הפורום אינני יכולה לתת המלצות אישיות על טיפול זה או אחר. הרופאים המטפלים הם אלו שמכירים את פרטי המחלה לעומק. בברכה, דר' כץ |
|
|
| |
|
|
ד"ר שלום, האם התרופה אירבולין היא תרופה ביולוגית וכיצד היא מסייעת בטיפול גרורתי של סרקומה ? מה יעילותה ? תודה! |
|
|
| |
|
|
אורלי יקרה, אריבולין היא כמותרפיה לכל דבר ועניין. היא הוכחה כיעילה רק בשני סוגים ספציפיים של סרקומה -ליומיוסרקומה וליפוסרקומה ולכן אינה מאושרת לטיפול בכל הסרקומות. בברכה, דר' כץ |
|
|
| |
|
|
בהמשך לשאלותי אני רצה לציין שמקור הגידול אינו ידוע אם זה שומן כלי דם וכו. בנוסף הוא קיבל אדריאמיצין ואייפוספמיד שלא הקטינו מ"מ מהגידול. מחכה לתשובתך. תודה! |
|
|
| |
|
|
המשך, כאמור יש כיום בדיקות גנטיות שמסייעות לקבוע את סוג הסרקומה עבור חלק מהסרקומות הטיפול לא ישתנה, אבל עבור מיעוט הסרקומות שאבחון שלהן יסייע גם בקביעת הטיפול, בד"כ טיפול ביולוגי (בד"כ לא יהיה בסל) כדאי לבצע את הבדיקה. כאמור, ככל הידוע לי מימון חלקי מגיע מהקופה או מביטוח פרטי בברכה, דר' כץ |
|
|
| |
|
|
כיום ניתן לסווג את המקור של רב הסרקומות לכן כדאי לעשות מאמץ ולבצע בדיקה גנטית לגידול אחוזי התגובה לאדריאמיצין ואיפוספמיד רחוקים 100% לכן יתכן מאד שהסרקומה לא הגיבה. דר' כץ |
|
|
| |
|
|
שלום רב, אבי בן 79 חלה בסרקומה בחזה, גידול כעשרה ס"מ. הוא קיבל ארבעה טיפולים כימיים חזקים אך ללא שינוי. הוא עבר ניתוח לכריתת הגידול, עשה סי.טי והכל היה נקי. הרפואה אמרה שהוא בריא. סיטי שני אחרי שלושה חודשים עם חומר ניגוד לא הראה סימני מחלה. סיטי שלישי אחרי שלושה חודשים נוספים ללא חומר ניגוד הראה 2 גרורות בחזה אחת קרובה לבית השחי, השניה קרובה לגב (שתיהן באיזור הגידול שהוצא) ועוד אחת קטנה בבטן. מתעוררות שאלות כמו מדוע לא קיבל הקרנות אחרי הניתוח ? כיצד תוך שלושה חודשים מופיעות גרורות משמעותיות שלא הראו סימנים בסי טי קודם ? ודווקא בסיטי ללא חומר ניגוד ראו אותן ? הרופאה אמרה שיקבל טיפול כימי כדי למנוע מהגרורות לגדול. חומר שונה שלא צריך להתשאפז בשביל לקבל אותו. שלושה ימים מקבלים טיפול וחוזרים הביתה. שאלותיי: 1. האם לא כדאי קודם להוציא את הגרורות בחזה בניתוח, אולי הגידול לא הוצא במלואו ואולי חלק התפורר... 2. עד כמה הטיפול הכימי יעיל הרי החומר החזק שקיבל לפני הניתוח לא הזיז לגידול ? 3. מה לגבי כל הטיפולים הנוספים תרופה ביולוגית, הקפאה וכו אני חוששת שהטיפול שהוא מקבל הוא לצאת ידי חובה ולא משהו עמוק מחשבה. ניתן ונראה... אנא עשי לי סדר בדברים. אולי אני טועה אבל בכל זאת גרורות שמופיעות תוך שלושה חודשים מסיטי קודם מעיד על ממאירות סופנית ? איך אוכל לעזור לאבי ? תודה! |
|
|
| |
|
|
בוקר טוב אורלי, את שואלת שאלות מדוייקות, אבל במסגרת הפורום אני יכולה לענות על השאלות באופ כלל יותר ולא באופן פרטני . זה יהיה לא מקצועי להמליץ על טיפולים מבלי להכיר את כל פרטי המקרה. מה שאני יכולה לכתוב כאן, שמקובל להתחיל בטיפול תרופתי ולא לנתח אם הגרורות מופעיות תוך פחות משנה מהוצאת הגידול הראשוני.ניתוח עשוי לפתור את הבעיה באופן זמני בלבד. מאד חשוב לדעת את סוג הסרקומה. לא כל הסרקומות זהות! כיום, קיימות בדיקות גנטיות עבור הגידול, שיכולות לקבוע את סוג הסרקומה המדויק. אומנם לא ניתן לזהות כך את כל הסרקומות אבל גםאיבחון של חלק מהסרקומות באופן זה עשוי להיות לו חלק מכריע בטיפול. הום הקופות מכסות חלקית את עלות הבדיקות. את צודקת יש גם יש תרופות ביולוגיות בסל לסרקומה אבל ההחלטה מתי לשלב אותן בטיפול תלויה בנסיבות המחלה. מכיוון שמקרי הסרקומה כל כך שונים זה מזה הבנה של התנהגות הסרקומה ומטרות הטיפול הן שקובעות באיזה טיפול לבחור. מקווה שהדברים יותר ברורים כעת בברכה, דר' כץ |
|
|
| |
|
|
שלום דוקטור, בהמשך להודעה הקודמת שבה רשמתי לך שלאמי בת 59 גילו סרקומה בחלל הבטן (כנראה synovial sarcoma אבל לא בטוח). לאימי יש מחלת רקע של יתר לחץ דם. הגידול היה בגודל 30 סנטימטר בערך. הגידול דבוק לרחם ולשחלות וגם עירב מעי (סיגמא) הוציאו את הגידול כולל הרחם והשחלות ואת חלק המעי שהיה מעורב ועשו סטומא זמנית. ואימי נשלחה לעשות pet ct והיום הגיעו תוצאות. הרופא המטפל טוען שאין גרורות אבל נשארה שארית של גידול 0.5-1 סמ שלא ניתן לנתח וצריך לעבור טיפולי כימו. רציתי לשאול: האם בכל זאת יש סיכוי שניתן לנתח מה שנשאר או שאולי אין צורך בכלל? האם חייב כימו או שיש פתרונות אחרים? לפי ה pet אין גרורות אז באיזו שלב המחלה? ומה הצפי לגבי האורך חיים לפי תמונת המצב הנוכחית? האם יש אפשרות ליצור איתך קשר למטרת יעוץ? תודה רבה על המענה (: |
|
|
| |
|
|
שלום רב, חדשות טובות שאין גרורות!! מדובר על שלב III אתה שואל שאלות שהן מאד מאד חשובות להמשך הטיפול בלי לראות את בדיקות ה- CT לפני ואחרי הניתוח ולהכיר את כל פרטי המקרה, יהיה לא מקצועי להמליץ על ניתוח מול טיפול כימי או על צפי לתוחלת/אורח חיים אלו שאלות שצריך לברר עם האונקולוג המטפל ניתן להגיע גם ליעוץ - פרטים באתר https://www.dkatzmd.com/ |
|
|
| |
|
|
שלום ד״ר כץ. בעלי עם DDLP בבטן. עבר כימו אדריאמיצין ואייפוספמיד, יונדליס ושלושה ניתוחים. אחרי הניתוח השלישי שוב חזרה מקומית מהירה. איזה טיפול מומלץ כקו שלישי? הוא בחור צעיר ומרגיש טוב אבל מעדיף לא לקבל שוב כימותרפיה אגרסיבית. |
|
|
| |
|
|
שלום עדי, הטיפולים הקיימים בסל לליפוסרקומה הם כמותרפיות אבל הטיפול המתאים ביותר תלוי בין השאר במיקום הגידול שחזר, בקצב הגדילה של הגידול ובמצבו הכללי של המטופל. צריך לזכור שלכל טיפול היעילות שלו ותופעות הלוואי הייחודיות לו. כדי להתחשב בכל השיקולים הללו צריך להכיר את המקרה לעומק. כדאי לדון עם האונקולוג המטפל על אפשרויות הטיפול בשלב זה אם רוצים להמנע מניתוח בטווח הקצר. בברכה, דר' כץ |
|
|
| |
|
|
תודה על תגובתך, לאחר התייעצות עם האונקולוג המטפל הוא המליץ לוותר על טיפול סיסטמי ולעבור מיידית ניתוח המשלב הייפק וקרינה תוך ניתוחית. לטענתו הגידולים חוזרים בכל פעם באותו המקום בדיוק ומאוד אגרסיבית ( סיטי חודשיים לאחר הניתוח שני גידולים של 4 ס״מ), והסיכוי שטיפול סיסטמי יעבוד הוא קלוש.האם ניתקלת אי פעם בניתוח משולב כזה, ומה דעתך על ההמלצה? |
|
|
| |
|
|
שלום רב אימי חלתה בסרקומה בחלל הבטן (synovial sarcoma ) והסירה רחם טפולות וחלק מהמעי גידול של 30 סמ בערך. לפי מה שרשמו הגידול: t4 nx Mx רציתי לדעת מה זה אומר. הבנתי ש mo מסמל שאין גרורות ו m1 מסמל שיש אבל מה זה אומר Mx לפי הצילומים לא ראות ממצאים חשודים בגרורות בריאות והכבד. בנוסף אני מצרף את תוצאות הפוטלוגיה אשמח שתבהירו לי מה זה אומר. שלחו אותה לpet ct ואז יחליטו איך להמשיך. ושאלה אחרונה במידה ובאמת בעזרת השם אין גרורות עדיין צריך הקרנות ו או כימו? תודה רבה על המענה והעזרה. |
|
|
| |
|
|
|
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
שלום רב, MX הכוונה שלא ידוע על גרורות. כדאי להמתין לתוצאות הפט סיטי לפי שמקבלים החלטות טיפוליות. בברכה, דר' כץ |
|
|
| |
|
|
תמיר שלום, הפתולוגיה מאד חשובה להחלטה הטיפולית. לפי התמונה שצרפת עדין אין ודאות לגבי האבחנה. גם ההחלטה על כמותרפיה/הקרנות תלויים בגורמים רבים. הגיל של אמא, מיקום הגידול בחלל הבטן, האם כל הגידול נכרת במלואו עם שוליים נקיים גם בהסתכלות במיקרוסקופ. מכיוון שההמלצות הטיפוליות תלויות בנסיבות המקרה, חשוב להיות מטופל על ידי מומחה סרקומה בברכה, דר' כץ |
|
|
| |
|
|
היי דוקטור כץ תודה על התשובה. אמא בת 59. הגידול רשום שתופס מקום, דבוק היטב לרחם ומערב מעי(סטיגמא). איך ניתן לדעת אם ישנה תשובה ודאית או האם תהיה? ולגבי השוליים נקיים? זה לא רשום אבל ממה שהבנו מהרופא עצמו הורידו הכל? איך ניתן לדעת אם הורידו שוליים נקיים? אימי מטופלת בבית חולים גליל מערבי האם הם מתמחים שם? ניתן להתייעץ איתך טלפונית? סליחה על ריבוי השאלות ותודה. רבהה רבה כל המענה |
|
|
| |
|
|
היי ד"ר דניאלה, אשמח לדעת מה החוות דעת שלך לגבי ניתוח יש לי דסמואיד בחלל הבטן 8 סנטימר . אני בחורה צעירה בת 27 נשואה +1 האם יש השלכות לגבי הריון נוסף? תודה |
|
|
| |
|
|
שלום רב, אני יכולה לענות באופן כללי ולא להיתייחס למקרה פרטני. מה שאני יכולה לומר הוא שלפי מה שידוע היום הריון עלול לגרום לגדילה של דסמואיד בברכה, דר' כץ |
|
|
| |
|
|
שלום, גילו לי אנגיוסרקומה באגן במקום שעשו לפני 12 שנה קריתה רדיקלית של ערמונית ואחכ הקרנות. אניל מחשפש אונקולוג טוב מתאים לי. ולדי |
|
|
| |
|
|
שלום רב, תתקשר לאגודה למלחמה בסרטן. הם ימליצו לך על אונקולוג מומחה לסרקומה באזור מגוריך. בכל אופן, מכיוון שמדובר במחלה מאד נדירה. ממליצה אולי לקבל בנוסף עוד חוות דעת. בברכה, דר' כץ |
|
|
| |
|
|
שלום רב, עשינו בדיקה פאונדיישן וואן לפני שנתיים שלא נתנה תוצאות שהואילו, האם יש טעם לשלוח דגימה חדשה (ניתוח נוסף עם פתולוגיה זהה) לבדיקה של פרוג׳נטיקס caris mi האם יש הבדל בין הבדיקה הזאת לפאונדיישן? |
|
|
| |
|
|
אשמח לפירוט הסבר לגבי תוצאות הביופסיה |
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
בוקר טוב, הביופסיה מחייבת התייחסות מיידית של מי שהפנה אתכם לביופסיה. צריך לקבל החלטה על המשך הטיפול בהצלחה! |
|
|
| |