|
|
היי
בערך 3 שנים שיש לי כדוריות לבנות ולימפוציטים מעט גבוהים מהנורמה.. הופנתי לבדיקת FACS.
נשמע שהרופא לא משתף אותי בכל המידע.. מקריאה באינטרנט עולה מהתוצאות שזה חשד ללוקמיה. האם ניתן לדעת על סמך הבדיקה?
צירפתי את התוצאות בקובץ תמונה |
|
|
| |
|
|
HEMOLYTIC IND. 5.00 INDEX
0 - 30
image description
LDH 153.00 U/L
100 - 220
image description
BETA2 MICROGLOBULIN 2280.00 UG/L
970 - 2640
image description
IGG 1262.00 MG/DL
600 - 1600
image description
IGA 312.00 MG/DL
70 - 400
image description
IGM 195.00 MG/DL
30 - 230
image description
FACS,CELL MARKERS.PB* :
בוצע בתל השומר
image description
WBC/MM3 15730.00 CELL/MM3
image description
%LYMPHO 42.50 %
image description
LYMPHO/MM3 6685.00 CELL/MM3
CD3(MATURE T) 23.00 %
60 - 85
image description
CD3/MM3 1538.00 CELL/MM3
CD4(T HELPER) 18.00 %
36 - 63
image description
CD4/MM3 1203.00 CELL/MM3
436 - 1394
CD8(T SUP-CYT) 52.00 %
15 - 40
CD8/MM3 3476.00 CELL/MM3
166 - 882
image description
CD2(T-ER+) 90.00 %
81 - 97
CD4/CD8 0.35
1.5 - 3.3
image description
CD20 (MATURE B) 8.00 %
5 - 25
CD19=8%
CD20/MM3 535.00 CELL/MM3
50 - 300
image description
CD16(NK,MACROPH) 68.00 %
CD56(NEURAL,NK) 68.00 %
6 - 30
image description
CD57(NK CELLS) 29.00
image description
MULTIRECEPTORS 2 :
(CD3+CD56+16+)=0
(CD2+CD57+)=0
image description
MULTIRECEPTORS 3 :
(CD2+CD57+)=28%
בוצע בתל השומר
03-5302356 מעבדה המטולוגיה
image description
IMMUNOTYPING .ב.מ.פ
image description
ALBUMIN PEP(%) 57.70 %
55.8 - 66.1
image description
ALPHA1 PEP(%) 4.20 %
2.9 - 4.9
image description
ALPHA2 PEP(%) 9.10 %
7.1 - 11.8
image description
BETA1 PEP(%) 5.90 %
4.7 - 7.2
image description
BETA2 PEP(%) 6.00 %
3.2 - 6.5
image description
GAMA PEP(%) 17.10 %
|
|
|
| |
|
|
איני מפענחת בדיקות מעבדה בפורום זה בניתוק מהקליניקה זה קורא לטעויות חמורות. בטוחה שהרופא שלך יש ויסביר לך את פענוח הבדיקה |
|
|
| |
|
|
אשתי אובחנה לאחרונה כחולה בפוליציטמיה ורה. ההמטוקריט שלה 49 והמוגלובין 16. שאלתי היא האם בערכים כאלה אפשר להוריד את ההמטוקריט למתחת ל45 ללא טיפול או הקזות רק באמצעות שמירה על אורח חיים בריא ושתייה רבה? היא בת 50 |
|
|
| |
|
|
|
|
דרושים עובדים לעבודה מהבית במגוון תחומים, לפרטים שלחו לי הודעה בוואטספ 058-6725374
|
|
|
| |
|
|
שלום רב.
קיבלתי טיפול G-CHOP ורציתי לדעת אחרי כמה זמן מסיום טיפול בגזייבה מותר להיכנס להריון. |
|
|
| |
|
|
יש שני גורמים מבחינת הגזייבה כנראה מספיק כשנה לגבי המחלה עצמה אם הטיפול היה ללימפומה ההמלצה לחכות כ-3 שנים תתיעצי עם הרופא.ה המטפלים |
|
|
| |
|
|
שלום. בת 68. לפני מס שנים נמצאתי נשאית ואני במעקב המטולוגי. בדיקות הדם תקינות. בנוסף סובלת מלחץ דם גבוה מטופל, ומדום נשימה בשינה.מטופל ב CPAP. לאחרונה נתגלה סרטן שד הורמונלי שהוסר יחד עם 4 בלוטות לימפה (תקינות). צפוייה לעבור הקרנות ולקבל לטרזול ל 5 שנים לפחות. האם הצרוף של כל אלה דורש התייחסות מיוחדת, שונה? למה עלי לשים לב? |
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
שלום וברכה פרופסור בן יהודה. להמלצתך בוצע אולטרסאונד חוזר בבית השחי. הבלוטות נשארו באותו מצב כמו שכתבתי לך לפני כחודש + חזרתי לרופאת המשפחה כרגע לדבריה אין סיבה לדאגה, מימשה את הבלוטות ולא מרגישים בבדיקה ידנית. אשמח להמלצתך איך להמשיך מכאן. אני בסהכ מרגישה די טוב יש לי גירודים מידי פעם בגוף והקרקפת |
|
|
| |
|
|
|
|
ערב טוב,
מאובחנת ב-PV כמה שנים.
לאחרונה הצפורניים בידיים נסדקות ונשברות בצורה מוגזמת. מתקפלות מכל נגיעה קטנה.
האם יכול להיות קשור למחלה? לברזל נמוך?
מה אפשר לעשות?
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום רב פרופ׳ בן יהודה.
אני יודע שהפורום איננו המקום למענה מקיף, אבל אשמח לחוות דעת המטולוגית (שכן הטיפול בMF נכון להיום מתבצע במרפאת עור ולא במחלקה להמטולוגיה).
רציתי לשאול עד כמה חמורות הקונטרה-אינדיקציות למתן טיפול אימונוסופרסיבי לבן 19 עם רקע אימונולוגי די מורכב (בכצ׳ט, Hidradenitis suppurativa, Celiac disease, בעבר רקע של קוליטיס לא ספציפית שלא אובחן כIBD למרות דלקות חוזרות בGI) בהינתן גם רקע של Mycosis fungoides מגיל 15 (stage 1A, אבל ללא רמיסיות ממושכות- מתפרץ כל פעם במקום אחר בגוף, אבל טיפול בסטרואידים מקומיים מצליח לעבוד על כל התפרצות).
המחשבה על טיפול מדכא-חיסוני היא עקב החמרה בסימפטומים עוריים (כיבים ואבצסים מרובים בעור) ושל מערכת עיכול (יש לציין שה Anti-TTG IGA שהיה תקין במשך שנים מאז אבחון המחלה, חזר להיות חיובי-גבולי מלפני 3 שנים למרות הימנעות מוחלטת מגלוטן, נאמר לנו שיכול להיות קשור למצב האוטו-אימוני הסיסטמי).
מובן שההחלטה על כל שינוי באופן הטיפול תתקבל על ידי הרופאים המטפלים במחלה, אבל האם מניסיונך כהמטולוגית, כל מתן טיפול מדכא חיסוני לרקע האוטואימוני דינו סיכון בהחמרה של הMF? |
|
|
| |
|
|
זוהי שאלה מאוד מורכבת ואיני בטוחה שיש לי מענה נכון. אם המטרה בטיפול לתת מענה ל-MF איני רואה בעיה בכך. על איזה טיפול מדובר? החשש הוא תמיד הפוך לתת טיפול מדכא חיסון למחלה אוטואימונית בנוכחות MF ואולי חשש (לא ידוע ומוכח) מהתפרצות ה-MF. |
|
|
| |
|
|
פרופ׳ בן יהודה אני מצטער על ההפרעה.
בהמשך לשאלה מלפני יומיים, ביצעתי לאחרונה בדיקה של תת-אוכלוסיות לימפוציטים.
בתוצאות רשום:
The abnormal lymphocyte population comprised 40% of the PB-WBC.
The phenotype of the abnormal lymphocyte population is:
CD19 - 17.5%
CD2- 78%
CD3- 72%
CD4- 38%
CD8- 25%
CD7- 77%
CD4+ CD7- - 4.2%
CD4+ CD26-- 5.8%
CD3+ CD56+ - 0.7%
CD56- 9%
הודגש בשחור שנמצא ממצא- CD5+CD19+ 10%
האם מדובר בתוצאות תקינות של הבדיקה? למה הם קראו ללימפוציטים abnormal? עלי לפנות להמטולוג בהקדם האפשרי?
|
|
|
| |
|
|
|
|
שלום, עברתי כימותרפיה abvd והקרנות סיימתי לפני חודשיים. אני מחוסנת בשני החיסונין לפני שבועיים עשיתי את החיסון השני. כל התקופה של הטיפולים אני בבית הילדים לא הולכים למסגרות. לכן התחסנתי כדי שאוכל לשלוח את הילדים. יש לי כאבים נוירופתיים מהטיפולים ,נימולים וחוסר תחושה בכפות ידיים ורגליים ומאז החיסון החמרה נימולים גם בפנים והגוף.
השאלה האם לחולים המטולוגיים יש מספיק נוגדנים ? האם עבר מספיק זמן כדי לדעת? האם אני יכולה להפגש עם אנשים?
בנוסף בדיקות דם שעשיתי מראים על igg גבוה 1700 מה זה אומר? |
|
|
| |
|
|
יתכן שהחיסון לא השפיע במלואו בגלל הטיפולים יחד עם זה נראה שיש מקום להקל מעט בהגבלות אני חושבת שאם אתם לא גרים בסביבה עם סיכון גבוה במיוחד ניתן לשלוח את הילדים למסגרות בתנאים שמשרד הבריאות מכתיב. לגבי הנוירופתיה (הנימולים) שאת מתארת, זה משני לטיפול בד"כ חולף עם הזמן אם חמור כדאי לפנות לנוירולוג יש לזה טיפול בכל מקרה כדאי שתבדקי לפני הכול וויטמין B12 כי יתכן שהוא נמוך וטיפול בוויטמין יועיל. וגבי ה-IGG 1700 זה כמעט בתחום התקין יתכן תגובתי למה שעבר מציעה שרק תעקבי עוד מספר שבועות. |
|
|
| |
|
|
שלום
אני מאובחן CLL ברמת ביקורת בלבד בשלב זה
בבדיקות דם אחרונות יצא alt ו ast גבוהה מהנורמה (47 ו 39 בהתאמה כאשר הגבול עליון הוא 37 לשניהם). עד לבדיקה זו הערכים היו באמצע הטווח בכל הבדיקות
השאלות שלי:
1. מה המשמעות של ערכים אלו?
2. מה הקשר בין CLL לתפקודי כבד?
תודה |
|
|
| |
|
|
לא נראה לי שקשרו ל-CLL יכול להיות משני לתרופה שאתה מקבל? כבד שומני? בכל מקרה זו עליה קלה בלבד הייתי מתחילה עם אולטרסאונד כבד |
|
|
| |
|
|
מועדים לשמחה פרופסור בן יהודה ...ידוע על פולצטמיה ורה..שנים..בת 50..בשנה האחרונה מקבלת הידרארה 5 ימים בשבוע במינון של 3×500 כדורים ביום ופעמיים בשבוע 2 כדורים..על אף זאת..בחצי שנה האחרונה ההמטוקריט בבדיקות תמיד נמצא גבוה..מעל 48 ואז עושים לי גם הקזת דם..בחודשיםם האחרונים למרות הטיפול הקבוע בכדורים...ההמטוקריט אותו דבר 37.5 האם יכול להיות שזה במקרה?? לא עולה ולא יורד...למרות הטיפול בהידראה? |
|
|
| |
|
|
המטוקריט 37.5 זה אפילו נמוך בשבילך יתכן שניתן להפחית במינון ההידרוקסיאוראה |
|
|
| |
|
|
פרופ' בן יהודה שלום רב,
שאלתי לפני מספר ימים לגבי בתי החיילת, שהופנתה ע"י רופא אלרגיה לבדיקת טריפטאז בחשד למסטוציטוזיס (ללא כל מעורבות עורית).
יש לי שאלה נוספת בעניין, ברשותך - מה ההבדל בין שפעול של תאי מאסט (Mast Cell Activation Syndrome) לבין מסטוציטוזיס? או שמדובר בשמות שונים של אותה תופעה?
תודה |
|
|
| |
|
|
מסטוציטוזיס הוא ריבוי תאי מסט לא תמיד מלווה במחלה או סימפטומים. Mast Cell Activation Syndrome
זהו סינדרום שבו בעקבות שפעול תאי מסט יש הסתמנות קלינית סוערת. |
|
|
| |
|
|
שלום פרופסור יקרה
אני חולה בלימפומה של תאי B גדולים
שלב 1
אחרי טיפול 1 הגוש נעלם לחלוטין
( אחרי 3 ימים )
האם התגובה מעידה על הפרוגנוזה
והאם זה מעיד סיכוי ההחלמה
חיובי cd20 וbc6 בלבד
שלילי לכל השאר .
שלב 1 של המחלה .
בדיקות דם תקינות ...
חג שמח |
|
|
| |
|
|
|
|
פרופ' בן יהודה שלום,
אבחנו אצל אחי הגדול לימפומה מסוג High grade B-Cell בביה"ח תל השומר לפני שלושה חודשים. המחלה אובחנה אצלו בשלב מתקדם כשהיא כבר כבר מפושטת מאוד והגיעה למערכת העצבים והדם שע"פ הרופאים לא היה זמן לבצע בדיקת פט סיטי.
הוחלט על טיפול ע"פ פרוטוקול R-DA-EPOCH אותו עבר בשלושה מחזורים במשך חודשיים וחצי אך המחלה לא הגיבה ואף החמירה.
מלפני כשבוע לאחר בדיקת פט סיטי הוחלט על טיפול פרוטוקול MATRIX בשני מחזורים לפחות, קראתי עלייך וקיבלתי המלצות, אשמח מאוד לטלפון\מייל על מנת לשתף אותך במסמכים ולקבל ממך את דעתך המקצועית והחשובה לנו מאוד, תודה מראש |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום חיים,
פורום זה נועד להתייעצות אינטרנטית בלבד, על גבי הפורום. לקבלת מידע והכוונה בנוגע לכל סוג התייעצות אחרת, אתה מוזמן לפנות למרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן בטלפון - 03-5721664 או לטלמידע בשיחת חינם בטלפון 1-800-599-995 או במייל info@cancer.org.il |
|
|
| |
|
|
פרופ' בן יהודה שלום רב
אני אחרי 4 טיפולי כימו ביולוגי . לימפומה באזור המפשעות
מקבלת טיפול כל 3 שבועות . הרופא המטפל אומר שלא יהיה צורך בטיפול משמר של ביולוגי האם צודק או יש גישה אחרת ?
רצ"ב מסמך רפואי . תודה מראש על תשובתך |
|
קובץ נלווה: | מסמך רפואי | |
|
| |
|
|
|
|
בעבר בוצע jace 2 ונאמר שזו פולצטמיה משנית כנראה לעישון אני לא מעשן כבר 5 שנים כעת הייתה עליה ל 52 המטוקרית ועליה בפריטין 1.מה אפשר ללמוד מזה 2. האם הפולצטמיה יכולה להפוך לורה אם בפעם הקודמת לפני מס שנים הייתה משנית 3 ישנה עליה בפריטין זה משהו שלא ידוע אם פעם היה מה המשמעות בהקשרים הנ"ל |
|
|
| |
|
|
פריטין גבוה אינו מאפיין וליציטמיה ורה חושבת שכדאי לחזור ולברר עם המטולג מה המשמעות של ההמטוקריט הגבוה |
|
|
| |
|
|
דר ברור שאת מקסימה שעונה לציבור
אבל התשובה לא מובנת
שאלנו האם פולצטמיה משנית יכולה להפוך לורה |
|
|
| |
|
|
|
|
אולי ננסה לדייק בעבר שללו pv
זה לא אומר שיהיה בעתיד |
|
|
| |
|
|
שלום פרופסור יקרה ונכבדת
חליתי לימפומה נון הוצקין של תאי B גדולים שלב 1
בלי תסמנים
1. נותנים לי 4 מחזורים של R-chop
ועוד שתי טיפולים של החומר הביאולוגי( R)
מה הסיכויים להריון ספונטני ?
אני גבר ולא היה לי בעיות זרע יש לי ילד 1
וכן שמרתי זרע לפני התחלה לבטחון .
הרופא בזמנו אמר לי 6 טיפולים יש סיכוי 5% לעקרות
האם זה שזה 4 טיפולים משנה את האחוזים ?
חג שמח ותודה הפורום הנהדר שאת מנהלת כאן |
|
|
| |
|
|
זה מאוד אינדיבידואלי מציעה כ9 חודשים מסוף כל הטיפולים לעשות בדיקת זרע |
|
|
| |
|
|
לפני שנתיים אובחנתי בלימפומה בקיבה,טופלתי במבטרה.השבוע נקיבלתי תשובות ביופסיה שהמחלה חזרה.
האם הגיוני שמחלה אינדולינדולנטית תחזור בכזאת מהירות? אציין שלפני חצי שנה כל הבדיקות של האנדוסקוםיה היו תקינות מלבד ירידה דרסטית בברזל שטופלה בפראינג'קט אך עזרה רק ל3 חודשים.
צריכה לבצע השבוע pet ct . האם הטיפול יהיה מבטרה או ישנו טיפול קו שני יעיל יותר? |
|
|
| |
|
|
החזרה לאחר שנתיים אינה חזרה מהירה. איני יודעת מה גילך ומה יהיה ב-CT/PET אם המחלה ממוקדת בכליה האפשרויות הן לחזור על מבטרה או לתת הקרנה מקומית במינון נמוך |
|
|
| |
|
|
הpet תקין המחלה ממוקדת בקיבה. הציעו לי בהתחלה טיפול במטרה אבל בסוף שינו לטיפול במטרה+ בנדומוסטין לחצי שנה ואח"כ טיפול מתחזק במטרה לעוד שנתיים אחת לחודשיים.
אני בת 42 |
|
|
| |
|
|
אני בת 36 לפני זמן מה בבדיקה שגרתית התקבלה תוצאה קצת גבוהה של המוגלובין והמטוקריט (15.5 ו48.6). כל שאר הספירה תקינה. הרופאה פטרה אותי בזה שכנראה הייתי מיובשת. ועזבתי את זה. ב-3 החודשים האחרונים היו לי 3פעמים הופעה של כוויות קור על כפות הידיים לפי אבחנה של רופא עור. האחרונה לפני כמה ימים כשכבר לא ככ קר מבחינת מזג האוויר . האם יש קשר בין פוליציטמיה ורה לכוויות קור? האם זה יכול להחשיד שיש בעיה שהדם סמיך ולא זורם טוב? |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום פרופסור בן יהודה
1. האם תזונה תזונה מסוימת או פעילות מסוימת גופנית
יכולה למנוע חזרתה של לימפומה ?
2. האם גוף האדם נלחם בתאי לימפומה
מערכת החיסון ?
תודה וחג שמח |
|
|
| |
|
|
תזונה נכונה ובריאה ופעילות גונית הוכיחו את עצמם כמקדמי בריאות בכל מחלה שבה הם נבדקו |
|
|
| |
|
|
שלום
מבקשת להתייעץ, אני עם הזעות לילה כחודשיים לערך, כל לילה, עשיתי ct בטן, חזה, צוואר והתוצאות היו תקינות. האם יש עוד משהו שיכול להסביר את התופעה?
תודה |
|
|
| |
|
|
גיל המעבר והפרעות שינה מסוג של הפסקות נשימה רגעיות |
|
|
| |