|
|
שלום פרופסור דינה
רציתי להציג בעיה שאני חווה מזה כשנתיים וחצי מאז שעברתי טיפול car t עקב לימפומה של תאי b שבמהלכה עברתי המון טיפולים כימותרפיים,כריתת טחול,השתלת מח עצם עצמית, ובאוגוסט 2018 טיפול car t שבזכותו אני מאז ברמסיה ברוך השם. רוב המדדים של מערכת החיסון סבירים ונורמליים מלבד רמות ההמוגלובין שלא מצליחות לעלות מרמת 10.5 לדברי ההמטולוגית שלי זה נובע מהטיפולי כימותרפיה הרבים והקשים שספג מח העצם קשה לו להתאושש ולחזור לעצמו באופן מלא. מבקש את דעתך בנושא,תודה אבי. |
|
|
| |
|
|
שלום רב ד"ר
1.האם כל חולה לימפומה של העור מסוג -T מיקוזיס פונגואידס
סובל גם מבעיית קרישת דם או לא מחייב שהתופעה תתקיים ?
2.מה הסיבה לבעיית קרישת דם שזה מתרחש במיקוזיס פונגואידס?
3.האם מחלת CTCL ובעיית קרישת דם מונע חיסון קורונה ?
ד"ר. תודה רבה
בברכה |
|
|
| |
|
|
דינה שלום נתגלתה אצלי המוטציה jake 2 באקראי לפני 9 שנים אני בריא מאז ומתמיד ואין לי מחלה מיאלופיברטיבית כי המוטציה היא לא בתא אב וספירות דם תקינות כל הזמן רציתי רק לדעת אם יש סיכוי שהחיסון לקורונה יכול לגרום למוטציה לעבור לתא אב
בתודה מראש |
|
|
| |
|
|
|
|
תודה לך פרופסור בן יהודה אשמח לדעת אם יש מצבים שהמוטציה יכולה לעבור לתא אב מתא בשל ואם כן אלו מצבים |
|
|
| |
|
|
שלום פרופסור
פרסמתי פה בעבר שאלה בנוגע לאבי - מאובחן בלימפומה תת עורית נדירה - מטופל באינטאפרון + סטרואידים 5 מג יום כן יום לא.
קיבל את המנה הראשונה של החיסון ובסוף השבוע הזה צפוי לקבל את המנה השנייה.
האם יש איזו בעיה עם לקיחת הסטרואידים וקבלת החיסון?? |
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
פרופ' בן יהודה שלום רב,
אני בן 67 עם לימפומה פוליקולרית. נמצא כבר שנה בטיפול משמר בגזאיבה. קיבלתי כבר חיסון ראשון ללא כל תופעות לוואי. האם הדבר מעיד על חוסר אפקטיביות של החיסון ? כמו כן, האם אין מניעה לקבל את החיסון השני (שהשפעתו קשה יותר, כידוע) ? ... בתודה מראש. |
|
|
| |
|
|
איני יודעת מה היא מידת התגובה שלך לחיסון הראשון אין קורלציה בין תופעות הלוואי למידת התגובה |
|
|
| |
|
|
לכבוד: פרופ' דינה בן יהודה...
אני בן 54 סובל ממחלת CTCL NHL M.F מגיל 22 .
בשירות הצבאי שנת 1987 ניתן לי בבסיס זריקה ניסיונית ללא הסכמתי. עוד באותו יום הרגשתי רע מאוד, קדחתי מחום היו הקאות, הזעות כאבי שרירים, קושי לעמוד ולשתף פעולה. התופעות
נמשכו 5 ימים. אין לי מידע על החומר שהוכנס לגופי. מהצבא לא שחררו מידע. מברור עקיף שעשיתי לאחר חודש מיום הזריקה שוחחתי עם לשכת הבריאות שבנפת מרחב שבאזור הבסיס וליקטתי מידע דל ומשמעותי.
*בשל התגובה שעברתי כתוצאה מהזריקה שניתנה לי ללא הסכמתי ולמרות שעברו שנים מיום התרחיש והתגובה הקשה שעברתי לזריקה פרופ'. ברשותך, אני מבקש לשאול :
*מה ההמלצה עבורי במקרה שלי מהניסיון שלך (מידע בעולם, ספרות רפואית) עם המחלה ממנה אני סובל בכל הידוע לקבלת חיסון קורונה נכון לקבל את החיסונים/ לא מומלץ ?
*האם במקרה שלי בשל הנסיבות הרפואיות, וממה שידוע ופורסם יש עדיפות עבורי לאחת מחברות החיסון פייזר או מודרנה שבדרך?
*האם ניתן לבקש בשל נסיבות העבר וההיסטוריה הרפואית שלי לקבל חיסון במסגרת מרכז רפואי ולא מרפאה או מתחם בשטח ?
בתודה מראש
בכבוד רב
בריאות איתנה ובשורות טובות |
|
|
| |
|
|
אין בסיפור שלך סיבה לא לקבל חיסון לקורונה ואיני רואה הבדל בין פייזר למודרנה |
|
|
| |
|
|
מזה חודשים שאני נוטלת קסרלטו לאחר שנים של קומדין. לפני חודש החלו להופיע תפרחת, גרד ופצעים בכל הגוף. רופאת העור וההמטולוג שלי טוענים שאין קשר לתרופה. האמנם? למישהו קרה דבר דומה? |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום רב פרופ'
אשמח להתייעץ איתך.
בעלי מטופל בabvd בעקבות לימפומה הודגקין במיצר, לאחר 4 טיפולים עשה פט סיטי ונראה כי אין קליטה יותר כלומר אין יותר מחלה פעילה. נאמר לו שעדיין יצטרך להשלים את כל 12 הטיפולים על מנת לוודא שלא יחזור. האם כך הדבר? האם אין אפשרות להוריד מספר טיפולים שהרי אין קליטה כבר בפט?
תודה מראש על התשובה
|
|
|
| |
|
|
אכן כדאי להשלים את מלוא הטיפול. חלק גדול מהטיפולים נועדו ומנוע חזרה. היכולת שלנו לאבחן מחלה שארית מינימאלית ב-CT/PET מוגבלת וגם כשהוא תקין יש סבירות גדולה לאחר 4 טיפולים שיש עדיין מחלה. הבשורה הנפלאה היא שהפט נקי זה מעיד על פרוגנוזה טובה! |
|
|
| |
|
|
|
|
פרופ דינה בן יהודה שלום
אמי חולת לימפומה ומטופלת ב rchop, וכבר עברה שלושה טיפולים ללא תופעות לוואי מיוחדות. מסיבות אידאולוגיות היא רוצה להפסיק את הטיפול , ואנו בני משפחתה חסרי אונים. האם תוכלי לכוון אותנו למאמרים שמדגימים את הסכנה הכרוכה בעזיבה של טיפול כימותרפי באמצע ?
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
ההחלטה לתת 6 מחזורי טיפול ולא שלושה בלימפומה נובעת ממחקרים שהראו שכשנותנים 6 הסיכוי להחלמה טוב יותר משלושה ואם נותנים 8 יש יותר תופעות לוואי ואין יתרון. אין מאמר ספציפי על כך |
|
|
| |
|
|
שלום פרופסור.
1.ראיתי כתבה על טיפול בחולי פוליציטמה עם התרופה רוקסוליטיניב.
כיום אני מטופל בפג אינטרפרון ובעבר בהידראה.
האם התרופה הנ״ל מתאימה לטיפול בחולי פוליציטמה? והאם היא עדיפה על אינטרפרון או הידראה?
2. כתבת מספר פעמים על התקדמות המחלה. מה הכוונה בהתקדמות?
תודה |
|
|
| |
|
|
הטיפול ברוקסוליטיניב הקרוי ג'קאבי מתאים לשלבים מתקדמים של פוליציטמיה ורה כשיש טחול מאוד מוגדל וסימנים כלליים בגוף כמו חום הזעות לילה וירידה במשקל. אין לו מקום באם את מגיב טוב לאינטרפרון |
|
|
| |
|
|
אובחן לא מזמן לימפומה תאי בי .יום ב מתחילה כימו יום ג ביולוגי .החיסון השני לקורונה יוצא ביום ד.ההמטולוג חושב שצריך לעשות .אני קוראת דעות סותרות גם בגלל הסטרואידים .מה לעשות להתחסן .לדחות את הטיפולים .להקדים ביום יומיים .אם אפשר תשובה דחופה |
|
|
| |
|
|
|
|
eladhil הודעה מקורית לימפומה
שלום.
יש לי במשפחה היסטוריה של בעיות במערכת הדם(מקווה שאני מתאר זאת נכון)
לסבתי יש סרטן לימפה אך הוא כנראה לא התפרץ.כבר בת 94.
לאבא שלי ,שהוא הבן שלה היה cll שהשתנה ל Mzl ולבסוף השתנה למשהו אחר אבי נפטר מהמחלה.
לי יש פוליציטמה ורה מה שמעיד שענייני הדם לא להיט אצלנו במשפחה.טופלתי בהידראה כ4 שנים וכרגע במעבר לאינטרפרון.
שאלתי היא האם ניתן לעשות בדיקות כלשהן לראות שאני לא סובל חס וחלילה מאותה מחלה?
תודה |
|
|
| |
|
|
יש אומנם לעיתים סיפור משפחתי של מחלות המטולוגיות אבל לא נמצא שינוי גנטי ספציפי המביא לכך. יתר על כן במחלות ממאירות המטולוגיות שלא כמו בגידולים אונקולוגיים כמו ריאות שד ערמונית לבלב וכ"ו יש פחות חשיבות לאבחון מוקדם של המחלה. אין בדיקות שאתה יכול לעשות מעבר לערנות לרפואה מונעת טובה |
|
|
| |
|
|
שלום רב, בני בן 17 סובל רבות מכאבי ראש עייפות וחולשות. בבדיקות דם נמצאו אצלו ערכים גבוהים. המטולוג טען שזה שכיח בקרב מתבגרים.האמנם? אני לא רגועה. מה ניתן עוד לעשות?/לבדוק? ערכיו משתנים: באוג 19 ,RBC=5.63 ,בינואר 20=6.01 ו5.71.
המוגלובין באותם תאריכים=16.2 17.9 ו17.
המטוקריט בינואר 20= 53.6 ו50.2.
מציינת שנולד עם פוליציטמיה שטופלה אחרי הלידה בבית החולים.
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
בגיל ההתבגרות יש הפרשה מוגברת של הורמונים המעלים את המספר של התאים האדומים. כדאי לברר ולעקוב ואולי כדאי שיתרום דם |
|
|
| |
|
|
לכבוד: פרופ' דינה בן יהודה
אני בן 54 סובל ממחלת CTCL NHL M.F מגיל 22 .
בשירות הצבאי שנת 1987 ניתן לי בבסיס זריקה ניסיונית ללא הסכמתי. עוד באותו יום הרגשי רע מאוד, קדחתי מחום היו הקאות, הזעות כאבי שרירים, קושי לעמוד ולשתף פעולה התופעות נמשכו 5 ימים. אין לי מידע על החומר שהוכנס לגופי. מהצבא לא שחררו מידע. מברור עקיף שעשיתי לאחר חודש מיום הזריקה שוחחתי עם לשכת הבריאות שבנפת מרחב הבסיס וליקטתי מידע דל ומשמעותי. - בשל התגובה שעברתי כתוצאה מהזריקה שניתנה לי ללא הסכמתי ולמרות שעברו שנים מיום התרחיש והתגובה הקשה שעברתי לזריקה
ברשותך, אני מבקש לשאול : *מה ההמלצה עבורי במקרה שלי (מידע בעולם, ספרות רפואית) עם המחלה ממנה אני סובל בכל הידוע לקבלת חיסון קורונה שניתן נכון לקבל החיסון / לא מומלץ ? *האם במקרה שלי בשל הנסיבות הרפואיות, ממה שידוע ופורסם יש עדיפות עבורי לאחת מחברות החיסון פייזר או מודרנה שבדרך? *האם ניתן לבקש בשל נסיבות העבר וההיסטוריה הרפואית שלי לקבל חיסון במסגרת מרכז רפואי ולא מרפאה או מתחם בשטח ? בתודה מראש
בכבוד רב
בריאות איתנה ובשורות טובות |
|
|
| |
|
|
האם יתכן קשר בין טרומבוציטוזיס ראשוני להפרעות קצב? (פעימות מוקדמות) |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום דינה,
אני בחור בן 27, בריא בד"כ, משקל גוף תקין. לפני כ-4 שנים פניתי למרפאה בנוגע להזעות לילה. עשיתי בדיקת צילום חזה, בדיקות דם והמשך בדיקות במחלקה ההמטולוגית בשיבא. לא עלה דבר מהבדיקות. התופעה חזרה, אני מזיע כמעט בכל לילה לרמה של בגדים וסדינים רטובים ומתעורר מכך לא מעט. ייתכן שמדובר בשמיכה חמה מדי, אך אני לא ישן לבד במיטה ורק אני סובל מההזעות. במהלך היום איני סובל מהזעת יתר (באופן כללי לא מזיע הרבה לא בלילה), ואפילו להפך - סובל מאוד מקור בעונת החורף, משמעותית יותר מהגבר הממוצע.
רציתי לשאול האם יש טעם לבדוק את הנושא פעם נוספת, והאם יכול להיות שהדבר קורה ללא כל סיבה מיוחדת. תודה. |
|
|
| |
|
|
האם השינה שלך רציפה: האם אתה מתעורר בלילה עם קוצר נשימה? אם משהו מזה קיים כדאי להיבדק במעבדת שינה. בכל מקרה
מציעה שתעשה בדיקות דם רוטיניות ביוכימיה שלמה כולל LDH ספירת דם CRP ושקיעת דם וכן תפקוד בלוטת התריס. כדאי גם צילום חזה ו-US בטן ואגן וכן צואר בתי שחי ומפסעות. אם הכל תקין אפשר להרגע ורק לעקוב ולראות מה קורה |
|
|
| |
|
|
האם מדוכאי חיסון,חולים המטולוגיים יוכלו לעשות בדיקה כלשהי לגלות אם יש נוגדנים לאחר שני החיסונים? האם הם מחוסנים?
ואם אכן יש נוגדנים,האם יוכלו להזהר פחות? יוכלו להזמין אנשים מחוסנים אליהם הביתה? |
|
|
| |
|
|
בדיקת הנוגדנים איננה בדיקה כמותית או איכותית. לא כל הנוגדנים יעילים ולכן בדיקת נוגדנים לא תשנה את העובדה שעדיין נצטרך להיזהר |
|
|
| |
|
|
האם דלקת במפרק /גיד לא זיהומית יכולה להוביל לעלייה מסוימת בכדורויות הלבנות? |
|
|
| |
|
|
|
|
אבא שלי בן 57, בריא מלבד נזלת אלרגית, מעבר לכך מרגיש טוב ללא תסמינים, ביצע משטח דם לפני מספר חודשים כחלק מסקר מנהלים, כהשלמה לספירת דם שהראתה לימפופניה קלה, וכעת ביצע בדיקה חוזרת כחצי שנה אחרי. אשמח להתייחסותך בדבר החריגות המופיעות במשטחים, משמעויות אפשריות, וצורך בבירור נוסף.
תודה רבה |
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
קובץ נלווה: | לחץ כאן לקישור לקובץ נלווה | |
|
| |
|
|
|
|
לאמא היה קרישה דם בעקבות התפרצות סרטן השחלות. בוצע ניתוח כעת ברימיסיה. יש לה פילטר ברגל לקחה קלאקסן עכשיו אליקוויסיט אחרי CT יש עדין פקקות חמורות ברגלים.ללא שיפור. יש מה לעשות ? |
|
|
| |
|
|
בכל בית חולים יש יחידה לקרישת הדם בהדסה מנהל אותה ד"ר יוסי קליש |
|
|
| |