|
|
אני חולה במיאלומה נפוצה ועמילואידוזיס. בבדיקת דם האחרונה קיימות תוצאות מחוץ לטווח שאינן ברורות לי: גלובולין אלפא-1 5.3 (2.9-4.9) גלובולין אלפא-2 13.8 (7.1-11.8) גלובלולין גמא 7.9 (11.1-18.8)
igG 615 (700-1600)
igM 17.9 (40-230)
igA 58 (70-400)
האם מישהו יכול להסביר לי מה משמעות התוצאות הללו? תודה. |
|
|
| |
|
|
שלום ותודה על התמיכה שלך,
א. האם הבדיקות הבאות יכולות לזהות בלוטות סרטניות/חשודות, באזור
החזה מתחת לעצם הבריח( נראה שאזור זה נקרא-infracalvcer):
1. צלעות יותר מצילום 1.
2. צילום חזה PA+ LAT.
ב. האם אולטראסאונד רגיש לאיתור בלוטות סרטניות/חשודות באזור זה?
|
|
|
| |
|
|
לפני מס שנים אובחנתי בלימפומה נון הודג’קין כנראה מרגינלאז זה התבטא בעליה בלויקוציטים ולימפוציטים ללא בלוטות מוגדלות טופלתי בטיפולים cvpr ובמטרה .הייתי בהפוגה קרוב ל 3 שנים .לאחרונה בדיקות הדם מראות עליה מהירה של לויקוציטים ההמוגלובין יציב .באולטראסאונד בטן אובחן טחול מוגדל ובלוטת לימפה בגודל 2 ס״מ בשער הכבד שגם מוגדל…האם עלי להקדים תור להמטולוגיה יש דחיפות?האם אצרך לעבור ביופסיה ?סימן להתחלת טיפולים?קצת משקשקת.יש לי תור להמטט בעוד שבועיים.אשמח לקבל חוות דעת.יש לציין שמרגישה טוב .למעט בעיות של רגישות במערכת העיכול.תודה |
|
|
| |
|
|
צריך המטולוג שיבדוק משטח דם ואת טיב התאים בדם ולפי זה יחליט כיצד להתקדם. גם מבחינת ביופסיה וגם מג=בחינת טיפול |
|
|
| |
|
|
לכבוד: פרופ' דינה בן יהודה
מעביר שוב את פנייתי כפי שבקשת מאחר ואת לא רואה הפניה שלי.
שנמצאת בדף הפורום וחלק מהשרשור והפניות
בצעתי העתק של שיח הפניות והתשובות כדי להקל ולא להכביד.
------------------------------------------------------------------------------
18/01/21 | 09:50
הודעה מקורית: בעיית קרישת דם במחלה NHL CTCL M.F
-
שלום רב פרופ'
1.האם כל חולה לימפומה של העור מסוג -T מיקוזיס פונגואידס סובל גם מבעיית קרישת דם או לא מחייב שהתופעה תתקיים ?
2.מה הסיבה לבעיית קרישת דם שזה מתרחש במיקוזיס פונגואידס? 3.האם מחלת CTCL ובעיית קרישת דם מונע חיסון קורונה ? ד"ר. תודה רבה בברכה
------------
18/01/21 | 19:15
פרופ בן יהודה איני יודעת לאיזה בעיית קרישה אתה מכוון אנא פרט
------------
-
20/01/21|12:11 תגובה בעיית קרישת דם במחלה NHL CTCL MF
לכבוד : פרופ' בן יהודה
להלן כוונתי : ברשותך. לשאלתך, אני מתכוון לבעיית קרישת דם במחלת לימפומה של העור מסוג -T מיקוזיס פונגואידס
*אחרי גרד ופציעה בשל עקצוצים לוקח זמן עד שמתרחש קרישה . *מיד אחרי ביופסיה לוקח הרבה זמן עד להתקרשות .
*במהלך טיפול שיניים או אחרי לקיחת דמים לבדיקה בשל בעיית הקרישה יש בעיה בהצמדות כלי הדם שנפגע ונוזל החוצה
*המחלה אצלי מפושטת בכל עור הגוף 100% ללא עור בריא ונקי בין השאר מתבטאת בתופעות עוריות לא פשוטות של יובש קשה, קשקשת "עדינה" עקשנית, נגעי עור מורמים, מלווה אותי מצב של בעירה בעור, יש תופעת נימי דם , טלנגיאקטזיות ואדמומיות מפושטת -------------
1.האם בעיית קרישת דם מוכרת במחלת לימפומה של העור מסוג T מיקוזיס פונגואידס ?
.2.האם מחלת CTCL ובעיית קרישת דם מונע במצבי חיסון קורונה ?
*(עדיין לא פניתי לקבל החיסון אני חושש מאוד ולא רגוע כלל)
-
בתודה מראש
בכבוד רב
|
|
|
| |
|
|
הדמם בעור יכול להיות בגלל גודש של כלי הדם הקטנטנים כתוצאה מהפריחה בעור זה לא מסביר את הדמם ממקומות אחרים. אם אתה נוטל אספירין או פלביקס זוהי הסיבה אם לא עליך לפנות לבירור אצל המטולוג מומחה לקרישת דם. זה אינו קשור ללימפומה |
|
|
| |
|
|
שלום רב
*אני לא נוטל אספירין ולא פלביקס ולא תרופות בכלל.
אני מסכים "שהדמם בעור יכול להיות בגלל גודש של כלי הדם הקטנטנים כתוצאה מהפריחה בעור"
והתופעות העוריות המפושטות הנלווים שפרטתי מהם אני סובל.
בכבוד רב |
|
|
| |
|
|
שלום פרופ' יקרה,
מהסקר שנערך בביה"ח שיבא במעקב אחר 102 מתחסנים , רק אדם אחד (בתחילה היו 2 ) לא פיתח נוגדנים לאחר שבוע מהחיסון השני, האדם הזה הינו "מדוכא חיסון" ע"פ הפרסומים שלהם, האם יש בידכם מידע איזה סוג של טיפול/תרופות הוא מקבל? מה זה אומר על יעילות החיסון לכלל "מדוכאי החיסון? |
|
|
| |
|
|
|
|
ב22.9 אבי עבר השתלת מח עצם מתורם זר.
השתלה הצליחה ספירות עלו.
ב3 שבועות האחרונים שלשולים ללא הפסקה .למרות שיש תאבון לא מצליח להכניס פירור מרגיש משהו עוצר וחוסם בגרון.
אושפז בשבוע האחרון נבדק עי קסטרו קיבה וושט נראה תקין ותרופה נגד פטריה .שוחרר ברביעי האחרון ושוב שלשולים ללא הפסקה וחסימה בגרון.
מה את מציעה לעשות.הוא רזה מאוד 5 קג.והגיע ל55 קג.
מה כדי לבדוק?אודה לתשובתך |
|
|
| |
|
|
השלשול הוא חלק ממחלת השתל נגד המקבל ויש להיוועץ עם הרופאים במחלקה להשתלת מח עצם. לגבי חסימה בגרון פטרת יכולה לעשות זאת אבל אולי כדאי שיבדק גם על ידי רופא אף אוזן גרון. בכל מקרה זה חייב הכל להיות התיאום עם רופאים המחלקה להשתלת מח עצם. |
|
|
| |
|
|
שלום רב
אבי שיחיה חולה בלוקמיה AML (אחר כמה שנים שהיה עם MDS תשעה מחזורים של וידאזה ואחכ חודש אחד משולב עם ונטקלוקס ללא שיפור)
בנוסף יש לו קרצינומה בהרבה מאוד מקומות והאונקולוג הציע לתת קיטרודה, השאלה מה ידוע על היחס בין קיטרודה ללוקמיה ואם יש בזה סיכון מצד הלוקמיה.
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
יש מעט מאוד מחקרים על כך ולפחות ניתן לומר שאין השפעה לרעה אלא אם כן זה מתנגש בטיפול שאבא צריך לקבל ל-AML אם לא לדעתי אין מניעה מטיפול זה ב-AML יש אפילו עבודות שמראות שאולי יש השפעה לטובה אבל הכל במסגרת מחקרים קליניים. |
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
האם אורטיקריה בכפות הידיים היא מאפיין של פוליציטמיה ורה? |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום פרופ'בן יהודה
כיצד ניתן ליצור איתך קשר לקביעת תור לקבלת חוות דעת על סוג טיפול ? |
|
|
| |
|
|
|
|
לחולת מלנומה עם גרורה אחת(מצב יציב כבר 5 שנים)נמצא לאחרונה כי הערך בבדיקת הדם של ה protein total הינו 5.9(מינימום 6.6) ובעקבות כך נערכו בדיקות דם נוספות שבהם יצא חריגה ספציפית בבדיקות הבאות:
1. KAPA LIGHT CHAINS-BL הערך יצא 539(הטווח 578-1280)
2.IgG-ערך של 622(הטווח 700-1600)
3.GLOBULIN GAMA -ערך של 9.9(טווח של 11.1-18.8)
האם זה מעיד על מחלה ממארת נוספת?האם יש צורך ללכת לרופא המטואונקולוג?
בתודה מראש
אורון |
|
|
| |
|
|
הערכים ששלחת אינם משלימים את הפאזל מציעה לבצע את הבדיקות הבאות: IGG IGA IGM בדיקת FLC וכן IEP כשכל התוצאות תהיינה קיימות או שהאונקולוגית שלכם תתיעץ עם המטולוג או שהיא תעביר אלי מכתב מסודר עם הערכים האלה ואשמח לעזור |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום רב ,פרופסור בן יהודה, צרפתי קובץ עם כל הבדיקות,הרופאת משפחה אמרה שיש שם גם את הבדיקות שאמרת שהן חסרות |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום רב פרופוסור בן יהודה ,להלן פירוט התוצאות:
LAMBDA LIGHT CHAIN-B התוצאה 284 (הטווח 270-640)
KAPA LIGHT CHAINS-BL -התוצאה 539 (הטווח 578-1280)
KAPA /LAMBDA RATIO- התוצאה 1.89(הטווח 1.35-2.65)
Ig's IMMUNOFIXATION-התוצאה תקין
IgG-התוצאה 622(הטווח 700-1600)
IgA-התוצאה 190(הטווח 70-400)
IgM-התוצאה 58(הטווח 40-230)
ALBUMIN BY EP-התוצאה 62.3(הטווח 55.8-66.1)
GLOBULIN ALPHA-1-התוצאה 4.4(הטווח 2.9-4.9)
GLOBULIN ALPHA-2-התוצאה היא 11.4(הטווח 7.1-11.8)
GLOBULIN BETA-1 -התוצאה היא 6.6(הטווח 4.7-7.2)
GLOBULIN BETA-2 -התוצאה היא 5.4(הטווח 3.2-6.5)
GLOBULIN GAMA-התוצאה היא 9.9 (הטווח 11.1-18.8)
|
|
|
| |
|
|
בן 60 ללא מחלות רקע קבל חיסון ראשון בתאריך 21/12/2020 והשני ב 11/1/2021 היה לו תסמנים של חולשה בגוף ועייפות למשך 48 שעות ביום ה 28/1/2021 עשה בדיקת נוגדנים igg רמת הנוגדנים היו 0.04 האם לחזור על הבדיקה של igg בעוד שבוע האם יש סיכוי שזה יעלה |
|
|
| |
|
|
זה הפורום של האגודה למלחמה בסרטן |
|
|
| |
|
|
היי אנחנו עושות שיחות וידאו חמות ומצלמות אירוטיות ומוכרות סרטונים פרטיים שלנו בוואצפ:
נטלי 052-3286919
מרינה 050-3484450
מאיה 050-7291168
או בטלגרם:
בטלגרם Marinna6
בטלגרם dorin01
בטלגרם mayaa69
טלגרם Leital69
בטלגרם DanaSex
|
|
|
| |
|
|
ד"ר שלום
אני לפני חיסון שני השבוע. אני נוטל ונטוקלקס כרגע שהתווסף לו טיפול במבטרה בשישה החודשים הראשונים. אני מסיים טיפול בספטמבר. רציתי לשאול האם מנסיונך ומבדיקות סרולוגיות שכבר ערכתם החיסון לקורונה יעיל בכלל עם CLL בזמן טיפולים ביולוגיים?
תודה מראש והרבה בריאות! |
|
|
| |
|
|
אין לנו את המידע על זה וגם בדיקה של הנוגדנים לא ממש עוזרת לפעמים די בכמות קטנה של נוגדנים על מנת למנוע הדבקה או להפיכת המחלה לקלה. לכן ההמלצה היא להתחסן |
|
|
| |
|
|
אשמח לדעת באילו מצבים אם ישנן כאלו המוטציה jake 2 יכולה לעבור מתא בשל לתא אב |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום פרופסור דינה
רציתי להציג בעיה שאני חווה מזה כשנתיים וחצי מאז שעברתי טיפול car t עקב לימפומה של תאי b שבמהלכה עברתי המון טיפולים כימותרפיים,כריתת טחול,השתלת מח עצם עצמית, ובאוגוסט 2018 טיפול car t שבזכותו אני מאז ברמסיה ברוך השם. רוב המדדים של מערכת החיסון סבירים ונורמליים מלבד רמות ההמוגלובין שלא מצליחות לעלות מרמת 10.5 לדברי ההמטולוגית שלי זה נובע מהטיפולי כימותרפיה הרבים והקשים שספג מח העצם קשה לו להתאושש ולחזור לעצמו באופן מלא. מבקש את דעתך בנושא,תודה אבי. |
|
|
| |
|
|
ישנן הרבה מאוד סיבות לאנמיה ואין לי את הנתונים על מנת לנסות להבין את האנמיה שלך. אני מאמינה שהרופאה שלך עשתה בירור מאוד מקיף . |
|
|
| |
|
|
שלום רב ד"ר
1.האם כל חולה לימפומה של העור מסוג -T מיקוזיס פונגואידס
סובל גם מבעיית קרישת דם או לא מחייב שהתופעה תתקיים ?
2.מה הסיבה לבעיית קרישת דם שזה מתרחש במיקוזיס פונגואידס?
3.האם מחלת CTCL ובעיית קרישת דם מונע חיסון קורונה ?
ד"ר. תודה רבה
בברכה |
|
|
| |
|
|
|
|
לכבוד :
פרופ' בן יהודה
מתנצל על חוסר הפרטים - ומחדד כוונתי :
ברשותך. לשאלתך, אני מתכוון לבעיית קרישת דם
במחלת לימפומה של העור מסוג -T מיקוזיס פונגואידס
*אחרי גרד ופציעה בשל עקצוצים לוקח זמן עד שמתרחש קרישה .
*מיד אחרי ביופסיה לוקח הרבה זמן עד להתקרשות .
*במהלך טיפול שיניים או אחרי לקיחת דמים לבדיקה
בשל בעיית הקרישה יש בעיה בהצמדות כלי הדם שנפגע ונוזל החוצה
*המחלה אצלי מפושטת בכל עור הגוף 100% ללא עור בריא ונקי
בין השאר מתבטאת בתופעות עוריות לא פשוטות של יובש קשה, קשקשת "עדינה" עקשנית, נגעי עור מורמים, מלווה אותי מצב של בעירה בעור, יש תופעת נימי דם , טלנגיאקטזיות ואדמומיות מפושטת
-------------
1.האם בעיית קרישת דם מוכרת במחלת לימפומה של העור מסוג T מיקוזיס פונגואידס ?
-------------
.2.האם מחלת CTCL ובעיית קרישת דם מונע במצבי חיסון קורונה ?
בתודה מראש
בכבוד רב
|
|
|
| |
|
|
דינה שלום נתגלתה אצלי המוטציה jake 2 באקראי לפני 9 שנים אני בריא מאז ומתמיד ואין לי מחלה מיאלופיברטיבית כי המוטציה היא לא בתא אב וספירות דם תקינות כל הזמן רציתי רק לדעת אם יש סיכוי שהחיסון לקורונה יכול לגרום למוטציה לעבור לתא אב
בתודה מראש |
|
|
| |
|
|
|
|
תודה לך פרופסור בן יהודה אשמח לדעת אם יש מצבים שהמוטציה יכולה לעבור לתא אב מתא בשל ואם כן אלו מצבים |
|
|
| |
|
|
שלום פרופסור
פרסמתי פה בעבר שאלה בנוגע לאבי - מאובחן בלימפומה תת עורית נדירה - מטופל באינטאפרון + סטרואידים 5 מג יום כן יום לא.
קיבל את המנה הראשונה של החיסון ובסוף השבוע הזה צפוי לקבל את המנה השנייה.
האם יש איזו בעיה עם לקיחת הסטרואידים וקבלת החיסון?? |
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
פרופ' בן יהודה שלום רב,
אני בן 67 עם לימפומה פוליקולרית. נמצא כבר שנה בטיפול משמר בגזאיבה. קיבלתי כבר חיסון ראשון ללא כל תופעות לוואי. האם הדבר מעיד על חוסר אפקטיביות של החיסון ? כמו כן, האם אין מניעה לקבל את החיסון השני (שהשפעתו קשה יותר, כידוע) ? ... בתודה מראש. |
|
|
| |
|
|
איני יודעת מה היא מידת התגובה שלך לחיסון הראשון אין קורלציה בין תופעות הלוואי למידת התגובה |
|
|
| |
|
|
|
|
לכבוד: פרופ' דינה בן יהודה...
אני בן 54 סובל ממחלת CTCL NHL M.F מגיל 22 .
בשירות הצבאי שנת 1987 ניתן לי בבסיס זריקה ניסיונית ללא הסכמתי. עוד באותו יום הרגשתי רע מאוד, קדחתי מחום היו הקאות, הזעות כאבי שרירים, קושי לעמוד ולשתף פעולה. התופעות
נמשכו 5 ימים. אין לי מידע על החומר שהוכנס לגופי. מהצבא לא שחררו מידע. מברור עקיף שעשיתי לאחר חודש מיום הזריקה שוחחתי עם לשכת הבריאות שבנפת מרחב שבאזור הבסיס וליקטתי מידע דל ומשמעותי.
*בשל התגובה שעברתי כתוצאה מהזריקה שניתנה לי ללא הסכמתי ולמרות שעברו שנים מיום התרחיש והתגובה הקשה שעברתי לזריקה פרופ'. ברשותך, אני מבקש לשאול :
*מה ההמלצה עבורי במקרה שלי מהניסיון שלך (מידע בעולם, ספרות רפואית) עם המחלה ממנה אני סובל בכל הידוע לקבלת חיסון קורונה נכון לקבל את החיסונים/ לא מומלץ ?
*האם במקרה שלי בשל הנסיבות הרפואיות, וממה שידוע ופורסם יש עדיפות עבורי לאחת מחברות החיסון פייזר או מודרנה שבדרך?
*האם ניתן לבקש בשל נסיבות העבר וההיסטוריה הרפואית שלי לקבל חיסון במסגרת מרכז רפואי ולא מרפאה או מתחם בשטח ?
בתודה מראש
בכבוד רב
בריאות איתנה ובשורות טובות |
|
|
| |
|
|
אין בסיפור שלך סיבה לא לקבל חיסון לקורונה ואיני רואה הבדל בין פייזר למודרנה |
|
|
| |