|
|
פורום ממאירויות המטולוגיות
|
|
|
|
|
|
|
תודה,
כאמור אנחנו מודעים לכך שלא בטוח בכלל כמה החיסון יהיה יעיל עבורה.
ועדיין, אני מעוניין שוב להתעכב על הסיכון להפריע לטיפול glofitamab.
הטיפול מצמיד את הנוגדנים של הגוף לתאי הסרטן.
האם קבלת חיסון קורונה שלושה ימים לפני הטיפול, יכולה להסית את נוגדני הגוף ״למקום אחר״ ולא לתאי הסרטן?
אנחנו מודאגים רק בנוגע להפרעה לטיפול עצמו, שהוא ממש קשור למערכת החיסונית.
תודה רבה מראש. |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
אימי בת 76 מטופלת כבר שנה וחצי עקב לימפומה dlbcl שמתבטאת בעור הרגליים -leg type.
היא עברה 5-6 קווי טיפול שלא צלחו כולל car-t.
כרגע מזה שלושה חודשים מטופלת בטיפול חמלה בתרופה glofitamab.
קיבלה 4 טיפולים מתוך 12.
הטיפול די הרגיע את התפרצות המחלה בינתיים.
וזאת כרגע האופציה הכי טובה שיש לנו עבור ההמשך.
אימי מעוניינת לקבל חיסון קורונה. היא רואה את כל המשפחה מתחסנת ורוצה גם. היא יודעת שהסיכוי לפתח נוגדנים רבים נמוך.
אפילו כבר יש לה תור, בניגוד לדיעת בני המשפחה.
אנחנו מאוד מודאגים שתקבל את החיסון, בעיקר מהבחינה שהוא עלול להפריע לטיפול glofitamab. עד שיש טיפול שיחסית הביא לתקופה רגועה יותר, מאוד לא רוצים לפגוע בו. הטיפול קשור באופן ישיר למערכת החיסונית ולנוגדנים של הגוף שבאופן טבעי, אינם רבים.
האם החיסון של פייזר יכול לפגום ביעילותו?
המון תודה מראש. |
|
|
| |
|
|
שלום רב פרופסור, לאימי בת 76 יש לימפומה dlbcl שמתבטאת בעוד הידיים והרגליים. טופלה כבר במספר קווי טיפול ללא הצלחה. כל הטיפולים נתנו תגובה מסויימת אבל לאחר מספר שבועות הנגעים חזרו. טופלה ב-R-CHOP, גמז׳ר, car-t, בנדמוסטין+פולאטוזומב. לאחרונה סיימה 4 מחזורים של בנדמוסטין ופולאטוזומב ופעם חמישית של פולאטוזומב לבד עקב נגעים חדשים. כל אחד מהמחזורים (כולל פולאטוזומב לבד) השפיע לטובה אבל לקראת המחזור הבא (שבוע 3) נגעים גדלו קצת מחדש או יצאו חדשים. בעקרון יש אישור קופה לעוד טיפול אחד של פולאטוזומב. כרגע הוצעה לה השתתפות במחקר JBH492 בפאזה ראשונה. השאלה האם כדאי לנסות, בלי שום ידע על תופעות לוואי, סיכונים או סיכויי הצלחה. או להמשיך לנסות טיפולים כמו פולאטוזומב שלפחות קצת מעכבים את המחלה, או טיפולים אחרים שעדיין לא נוסו, הבנתי שיש מספר אופציות, כולל חדשות או מחקריות. תודה רבה מראש.
|
|
|
| |
|
|
|
|
שאלה בנוגע ל-car-t עבור לימפומה dlbcl: האם כדאי לקבל את הטיפול (אחרי שחזר מחו״ל) רק כשמסת המחלה גבוהה או שזה לא משנה? השאלה היא בעצם - האם הטיפול הוא גם מניעתי (מחזק את המערכת החיסונית גם הלאה) או שרק מטפל בתאים הסרטניים שנמצאים בגוף באותו רגע ותו לא? (ואז זה סוג של ״ביזבוז״) השאלה נובעת מכך שטיפול הגישור הפחית מעט ממסת המחלה. תודה רבה. |
|
|
| |
|
|
אם car-t לא יביא לתוצאות מספקות - האם יהיה אפשר לחזור לטיפול זה (בנדמוסטין ופולאטוזומב)? תודה. |
|
|
| |
|
|
שלום רב, אימי קיבלה טיפול גישור חד פעמי של Polatuzumab ו Bendamustine, כטיפול גישור לפני car-t. המחלה היא dlbcl. מה שאני לא מבין הוא מדוע היא לא קיבלה גם מבטרה, כפי שהבנתי זה חלק מהפרוטוקול. יש לציין שטיפול r-chop נכשל. האם תקין לקבל ללא מבטרה? האם זה יפגע ביעילות הטיפול? תודה רבה. |
|
|
| |
|
|
שלום רב פרופסור, יש לי שאלה בנוגע לאימי, אני בלחץ רב. היא בת 75, אובחנה בקיץ בלימפומה DLBCL שהתבטאה בנגעים רבים בעור הידיים והרגליים. ביצעה סיטי ונתגלתה המחלה ברמה גבוהה אך בעור בלבד. לאחרונה סיימה 6 טיפולים של R-CHOP. מתחילת הטיפולים היתה תגובה די מיידית בעור. בסיטי אמצע הטיפול (לאחר 3 טיפולים), היו תוצאות טובות. התגובה המקסימלית לחומר הניגוד בעור היתה 1.2 במקום 6 שהיתה בסיטי הראשון. לא נראו מוקדים אחרים בסיטי. הרופא היה מאוד מרוצה והתגובה נחשבה למצויינת. המשך הטיפול גם היה מוצלח וכל הנגעים או שנעלמו לחלוטין או שנותרו צלקות בלבד. הבליטות ברגליים נעלמו והרגל הפכה שטוחה לחלוטין עם כתמים של צלקות בלבד. היום אנחנו קצת יותר משלושה שבועות לאחר הטיפול השישי והאחרון ובימים האחרונים נראה שיש התעוררות מחודשת של המחלה. כמה ״צלקות״ ברגליים שוב פיתחו בליטות ונגע אחד ביד אדום יותר וגדול מעט יותר. יש לציין שבטיפול החמישי (ואולי גם השישי, אני לא בטוח), הרופא הפחית בחצי את המינון של אחת התרופות שגורמת לחוסר ביציבות ובשיווי משקל. האם ייתכן שזה קשור? אני מודאג מההמשך, בקרוב יש פט סיטי. האם אפשר להמשיך עוד מספר מחזורים של אותו טיפול? האם יהיה צריך לעבור לטיפול אחר קשה יותר? השתלת מח עצם עצמית? האם אני קופץ רחוק מידי?
יש לציין שהיה לאימי קשה מאוד בגילה להתמודד עם תופעות הלוואי. היא חוותה תופעות של פטרת, יובש בגרון, דלקות שתן תכופות, עייפות, נויטרפניה ועוד.
המון תודה מראש על התייחסותך. |
|
|
| |
|
|
שלום רב, אני שואל עבור אמי, בת 70, במעקב המטולוגי כחמש שנים. במהלך השנים תוצאות ה-Kappa היו גבוהות אך די יציבות. לפני כחודש הערך עלה משמעותית (238) והרופאה אמרה שנבדוק שוב בעוד חודש ואם לא יהיה שיפור אז יהיה צורך בבדיקת המח עצם. היום קיבלנו תוצאה -453. עוד קפיצה משמעותית. FLC ratio - כ-40. אנחנו מאוד מוטרדים, אשמח לדעת האם בודאות מדובר בסרטן? מה מטרת בדיקת מח העצם? כמה היא קשה? מסוכנת? איך מטפלים במחלה? תודה רבה מראש. |
|
|
| |
מקרא: |
הודעה מקורית |
תגובה עם תוכן |
תגובה ללא תוכן |
קובץ מצורף |
הודעה חדשה |
|
הדפס הודעה |
שלח הודעה לחבר |