|
|
שלום פרופסור.
1.ראיתי כתבה על טיפול בחולי פוליציטמה עם התרופה רוקסוליטיניב.
כיום אני מטופל בפג אינטרפרון ובעבר בהידראה.
האם התרופה הנ״ל מתאימה לטיפול בחולי פוליציטמה? והאם היא עדיפה על אינטרפרון או הידראה?
2. כתבת מספר פעמים על התקדמות המחלה. מה הכוונה בהתקדמות?
תודה |
|
|
| |
|
|
eladhil הודעה מקורית לימפומה
שלום.
יש לי במשפחה היסטוריה של בעיות במערכת הדם(מקווה שאני מתאר זאת נכון)
לסבתי יש סרטן לימפה אך הוא כנראה לא התפרץ.כבר בת 94.
לאבא שלי ,שהוא הבן שלה היה cll שהשתנה ל Mzl ולבסוף השתנה למשהו אחר אבי נפטר מהמחלה.
לי יש פוליציטמה ורה מה שמעיד שענייני הדם לא להיט אצלנו במשפחה.טופלתי בהידראה כ4 שנים וכרגע במעבר לאינטרפרון.
שאלתי היא האם ניתן לעשות בדיקות כלשהן לראות שאני לא סובל חס וחלילה מאותה מחלה?
תודה |
|
|
| |
|
|
שלום.
1.רציתי לדעת האם שימוש ממושך באינטר פרון יכול לגרום למחלות אוטואימונית?
2. האם יכולה להיות בעיה לגבי חיסון קורונה ושימוש באינטרפרון?
תודה |
|
|
| |
|
|
שלום.
עברתי מהידראה לפגסיס אינטרפרון.
מכיוון שהתרופה אמורה להיות בקירור אני מבין שלצורך נסיעה ארוכה לחו״ל אצטרך להתארגן על ענין הקירור.
רציתי לדעת האם את מכירה חברות שמייצרות מקררים ניידים קטנים לצורך נשיאת תרופות הדורשות קירור ?
תודה |
|
|
| |
|
|
1. ראיתי כאן בפורום שכתבת למישהו שועדת סל הבריאות דנה בהכנסה לסל של אינטרפרון בשחרור איטי.
האם זה שונה מפג אינטרפרון שמזריקים פעם בשבוע?
תודה |
|
|
| |
|
|
שלום.
אני בן 48. כרגע מטופל בפג אינטרפרון 180.
לשמחתי אין לי תופעות לוואי.
שמעתי שיתכן וחלק מהחולים יחלו בדלקת פרקים.
האם זה נכון כי בעיה כזו לא מופיעה כלל ברשימת תופעות הלוואי שראיתי.
תודה |
|
|
| |
|
|
שלום .
בן 48 מאובחן עם פוליציטמה ורה כ-5שנים
עד לפני מספר חודשים טופלתי בהידראה וכעת במעבר לאינטרפרון
אמור להגיע למינון של 180 שבועי.
משיחה עם ההמטולוגית שלי היא אמרה שקיימת בעיה לנסוע לתקופה העולה על שבוע לחו״ל מכיוון שנדרש קירור לזריקות.
1.האם לדעתך קיימת בעיה לנסוע לתקופות ארוכות לחו״ל עקב הצורך בקירור הזריקה?
2. האם קיימת בעיה להכניס את הזריקות למדינות מסויימות?
3. האם במידה ושוכחים לקחת אינטרפרון אפשר להשלים בהידראה?
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
הכוונה היא האם ניתן לקחת את התרופה ולדאוג לקירור?לא להפסיק לקחת. |
|
|
| |
|
|
שלום . בן 48 מאובחן עם פוליציטמה ורה כ-5שנים עד לפני מספר חודשים טופלתי בהידראה וכעת במעבר לאינטרפרון אמור להגיע למינון של 180 שבועי. השאלה שלי היא האם ניתן לטייל בחו״ל, כשיתאפשר כמובן,לפרק זמן שעולה על שבוע מכיוון שהדבר מצריך לקיחת הזריקות ושמירתו בקירור כל הזמן? תודה רבה |
|
|
| |
|
|
|
|
לא הבנתי מה המניעה תמיד? אסתטיקה או בריאות? |
|
|
| |
|
|
שלום חולה פוליציטמה בן 48 מטופל באינטר פרון לאחר מעבר מהידראה. האם יש מניעה לעשות קעקוע? תודה |
|
|
| |
|
|
שלום. יש לי במשפחה היסטוריה של בעיות במערכת הדם(מקווה שאני מתאר זאת נכון) לסבתי יש סרטן לימפה אך הוא כנראה לא התפרץ.כבר בת 94. לאבא שלי ,שהוא הבן שלה היה cll שהשתנה ל Mzl ולבסוף השתנה למשהו אחר אבי נפטר מהמחלה. לי יש פוליציטמה ורה מה שמעיד שענייני הדם לא להיט אצלנו במשפחה.טופלתי בהידראה כ4 שנים וכרגע במעבר לאינטרפרון. שאלתי היא האם ניתן לעשות בדיקות כלשהן לראות שאני לא סובל חס וחלילה מאותה מחלה? תודה |
|
|
| |
|
|
מאובחן עם p.v עד היום מטופל בהידראה ומתחית מעבר לפג אינטרפרון. ידוע כי לי כדאי להיות חשוף לשמש במיוחד בין 10:00-16:00. נשאלת השאלה האם ניתן להיות בים או להסתובב בשעות הבעיתייות עם קרם הגנה ,הליכה בצל, והימנעות משמש באופן כללי. תודה |
|
|
| |
|
|
אבל אם הידראה מוגדרת ככימותרפיה האם אין לה את אותן תוםעות לוואי? פגיעה במערכת החיסונית? תודה |
|
|
| |
|
|
אני בן 48 ומטופל כבר כ-4 שנים בהידראה. בעבר הייתי אצלך לייעוץ ואישרת כי זה אכן הטיפול הנכון עבורי לפי כל המדדים. כיום אני רואה שאת וגם הרופאה שלי מעודדות מעבר לאינטרפרון. ראיתי שאת ממליצה לחולים צעירים מתחת לגיל 65 לקחת אינטרפרון. 1. האם ישנה בעיה עם שימוש ממושך לאורך שנים בהידראה?האם עלול לגרום למחלות אחרות כתוצאה מכך? 2. האם מומלץ מעבר לאינטרפרון בתקופה זו כי למיטב הבנתי יש מעט תופעות לוואי כמו חולשה והרגשה של חולי? תודה ושבוע טוב |
|
|
| |
|
|
שלום רב. אני חולה פוליציטמה כ-5 שנים. מטופל בהידראה 6,5 גרם שבועי ומתכנן לעבור לאינטרפרון. בתקופה האחרונה התחלתי לאכול תזונה טבעונית. רציתי לדעת האם ישנן מגבלות מסויימות ועל מה יד לשים דגש בתזונה שכזו. תודה ובריאות טובה לכולם |
|
|
| |
|
|
שלום פרופסור. ראשית אני מעריך מאוד את עזרתך לכולם בפורום. 1.אני רואה שאת ממליצה על שמירת המטוקריט לחולי פוליציטמה ורה סביב 45. אני למשל לא מצליח להגיע לערכים כאלה ובדכ נע בין 46 ל 49 כאשר בהגעה לערך עליון מבצע הקזה. האם ישנה חשיבות על הערך 45. כמו אציין שכרגע מטופל בהידראה 6.5 גרם שבועי ומתחיל אינטרפרון בתקווה שלא יהיו תופעות לוואי. 2. האם מעבר ל m.f יכול להיות עקב שימוש ממושך בהידראה או לאחר תקופה ארוכה של פוליציטמה ישנו מעבר ל m.f? תודה |
|
|
| |
|
|
שלום פרופסורחוחה p.v בן 47. מטופל כארבע שנים בהידראה לאחכ אירוע מוחי. דיסקציה אני אמור לעבור מהידראה לאינטרפרון. הבנתי שבתחילה מזריקים מינון של 45 . הבעיה היא שכיום יש במכבי רק מסרקים של 135 או 180. האם ניתן לקנות מזרק דל 135 לדוגמא ולהזריק רק 45? כי אם לא האופציה היא המשך שימוש בהידראה תודה |
|
|
| |
|
|
האם שימוש ממושך בהידראה פוגע במערכת החיסונית? האם יתכן כי פסים לבנים ואדומים לאורך הצפרניים קשורים לשימוש ארוך טווח בהידראה או לבעיה אחרת הקשורה לפוליציטמה ורה? |
|
|
| |