|
אימי בת 71, אובחנה עם לימפומה פוליקולרית בהתמרה, שלב 4. הכימותרפיה התעכבה בגלל מחלת חום, ובינתיים קיבלה : פוסיד, פרדניזון, אלטרוקסין (עקב תת פעילות), טריטייס ואלדקטון בשל אי ספיקת לב. יום לאחר נטילת הפרדניזון, דיווחה על שיפור מדהים בהרגשה . היא מלאת אנרגיות , הנוזלים ירדו ממנה ואינה מתנשפת יותר. בדיקות הדם הראו עליה בהמוגלובין ובחלבונים. היא שוגה באשליות שבזכות מדיטציה היא משתפרת, ושאולי אינה חייבת טיפולים. אני חוששת שהרופאה המטפלת בה לא תתעקש איתה , בגלל היעדר שיתוף פעולה מצד אימי. מה כדאי לי לומר לאימי? מהו ההסבר הרפואי לכך שהיא מרגישה יותר טוב? ומה עלול לקרות אם תדחה את ההגעה לטיפול? |
|
|
| |
|
שלום רב אמי בת 62, וסובלת מלימפומה לואו גרייד. לפני כתשע שנים הופיע הגידול הראשון בעין, וכיום נמצאו אצלה עוד מספר גושים במספר מקומות בגוף - בעין השניה, בשד (בגודל ס"מ), בעכוז ובבטן. כל הגידולים מאד קטנים. עשו ביופסיה לעין ולשד והיא אובחנה כסובלת מלימפומה לואוגרייד. הוצע לה , ע"י פרופ' קנלר בתל השומר, לקבל טיפול ביולוגי פעם בחודש למשך שלושה חודשים וכן לעבור הקרנות בעין. אולם היא סרבה, ובחרה לטפל בעצמה על פי שיטתה של מישהי בשם שרה חמו, שמנחה כיצד לטפל בלימפומה דרך שינוי סגנון האכילה, התעמלות וכו' (משהו שדומה לקינגסטון). היא החלה בשיטה הזו לפני כחודשיים וירדה הרבה במשקל (מראש היתה במשקל תקין לחלוטין). אני מאד מוטרדת מהעובדה שהשיטה הזו, לא רק שלא תסייע לה, אלא תזיק לה ותחליש את הגוף שלה. האם זה מסוכן עבורה לרדת במשקל? מה אוכל להגיד לה בכדי להניא אותה מלדבוק בשיטה הזו? האם מישהו בדק בכלל אם השיטות האלה יעילות? תודה רבה |
|
|
| |