|
|
פורום נשאיות גנטיות ונשים בסיכון גבוה לחלות בסרטן השד והשחלות
|
|
|
מלאו את השאלון לבירור נטיה תורשתית של סרטן שד ושחלה>> תנאי שימוש בפורומים
הרשמו לקבוצת התמיכה >>
|
|
|
|
כאמור המודל ששיערך לי 27% הוא של חברת Myriad.
הם ביצעו סקר גנטי מקיף, בו לא נמצאתי נשאית של מוטציות נשיות למינהן, אבל כן נמצאתי נשאית של מוטציה ב APC I 1307K, הידועה כמעלה את הסיכון ללקות בסרטן מעי הגס (ובעקבות התגלית אני מבצעת קולונוסקופיה מגיל 41, כל 3 שנים).
כן יש היסטוריה משפחתית של סבתא מצד אמא שחלתה ונפטרה בגיל מאד צעיר.
הכירורגית שלי לא ממש מבינה כיצד חושב הסקור הזה, ועל בסיס מה. אבל מבחינתה זה נפלא שיש אידיקציה כזו שיכולה לאשר לי (מחינת הביטוח) MRI אחת לשנה, בנוסף לשאר בדיקות הסקר.
אני לעומתה מאד חוששת מעודף בדיקות, עודף ביופסיות ועודף דיאגנוסטיקה, ומצד שני מאד חוששת שאם לא אבדוק בכל המאצעים העומדים לרשותי, אני עלולה לפספס חלון הזדמנויות לתפוס תהליך סרטני בשלב מוקדם...
הנושא מדיר שינה מעיני. וכאן בארה"ב, למעט 2 רופאות שהמצליצו להמשיך בסקר הרגיל ללא MRI, כל השאר מאד בעד, ולו רק בגלל הימצאות הסקור הזה שניבא סיכוי של 27%.
אשמח לשמוע מה דעתך, ושוב תודה רבה על המענה והיחס. |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
ברצוני להבין באיזה מודל/ים לחישוב סיכון נהוג להשתמש בישראל.
אני מתגוררת בארהב, ולפי מדדים מסוימים מוגדרת בסיכון גבוה, ובמודלים אחרים מתחת ל 20%.
אני יודעת שיש את gail assessment שהוא נוטה להמעיט ברמת הסיכון, ויש אחרים שאולי מחמירים.
כמו כן, כבר נתקלתי בעוד תתי מודלים לאוכלוסיות ספציפיות, כגון מודל להערכת סיכון לנשים עם מחלות שד שפירות ועוד.
בכל אחד מהמדדים הללו, מחושב לי רמת סיכון שונה, והפערים גדולים (לדוגמא 14% בגייל, 21% בטרייר קוזיק, 20% במודל של מאיו קליניק לנשים עם מחלת שד שפירה (עברתי ניתוח להסרת radial scar), ואף 27% בחישוב של חברה שביצעה עבורי סקר גנטי מקיף)...
גם בין 2 רופאות, ב 2 בתי חולים שביקרתי בהן, % הסיכון היה שונה...
העניין משמעותי מבחינתי ומבחינת ההמלצה הרפואית לגבי בדיקות הסקר ואולי אמצעים נוספים להקטנת הסיכון.
בתודה מראש! |
|
|
| |
מקרא: |
הודעה מקורית |
תגובה עם תוכן |
תגובה ללא תוכן |
קובץ מצורף |
הודעה חדשה |
|
הדפס הודעה |
שלח הודעה לחבר |
סגירת תוכן ההודעה |
קישור להודעה |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
מנהלות הפורום
דר' שלומית פרי:
חברת ועדת העידכון של האגודה למלחמה בסרטן בנושא פסיכו-אונקולוגיה.
בוגרת ביה"ס לעבודה סוציאלית. עבודת הדוקטורט של דר' פרי עסקה בנושא: "הסתגלות והתייחסות של נשים חולות ובריאות למידע אודות המצאות מוטציות בגנים BRCA 1,2: הבטים נפשיים, חברתיים ואתיים".
מנחה קורסי הכשרה לצוותים מקצועיים בנושאי התמודדות משפחות של חולי סרטן, שיטות הרפיה, טיפול קבוצתי בחולות סרטן שד וסרטן שחלות, ועוד.
חברה במועצה הלאומית לאונקולוגיה של משרד הבריאות וחברה בצוות ההיגוי להכנת סטנדרטים בעבודה סוציאלית במערכות בריאות.
מנהלת את השירות הפסיכואונקולוגי במרכז דוידוף, בית חולים בילינסון.
פרופ' אפרת לוי-להד:
בוגרת בי"ס לרפואה של האוניברסיטה העברית, ירושלים, מומחית ברפואה פנימית (ישראל); מומחית בגנטיקה רפואית (ישראל וארה"ב) ובגנטיקה מולוקולרית קלינית (ארה"ב). חוקרת בתחום האונקוגנטיקה וחברה בועדת המחקר ובועדת עידכון בנושא גנטיקה וביו-מרקרים של האגודה.
מנהלת המכון הגנטי במרכז הרפואי שערי צדק, מרכזת (עם פרופ' איתן פרידמן) את הקונסורציום הישראלי לגנטיקה של סרטן השד, בחסות האגודה למלחמה בסרטן. יו"ר משותף (עם פרופ' אברהם שטיינברג) של המועצה הלאומית לביואתיקה.
הקימה שירות אונקו-גנטי מקיף במרכז הרפואי שערי צדק, כולל מרפאת נגה - מרפאה כוללנית למעקב אחר נשאיות ומרפאה גסטרו-גנטית
תנאי השימוש בפורום: התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד. נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים. |
|
|
|
|