|
תנאי שימוש בפורומים
פורום גידולי ראש וצוואר נועד לתת מענה אמין ומעודכן בכל הנוגע לסרטן ראש - צוואר: גידולים בגרון, לשון, הפה והלוע, הלוע האפי ובמערות האף. מנהלי הפורום יעניקו מענה לשאלותיכם, כל אחד בתחום התמחותו: פרופ' דואק - כירורגית, בתחום הניתוחי והגב' פרידה קורנברוט - קלינאית תקשורת, בתחום שיקום הבליעה והלעיסה, הקול והדיבור. |
|
|
|
מה הסיכוי שלימפאדנופתיה צווארית תהיה תגובתית - אבחון לאחר ניקור בלוטה ומעקב א.א.ג. וכירורג ראש-צוואר שטען מהתחלה שהבלוטות תקינות, ואילו בלוטות בבית השחי תהיינה ממאירות? אני שואלת כי אני מתלבטת האם לבצע ניקור נוסף של בלוטות בית השחי, לאחר שגם שם נמצאו בלוטות מוגדלות בא.ס. בבדיקה שגרתית (דו-צדדי 1.9 בימין ו- 2.2 ס''מ משמאל, ממוגרפיה תקינה לגמרי). צוין קורטקס מעובה (לא מורגשות במישוש).
תודה. |
|
|
| |
|
|
שכחתי לציין שאני בת 40, עם תת-פעילות בלוטת תריס מגיל 15. |
|
|
| |
|
|
בלוטת לימפה מאחורי האוזן חלק תחתון צד שמאל- התנפחה ולא ירדה כבר שלושה שבועות מורגשת במישוש ונראית לעין. לא מאוד קשה, ולא זזה. בבדיקת א.א.ג. לא בדק כלום שלח לאולטראסאונד. להלן התוצאות: "בלוטת תריס קטנה מאוד, לא הודגמו ממצאים פוקליים ודאיים. בצוואר שמאלי משולש קדמי הודגמה בלוטת לימפה בודדת בגודל 10*4 מ''מ. מאחורי האוזן השמאלית הודגמה בלוטה נוספת בגודל 10*5 מ''מ עם הסננה קלה של שומן תת-עורי סביבה. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר. לא הודגמו בלוטת פאראתירואיד מוגדלות בצוואר. בלוטות הרוק התת-לסתיות והפרוטיס ללא ממצא. הרופא שלח אותי הביתה ואמר שהכל תקין.
מאתמול צילום רנטגן חזה ובטן- שניהם תקינים. ספירת דם, אמרו תקינה לגמרי אבל ראיתי שיש עליה במונוציטים abs- 1.6. רופא משפחה טוען שאולי זה לא לימפה אלא מבנה שקיים על העצם ואמר שממה שהוא מרגיש הוא לא דואג. אני כן מאוד מאוד בחרדה שמשהו רע מתחולל אצלי... אני מבינה שיש גודל של בלוטות שנחשב תקין, אבל ההתנפחות הזו אצלי - לא היתה, ולכן מבחינתי היא אינה תקינה בהשוואה לעצמי. מה ההמלצות במצב זה? והאם הבדיקות שעשיתי שוללות כל מיני דברים מפחידים?... |
|
|
| |
מקרא: |
הודעה מקורית |
תגובה עם תוכן |
תגובה ללא תוכן |
קובץ מצורף |
הודעה חדשה |
|
הדפס הודעה |
שלח הודעה לחבר |