A Phase 1, First-in-Human Study of NTX-1088, a Monoclonal Antibody Targeting the Poliovirus Receptor (PVR, CD155), as Monotherapy and Combined With Pembrolizumab, in Patients With Advanced Solid MalignanciesProtocol: NTX 1088-01KEYNOTE-E92 MK-3475-E92
NCT05378425
הקולטן לוירוס הפוליו (PVR), הידוע גם בשם CD155, הוא חלבון המבוטא על פני שטח התא, אשר זוהה בתחילה כנקודת הכניסה של הוירוס לתאים. בהמשך, חלבון זה נמצא מבוטא ביתר על פני תאי סרטן מסוגים רבים, כגון גידולי כבד, מעי גס, אדרנל, גידולי ריאה מסוימים ועוד. PVR התגלה כמולקולה מרכזית המעורבת בדיכוי התגובה החיסונית כנגד סרטן, דבר המוביל להתחמקות של תאי הגידול ממערכת החיסון. תרופת המחקר NTX-1088 הינה נוגדן חד-שבטי רקומביננטי, הנקשר ל- PVR על פני תאי הסרטן וחוסם אותו מלהקשר לקולטנים שלו המבוטאים על פני תאי מערכת החיסון. מחקרים עם NTX-1088 בחיות מעבדה מצביעים על כך שחסימת PVR יכולה לשפר משמעותית את הרג תאי הגידול באמצעות הפעלה של מערכת החיסון כפי שתואר לעיל, כטיפול יחיד או בשילוב עם טיפולים אימונו-אונקולוגיים מאושרים. למחקר זה שני חלקים: חלק ראשון שמטרתו מציאת המינון המומלץ של NTX-1088, כטיפול בתרופה בודדת או בשילוב עם פמברוליזומאב, וחלק שני שמטרתו הרחבת מספר המטופלים, על מנת לקבל מידע בטיחותי נרחב יותר. משתתפי המחקר ישולבו באחת משתי זרועות המחקר ויטופלו ב-NTX-1088 לבד או בשילוב עם פמברוליזומאב.
התוויה נחקרת
חולים עם ממאירויות מוצקות בשלבי מחלה מתקדמים
***לחצו כאן להסבר על ניסויים קליניים באונקולוגיה - ארבעה שלבים***
גברים ונשים בגיל 18 שנים ומעלה
עדות היסטולוגית או ציטולוגית לסרטן מוצק מתקדם (מקומי או גרורתי) הידוע כמבטא את הקולטן לוירוס הפוליו (PVR).
מטופלים שהוכללו בחלק העלאת המינון שמחלתם הראתה עמידות בפני טיפול מערכתי סטנדרטי זמין או שחוו הישנות מחלתם לאחר טיפול כזה, או מטופלים שעבורם לא קיים טיפול מערכתי סטנדרטי או טיפול סביר אחר לפי שיקול דעתו של הרופא, או אם טיפול כזה נדחה על ידי המטופל.מטופלים שכשירים לתת ביופסיה טרייה של גידול במהלך תקופת הסינון, כל עוד ההליך אינו מהווה סיכון משמעותי עבורם.
מטופלים עם מחלה הניתנת למדידה לפי שיטת RECIST גרסה 1.1, לפי הערכת החוקר/הרדיולוג באתר המחקר. עבור מטופלים עם טיפול קרינתי קודם, הנגעים הניתנים למדידה חייבים להיות מחוץ לכל שדות הקרינה הקודמים, אלא אם כן תועדה התקדמות המחלה בנגעים הללו לאחר ההקרנה.
מטופלים עם הערכת תפקוד יומיומית של 0 או 1 במדד ECOG.
מטופלים בעלי תפקוד איברים הולם בסינון למחקר, כפי שמודגם על ידי עמידה בערכי תוצאות בדיקות הדם (תפקודי כבד ותפקודי כליות) לערכי קריאטינין/פינוי קראטינין, בילירובין, ALT, AST.
מדדי קרישה תקינים בהתאם לטיפול הרקע התרופתי ובהתאם למוגדר בפרוטוקול.
מטופלים בעלי תפקוד המטולוגי הולם כפי שמודגם ע"י עמידה בערכי תוצאות בדיקות הדם לפי המוגדר בפרוטוקול לערכי ספירת דם, המוגלובין, ספירת טסיות.
מטופלים עם ערכי LVEF של 45% ומעלה (מקטע פליטת חדר שמאל), כפי שנקבע ע"י בדיקת אקו-לב (ECHO) או בדיקת MUGA.
נשים שאינן בהריון, לא מניקות או לאחר גיל המעבר או נשים ללא יכולת להרות, או התנזרות מלאה או שימוש ב2 אמצעי מניעה לפחות 28 ימים לפני טיפול המחקר ועד 120 יום לאחר המנה האחרונה של טיפול המחקר וביצוע בדיקת הריון שלילית בדם תוך 72 שעות לפני התחלת הטיפול.
מטופלים גברים עם בנות זוג פוריות עשויים להיכלל אם הינם עקרים בעקבות ניתוח או שמתחייבים להתנזרות מלאה, או לשימוש ב-2 אמצעי מניעה יעילים במיוחד עד 3 חודשים לאחר המנה האחרונה של טיפול המחקר.
מטופלים שחתמו על טופס הסכמה מדעת (ICF) לפני תחילת כל הליך או טיפול ספציפי במסגרת המחקר.
מטופלים המסוגלים לעמוד בלוח הזמנים של ביקורי המחקר ובדרישות הפרוטוקול האחרות, כולל מעקב להערכת הישרדות.
למטופל יש גישה ורידית מספקת המאפשרת דגימת פלסמה/דם לפי הנדרש בפרוטוקול.
מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל השומר
חוקרת ראשית: ד"ר שירלי גרינברג
ליצירת קשר עם צוות המחקר: 050-8502770, Tal.Ivgi@sheba.health.gov.il
בית החולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם, ירושלים
חוקר ראשי: ד"ר יונתן כהן
ליצירת קשר עם צוות המחקר: 053-4304994, moria5@hadassah.org.il
עודכן: ספטמבר 2024
קישור לפרטי המחקר באתר המחקרים הקליניים mytrial של משרד הבריאות
בחזרה לדף המחקרים>>