לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: נוגדי חמצון בתה ירוק ויין אדום מעכבים התפתחות סרטן ערמונית

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



חוקרים מצרפת גילו את המנגנון הביולוגי שבו חומרים נוגדי חמצון, הקרויים פוליפנולים ונמצאים ביין אדום ותה ירוק, מעכבים התפתחות של סרטן ערמונית. החוקרים ביצעו ניסויי מעבדה, בהם הם מצאו מנגנון זה ולאחר מכן הם בחנו את יעילותו על עכברים. הם שתלו תאי סרטן ערמונית אנושיים בעכברים וטיפלו בהם במי שתייה עם וללא פוליפנולים.  בקרב העכברים, אשר טופלו בפוליפנלים, נמצאה ירידה משמעותית בגודל הגידול. ג'רלד וויצמן,עורכת כתב העת, FASEB (The Federation of American Societies for Experimental Biology ) בו התפרסם המחקר, מציינת כי אף אם מחקרים עתידיים לא יצביעו על היעילות המצופה בבני אדם, עצם ידיעת המנגנון בו חומרים אלה מעכבים התפתחות גידולים, הינה צעד חשוב לקראת פיתוח תרופות שיפעלו באופן דומה. מנגנון זה משחק תפקיד גם בסוגי סרטן נוספים, כגון סרטן המעי הגס, סרטן שד וסרטן הקיבה. עוד היא אומרת, כי כל עוד יין אדום ותה ירוק נצרכים במתינות, הם יכולים להיות בעלי השפעה בריאה ביותר על הגוף.

 

המחקר פורסם באופן מקוון ב-14.6.10 בכתב העת FASEB.

 

עלה לאתר: יולי 2010.

 מידע נוסף בנושא