לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: השפעה של צריכת אלכוהול על תתי-סוגים של סרטן שד

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



במחקר שנערך במרכז לחקר הסרטן Fred Hutchinson בארה"ב נבחנה ההשפעה של צריכת אלכוהול על הסיכון לסרטן שד, בהתאם לתתי-הסוגים של המחלה.

הקשר בין אלכוהול וסרטן שד הוא מבוסס, אך מחקרים מעטים בחנו קשר זה בהתייחס לתתי-סוגים של סרטן השד. במחקר זה נבחנו נתוניהן של 87,724 נשים שהופסקה אצלן הווסת, בגילאי 50-79, אשר השתתפו במחקר בין השנים 1993 ו-1998. 2,944 מתוך הנשים חלו בסרטן שד פולשני.

החוקרים בחנו את תת הסוג של הסרטן וצריכת האלכוהול בקרב נשים אלו וכן נתונים דמוגרפיים, אורח חיים והיסטוריה משפחתית. הנשים חולקו לקטגוריות בהתאם לצריכת האלכוהול שלהן - נשים שלא שתו מעולם, נשים ששתו בעבר ונשים ששותות כעת. הנשים ששותות אלכוהול סווגו הלאה בהתאם למספר המשקאות הממוצע שלהן לשבוע, החל מפחות ממשקה אחד לשבוע ועד ל-14 משקאות בשבוע.

נמצא שישנו קשר חזק יותר בין צריכת אלכוהול וסיכון לסרטן שד מסוג קרצינומה שמקורה ברקמה בלוטית  לעומת קרצינומה שמקורה בצינוריות החלב. כמו כן ישנו קשר חזק יותר בין צריכת אלכוהול וסרטן בעל קולטנים להורמונים לעומת סרטן ללא קולטנים להורמונים.

 

נשים ששתו משקה אחד או יותר ביום היו בעלות סיכון כפול לקרצינומה שמקורה ברקמה בלוטית, אך לא נצפתה אצלן עלייה בסיכון לקרצינומה שמקורה בצינוריות החלב. ממצאים אלה לא היו תלויים בסוג האלכוהול. יש לציין, כי סרטן שד שמקורו בצינוריות החלב  נפוץ יותר ומהווה כ-70% מכלל מקרי סרטן השד, בעוד סרטן שמקורו בצינוריות החלב מהווה כ-10% עד 15% מכלל המקרים. 

 

המחקר פורסם בגיליון ספטמבר 2010 של כתב העת Journal of the National Cancer Institute.

 

עלה לאתר: פברואר 2011

 

 

בחזרה לרשימת המאמרים בנושא סרטן השד >>