לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: האם החקיקה המגבילה עישון במקומות ציבוריים משפיעה על בריאות הציבור?

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



שלושה מחקרים חדשים,  המצטרפים למחקרים קיימים בנושא השפעות החקיקה המגבילה עישון במקומות ציבוריים

עבודת סקירה (מטה-אנליזה) של 5 מחקרים בצפון אמריקה ו-6 מחקרים באירופה הצביעה על השפעה משמעותית של החקיקה לסביבה נקיה מעישון לסוגיה, על בריאות העובר והילוד בתקופה הסמוכה ללידתו: מתוך כ- 1,300,000 לידות חלה הפחתה של יותר מ 10% במספר הלידות המוקדמות וכן, חל צמצום של כ 10% במספר הביקורים בבתי החולים עקב התקפי אסתמה. המחקר מספק תמיכה חזקה להמלצות החקיקה של ארגון הבריאות העולמי, ליצירת סביבה נקייה מעישון.

  • המאמר פורסם במהדורת מאי 2014 בכתב העת Lancet . 

מחקר שנערך בקליפורניה שהשווה את הרגלי העישון בהווה, של 1,718 נבדקים, לעומת השנה הקודמת, הצביע על כך שבקרב הנבדקים המתגוררים בבתים משותפים, בהם קיים איסור עישון מוחלט, נצפתה ירידה משמעותית של פי 2.4 במספר הסיגריות שהנבדקים עישנו, ועלייה של פי 1.7 במספר הניסיונות להיגמל מעישון, זאת בהשוואה לאזורים בהם לא קיימת חקיקה האוסרת על עישון בבתים משותפים. בקרב הנבדקים המתגוררים באזורים בהם נאסר העישון במקומות ציבוריים, נצפתה ירידה של פי 1.7 במספר הסיגריות שהנבדקים עישנו, ועלייה של פי 1.8 במספר הניסיונות להיגמל מעישון, זאת בהשוואה לאלו המתגוררים ביישובים בהם לא קיימת חקיקה כזו.

  • המחקר פורסם במהדורת פברואר, 2014, בכתב-עת Preventive Medicine.

במחקר שנערך בפורטוגל, נבדקה השפעת החקיקה משנת 2008 שקבעה איסור עישון במקומות ציבוריים, על איכות האוויר במסעדות ועל בריאות העובדים בהן. 

החוקרים מדדו ריכוזים של חומרים שונים לרבות חלקיקים נשימים, מרכיבים אורגניים נדיפים, פחמן חד-חמצני ודו-חמצני ובנזן, ב-10 מסעדות והשוו אותם למדידות שנערכו לפני החקיקה. בנוסף, העובדים ענו על שאלונים בנוגע לחשיפה לעישון פסיבי ולסימפטומים שונים של מערכת הנשימה, בתקופות שלפני ואחרי החקיקה.

 

הממצאים במחקר מצביעים כי בעקבות החלת החוק, חלה ירידה משמעותית בריכוזי כל החומרים שנבדקו, למעט רמות פחמן דו-חמצני, כפי הנראה עקב תנאי איוורור לא מספקים במסעדות. בנוסף, חלה הפחתה משמעותית בסימפטומים הבריאותיים השונים  של גירוי קנה הנשימה והעיניים, וכאבי ראש, כפי שדווח על ידי העובדים עצמם.

המחקר עשוי להועיל למחוקקים להמשיך בחקיקה המגבילה עישון במקומות נוספים.

  • המחקר פורסם באופן מקוון בפברואר 2014  בכתב העת  Journal of Occupational and Environmental Hygiene

_______________________________________

תוצאות מחקרים אלו  מצביעות על כך על כך שהחקיקה המקדמת סביבה נקיה מעישון, מגינה על המעשנים הפסיביים, מבוגרים, ילדים וילודים, בביתם ובמקומות עבודתם ומעלה את סיכויי המעשנים האקטיביים להיגמל.

 

עלה לאתר: יוני 2014

 

בחזרה לרשימת המאמרים בנושא עישון >>