הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן (IARC) הודיעה ב11 באפריל 2017: חשיפה רבה או ממושכת לאדים ולקרינת UV המופקים מעבודות ריתוך - מסרטן וודאי בבני אדם.
על פי ההערכה, כ-11 מיליון עובדים ברחבי העולם עוסקים בריתוך, ו-011 מיליון עובדים נוספים נחשפים או עלולים להיחשף לתוצרי עבודות ריתוך.
עבודת ריתוך עלולה לחשוף את העוסק בה לאדים (הנוצרים כאשר מתכות המתחממות מעבר לנקודת ההיתוך שלהן מתאדות והאדים, במהלך התקררותם, יוצרים חלקיקים קטנים העלולים לחדור למערכת הנשימה ), לגזים, לקרינת UV ולשדות אלקטרומגנטיים;וכל זאת, לעיתים, במקביל לחשיפה לאסבסט ולחומרים ממיסים.
כבר ב-1989 סיווגה הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן (IARC) את אדי הריתוך לקבוצה של מסרטנים אפשריים בבני אדם (B2), על בסיס עדויות מוגבלות בבני אדם ועדויות לא מספיקות בחיות מעבדה.
מאז בוצעו מחקרים שונים והצטברו עדויות משמעותיות. לפני כחודש (מרץ 2017) התכנסו במטה IARC בצרפת חוקרים מ-10 מדינות, אשר קבעו כי אדים וקרינת UV מריתוך יסווגו מעתה כמסרטנים וודאיים לבני אדם (קבוצה 1).
זאת בעקבות בחינת למעלה מ-50 מחקרים שדיווחו על סיכון מוגבר לסרטן ריאות בקרב עובדי ריתוך, או בקרב עובדים אחרים שנחשפו לאדי ריתוך. הקשר בין חשיפה לאדי ריתוך ותחלואה בסרטן ריאות נשמר גם לאחר נטרול משתנים, כגון עישון וחשיפה לאסבסט - כל אחד לחוד ושניהם יחד.
כמו כן, נצפו בקרב עובדי ריתוך ומי שנחשף לתוצרי ריתוך סיכונים מוגברים לתחלואה בסרטן כליה ומלנומה של העין. באשר לסיכון לתחלואה בסוגי סרטן אחרים כתוצאה מאדי ריתוך, התוצאות אינן חד משמעיות.
אפריל 2017