לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: עבודה במשמרות עשויה להפחית את הסיכון לסרטן העור בקרב נשים

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



עבודה במשמרות עשויה להפחית את  הסיכון לסרטן העור אצל נשים, כך טוענים חוקרים מבית החולים

Brigham and Women’s Hospital בבוסטון (BWH).


ידוע שהורמון המלטונין הינו בעל תכונות המגנות מפני מחלת הסרטן, ושהעבודה במשמרות עלולה להוביל לשיבוש השעון הביולוגי על-ידי הפחתת ייצור המלטונין.

 

קיימות ראיות לקשר בין העבודה במשמרות לבין סיכון מוגבר למספר סוגי סרטן, כמו סרטן השד, הערמונית, רירית הרחם, המעי הגס ולימפומה שאינה הודג'קין.

החוקרים ציינו, שאמנם העבודה במשמרות נמצאה קשורה בעבר לסיכון מוגבר לסוגי סרטן מסוימים ולמחלות כרוניות שאינן ממאירות, כגון הפרעות במערכת העיכול, מחלות לב וכלי דם וסוכרת,  אך לא ידוע על קשר בין העבודה במשמרות לילה לבין סיכון לסרטן העור.

 

מהלך המחקר: במחקר הנוכחי, תועדו 10,799 מקרים של סרטן העור בקרב 68,336 נשים, במעקב שנמשך 18 שנה, ונבדק הקשר בין עבודתן במשמרות לילה לבין הסיכון לסרטן עור.

 

תוצאות המחקר: נמצא שזמן עבודה ממושך יותר במשמרות לילה קשור לסיכון נמוך יותר, באופן משמעותי, לסרטן העור. כאשר נבחנה ההשפעה של עבודה במשמרות לילה על סוגים שונים של סרטן העור, נצפה שהסיכון לקרצינומה של תאי בסיס, לקרצינומה של תאי הקשקש ולמלנומה ירד, והקשר החזק ביותר נצפה לגבי מלנומה.

עבודה של 10 שנים ויותר במשמרות לילה נקשרה לירידה של 44% בסיכון לפתח מלנומה. החוקרים מציינים, שנשים עם שיער כהה שהשתתפו במחקר, נמצאו בסיכון הנמוך ביותר לחלות בסרטן העור.

 

מסקנות המחקר: החוקרים סיכמו בכך, שלמרות שרמות מלטונין גבוהות יותר נראות כמועילות  לאנשים בעלי שעון ביולוגי יציב, כאשר מדובר בעובדים במשמרות ובהקשר למחלות מסוימות, דיכוי יצור  המלטונין עשוי להועיל.

 

המחקר פורסם באופן מקוון במרץ 2011,

בכתב העת Journal of the National Cancer Institute.
קישור למאמר המלא באנגלית