ליקופן מפחית את הסיכון לחלות באופן דרמטי

סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

פורסם ב: 4.9.2023

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.

במחקר חדש, חוקרים מאוסטרליה השוו את ריכוז המיקרונוטריאנטים (ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים) בפלזמה בדמם של 116 גברים חולי סרטן ערמונית (גיל חציוני 71), לריכוז בפלזמה בדמם של 132 גברים בריאים (גיל חציוני 69). התוצאות הראו רמות נמוכות של לוטאין, ליקופן, אלפא-קרוטן וסלניום ורמות גבוהות של  ברזל, גופרית וסידן אצל חולי סרטן הערמונית לעומת הגברים הבריאים. בניתוח התוצאות נראה כי הסיכון לסרטן ערמונית היה גבוה כמעט פי שלושה אצל גברים שרמות הליקופן בדמם היו נמוכות מ- 20 מיקרומול ורמות הסלניום בדמם היו נמוכות מ-0.25 מיקרוגרם לליטר.


ליקופן נמצא בעיקר בפירות וירקות אדומים דוגמת עגבניות ואבטיח וסלניום מצוי באגוזי ברזיל, דגים כמו סרדינים, חזה עוף, גבינת קוט'ג ,ביצים וגרעיני חמניות.

הריכוזים של המיקרונוטריאנטים אצל קבוצת חולי הסרטן מאפיינים את דפוס התזונה המערבית הידועה כעשירה במוצרי בשר וחלב ודלה במזון מן הצומח.

לסיכום החוקרים ממליצים לאמץ תזונה ים תיכונית ולצרוך מיקרונוטריאנטים ממגוון מקורות טבעיים.

המחקר התפרסם בכתב העת Cancers ב-23 לדצמבר 2022, תורגם והונגש על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.

קישור למאמר

רוצים להישאר מעודכנים?
הרשמו לניוזלטר שלנו