לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

אכילת ירקות ופירות מפחיתה את הסיכון לחלות בלימפומה שאינה הודג'קין

עוד בנושא

במחקר שפורסם לאחרונה נבדק האם צריכת פירות וירקות מקטינה את הסיכון לחלות בסוגי סרטן דם ולימפה, לרבות לימפומה הודג'קין, לימפומה שאינה הודג'קין, מיאלומה ולוקמיה מיאלואידית חריפה. המחקר נערך ביוון כמטא אנליזה (סיכום סטטיסטי של תוצאות מחקרים), וסקר 10 מחקרים מאירופה, ארה"ב ויפן, בהם נבדק הקשר בין צריכת פירות וירקות לבין הסיכון לחלות בסרטן מסוג דם ולימפה.


ממצאי המחקר התבססו על שאלונים בנושאי תזונה עליהם ענו המשתתפים במחקרים שנמצאו מתאימים. מהממצאים עולה כי עיקר ההשפעה של צריכת ירקות ופירות התבטאה בהפחתת הסיכון לחלות בלימפומה שאינה הודג'קין, כדלקמן: צריכה של לפחות 2 פירות הדר ביום או לפחות 5 בשבוע, הביאה לירידה של 15% בסיכון לחלות בלימפומה שאינה הודג'קין. צריכה של לפחות כוס ירקות אחת הביאה לירידה -כ- 11%  בסיכון לחלות. צריכה של 5-6 מנות שבועיות של ירקות מצליבים כמו כרוב, כרובית וברוקולי, הביאה לירידה של 16% בסיכון לחלות בלימפומה שאינה הודג'קין. על פי המחקר, לא נמצא קשר בין צריכת פירות וירקות לבין הסיכון לחלות בסוגי סרטן דם ולימפה אחרים - לימפומה הודג'קין, לוקמיה מיאלואידית חריפה, ומיאלומה.


משתתפים אשר דיווחו על צריכה יומית של לפחות 6 מנות פירות וירקות, הפחיתו את הסיכון שלהם לחלות בלימפומה שאינה הודג'קין ב-21%.


המחקר פורסם אונליין באוגוסט 2017 ויפורסם במהדורת פברואר 2018 בכתב העת המדעי Leukemia & lymphoma ותורגם על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.

לתקציר המחקר באנגלית לחצו כאן.


עלה לאתר - אוקטובר 2017