לתרומה
חפש
מידע לחולים
תרופות וטיפולים

אנטרקטיניב Entrectinib – (רוזליטרק® - ®Rozlytrek)*

עוד בנושא
מידע לחולים
מוקדי מידע ותמיכה
מעון צ'ארלס קלור
פורומים מקצועיים
תרופות וטיפולים
תרופות וטיפולים במחלת הסרטן
תרופות וטכנולוגיות לטיפול במחלת הסרטן
רשימת התרופות והטכנולוגיות שנכנסו לסל הבריאות
בתי מרקחת המוכרים תרופות בהנחה -כתב העדר אחריות
הטיפול הניתוחי (כירורגי)
תרופות וטיפול כימותרפי
טיפול קרינתי (רדיותרפיה)
תרופות וטיפול הורמונלי
טיפול ביולוגי (מכוונן, ממוקד מטרה)
אימונותרפיה
מרפאות עור לחולי סרטן
טיפולי סרטן והסיכון לפגיעה לבבית
קנאביס רפואי לחולי סרטן
טיפול בתא לחץ לנזקי קרינה
טיפול פוטו דינמי
סטרואידים
גורמי גדילה המטופוייטיים
כאב והטיפול בו
רפואה משלימה וסרטן
תזונה לחולה סרטן
השתלת תאי גזע ומח עצם
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
טיפול תרופתי לגמילה מעישון
קבוצות ומרכזי תמיכה
מחקרים קליניים בישראל
התמודדות ושיקום
פעילויות למחלימי סרטן
זכויות חולי הסרטן
ארועים וימי עיון
סקירת מאמרים
סיפורי התמודדות
חיים עם סטומה
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
אתר 'כמוני'
אתרים נוספים
גנטיקה וסרטן

דף מידע זה מתאר את התרופה אנטרקטיניב, את אופן נטילתה ואת תופעות הלוואי האפשריות כתוצאה מהשימוש בה. מומלץ לעיין בדף המידע יחד עם חוברת האגודה למלחמה בסרטן העוסקת במחלתך, הכוללת מידע ועצות נוספים, וכן בעלון לצרכן של התרופה. כמו כן, ייתכן שהתרופה תוצע לך במסגרת מחקרים קליניים הבדוקים את יעילות הטיפול במחלתך.


*או תרופות המכילות חומר פעיל דומה בעלות שמות מסחריים אחרים.

**המידע כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לנשים וגברים כאחד.


מהי התרופה וכיצד היא פועלת?

אנטרקטיניב היא תרופה מכווננת (ממוקדת מטרה) מסוג מעכב טירוזין קינאז סלקטיבי הנצמדת על פני התאים לחלבוני TRK שעברו איחוי (fusion) בגנים NTRK, וכן לחלבוני ROS1 כדי לחסום את פעילותם ולמנוע מהם לאותת לתאי הסרטן לפעול יתר על המידה ולהתחלק באופן בלתי מבוקר וכך גורמת למות התאים הסרטניים. בכדי להתאים לטיפול באנטרקטיניב, על הגידול הסרטני לבטא מוטציה בגן NTRK או ROS1.


רישום התרופה בסל שירותי הבריאות בישראל

סל שירותי הבריאות מכיל רשימה מוגדרת של בדיקות, תרופות, תכשירים וטיפולים שחברי קופת החולים זכאים לקבל מהקופה שלהם, מתוקף חוק ביטוח בריאות ממלכתי. הסל מתעדכן אחת לשנה.

לצד כל תרופה או טיפול בסל רשומים התנאים והמגבלות לקבלתו במסגרת הסל (אוכלוסיית יעד, סוג מחלה, שלב המחלה, סוג ומספר קווי טיפול קודמים ופרמטרים קליניים נוספים). תנאים ומגבלות אלה נקראים "התוויה".

התנאים והמגבלות המלאים מפורטים באתר כל הבריאות של משרד הבריאות, והם אלה המחייבים את הקופות במתן אישור לקבלת התרופה.

התרופה דוסטרלימאב רשומה בסל הבריאות עבור חולים בסרטן ריאה מסוג NSCLC שלילי ל-EGFR וחיובי ל-ROS1. התרופה מחיועדת לחולים עם ממאירות מתקדמת מקומית או גרורתית שמיצו את אופציות הטיפול האפשריות למחלתם.


אופן נטילת התרופה

אנטרקטיניב היא כמוסה קשיחה הניטלת דרך הפה עם או בלי אוכל, על פי המינון שנקבע על ידי הרופא והוראותיו המדויקות. המינון המקובל עבור מבוגרים הוא 600 מ"ג ליום, ולילדים מגיל 12 ומעלה, המינון נקבע על פי שטח פני הגוף במטר מרובע (BSA). אין ללעוס, לשבור, לרסק או להמיס את הכמוסה.

יש להקפיד ליטול את התרופה בשעה קבועה כל יום. אם שכחת ליטול את התרופה בשעה הקבועה, יש ליטול אותה מאוחר יותר, אלא אם נותרו פחות מ-12 שעות עד למועד נטילת המנה הבאה. אין ליטול 2 מנות תרופה בו זמנית על מנת להשלים מנה שנשכחה.


הערות חשובות לפני ובעת נטילת התרופה***

  • לפני השימוש באנטרקטיניב, חשוב לדווח לרופא המטפל על כל תרופה (עם או בלי מרשם), ויטמין או תוסף מזון שאתה נוטל ו/או מתכוון ליטול. השילוב בין התכשירים השונים עם אנטרקטיניב עלול במקרים מסויימים לייצר תגובה בין-תרופתית ו/או התגברות תופעות לוואי מסויימות.
  • ידע את הרופא המטפל על כל בעיה רפואית, במיוחד אם הנך סובל מהבעיות הבאות: בעיות בכבד או בכליה, מחלות לב כלשהן (כולל אי-סדירות במערכת ההולכה החשמלית של הלב, המכונה תסמונת QT מוארך), בעיות נוירולוגיות (עצביות), או בעיות בעיניים או בראייה.
  • יש להקפיד על נטילת התרופה בהתאם להוראות הרופא.
  • יש להימנע מצריכת אשכוליות או מיץ אשכוליות בזמן השימוש בתרופה, שכן הם יכולים להגביר באופן מסוכן על הרמות שלה בדם.


***ראו הערות נוספות ב"מידע חשוב נוסף" בסוף.


תופעות לוואי אפשריות

בדף מידע זה מתוארות תופעות הלוואי השכיחות ביותר ותופעות ששכיחותן נמוכה יותר, במטרה לתת לך מידע מוקדם על תופעות אפשריות כתוצאה מהשימוש בתרופה.

דווח לצוות הרפואי על כל תופעת לוואי המדאיגה אותך, או שאינה מובאת בדף זה.

תגובתו של כל אדם לטיפול הניתן לו היא ייחודית. חלק מהאנשים חווים מעט מאוד תופעות לוואי, בעוד אחרים חווים יותר. במהלך הטיפול, תיפגש בקביעות עם הרופא המטפל שיעקוב אחר השפעות הטיפול.


הרופא שלך יכול לרשום לך תרופות לטיפול בחלק מתופעות הלוואי. הקפד על נטילת התרופות על פי ההנחיות, על מנת להפיק מהן את התועלת המירבית. הצוות המטפל בך יוכל לייעץ לך על דרכים נוספות להקלה על תופעות הלוואי. לאחר סיום הטיפול יחול שיפור בתופעות הלוואי.


תשישות ועייפות

תשישות ועייפות הן תופעות לוואי נפוצות אצל אנשים המתמודדים עם מחלת הסרטן. חשוב להקדיש זמן למנוחה, כמו גם לנסות לאמץ פעילות גופנית מתונה, כגון הליכות קצרות.

אם העייפות גורמת לך לתחושת נמנום, אל תנהג או תפעיל מכשור כבד. אם אתה מרגיש חולשה ועייפות רבה שאינם חולפים - יידע את הרופא על כך.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת בנושא 'תשישות ועייפות אצל חולי סרטן' המכילה מידע נוסף ודרכי התמודדות עם התופעה. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה בטל.1-800-599-995


עצירות

קיימת אפשרות שתסבול מעצירות. ניתן להקל על התופעה באמצעות שתייה מרובה של נוזלים, תוספת של סיבים תזונתיים למזון ופעילות גופנית מתונה. ייתכן שתצטרך ליטול תרופות משלשלות לטיפול בבעיה. תוכל לרכוש את התרופות בבית המרקחת גם ללא מרשם רופא. עדכן את הרופא אם אתה סובל מעצירות הנמשכת יותר מיומיים-שלושה.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "הטיפול התזונתי התומך" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995. כמו כן, ניתן להתייעץ בפורום בנושא: פורום תזונה למתמודדים ומחלימים מסרטן


שינויים בטעם המזון

ייתכן שבזמן הטיפול בתרופה יופיעו שינויים בטעם המזון. ניתן להעשיר את המזון בתבלינים ועשבי תיבול. חלק מהמטופלים מגלים כי מזון המוגש קר - טעים יותר עבורם מאשר מזונות חמים. אם אתה מרגיש טעם מתכתי בפה - השתמש  בסכו"ם מפלסטיק. התופעה צפויה לחלוף עם סיום הטיפול. מומלץ לפנות לייעוץ תזונתי במרכז הרפואי בו הנך מטופל.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "הטיפול התזונתי התומך" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995. כמו כן, ניתן להתייעץ בפורום בנושא: פורום תזונה למתמודדים ומחלימים מסרטן


נפיחות  ובצקת (אֶדֶמָה) בפנים ובגפיים

התרופה עלולה לגרום לנפיחות בפנים ובגפיים. תסמין זה יכול להיות סימן לבעיות אחרות, ולכן עליך לדווח לצוות הרפואי על כל נפיחות חריגה לשם הערכה נוספת.


סיכון לזיהומים (ירידה בספירות הדם - לויקופניה או ניוטרופניה)

תאי דם לבנים חשובים מאוד כנגד זיהומים. בזמן קבלת הטיפול, ספירת תאי הדם הלבנים יכולה לרדת, ובכך יגבר הסיכון לזיהומים.


חשוב ליידע את הצוות הרפואי אם מופיעים אחד מהתסמינים הבאים:

  • עליה בחום הגוף מעל 38 מעלות צלזיוס.
  • הרעה פתאומית בהרגשה הכללית, גם אם חום הגוף תקין.
  • אם אתה סובל מתסמינים העלולים להעיד על זיהום, כגון: כאבי גרון, כאבי שרירים, צמרמורת, שיעול, כאב בזמן מתן שתן, או תכיפות במתן השתן.


אנמיה

התרופה עלולה להפחית את רמת כדוריות הדם האדומות ולגרום לאנמיה (מצב של חסר דם). תסמיני אנמיה הן עייפות, חולשה וקוצר נשימה. יש לדווח לרופא המטפל מיידית על הופעת תסמינים אלו. במקרים קשים של אנמיה יתכן צורך במתן עירוי דם. יש לזכור כי אנמיה שנגרמת כתוצאה מהטיפול היא במרבית המקרים זמנית וחולפת.


סחרחורות

ייתכן שתסבול מסחרחורות בזמן השימוש בתרופה. דווח על כך לרופא המטפל בך אם אתה מודאג מהתופעה.


שלשולים

ניתן להתמודד עם תופעה זו ביעילות באמצעות טיפול תרופתי מתאים. אם התופעה מתמשכת או מחמירה, פנה לרופא המטפל בך. חשוב מאד להקפיד על שתייה מרובה כל עוד אתה סובל משלשולים.


בחילות והקאות

יש כיום תרופות יעילות ביותר נגד בחילות והקאות העשויות למנוע או להחליש את עוצמתן. תסמינים אלו עלולים להתחיל מיד לאחר הטיפול ומספר ימים לאחריו. אם לא ניתן לשלוט בבחילה, או שהיא נמשכת, דווח על כך לרופא שלך והוא יוכל לרשום לך תרופות אחרות שיתכן כי יהיו יעילות יותר.


להלן מספר המלצות להפחתה או מניעה של בחילות ו/או הקאות:

  • המנע ממאכלים שעלולים להחמיר את התסמינים, כמו מאכלים שומניים, חריפים או חומציים (לימונים, עגבניות, תפוזים).
  • נסה לאכול ארוחות קטנות כל כמה שעות וללעוס היטב, ולצרוך מזונות קרים או בטמפרטורת החדר.
  • נסה להשתמש בכדורים נוגדי צרבת, לאכול קרקרים או טוסט, לשתות משקה עם נענע או ג'ינג'ר אייל, ולהשתמש בשורש ג'ינג'ר טרי טחון במזון, או בג'ינג'ר מסוכר.
  • היעזר בגישות טיפוליות שאינן תרופתיות המגבירות את מידת השקט הנפשי, כגון דיקור או דמיון מודרך.


הפרעת רגישות למגע ותחושת אי נוחות או כאב (דיסאסתזיה)

ייתכן שתפתח תחושה חריגה של אי נוחות או כאב, בייחוד בתגובה למגע שאינו מכאיב, היכולה להופיע בכל חלקי הגוף, לרוב על העור, וכוללת תסמינים כגון שריפה, נימול, עקצוצים, וכו'. דווח לצוות המטפל אם אתה חווה תסמינים אלה.


קוצר נשימה

כאמור, יש לדווח לרופא המטפל אם אתה חווה קשיי נשימה או קוצר נשימה.


שינויים קוגניטיביים

אנטרקטיניב יכולה לגרום לבעיות קוגניטיביות כגון עייפות, ראייה מטושטשת, שיכחה, הפרעה בדיבור (אפאזיה), בלבול מחשבתי, הזיות, בעיות קשב, ריכוז וזכרון, שינויים במצב הרוח, בעיות שינה, סחרחורת ועילפון. דווח לצוות המטפל אם אתה סובל מאחד מהתסמינים הללו.


עלייה במשקל

ייתכן ותעלה במשקל בזמן השימוש בתרופה. הקפדה על תזונה מאוזנת ופעילות גופנית קבועה יכולים לעזור בשמירה על המשקל.  אימוני התנגדות, כגון הרמת משקולות, יכולים להפחית אובדן מסת שריר.  ניתן להתייעץ עם דיאטנית על כך על דרכי התמודדות עם תופעה זו.

האגודה למלחמה בסרטן מפעילה את פרויקט "צעדים לחיים בריאים"® החושף את חולי הסרטן ליתרונותיה הבריאותיים של פעילות גופנית, מעודדם לשלב פעילות מתוכננת ומובנית בשגרת החיים בליווי והדרכה על ידי אנשי מקצוע. להצטרפות: 03-5721618 


שיעול

הטיפול בתרופה יכול לגרום לשיעול. דווח לרופא המטפל אם השיעול מפריע לך.


חום גבוה

דווח לצוות הרפואי אם חלה עליה בחום הגוף מעל 38°C.


כאבי שרירים ופרקים

במהלך הטיפול ייתכן שתחווה כאבי מפרקים ושרירים. הרופא המטפל יוכל לרשום עבורך תרופות לשיכוך כאבים. חשוב לדווח לרופא שלך אם הכאב אינו חולף. נסה לנוח ככל שתידרש לכך. אמבטיות חמות עשויות להקל על הכאבים.


כאבי גב

ניתן לטפל ביעילות בתופעה זו באמצעות טיפול תרופתי. אם אתה חווה כאבי גב - פנה לרופא המטפל בך.


כאב ראש

אם אתה חווה כאבי ראש התייעץ עם הצוות המטפל על אמצעים להקל על התופעה.


שינויים בכפות הידיים והרגליים (נוירופתיה היקפית -peripheral neuropathy)

הטיפול עלול לגרום להפרעה עצבית המתאפיינת בתסמינים כגון חוסר תחושה או תחושת יתר, חולשה, עקצוצים ונימול (תחושה שהאזור "רדום") וכאבים בכפות הידיים או ברגליים. לרוב, התסמינים ישתפרו לאחר סיום הטיפול. עדכן את הרופא המטפל בך אם אתה חווה תופעות אלו.


לחץ דם נמוך

יתכן כי הטיפול באנטרקטיניב יגרום לירידה בלחץ הדם. לחץ הדם שלך ייבדק באופן שגרתי במהלך הטיפול. דווח לצוות המטפל אם אתה חש חולשה או סחרחורת.


חוסר שליטה בתנועות רצוניות ואי יציבות בהליכה (אָטָקְסִיָּה / שיגשון)

דווח לצוות המטפל אם אתה חווה בעיות בשיווי המשקל, מוגבלות בתנועה ובעיות קואורדינציה שונות.


כאב או אי נוחות בבטן

דווח לצוות המטפל על כאבים או אי-נוחות בבטן שאינם חולפים או מחמירים. הרופא יכול לרשום לך תרופות להקלה על התופעה.


שינוי בערכים הנמדדים בדם

במהלך הטיפול בתרופה ייערכו לך בדיקות דם בקביעות כדי לעקוב אחר מצבך הכללי ורמות רכיבים החיוניים בדם. במרבית המקרים ניתן לאתר תופעה זו בבדיקות דם עוד בטרם תחוש בתסמינים כלשהם.


תופעות לוואי שכיחות פחות

בעיות שינה

אם אתה חווה קשיים בהירדמות ושינה תוכל להסתייע בטכניקות הרגעה, דמיון מודרך והאזנה למוסיקה מרגיעה. אם התופעה נמשכת – דווח לרופא שייתן לך טיפול תרופתי מתאים.


חוסר תיאבון

התרופה עלולה לגרום לאובדן תיאבון. נסה לאכול ארוחות קטנות באופן סדיר. אל תדאג אם תאכל מעט יחסית במשך יום או יומיים. אם לאחר מכן לא חל שיפור בתאבון שלך, מומלץ לפנות לאחות או הדיאטנית במרכז הרפואי בו אתה מטופל לקבלת ייעוץ תזונתי ועצות מעשיות בכדי להתמודד עם תופעה זו.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "הטיפול התזונתי התומך" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995. כמו כן, ניתן להתייעץ בפורום בנושא: פורום תזונה למתמודדים ומחלימים מסרטן


דלקת בדרכי השתן

בזמן הטיפול ייתכן שתסבול מדלקת בדרכי השתן, וכתוצאה מכך תחוש בתסמיני כאב ועלייה בתכיפות מתן שתן. במקרים אלו יש לדווח לרופא המטפל בך על מנת שירשום לך תרופות לטיפול בדלקת.


תגובות עוריות

פריחה דמוית-אקנה, אדמומיות, יובש או גרד בעור הן תופעות נפוצות למדי בזמן הטיפול בתרופה וחולפות עם סיום הטיפול. דווח בהקדם האפשרי לצוות המטפל על כל פריחה שמופיעה בעורך, או על החמרה. אין לטפל בפריחה בתכשירים המיועדים לאקנה. בהתאם לצורך, הרופא המטפל בך ימליץ על טיפול תרופתי או משחות שיוכלו לסייע בהקלה על תסמינים אלו.


שינויים בריאות

התרופה עלולה לגרום לדלקת ריאות בזמן הטיפול. דווח מיד לצוות המטפל במידה ואתה מפתח תסמינים חדשים או החמרה של התסמינים הבאים: קשיי נשימה, קוצר נשימה, שיעול או חום.


תופעות לוואי המצריכות תשומת לב מיוחדת

אי ספיקת לב

הטיפול באנטרקטיניב עלול לגרום לאי ספיקת לב או להחמיר אי ספיקת לב קיימת. יש לדווח באופן מיידי לצוות המטפל אם אתה חווה אחד או יותר מהתסמינים הבאים: שיעול או חרחור נשימתי ממושך, החמרה בקוצר נשימה קיים, קושי נשימתי בשכיבה, עייפות וחולשה, עלייה פתאומית במשקל, נפיחות ברגליים, קרסוליים או כפות הרגליים.


בעיות במערכת העצבים המרכזית

אנטרקטיניב יכולה לגרום לסחרחרת, שינויים במצב הרוח, בלבול מחשבתי, הזיות, בעיות קשב, ריכוז וזיכרון, ובעיות בשינה. דווח לצוות המטפל באופן מיידי אם אתה סובל מאחד או יותר מהתסמינים הללו.


שברים בעצמות

התרופה מגבירה את הסיכון לשברים בעצמות, עם או בלי נפילות. יש לדווח לצוות המטפל אם אתה חווה כאב בעצמות או שינויים ביכולת ההתניידות שלך.


רעילות הכבד

הצוות המטפל ינטר את תפקודי הכבד שלך בבדיקות דם במהלך הטיפול באנטרקטיניב בכדי לוודא שלא חל שינוי כלשהו. דווח לצוות הרפואי אם אתה חש אובדן תאבון, בחילות או הקאות, או כאבים בצדו הימיני העליון של הבטן. ייתכן כי הצוות הרפואי יפחית את מינון התרופה או יפסיק את הטיפול באופן זמני או קבוע במידה ותפתח בעיות בכבד.


דרגת חומציות שתן גבוהה בדם

התרופה יכולה לגרום לריכוז גבוה של חומצת שתן בדם. אם יימצא בבדיקות דם שגרתיות כי אתה סובל מתופעה זו, ייתכן שתתבקש ליטול תרופה המפחיתה את ריכוז חומצת השתן.  כדאי להקפיד על שתייה מרובה על מנת לסייע לגוף לסלק את עודפי חומצת השתן מהדם.


הפרעה בקצב הלב (תסמונת QT מוארך)

הטיפול באנטרקטיניב עלול לגרום לתסמונת QT מוארך הכרוך באי סדירות מסוכנת במערכת ההולכה החשמלית של הלב. יש לדווח באופן מיידי לצוות הרפואי המטפל אם אתה חש חולשה, סחרחרות או עילפון, או קצב לב לא סדיר או מהיר מהרגיל.


שינויים בראייה

התרופה עלולה לגרום לשינויים בראייה. דווח באופן מיידי לצוות הרפואי המטפל על כל שינוי בראייה, לרבות: ראייה כפולה או מטושטשת, ראיית עצמים "צפים", הבזקי אור, רגישות לאור המכאיבה לעיניים.


מידע חשוב נוסף

  • תוספי מזון ותרופות שונות, כולל תרופות ללא מרשם, צמחי מרפא, ויטמינים, וכד', עלולות להזיק לך בזמן הטיפול. יש לדווח לרופא המטפל בך לפני קבלת הטיפול - על כל תרופה/תכשיר שאתה נוטל.

  • תופעות שאינן מופיעות בדף המידע: אם אתה מבחין בתופעות אחרות שאינן מופיעות בדף המידע, ואתה חושב שהן קשורות בתרופה, תוכל לשוחח על כך עם הרופא או האחות המטפלים בך.

  • הגעה לבית החולים: אם עליך להגיע לטיפול בבית החולים, ללא קשר למחלת הסרטן – ידע את הצוות הרפואי על הטיפול אותו אתה מקבל.

  • הריון: אין ליטול אנטרקטיניב בזמן הריון, שכן התרופה עלולה להזיק לעובר.

  • אמצעי מניעה: על גברים בעלי בנות זוג בגיל הפוריות להקפיד על שימוש באמצעי מניעה יעילים בזמן השימוש בתרופה ובמשך לפחות שלושה חודשים לאחר סיומו. על נשים בגיל הפוריות להשתמש באמצעי מניעה יעילים בזמן השימוש בתרופה ובמשך לפחות חמישה שבועות לאחר סיום הטיפול. מומלץ להתייעץ בנושא זה עם הרופא המטפל בך - לפני תחילת הטיפול.

  • הנקה: יש להימנע מהנקה בזמן הטיפול בתרופה ושבוע לאחר סיום הטיפול, היות וקיימת אפשרות שהיא עוברת לחלב האם.

  • נהיגה והפעלת מכשור כבד: יש להימנע מנהיגה והפעלת מכשור כבד בזמן השימוש בתרופה במידה ואתה חווה אחת או יותר מהתסמינים הבאים: סחרחורת, כאב ראש, תחושת נימול או עקצוץ (לרוב בגפיים), חוסר שיווי משקל ובלבול.

  • אנשי קשר בשעת חרום: שמור בהישג יד מידע מלא, כולל אמצעי התקשרות של אנשי קשר אליהם תוכל לפנות בשעת חירום ולקבל מידע ותמיכה.





לרשימת התרופות>>

התרופה הוכללה בסל הבריאות למצבים רפואיים הרשומים במלואם ב"כל הבריאות" של משרד הבריאות. למידע נוסף ראו מטה.
מידע נוסף בנושא

פורום רפואה משלימהתרופות וטיפולים במחלת הסרטן 

תודתנו נתונה ל:
ד"ר מיה גוטפריד, מנהלת המכון האונקולוגי, מרכז רפואי מאיר, כפר סבא, על הערותיה והארותיה.

עודכן: אוקטובר 2020
המידע אודות התרופות הניתן על ידי האגודה למלחמה בסרטן הוא לידיעה כללית בלבד ואינו משמש כהמלצות טיפוליות או כבסיס להמלצות טיפוליות. אין לראות בו תחליף להיוועצות אישית וטיפול על ידי הצוות הרפואי, או לעלון לצרכן. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.

התרופה הוכללה בסל הבריאות לשנת 2020 להתוויות הבאות:
1. טיפול באדנוקרצינומה מתקדמת של הריאה מסוג non small cell (NSCLC) עם מוטציה שלילית ב-EGFR שהם בעלי מוטציה חיובית מסוג ROS1. במהלך מחלתו יהיה החולה זכאי לטיפול בתרופה אחת בלבד מהתרופות הבאות - Entrectinib, Crizotinib.
2. טיפול במבוגרים עם ממאירות סולידית עם איחוי גני מסוג NTRK, שמחלתם מתקדמת מקומית או גרורתית והם מיצו את אופציות הטיפול האפשריות למחלתם.

קישור למידע ופרטים נוספים על התרופה באתר כל הבריאות של משרד הבריאות