לתרומה
חפש
מידע לחולים
תרופות וטיפולים

לורלטיניב - Lorlatinib (לורביקואה® - ®Lorviqua)*

עוד בנושא
מידע לחולים
מוקדי מידע ותמיכה
מעון צ'ארלס קלור
פורומים מקצועיים
תרופות וטיפולים
תרופות וטיפולים במחלת הסרטן
תרופות וטכנולוגיות לטיפול במחלת הסרטן
רשימת התרופות והטכנולוגיות שנכנסו לסל הבריאות
בתי מרקחת המוכרים תרופות בהנחה -כתב העדר אחריות
הטיפול הניתוחי (כירורגי)
תרופות וטיפול כימותרפי
טיפול קרינתי (רדיותרפיה)
תרופות וטיפול הורמונלי
טיפול ביולוגי (מכוונן, ממוקד מטרה)
אימונותרפיה
מרפאות עור לחולי סרטן
טיפולי סרטן והסיכון לפגיעה לבבית
קנאביס רפואי לחולי סרטן
טיפול בתא לחץ לנזקי קרינה
טיפול פוטו דינמי
סטרואידים
גורמי גדילה המטופוייטיים
כאב והטיפול בו
רפואה משלימה וסרטן
תזונה לחולה סרטן
השתלת תאי גזע ומח עצם
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
טיפול תרופתי לגמילה מעישון
קבוצות ומרכזי תמיכה
מחקרים קליניים בישראל
התמודדות ושיקום
פעילויות למחלימי סרטן
זכויות חולי הסרטן
ארועים וימי עיון
סקירת מאמרים
סיפורי התמודדות
חיים עם סטומה
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
אתר 'כמוני'
אתרים נוספים
גנטיקה וסרטן

דף מידע זה מתאר את התרופה לורלטיניב, את אופן נטילתה ואת תופעות הלוואי האפשריות כתוצאה מהשימוש בה. מומלץ לעיין בדף המידע יחד עם חוברת האגודה למלחמה בסרטן העוסקת במחלתך, הכוללת מידע ועצות נוספים, וכן בעלון לצרכן של התרופה. כמו כן, ייתכן שהתרופה תוצע לך במסגרת מחקרים קליניים הבדוקים את יעילות הטיפול במחלתך.


*או תרופות המכילות חומר פעיל דומה בעלות שמות מסחריים אחרים.

**המידע כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לנשים וגברים כאחד.


מהי התרופה וכיצד היא פועלת?

לורלטיניב היא טיפול מכוונן (ממוקד מטרה) מסוג מעכב טירוזין קינאז הפועל כנגד גנים המכונים ALK (anaplastic lymphoma kinase) ו-ROS1, המצויים על גבי התא הסרטני, המאותתים לו להתחלק ומעודדים את צמיחת הגידול הסרטני. התרופה חוסמת פעילות זו, ובכך מעכבת את צמיחת הגידול הממאיר.


אופן נטילת התרופה

לורלטיניב ניתן בטבליות, שיש ליטול בשעה קבועה עם או בלי מזון, במינון שנקבע על פי הרופא המטפל, בהתאם להוראותיו. אין ללעוס, לשבור, לרסק או להמיס את הטבליה. במידה ושכחת ליטול או הקאת מנת תרופה וחלפו למעלה מ-4 שעות מהשעה המקורית בה היית אמור ליטול את התרופה, יש לדלג על המנה שהחסרת וליטול את המנה הבאה במועד הקבוע כרגיל.  אין ליטול מנה כפולה. אין להפסיק את הטיפול בתרופה מבלי להיוועץ עם הרופא.


הערות חשובות לפני ובעת נטילת התרופה

  • לפני השימוש בלורלטיניב, חשוב להיוועץ ברופא המטפל על כל תרופה (עם או בלי מרשם), ויטמין או תוסף מזון שאתה נוטל, שכן השילוב של תכשירים שונים עם לורלטיניב עלול במקרים מסויימים לייצר תגובה בין-תרופתית ו/או התגברות תופעות לוואי מסויימות.

  • אין לצרוך אשכוליות או מיץ אשכוליות בזמן השימוש בתרופה, שכן הם יכולים להגביר באופן מסוכן על הרמות שלה בדם.

  • אזהרות מיוחדות לפני השימוש בלורלטיניב:
    ידע את הרופא המטפל באם יש לך רמות גבוהות בדם של כולסטרול או טריגליצרידים, או של עמילאז או ליפאז (המשתחררים מהלבלב). בנוסף, ידע את הרופא אם אתה סובל מבעיות לבביות שונות, כולל בעיות בקצב הלב, או בעיות בריאות או בנשימה, כגון שיעול, כאב בחזה, קוצר נשימה, וכד', בעיות בכבד או בכליות.

  • הערות ואזהרות נוספות – ראו ב"תופעות לוואי המחייבות פנייה לטיפול רפואי מיידי" וב-"מידע חשוב נוסף" בסוף.


רישום התרופה בסל שירותי הבריאות בישראל

סל שירותי הבריאות מכיל רשימה מוגדרת של בדיקות, תרופות, תכשירים וטיפולים שחברי קופת החולים זכאים לקבל מהקופה שלהם, מתוקף חוק ביטוח בריאות ממלכתי. הסל מתעדכן אחת לשנה.

לצד כל תרופה או טיפול בסל רשומים התנאים והמגבלות לקבלתו במסגרת הסל (אוכלוסיית יעד, סוג מחלה, שלב המחלה, סוג ומספר קווי טיפול קודמים ופרמטרים קליניים נוספים). תנאים ומגבלות אלה נקראים "התוויה".

התנאים והמגבלות המלאים מפורטים באתר כל הבריאות של משרד הבריאות, והם אלה המחייבים את הקופות במתן אישור לקבלת התרופה.


לורלטיניב רשומה בסל התרופות בישראל לטיפול בסרטן ריאה מסוג ALK positive NSCLC. במהלך מחלתו יהיה החולה זכאי לטיפול בשלוש תרופות בלבד מהתרופות המפורטות להלן - Alectinib, Brigatinib, Ceritinib, Crizotinib, Lorlatinib. מתן התרופה האמורה ייעשה לפי מרשם של רופא מומחה באונקולוגיה.



תופעות לוואי אפשריות

בדף מידע זה מתוארות תופעות הלוואי השכיחות ביותר ותופעות ששכיחותן נמוכה יותר, במטרה לתת לך מידע מוקדם על תופעות אפשריות כתוצאה מהשימוש בתרופה.

דווח לצוות הרפואי על כל תופעת לוואי המדאיגה אותך, או שאינה מובאת בדף זה.

תגובתו של כל אדם לטיפול הניתן לו היא ייחודית. חלק מהאנשים חווים מעט מאוד תופעות לוואי, בעוד אחרים חווים יותר. במהלך הטיפול, תיפגש בקביעות עם הרופא המטפל שיעקוב אחר השפעות הטיפול.


הרופא שלך יכול לרשום לך תרופות לטיפול בחלק מתופעות הלוואי. הקפד על נטילת התרופות על פי ההנחיות, על מנת להפיק מהן את התועלת המירבית. הצוות המטפל בך יוכל לייעץ לך על דרכים נוספות להקלה על תופעות הלוואי.


תופעות לוואי שכיחות

נפיחות ובצקת (אֶדֶמָה) בפנים ובגפיים

התרופה עלולה לגרום לנפיחות בפנים ובגפיים, תסמין זה יכול להיות סימן לבעיות אחרות, ולכן עליך לדווח לצוות הרפואי על כל נפיחות חריגה לשם הערכה נוספת.


שינויים בכפות הידיים והרגליים (נוירופתיה היקפית)

הטיפול עלול לגרום להפרעה עצבית המכונה נוירופתיה היקפית (peripheral neuropathy) הכוללת תסמינים כגון חוסר-תחושה או תחושת יתר, חולשה, עקצוצים ונימול (תחושה שהאזור "רדום") וכאבים בכפות הידיים או ברגליים. יתכן כי יופיעו חולשה וקושי בביצוע פעולות יומיומיות פשוטות, כמו כפתור כפתורים או בביצוע פעולות מורכבות יותר של אצבעות הידיים. לעיתים תידרש הפחתה במינון התרופה. במקרה שהתסמינים אינם חולפים או שהם מחמירים, ייתכן שמתן התרופה יופסק עד לשיפור המצב, ולאחר מכן היא תינתן שוב במינון נמוך יותר. לעיתים רחוקות, יופסק הטיפול לחלוטין. לרוב, התסמינים ישתפרו לאחר סיום הטיפול. חשוב שתעדכן את הרופא המטפל בך אם אתה חווה תופעות אלו.


שינויים קוגניטיביים

הטיפול עלול להשפיע על התפקוד הקוגניטיבי: בעיות קשב וריכוז, זיכרון, בלבול ועוד.


השפעות על הריאות

דווח לרופא שלך אם אתה מבחין בקוצר נשימה, כאב בחזה, קשיי נשימה, שיעול, או החמרה בבעיות נשימה קיימות.


תשישות ועייפות

תשישות ועייפות הן תופעות לוואי נפוצות אצל אנשים המתמודדים עם מחלת הסרטן. חשוב להקדיש זמן למנוחה, כמו גם לנסות לאמץ פעילות גופנית מתונה, כגון הליכות קצרות.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת בנושא 'תשישות ועייפות אצל חולי סרטן' המכילה מידע נוסף ודרכי התמודדות עם התופעה. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה בטל.1-800-599-995


עלייה במשקל הגוף

ייתכן ותעלה במשקל בזמן השימוש בתרופה. הקפדה על תזונה מאוזנת ופעילות גופנית קבועה יכולים לעזור בשמירה על המשקל.  שוחח על כך עם הצוות המטפל בך או עם דיאטנית.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "הטיפול התזונתי התומך" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995. כמו כן, ניתן להתייעץ בפורום בנושא: פורום תזונה למתמודדים ומחלימים מסרטן.
 האגודה למלחמה בסרטן מפעילה את פרויקט "צעדים לחיים בריאים"® החושף את חולי הסרטן ליתרונותיה הבריאותיים של פעילות גופנית, מעודדם לשלב פעילות מתוכננת ומובנית בשגרת החיים בליווי והדרכה על ידי אנשי מקצוע. להצטרפות: 03-5721618


כאבי שרירים  ומפרקים

במהלך הטיפול ייתכן שתחווה כאבי שרירים ומפרקים.  הרופא המטפל יוכל לרשום עבורך תרופות לשיכוך כאבים. חשוב לדווח לרופא שלך אם הכאב אינו חולף. נסה לנוח ככל שתידרש לכך. אמבטיות חמות עשויות להקל על הכאבים.


שינויים במצב הרוח

התרופה עלולה לגרום לשינויים ותנודות במצב הרוח, לרבות שינוי אישיות, חרדה, דכאון, אגרסיביות, תחושות דחק, עצבנות, אופוריה ומחשבות אובדניות.


שלשול

ניתן להתמודד עם תופעה זו ביעילות באמצעות טיפול תרופתי מתאים. אם התופעה מתמשכת או מחמירה, פנה לרופא המטפל בך. חשוב מאד להקפיד על שתייה מרובה כל עוד אתה סובל משלשול.


עלייה ברמות הכולסטרול והטריגליצרידים (הליפידים בדם)

זו תופעה שכיחה במטופלים בלורלטיניב. רמות השומנים בדם ייבדקו לפני תחילת הטיפול ובמהלך הטיפול בתרופה. אם תהיה עלייה ברמות השומנים בדם במהלך הטיפול בלורלטיניב, יתכן כי הרופא המטפל ירשום עבורך טיפול תרופתי להורדת הרמות. אם אתה כבר לוקח תרופה להפחתת רמות השומנים בדם, יתכן כי הרופא יגדיל את המינון.


רמות סוכר גבוהות (היפרגליקמיה)

במהלך נטילת התרופה יתכן ותסבול מהיפרגליקמיה (עליה של רמות הסוכר בדם). רמות הסוכר בדמך ייבדקו במהלך הטיפול בתרופה. יש לפנות לרופא המטפל באופן מיידי במידה ואתה מפתח אחד או יותר מהתסמינים הבאים: צמא מוגבר, תכיפות מוגברת במתן השתן, רעב מוגבר, ראייה מטושטשת, קשיים בריכוז, ריח פירותי מהנשימה או עייפות.


חבורות או דימומים (טרומבוציטופניה)

השימוש בתרופה עלול להפחית את ייצור טסיות הדם, המסייעות ביצירת קרישת הדם ומניעת דימומים או פציעה. מספר הטסיות בדמך יבדקו באופן קבוע לפני ובמהלך הטיפול. במקרים מסוימים ייתכן ותצטרך לקבל עירוי  טסיות. במקרה של דימום או חבלה ללא סיבה, כגון דימום מהאף או מהחניכיים, דם בשתן או בצואה, הופעת נקודות אדומות או פריחה על העור או שטפי דם בידיים או ברגליים  – דווח לרופא המטפל.


המלצות למניעת פציעות ודימומים:

  • הימנע משימוש בסכין גילוח (ניתן להשתמש במכשיר גילוח חשמלי)
  • הימנע מפעילויות (ספורט, גינון וכו') העלולות לגרום לפציעות או דימומים
  • הימנע מנטילת תרופות המשתייכות לקבוצת נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (NSAID) כגון אספירין ואדוויל, המגבירות את הסיכון לדימומים. התייעץ עם הצוות הרפואי על תרופות שאינן מגבירות סיכון זה.
  • צחצח את השיניים במברשת שיניים רכה, והימנע משימוש בחוט דנטלי וקיסמים.


ירידה בספירות הכדוריות הלבנות בדם (לויקופניה או ניוטרופניה)

בזמן קבלת הטיפול, ספירת תאי הדם הלבנים יכולה לרדת, ובכך יגבר הסיכון לזיהומים. במידה והספירה תהיה נמוכה, הצוות הרפואי עשוי להאט את קצב מתן התרופה או להפסיק את הטיפול בה לפרק זמן מסוים.


חשוב ליידע את הצוות הרפואי אם מופיעים אחד מהתסמינים הבאים:

  • עליה בחום הגוף מעל 38 מעלות צלזיוס.
  • הרעה פתאומית בהרגשה הכללית, גם אם חום הגוף תקין.
  • אם אתה סובל מתסמינים העלולים להעיד על זיהום, כגון: כאבי גרון, כאבי שרירים, צמרמורת, שיעול, כאב בזמן מתן שתן, או תכיפות במתן השתן.


סחרחורת

דווח לצוות המטפל אם אתה חווה סחרחורת או תחושת חולשה.


עצירות

קיימת אפשרות שתסבול מעצירות. ניתן להקל על התופעה באמצעות שתייה מרובה של נוזלים, תוספת של סיבים תזונתיים למזון ופעילות גופנית מתונה עשויים לסייע לטפל בתופעה. ייתכן שתצטרך ליטול תרופות משלשלות לטיפול בבעיה. עדכן את הרופא אם אתה סובל מעצירות הנמשכת יותר מיומיים-שלושה.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "הטיפול התזונתי התומך" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995. כמו כן, ניתן להתייעץ בפורום בנושא: פורום תזונה למתמודדים ומחלימים מסרטן.


תופעות לוואי שכיחות פחות

בחילות והקאות

יש כיום תרופות יעילות ביותר נגד בחילות והקאות העשויות למנוע או להחליש את עוצמתן. אם לא ניתן לשלוט בבחילה, או שהיא נמשכת, דווח על כך לרופא שלך והוא יוכל לרשום לך תרופות אחרות שיתכן כי יהיו יעילות יותר.


כאבי גב וכאבים בכפות הידיים והרגליים

במהלך הטיפול ייתכן שתחווה כאבי גב או כאבים בכפות הידיים והרגליים. הרופא המטפל יוכל לרשום עבורך תרופות לשיכוך כאבים. חשוב לדווח לרופא שלך אם הכאב אינו חולף. נסה לנוח ככל שתידרש לכך. אמבטיות חמות עשויות להקל על הכאבים.


כאבי ראש

ניתן לטפל ביעילות בתופעה זו באמצעות טיפול תרופתי. אם אתה חווה כאבי ראש - פנה לרופא המטפל בך.


שינויים בקצב פעימות הלב

התרופה עלולה לגרום לאי-סדירות בקצב הלב, כגון קצב פעימות איטי או לא סדיר. דווח לצוות הרפואי על כל קצב לב חריג או סחרחורת. במידת הצורך ייערכו בדיקות תקופתיות של תפקודי הלב. אם השינויים יהיו חמורים, ייתכן כי הרופא המטפל יחליט על הפסקת הטיפול בלורלטיניב או על התקנת קוצב לב.

שינויים בראייה

דווח לרופא שלך אם אתה חווה שינויים בראייה, לרבות ראיה מטושטשת, ירידה בחדות הראיה, ראייה כפולה, רגישות לאור או הבזקי אור, או אור, או הפרעות בשדה הראיה הנדמות כעצמים צפים בעין.


עצירות

קיימת אפשרות שתסבול מעצירות. ניתן להקל על התופעה באמצעות שתייה מרובה של נוזלים, תוספת של סיבים תזונתיים למזון ופעילות גופנית מתונה עשויים לסייע לטפל בתופעה. ייתכן שתצטרך ליטול תרופות משלשלות לטיפול בבעיה. תוכל לרכוש את התרופות בבית המרקחת גם ללא מרשם רופא. עדכן את הרופא אם אתה סובל מעצירות הנמשכת יותר מיומיים-שלושה.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "הטיפול התזונתי התומך" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995. כמו כן, ניתן להתייעץ בפורום בנושא: פורום תזונה למתמודדים ומחלימים מסרטן.


תגובה עורית

הטיפול עלול לגרום לפריחה דמוית-אקנה, המלווה בגרד. אם אתה מבחין בתופעה זו דווח לאחות או לרופא המטפל. בהתאם לצורך, הם יוכלו להמליץ על טיפול תרופתי או משחות שיוכלו לסייע בהקלה על תסמינים אלו.

חום גבוה

דווח לצוות הרפואי אם חלה עליה בחום הגוף מעל 38°C.


שינויים ביכולת הדיבור

התרופה עלולה לעתים לפגוע ביכולת הדיבור והתקשורת, היכולת להתבטא בשינוי בקצב הדיבור והגייה משובשת הפוגמת במובנות הדיבור (דיסארטריה). דווח לרופא על הפרעות אלה.

הפרעות שינה

אם אתה חווה קשיים בהירדמות ושינה היוועץ עם הצוות הרפואי שייתן לך טיפול תרופתי מתאים. תוכל להסתייע בעצות הבאות:

עצות הקשורות בנדודי שינה:

  • הקפד על שעות שינה קבועות כל יום
  • דאג שהטמפרטורה בחדר מתאימה לך
  • הקדש זמן לרגיעה לפני השינה – התקלח, קרא ספר או האזן למוסיקה
  • עשה פעילות גופנית קלה בכל יום שתסייע לעייף אותך
  • הימנע מקפאין משעות אחר הצהרים המוקדמות (קפה, תה, שוקולד ומשקאות קולה)
  • אכול משהו קטן לפני השינה כדי שלא תתעורר מרעב
  • הסתייע בטכניקות הרגעה – דמיון מודרך והאזנה למוסיקה מרגיעה.


תופעות לוואי המחייבות פנייה לטיפול רפואי מיידי

בעיות במערכת העצבים המרכזית

לורלטיניב יכולה לגרום למגוון רחב של השפעות במערכת העצבים המרכזים. דווח לצוות המטפל באופן מיידי אם אתה סובל מאחד או יותר מהתסמינים הבאים: עקצוץ בכפות הידיים או הרגליים, כאבי ראש, סחרחרות, פרכוסים, שינויים ותנודות במצב הרוח, לרבות עצבנות וחרדה, בלבול מחשבתי לרבות הזיות, בעיות קשב, ריכוז וזיכרון, שינויים וקשיים בדיבור – כגון דיבור לא ברור או איטי, ובעיות בשינה. במקרים אלה, הרופא עשוי להפחית את מינון התרופה או להפסיק את הטיפול בה.

היפרליפידמיה (יתר כולסטרול וטריגליצרידים)

היפרליפידמיה היא מצב בו מדדי שומני הדם (ליפּידים: טריגליצרידים וכולסטרול) גבוהים מהנורמה הרצויה. לרוב אין תסמינים להיפרליפידמיה. בדיקות דם שגרתיות יבוצעו בכדי לנטר את רמות הליפידים בדם. ייתכן שיירשם עבורך טיפול תרופתי במקרה של רמות ליפידים מוגברות.


הפרעות בתפקוד הלב

במקרים נדירים ייתכן שתחוש בקצב פעימות לב איטי או חריג (PR Prolongation) ו/או סוג של חסימה בהולכת הדחף החשמלי בין עליות הלב וחדריו, שבמקרים חמורים יכול לגרום לאוטם בשריר הלב (התקף לב). לפני הטיפול בלורלטיניב ומדי פעם במהלכו תתבצע בדיקת אק"ג להערכת תפקוד הלב. בחולים בעלי קוצב לב עם הפרעה תפקודית של הלב, ייתכן שהטיפול יופסק זמנית ויחודש במינון מופחת או במינון המקורי. בחולים ללא קוצב לב עם הפרעה תפקודית של הלב ייתכן שהטיפול יופסק.  דווח מיד לצוות הרפואי במקרים הבאים: דופק איטי (פחות מ-50 פעימות לדקה), תחושת עייפות קשה, סחרחורת או עילפון, או איבוד הכרה.


קשיי נשימה / דלקות ברקמת הריאה (פנאומוניטיס, ILD)

לורלטיניב עלולה לגרום לקשיי נשימה או מחלות ריאה, לרבות דלקות ברקמת הריאה (פנאומוניטיס או מחלת ריאה אינטרסטציאלית – ILD). במידה ומופיעים אצלך תסמינים הכוללים בין היתר קוצר או קשיי נשימה קשים בעיקר בזמן מאמץ, שיעול יבש (ללא ליחה), "פצפוצים" הנשמעים בעיקר בשאיפת האוויר והחום, או שחלה החמרה בתסמינים אלו – יש לדווח לצוות המטפל באופן מידיי.


דלקת בלבלב (פנקריאטיטיס)

התרופה עלולה לעורר תגובות המשפיעות על פעילות הלבלב ולגרום לדלקות. חשוב שתדווח לצוות הרפואי מיד אם אתה חש באחד או יותר מהתסמינים הבאים: כאבים חזקים בבטן היכולים להקרין לגב, הצהבה של העור או לובן העיניים, בחילה או הקאות. אם תתפתח דלקת בלבלב, ייתכן ויוחלט להפחית את המינון של התרופה.


בעיות בכבד

דווח מיד לצוות הרפואי אם אתה מבחין באחד או יותר מהתסמינים הבאים, על מנת שייבדקו תפקודי הכבד: תחושת עייפות רבה מן הרגיל, הצהבה של העור ולובן העיניים, צבעו של השתן הופך כהה או חום, בחילה, הקאות או ירידה בתיאבון, כאב בצדו הימני של הבטן, גרד, הופעת חבורות ללא סיבה או פציעה בקלות רבה מהרגיל.

מידע חשוב נוסף

  • תוספי מזון ותרופות שונות, כולל תרופות ללא מרשם, צמחי מרפא, ויטמינים, וכד', עלולות להזיק לך בזמן הטיפול. יש לדווח לרופא המטפל בך לפני קבלת הטיפול - על כל תרופה/תכשיר שאתה נוטל.

    להלן דוגמאות לתכשירים ותרופות שיש להימנע מהשימוש בהם בזמן השימוש בתרופה (ראו מספר דוגמאות קודמות תחת "אופן הטיפול בתרופה")***:
    - תרופות שמשמשות לרוב טיפול במחלות לב וכלי דם, כגון וֶֶרָפָּמיל – Verapamil (איקקור - ®Ikacor, ורקור  - ®Veracor, ורפרס – ®Verapress, איזופטין - ®Isoptin); כינידין – Quinidine
    - תרופות המשמשות לטיפול בזיהומים שונים, כולל טיפול ומניעה של שחפת ומניעת דחיית השתלה, כגון, ריפמפין/ריפמפיצין – Rifampin/Rifampicin (ריפדין - ®Rifadin, רימקטן - ®Rimactane, סירולימוס - ®Sirolimus), ציקלוספורין – Cyclosporine (דקסימון - ®Deximune, סנדימון ניאורל – ®Sandimmun Neoral)**, טקרולימוס – Tacrolimus (פרוטופיק – ®Protopic, פרוגרף - ®Prograf)**
    - תרופות נוגדות אפילפסיה לטיפול בפרכוסים או להרגעה והשראת שינה, דוגמת – קרבמזפין – Carbamazepine (טגרטול – ®Tegretol, טימוניל רטרד – ®Timonil Retard, טריל – ®Teril, ועוד)**, פניטואין – Phenytoin (דילנטין – ®Dilantin, אפנוטין – ®Epanutin)** ופנוברביטל – Phenobarbital (לומינל – ®Luminal)
    - טיפולים בממאירויות ובמערכת החיסון כגון מיטוטן – Mitotane (ליזודרן – ®Lysodren) ואנזלוטמיד - Enzalutamide
    - תוסף המכיל פרע מחורר או היפריקום (Hypericum perforatum / St. John’s Wort)
    - תרופות לטיפול בזיהומים דוגמת דלקת כבד נגיפית (הפטיטיס C) כגון בוספרביר – Boceprevir (ויקטרליס – ®Victrelis)**
    - תרופות המכילות בופרופריון -Buproprion  (ולבוטרין -  ®Wellbutrin לטיפול בתסמיני דיכאון ;זייבן – Zyban® - לגמילה מסיגריות)**
    - תכשירים לטיפול ב-HIV/AIDS – תרופות המכילות אפבירנז – Efavirenz, קוביציסטט – Cobicistat, ריטונאוויר - Ritonavir, פריטפרביר – Paritaprevir בשילוב עם ריטונאוויר ואומביטסוויר - Ombitasvir ו/או דסבוביר - Dasabuvir וריטונאוויר בשילוב עם אלויטגראביר - Elvitegravir, אינדינאביר - Indinavir, לופינאביר - Lopinavir או טיפראנאביר - Tipranavir.
    - תכשירים אנטי-פטרייתיים כגון איטְרָקונָזול – Itraconazole (ספורנוקס - ®Sporanox, איטרנול – ®Itranol)**, ווריקונזול – Voriconazole (וי-פנד – ®Vfend) והמכילים פוסאקונזול – Posaconazole וקטוקונאזול – Ketoconazole, ותרופה מסוג טרולינדומיצין – Troleandomycin לטיפול בסוגים מסויימים של חיידקים
    - תרופות לשיכוך כאבים כרוניים חזקים, כגון פנטניל – Fentanyl (פנטה – ®Fenta)**, אלפנטניל – Alfentanil (אלפנטה – ®Alfenta)** 

**או תרופות המכילות חומר פעיל זהה בעלות שמות מסחריים אחרים
***ייתכנו תרופות ותכשירים שאינם מופיעים ברשימה לעיל. מומלץ כאמור לשוחח עם הרופא המטפל על כל תרופה ותכשיר שהנך נוטל.

 

  • תופעות שאינן מופיעות בדף המידע: אם אתה מבחין בתופעות אחרות שאינן מופיעות בדף המידע, ואתה חושב שהן קשורות בתרופה, תוכל לשוחח על כך עם הרופא או האחות המטפלים בך.

  • הגעה לבית החולים: אם עליך להגיע לטיפול בבית החולים, ללא קשר למחלת הסרטן – ידע את הצוות הרפואי על הטיפול אותו אתה מקבל.

  • אמצעי מניעה:
    - נשים: על נשים בגיל הפוריות להקפיד על שימוש באמצעי מניעה חוסמים יעילים לא הורמונליים (למשל קונדום בצירוף דיאפרגמה) החוסמים את מעבר נוזלי הזרע והנרתיק בזמן השימוש בתרופה ולפחות 5 שבועות לאחר סיום הטיפול. מומלץ לשוחח עם הרופא על אמצעי המניעה המתאימים ביותר.
    - גברים: אין להכניס בת זוג להריון בזמן הטיפול בלורלטיניב בשל החשש לפגיעה בעובר. אם קיים סיכוי שבת זוגתך יכולה להרות, יש להשתמש בקונדום במהלך הטיפול ולמשך לפחות 14 שבועות לאחר סיום מנת הטיפול האחרונה.

  • הריון: אין ליטול לורלטיניב בהריון, בשל אפשרות הפגיעה בעובר. יש לדווח מיד לרופא המטפל במקרה של כניסה להריון בזמן הטיפול או במהלך חמשת השבועות לאחר סיום הטיפול.

  • הנקה: יש להימנע מהנקה בזמן הטיפול בתרופה ולפחות שבעה ימים לאחר סיום הטיפול, היות ואין די מידע האם היא עוברת לחלב האם.

  • פוריות: התרופה עלולה להשפיע על פוריות בגברים. מומלץ להתייעץ בנושא זה עם הרופא המטפל בך - לפני תחילת הטיפול.

  • נהיגה והפעלת מכשור כבד: יש לנקוט משנה זהירות בנהיגה או הפעלת מכשור כבד, שכן התרופה עלולה להשפיע על התפקוד המנטלי.

  • אי סבילות ללקטוז: התרופה לורלטיניב מכילה לקטוז. ידע את הרופא המטפל לפני נטילת התרופה אם אובחנת כסובל מאי סבילות ללקטוז.

  • אנשי קשר בשעת חרום: שמור בהישג יד מידע מלא, כולל אמצעי התקשרות של אנשי קשר אליהם תוכל לפנות בשעת חירום ולקבל מידע ותמיכה.

 

מרכז תמיכה "חזקים ביחד"
באגודה למלחמה בסרטן
קרא עוד
מידע נוסף בנושא

פורום רפואה משלימהתרופות וטיפולים במחלת הסרטן 

תודתנו נתונה ל:
ד"ר מיה גוטפריד, מנהלת המכון האונקולוגי, מרכז רפואי מאיר, כפר סבא, על הערותיה והארותיה.

עודכן: אוקטובר 2020
המידע אודות התרופות הניתן על ידי האגודה למלחמה בסרטן הוא לידיעה כללית בלבד ואינו משמש כהמלצות טיפוליות או כבסיס להמלצות טיפוליות. אין לראות בו תחליף להיוועצות אישית וטיפול על ידי הצוות הרפואי, או לעלון לצרכן. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.