לתרומה
חפש
מידע לחולים
תרופות וטיפולים

רגורפניב - Regorafenib (סטיוורגה® - ®Stivarga)

עוד בנושא
מידע לחולים
מוקדי מידע ותמיכה
מעון צ'ארלס קלור
פורומים מקצועיים
תרופות וטיפולים
תרופות וטיפולים במחלת הסרטן
תרופות וטכנולוגיות לטיפול במחלת הסרטן
רשימת התרופות והטכנולוגיות שנכנסו לסל הבריאות
בתי מרקחת המוכרים תרופות בהנחה -כתב העדר אחריות
הטיפול הניתוחי (כירורגי)
תרופות וטיפול כימותרפי
טיפול קרינתי (רדיותרפיה)
תרופות וטיפול הורמונלי
טיפול ביולוגי (מכוונן, ממוקד מטרה)
אימונותרפיה
מרפאות עור לחולי סרטן
מרפאות קרדיו-אונקולוגיות
קנאביס רפואי לחולי סרטן
טיפול בתא לחץ לנזקי קרינה
טיפול פוטו דינמי
סטרואידים
גורמי גדילה המטופוייטיים
בדיקה גנומית מקיפה
כאב והטיפול בו
רפואה משלימה וסרטן
תזונה לחולה סרטן
השתלת תאי גזע ומח עצם
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
טיפול תרופתי לגמילה מעישון
קבוצות ומרכזי תמיכה
מחקרים קליניים בישראל
התמודדות ושיקום
פעילויות למחלימי סרטן
זכויות חולי הסרטן
ארועים וימי עיון
סקירת מאמרים
סיפורי התמודדות
חיים עם סטומה
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
אתר 'כמוני'
אתרים נוספים
גנטיקה וסרטן

דף מידע זה מתאר את התרופה רגורפניב (סטיוורגה®*), אופן קבלתה ואת תופעות הלוואי האפשריות כתוצאה מהשימוש בה. מומלץ לקרוא את דף המידע הזה עם חוברת האגודה למלחמה בסרטן העוסקת במחלה בה חלית. קיימת אפשרות גם שהתרופה תוצע לך במסגרת מחקרים קליניים במטרה לבדוק את יעילותה כנגד מחלתך.

 

למידע נוסף על מחלות הסרטן, דרכי ההתמודדות והשיקום פנו בשיחת חינם ל'טלמידע®' של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995.

 

תגובתו של כל אדם לטיפול היא ייחודית. חלק מהמטופלים חווים מעט מאוד תופעות לוואי,  בעוד אחרים חווים יותר.

תופעות הלוואי ניתנות לטיפול ורובן הפיכות ומוגבלות במשך הופעתן. חשוב לדעת כי אין קשר בין הופעה או חומרה של תופעת לוואי לבין התועלת מהטיפול. במהלך הטיפול, תיפגש עם הרופא באופן שגרתי בכדי לעקוב אחר השפעות הטיפול.


אם אתה חווה תופעה כלשהי שאינה מתוארת בדף זה - דווח לרופא המטפל בך.**

*או תרופות המכילות חומר פעיל דומה, בעלות שמות מסחריים אחרים.
**המידע כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לנשים וגברים כאחד.

 

מהי התרופה וכיצד היא פועלת?

רגורפניב היא טיפול תרופתי ממשפחת מעכבי האנזים טירוזין קינאז. התרופה מעכבת מסלולים החיוניים לחלוקתם והתפתחותם של תאי הגידול הסרטני, ופוגעת בכלי הדם המזינים אותו.

 

כיצד נראית התרופה?

רגורפניב היא טבלית במינון של 40 מ"ג.

רישום התרופה בסל שירותי הבריאות

סל שירותי הבריאות מכיל רשימה מוגדרת של בדיקות, תרופות, תכשירים וטיפולים שחברי קופת החולים זכאים לקבל מהקופה שלהם, מתוקף חוק ביטוח בריאות ממלכתי. הסל מתעדכן אחת לשנה.

לצד כל תרופה או טיפול בסל רשומים התנאים והמגבלות לקבלתו במסגרת הסל (אוכלוסיית יעד, סוג מחלה, שלב המחלה, סוג ומספר קווי טיפול קודמים ופרמטרים קליניים נוספים). תנאים ומגבלות אלה נקראים "התוויה".

התנאים והמגבלות המלאים מפורטים באתר כל הבריאות של משרד הבריאות, והם אלה המחייבים את הקופות במתן אישור לקבלת התרופה.

בישראל רגורפניב רשומה לטיפול בבסרקומה מסוג GIST לחולים שמחלתם התקדמה לאחר טיפול בשני מעכבי טירוזין קינאז.

 

אופן נטילת התרופה

את התרופה יש ליטול פעם ביום במשך שלושה שבועות רצופים, ולאחריהם להפסיק במשך שבוע. כל מחזור טיפול נמשך סך הכל 28 יום. לרוב, ההמלצה היא ליטול 4 טבליות בבת אחת (160 מ"ג), אותה יש ליטול בזמן קבוע בשעות הבוקר, עם ארוחה קלה דלת שומן. אין ללעוס, לשבור או לרסק את התרופה. אין לאכול אשכוליות או לשתות מיץ אשכוליות בזמן השימוש בתרופה.

 

מספר מחזורי הטיפול הדרושים ייקבעו על-ידי הרופא המטפל. מינון התרופה יכול להשתנות בהתאם לתגובת המטופל ולתופעות הלוואי.

 

תופעות לוואי נפוצות

עייפות ותשישות

תשישות ועייפות הן תופעות לוואי נפוצות אצל אנשים המתמודדים עם מחלת הסרטן. חשוב להקדיש זמן ככל הניתן למנוחה, כמו גם לנסות לאמץ פעילות גופנית קלה, כגון הליכות קצרות.

האגודה למלחמה בסרטן מפעילה את פרויקט "צעדים לאיכות חיים®" החושף את חולי הסרטן ליתרונותיה הבריאותיים של פעילות גופנית, מעודדם לשלב פעילות מתוכננת ומובנית בשגרת החיים בליווי והדרכה על ידי אנשי מקצוע. להצטרפות: 03-5721618

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת הנקראת 'תשישות ועייפות אצל חולי סרטן', המכילה מידע ועצות יעילות להתמודד עם התופעה.לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע®' של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995.

חוסר תיאבון וירידה במשקל

בזמן הטיפול ייתכן אובדן תיאבון ו/או שינויים בטעמי המזון שיכולים לגרום לירידה במשקל. נסה להוסיף תבלינים ועשבי תיבול בכדי להעשיר את טעם המזון. חלק מהמטופלים מגלים כי בזמן הטיפול מזונות קרים טעימים יותר מאשר מזונות חמים. אם אתה חש טעם מתכתי בפה השתמש בסכו"ם מפלסטיק.

 

מומלץ וכדאי להתייעץ בנושא זה עם הדיאטנ/ית במחלקה או האחות שיעניקו לך עצות מעשיות וטיפים בכדי להתמודד עם תופעות אלו.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "הטיפול התזונתי התומך" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע®' של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995.

שינויים בעור ובתחושה של כפות הידיים והרגליים

ייתכן  שתחווה תופעות לוואי בעור כפות הידיים והרגליים הכוללות: אדמומיות, כאבים, נפיחות ושינויים בתחושה, כגון עקצוצים ונימול (תחושה שהאזור "רדום"). לעיתים רחוקות יותר יופיע עיבוי העור במקומות לחץ או נשיאת משקל. תופעה זו עלולה לגרום לקושי במשימות מסוימות, למשל רכיסה של כפתורים קטנים.

 

למניעת תופעות אלו מומלץ להשתמש בקביעות לאחר הרחצה בקרם לחות ללא מבשם, ובכפפות וגרביי כותנה מעל הקרם בשעות הלילה. מומלץ לנעול נעליים נוחות. באם מתפתחת תופעה כלשהי בעור ניתן להשתמש במים פושרים, סבון עדין נטול ריח, ולהימנע משימוש במוצרים המכילים אלכוהול.

 

בכל מקרה - מומלץ להתייעץ עם האחות או הרופא בנושאים אלו. במקרים בהם תופעת הלוואי מקשה משמעותית על התפקוד - התייעץ עם הרופא לגבי הפחתת מינון.

מרפאות עור לטיפול בחולים אונקולוגים

במרכזים הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, המרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר, המרכז הרפואי רבין-קמפוס בילינסון, והמרכז הרפואי הדסה קיימות מרפאות ייעודיות לטיפול בתופעות הלוואי בעור הנגרמות מהטיפול בתרופות ביולוגיות. לחץ כאן למידע נוסף אודות מרפאות עור לטיפול בחולים אונקולוגים, או פנה לאחיות המכון האונקולוגי בו אתה מטופל או בשיחת חינם ל'טלמידע®' של האגודה למלחמה בסרטן בטל .1-800-599-995.

שלשולים

תופעת לוואי איתה ניתן להתמודד ביעילות באמצעות טיפול תרופתי מתאים. עם זאת, יש לדווח לרופא אם אתה סובל משלשולים, בעיקר אם התופעה חמורה ומתמשכת. בזמן שלשולים חשוב  מאד להקפיד על שתייה מרובה.

 

לחץ דם גבוה

תופעה המתרחשת לרוב בשבועות הראשונים, עם תחילת הטיפול. לחץ הדם שלך ייבדק בקביעות, ובמידת הצורך, יינתן לך טיפול תרופתי מתאים.

 

דימומים

בכל מקרה של הופעת דם בשתן, בצואה, כיח דמי (נלווה לשיעול), דימום שאינו פוסק או כל מקרה אחר של דימום - יש לפנות מיידית לייעוץ רפואי. יש לדווח לרופא גם כאשר מופיעה צואה בצבע שחור.

 

סיכון גבוה לזיהומים

הטיפול בתרופה עלול להפחית את רמת כדוריות הדם הלבנות ולהעלות את הסיכון לזיהומים.

 

אם אתה חווה עלייה בחום הגוף (מעל 38°C), שינויים בהרגשה הכללית או כל תסמין אחר העלול להעיד על התפתחות זיהום (כגון כאבי גרון, שיעול, כאבים בעת מתן שתן וכד') - יש לדווח לרופא המטפל או לאחות.

 

 

שינויים בתפקודי הכבד

בזמן השימוש בתרופה ייתכנו שינויים בתפקודי הכבד המחייבים מעקב רפואי. הרופא המטפל בך יבצע בדיקות דם תקופתיות בכדי לוודא שלא חל שינוי כלשהו. אם אתה חש כאבים בצדו הימני של גופך - דווח לרופא המטפל.

 

רמה נמוכה של מינרלים בדם

תיתכן ירידה ברמת המינרלים בדם. הרופא המטפל בך ייבצע בדיקות דם תקופתיות כדי לבדוק שרמת המינרלים שלך בדם תקינה.

 

מידע נוסף

 

bul3 תוספי מזון ותרופות שונות, כולל תרופות ללא מרשם, עלולות להזיק לך בזמן הטיפול ולהשפיע על ספיגת התרופה והפרשתה מהגוף. לפני קבלת הטיפול יש לדווח לרופא המטפל בך - על כל תרופה/תכשיר שאתה נוטל.

 

bul3 אם עליך להגיע לטיפול בבית החולים, ללא קשר למחלת הסרטן - יש ליידע את הצוות הרפואי על הטיפול אותו אתה מקבל.

 

bul3 פוריות ומניעת הריון: התרופה עלולה להשפיע על פוריות גברים ונשים. עם זאת, יש להימנע מהריון בזמן הטיפול, במשך חודשיים לפחות לאחר סיומו, ולהשתמש באמצעי מניעה חוסם (כגון קונדום). מומלץ להתייעץ בנושאים אלו עם הרופא המטפל בך - לפני תחילת הטיפול.

 

bul3 יש להימנע מהנקה בזמן הטיפול בתרופה כיוון שהתרופה עוברת לחלב אם.

 

bul3 אנשי קשר בשעת חרום: שמור בהישג יד מידע מלא, כולל אמצעי התקשרות של אנשי קשר אליהם תוכל לפנות בשעת חירום ולקבל מידע ותמיכה.


<< לרשימת התרופות

 מידע נוסף בנושא

למידע נוסף על התרופה באתר משרד הבריאות

 

תודתנו נתונה ל-

דר' דניאלה כץ,

רופאה בכירה בתחום סרקומה, המרכז הרפואי הדסה עין כרם,

על הערותיה והארותיה.

 

ינואר 2015

המידע כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לנשים וגברים כאחד.