לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: ברוקולי וסרטן השחלה – מה הקשר?

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



חוקרים מסין ביקשו לבדוק האם צריכת ירקות מצליבים יכולה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן השחלה. משפחת הירקות המצליבים כוללת ברוקולי, כרובית, כרוב, בוק צ'וי ועוד, והם מכילים גלוקוזינולט, המייצר שני חומרים: איזותיאוציאנט ואינדול 3 קרבינול (I3C) - אשר נמצא כי צריכתם יכולה להפחית סיכון לחלות בסוגי סרטן שונים.

 

על מנת לבדוק את השפעתם על הסיכון לחלות בסרטן השחלה, ביצעו החוקרים מטה אנאליזה - איסוף וניתוח נתונים ממגוון רחב של מחקרים שפורסמו עד אוקטובר 2013. שמונה מהמחקרים, הכוללים 304,432 משתתפות, התאימו לצרכי המחקר  - שלושה מהם נערכו באמריקה הצפונית, שלושה באירופה, אחד באסיה ואחד באוסטרליה.

 

מתוצאות בדיקת המחקרים עולה כי צריכה של ירקות מצליבים עשויה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן השחלה ב-13%-7%. ככל שצריכת הירקות המצליבים הייתה גבוהה יותר, כך הסיכון לחלות ירד: נשים שצרכו כמות גדולה של ירקות מצליבים היו בסיכון נמוך ב-10% מנשים שצרכו מעט ירקות מצליבים, לחלות בסרטן השחלה. לא היו נתונים חד משמעיים לגבי הכמויות המדויקות של הירקות המצליבים שנצרכו בשתי קבוצות אלו.

 

החוקרים מדגישים שכיום ידועים מספר מועט של גורמים המשפיעים על הסיכון לחלות בסרטן השחלה וגילוי של גורמים נוספים יכול לסייע במניעתה של המחלה.

המאמר פורסם בכתב העת Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition במהדורת 2015.

קישור לתקציר המאמר באנגלית

 

עלה לאתר: פברואר 2016

בחזרה לרשימת המאמרים בנושא סרטן של מערכת המין הנשית  >>