לתרומה
חפש
סרטן השד
סרטן השד - מידע כללי

סרטן השד - הפודקאסט

עוד בנושא




פודקאסט האגודה למלחמה בסרטן


בפודקאסט "מדברים סרטן" של האגודה למלחמה בסרטן תמצאו מענה לשאלות רבות על מחלת הסרטן בכל הנוגע למניעה, אבחון, טיפול ושיקום.

סדרת הפרקים השניה עוסקת בסרטן השד.


מדברים עם מומחים על סרטן השד

 

תיאור סדרת הפרקים

סדרה בת 8 פרקים בהנחיית קרן נתנזון ויץ, אשת תקשורת ונשאית גן BRCA ובהשתתפות מומחים בכירים בתחום סרטן השד, שהתגייסו בהתנדבות מלאה להקלטת הפודקאסט. כאן תמצאו תשובות לכל שאלה אפשרית כמעט בנושא סרטן השד, הטיפולים, קרינה לשד, ניתוחי שד, שחזור שד, נשאות לגן BRCA1/2, סרטן שד גרורתי, תמיכה רגשית, מיניות ודימוי גוף וכיצד ניתן להעזר באגודה למלחמה בסרטן בתהליך.



להאזנה בספוטיפיי - לחץ כאן 

להאזנה באפל פודקאסט - לחץ כאן 

להאזנה בדיזר - לחץ כאן 


ובשאר אפליקציות הפודקאסטים



האזינו ועקבו אחרינו בכל המקומות בהם אתם נוהגים להאזין לפודקאסטים




ניתן להאזין לפרקים גם ב- YOUTUBE:



הפרקים:

 

פרק ראשון: סרטן השד - מה חשוב לדעת?



בהשתתפות פרופ' רינת ירושלמי משאלי, מנהלת יחידת השד, מרכז דוידוף, המרכז הרפואי רבין (ביה"ח בילינסון).

תקציר: הפרק הראשון מוקדש לשאלות שעולות אצל אישה שאובחנה עם סרטן שד – מה מצפה לה בביקור הראשון במרפאה האונקולוגית, התהליך אותו היא עתידה לעבור מרגע האבחנה, הסיוע של אחות מתאמת שד (תפקיד שיזמה האגודה למלחמה בסרטן וסייעה במימון ובכשרה שוטפת), הטיפולים השונים ותופעות הלוואי, והמלצות חשובות מפי פרופ' רינת ירושלמי- משאלי.




פרק שני: הטיפול הכירורגי (ניתוח) בסרטן שד



בהשתתפות פרופ' תהילה מנס, מנהלת המרכז לניתוחי שד, המרכז הרפואי שיבא, תל השומר.

תקציר: כשמדובר בניתוח להסרת גידול מהשד, יש להבדיל בין סוגי ניתוחים שונים וההשלכות שלהם על תהליך ההחלמה וההתאוששות, וכן השפעתם מבחינה רגשית. בפרק זה דנים נדבר על הבאפשרויות הניתוחיות, בחירת הניתוח המתאים ביותר, עצות חשובות להתאוששות אחרי הניתוח וחידושים בתחום.




פרק שלישי: אפשרויות שחזור השד



בהשתתפות פרופ' יואב ברנע, מנהל היחידה לכירורגיה פלסטית ומשחזרת של השד, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב).

תקציר: חלק משמעותי מההתמודדות עם סרטן השד מוקדש לפן של הסרה מלאה או חלקית של השד, ושאלות שעולות בנוגע לשחזור. בפרק זה נשפוך אור על הנושא ונציג את כל האפשרויות הקיימות בנוגע לשחזור שד.




פרק רביעי: הטיפול בקרינה לסרטן שד




בהשתתפות פרופ' מירב בן דוד, מומחית לאונקולוגיה קלינית ורדיותרפיה, מנהלת מכון הקרינה בבית החולים אסותא רמת החי"ל בתל אביב.

תקציר: טיפול בקרינה הוא חלק מאפשרויות הטיפול בסרטן שד. בפרק זה נרחיב על הטיפול בקרינה, ההכנות לקראתו, תופעות הלוואי האפשריות, סיכונים (אם קיימים) למטופלת ולסובבים אותה ועוד. שאלות רבות יקבלו מענה בפרק המוקדש כולו לטיפולי קרינה לחולות סרטן השד.




פרק חמישי: סרטן שד גרורתי



בהשתתפות פרופ' רינת ירושלמי משאלי, מנהלת יחידת השד, מרכז דוידוף, המרכז הרפואי רבין (ביה"ח בילינסון).

תקציר: בפרק זה נרחיב על סרטן שד גרורתי – על טיפולים ותופעות לוואי, מחקרים קליניים וההתמודדות עם מחלת סרטן שד גרורתי. 




פרק שישי: נשאות BRCA1/2 והפחתת הסיכון לחלות



בהשתתפות ד"ר רינת ברנשטיין מולכו, מנהלת היחידה לאונקוגנטיקה, המרכז הרפואי שיבא, תל השומר.

תקציר: מהי מוטציה בגן BRCA? מה ההבדל בין היסטוריה משפחתית של סרטן שד ובין נשאות גנטית? למי מומלץ להיבדק? מתי? איך ניתן להפחית את הסיכון לתחלואה בסרטן השד/שחלה בנשאיות המוטציה? האם יש למוטציה השפעה על תכנון היריון ולידה? כל זאת ועוד בפרק המוקדש לנשאות של גן BRCA.




פרק שביעי: חשיבות התמיכה רגשית בחולות סרטן השד



בהשתתפות עו"ס אורית שפירא, פסיכואונקולוגית, מנהלת מחלקת שיקום ותמיכה של האגודה למלחמה בסרטן.

תקציר: האבחנה במחלת סרטן בכלל ובסרטן שד בפרט מטלטלת את עולמה של האישה החולה ושל בני משפחתה. בפרק זה נדבר על הרחבת היכולות הרגשיות של החולות , על שיח בשפה הרגשית, כהורים, כבני זוג ועל שיח עם הילדים. מהו חוסן רגשי ואיך ניתן לנהל את המשבר, שאינו רק אישי אלא גם משפחתי? על מערך הסיוע של האגודה לנשים שחלו בסרטן שד ועל קבוצות התמיכה, סיוע במימוש זכויות ועוד.



פרק שמיני: מיניות ודימוי גוף בחולות סרטן השד



בהשתתפות לנה קורץ אלמוג, מטפלת במיניות, האגודה למלחמה בסרטן.

תקציר: נשים המתמודדות עם סרטן השד מוצאות עצמן מתמודדות גם עם השפעת המחלה והטיפולים על הדימוי העצמי והמיניות. בפרק זה נדבר על כל מה שקשור בנושא חשוב זה שלעיתים נדחק הצידה –ההשפעה של סרטן השד והטיפול בו על קשרים מיניים וזוגיים, דימוי עצמי ודימוי גוף, משבר של בני הזוג, וכיצד ניתן לקבל סיוע מקצועי מהאגודה, ללא עלות, בהפיכת משבר להזדמנות, ובשיקום דימוי הגוף, שמירה על הפוריות והמיניות עקב המחלה והטיפולים.