לתרומה
חפש
מאגר המחקרים הקליניים באונקולוגיה בישראל
מחקרים קליניים - סרטן הדם והלימפה

מחקר שלב II בתווית פתוחה להעלאת ואישור מינון שלאחריו מחקר בקבוצות יחידות מקבילות להערכת הבטיחות והיעילות של מעכב ה-BTK MK-1026 (לשעבר ARQ 531) במשתתפים עם ממאירויות המטולוגיות שונות

עוד בנושא

מחקר שלב II בתווית פתוחה להעלאת ואישור מינון שלאחריו מחקר בקבוצות יחידות מקבילות להערכת הבטיחות והיעילות של מעכב ה-BTK MK-1026 (לשעבר ARQ 531) במשתתפים עם הממאירויות ההמטולוגיות CLL/SLL, התמרה על שם ריכטר, MZL, MCL, FL ו BTK

A Phase 2 Study to Evaluate the Safety and Efficacy of MK-1026 in Participants with Hematologic Malignancies

Protocol: 1026-003
MK-1026-003
2020-002324-36
NCT04728893

תאור המחקר

מחקר שלב II בתווית פתוחה להעלאת ואישור מינון שלאחריו מחקר בקבוצות יחידות מקבילות להערכת הבטיחות והיעילות של מעכב ה-BTK MK-1026 (לשעבר ARQ 531) במשתתפים עם הממאירויות ההמטולוגיות CLL/SLL, התמרה על שם ריכטר, MZL, MCL, FL ו BTK.
המחקר יתנהל בשני חלקים:

חלק 1  - קביעת הבטיחות והסבילות של MK 1026 ומינון מומלץ שלה עבור שלב 2 (RP2D).

חלק 2 - חלוקה לפי שלוש קבוצות מחקר להערכת שיעור התגובה האובייקטיבי (ORR) לאחר מתן MK-1026 בהתאם לקריטריונים שונים:

  • קבוצת משתתפים עם לוקמיה לימפוציטית כרונית (CLL) או לימפומה של לימפוציטים קטנים [SLL]) - עוקבות א'-ג'.
  • קבוצת משתתפים עם התמרה על שם ריכטר/ (RT) או לימפומה של תאי מנטל (MCL)/ לימפומה באזורים היקפיים (MZL)/ לימפומה פוליקולרית (FL) - עוקות ד'-ז'.
  • קבוצת משתתפים עם מקרוגלובולינמיה על שם ולדנסטרום (WM)): הערכת שיעור התגובה הכולל לאחר מתן MK-1026 על-פי הסדנה הבינלאומית על WM (IWWM) משנת 2014 בהערכה לפי סקירה מרכזית עצמאית - עוקבה ח'.




***להסבר על השלבים השונים של מחקרים קליניים בטיפול במחלת הסרטן***

תנאי קבלה עיקריים למחקר

  • משתתפים גברים או נשים, החל מגיל 18 שנים.
  • מצב תפקודי של 0 עד 2 על פי ECOG במהלך 7 הימים שלפני ההקצאה. תוחלת חיים של לפחות 3 חודשים, בהתבסס על הערכת החוקר. יכולת לבלוע ולעכל תרופה דרך הפה.
  • משתתפים חיוביים לאנטיגן פני שטח של הפטיטיס B (HBsAg) מתאימים אם הם קיבלו טיפול אנטי-נגיפי נגד HBV במשך לפחות 4 שבועות ויש להם עומס נגיפי בלתי ניתן לאיתור של HBV לפני ההקצאה האקראית.
  • משתתפים עם היסטוריה של זיהום HCV מתאימים אם העומס הנגיפי של HCV אינו ניתן לזיהוי בסינון. בעל תפקוד איברים מספק כמוגדר בפרוטוקול. 
  • חלק 1 וחלק 2 (עוקבות א' עד ג') יש אבחנה מאושרת של CLL / SLL. יש מחלת CLL/SLL פעילה מתועדת בבירור באופן שמאפשר התחלה בטיפול.
  • יש ביופסיה של ליבת הלימפה או כריתת הלימפה הניתנת להערכה עבור ניתוח סמנים ביולוגיים מארכיון או מתן ביופסיה טריה שהתקבלה בסינון (אופציונלי למשתתפים שנרשמים לחלק 1).
  • חלק 2 (עוקבות ד'-ז') יש אבחנה מאושרת לתגובה לטיפול קודם באחד מהבאים:
    עוקבה ד': התמרה על שם ריכטר לאחר הישנות או עמידות, לאחר קו טיפול קודם אחד לפחות.
    עוקבה ה': משתתפים עם MCL מאושרת מבחינה פתולוגית, המתועדת באמצעות ביטוי יתר של ציקלין D1 או t(11;14), לאחר הישנות או עמידות לכימו-אימונותרפיה ולמעכב BTK קוולנטי בלתי הפיך.
    עוקבה ו': משתתפים עם MZL (כולל MZL של הטחול, של קשריות הלימפה ומחוץ לקשריות הלימפה) לאחר הישנות או עמידות לכימו-אימונותרפיה ולמעכב BTK קוולנטי בלתי הפיך.
    עוקבה ז': משתתפים עם FL לאחר הישנות או עמידות לכימואימונותרפיה, לחומרים המווסתים את מערכת החיסון (כלומר, לנלידומיד וריטוקסימאב), ולמעכב PI3K/
  • בעלי מחלה ניתנת למדידה המוגדרת כנגע אחד לפחות שניתן למדוד במדויק בשני ממדים לפחות באמצעות סריקת CT ספירלית. יש ביופסיה של ליבת הלימפה או כריתת הלימפה הניתנת להערכה עבור ניתוח סמנים ביולוגיים מארכיון או מתן ביופסיה טריה שהתקבלה בסינון.
  • חלק 2 (עוקבה ח'): אבחנה מאושרת של WM; משתתפים לאחר הישנות או עמידות לכימו-אימונותרפיה ולמעכב BTK קוולנטי בלתי הפיך. יש מחלה פעילה המוגדרת כ- 1 מהבאים: תסמינים מערכתיים, ממצאים גופניים, חריגות בבדיקות מעבדה, מחלה נלווית.
  • מחלה ניתנת למדידה, העונה על: נגע אחד לפחות הניתן למדידה במדויק בשני ממדים לפחות באמצעות סריקת CT ספירלית (המדידה המינימלית חייבת להיות מעל 15 מ"מ בקוטר הארוך ביותר או מעל 10 מ"מ בציר הקצר); רמת IgM של 4500 גרם/דציליטר ומעלה; או הסתננות מח עצם של 70%.
  • יש ביופסיה של ליבת הלימפה או כריתת הלימפה הניתנת להערכה עבור ניתוח סמנים ביולוגיים מארכיון או מתן ביופסיה טריה שהתקבלה בסינון.
  • משתתפים גברים מסכימים להימנע מקיום יחסי מין הטרוסקסואליים או מסכימים להשתמש באמצעי מניעה במהלך תקופת ההתערבות ובמשך 12 יום לאחר המנה האחרונה של התערבות במחקר.
  • נשים משתתפות שאינן בהריון או מניקות זכאיות להשתתפות אם היא לא אישה עם פוטנציאל להרות, או אישה בעלת פוטנציאל להרות והיא משתמשת באמצעי מניעה יעיל ביותר או נמנעת מקיום יחסי מין הטרוסקסואלים בתקופת ההתערבות ולפחות 30 יום לאחר מנה אחרונה של התערבות במחקר.


מרכזים רפואיים בהם מתקיים המחקר ופרטי איש הקשר

מרכז רפואי רמב"ם, חיפה
חוקרת ראשית: ד"ר ריבה פיינמן
ליצירת קשר עם צוות המחקר: 04-7773426, y_glatt@rambam.health.gov.il


בית חולים העמק, עפולה

חוקר ראשי: ד"ר אריאל אביב

ליצירת קשר עם צוות המחקר: 04-6494052


מרכז רפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב)
חוקר ראשי: פרופ' יאיר הרישנו
ליצירת קשר עם צוות המחקר: 03-6947362, onco.research.referral@tlvmc.gov.il



מרכז רפואי שיבא, תל השומר, רמת גן

חוקר ראשי: ד"ר אוהד בנימיני

ליצירת קשר עם צוות המחקר: 03-5307845, Amit.Besser@sheba.health.gov.il



מרכז רפואי הדסה (קמפוס עין כרם), ירושלים
חוקר ראשי: ד"ר דוד לביא
ליצירת קשר עם צוות המחקר: 054-4933256, nemiro@hadassah.org.il


מרכז רפואי סורוקה, באר שבע
חוקר ראשי: ד"ר איתי לוי

ליצירת קשר עם צוות המחקר: 08-6403590





עודכן: נובמבר 2022



קישור לפרטי המחקר באתר המחקרים הקליניים mytrial של משרד הבריאות



בחזרה לדף המחקרים>>