|
|
אם כעושים כריתת שד אין צורך בהקרנות לשד? |
|
|
| |
|
|
סיגלית שלום רב,
פעמים רבות אפשר לוותר על קרינה אם מבצעים כריתת שד,
אולם לא תמיד - זה תלוי בגודל הגידול ומעורבות בלוטות הלימפה.
בברכה ובהצלחה,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
|
|
שלום לכן,
אני מחפשת המלצה מרכז טיפולי לאישפוז מלא באזור המרכז המספק טיפול שיקומי לחולל סרטן שד metastatic.
היא במצב בריאותי ירוד ובני משפחתה לא יודעים איך עוד לעזור לה מלבד למצוא עבורה מקום טיפולי מחבק.
האישה אינה תושבת הארץ ויש לה ביטוח דיויד שילד. אינה משוייכת לאף קופת חולים. היא מתגוררת בנתניה.
האם יש לכם המלצות למקום שיכול להתאים?
תודה רבה מראש,
דידי |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
אימי בת 84 מטופלת בכדורים ביולוגיים אייברנס נגד סרטן השד. היא קיבלה חיסון שני נגד קורונה לפני כחודש
רציתי לשאול אם ידוע עד כמה הוא יעיל עבורה? |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
קרוב לוודאי יעיל, ביחוד אם בוצע לפי ההמלצות.
בברכה,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
לפרופסורים שלום
אני מטופלת במרפאת השד בבית חולים השרון מקצועית למדי, אולם הרופאה היא כירורגית והיא מתנהגת בהתאם לסכין שהיא חותכת, לא נעים כלל. אני מבקשת לקבל המלצה לרופא/ה מקצועית וותיקה באזור המרכז שאוכל להמשיך את הביקורות לא חייב בית החולים.
כמו כן ביתי גם חוששת לגילוי זקוקה דחוף לרופאה טובה בקהילה אנא צרו קשר לעדכן תודה
נ.ב. מה צריך להמשך ביקורות אונקולוגיה או כירורגית השד?
צרו קשר לעדכן תודה |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
הפורום מבקש לספק מידע רפואי ולא המלצות. את המידע שאת מבקשת תוכלי לקבל במשרדי האגודה.
כל טוב,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
עברתי ניתוח חלקי ליפני כשנה .סובלת מכאבים חזקים בשד ה מנותח וגם כאבים גופניים ...גב תחתון כתפיים ובית ה שחי. הרופא תואנת ש הכול בסדר בבדיקה גופנית ו אני לא צריכה פט סיטי. ..גם אחותי עברה כריתה מלאה וגם בת דודה. הבדיקה גנטית יצא בסדר. מה דעתכם ? אני בת 73.אני דואגת. |
|
|
| |
|
|
שלום, כאב הוא תלונה מאוד שכיחה. כאב באזור המנותח הוא גם תלונה שכיחה. אך כאב יכול להיות סימן גם לבעיה, בעיקר אם מדובר בכאב חדש. אם את מוטרדת מהכאב, מומלץ שתחזרי לרופא שלך לצורך בדיקה והחלטה אם יש צורך בהמשך בירור.
בהצלחה, |
|
|
| |
|
|
שלום רב
עדיין לא התחסנתי
אני מטופלת אונקולוגית כמעט שנה.
סיימתי כימותרפיה בסוף מאי 2020 עברתי הקרנות ועדיין מטופלת בביולוגי עד סוף פברואר 21.
האם כדאי להתחסן כבר עכשיו האם זה יעיל לגביי ?
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
שלום,
באופן כללי מומלץ להתחסן. כדאי שתתיעצי עם האונוקלוג המטפל לגבי התזמון המתאים.
רפואה שלימה |
|
|
| |
|
|
פט סיטי יצא נקי ללא פתולוגיה
מישהו יכול להסביר מה זה אומר??
האם זה אומר שאין גרורות יותר?
ומה זה אומר ללא פתולוגיה??
תודה לעונים |
|
|
| |
|
|
שלום,
הכוונה היא שלא נראה ממצא שחשוד לגרורה. זאת בהנחה שהגידול עצמו כן נראה בפט (אלא אם הבדיקה בוצעה לאחר טיפול)
רפואה שלימה, |
|
|
| |
|
|
היי :)
במסגרת 5 יחידות הלימוד שלי בביולוגיה התבקשתי לעשות עבודת חקר.
במסגרת העבודה אנחנו בודקות את השפעתם של כל מיני גורמים על היווצרות סרטן השד, ולכן אנחנו מבקשות מכן את עזרתכן- במילוי השאלון הזה.
זהו שאלון קצרצר וברובו אמריקאי, ובכל זאת-תודה רבהרבהרבה!! זה עוזר מאוד
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1HJac5CosKCUN7Yr3ds5ZkU8915gOxLmx0DOx2GvFaAwbLw/viewform?usp=sf_link |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | שאלון חקר | |
|
| |
|
|
לאחר בדיקת ביופסיה התקבלו התוצאות -
ck7 her-2/neu
מישהו יכול בבקשה להסביר מה זה אומר. מה הדרגה/רמה וכמה חמור. תודה רבה |
|
|
| |
|
|
שלום,
השאלה לא ברורה, עדיף לצרף את התשובה כולה כדי שאפשר יהיה להתייחס
בברכה, |
|
|
| |
|
|
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1HJac5CosKCUN7Yr3ds5ZkU8915gOxLmx0DOx2GvFaAwbLw/viewform?usp=sf_link
היי :)
במסגרת 5 יחידות הלימוד שלי בביולוגיה התבקשתי לעשות עבודת חקר.
במסגרת העבודה אנחנו בודקות את השפעתם של כל מיני גורמים על היווצרות סרטן השד, ולכן אנחנו מבקשות מכן את עזרתכן- במילוי השאלון הזה.
(גם גברים יכולים לענות😆)
זה שאלון קצרצר וברובו אמריקאי, ובכל זאת-תודה רבהרבהרבה!! זה עוזר מאוד
אם תוכלו זה ממש יעזור אם תשלחו את זה למי שתרגישו בנוח כי ככל שיותר יענו על השאלון ככה יהיה לנו יותר על מה להתבסס🌸 |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | שאלון חקר | |
|
| |
|
|
שלום,
בעקבות כאבים בצידי שד שמאל ובית שחי פניתי להדיקת כירורג ואולטרסאונד שד
הכירוג לא זיהה במגע כלום
באולטרסאונד ראו גוש שעוקבים אחריו כבר 5 שנים ללא שינויי ומעסטות מפוזרות כל אלא נרשמו תחת birds 2
בנוסף ראו לינפה נפוחה
בלוטות עם קורטקס מעובה ללא מרכז שומני - birds 3.
ציינו שיתכן שבגלל החיסון באותה היד( אמרו לי שהם רואים את זה הרבה לאחר חיסון(
מצרפת את התשובה.
מאוד לחוצה לגהי הכאב ונלינפה הנפוחה - האם לפי הניראות של הלינפה אפשר לקבוע מה המקור לבעיה? האם החיסון יכול לייצר תגובה כזאת וכאב? |
|
קובץ תמונה נלווה: |  | |
|
| |
|
|
שלום גניה,
בהחלט יש דווחים על עליה בהדגמה של בלוטות לימפה בבית שחי שנראות לא תקינות וקשורות ככל הנראה לחיסון באותו הזרוע. אין אפשרות לקבוע לפי המראה אם מדובר בבלוטה תגובתית או פתולוגית. לאור ריבוי המקרים, אם אין חשד גבוה ממליצים בדרך כלל לעקוב ולא לפנות מייד לביופסיה. אם זו בלוטה תגובתית - המראה אמור לחזור לתקין.
אם את לא שקטה, מומלץ שתחזרי לרופא לבדיקה ולשקול המשך בירור.
בהצלחה,
|
|
|
| |
|
|
אמורה לעבור כריתה חלקית. הפלסטיקאית של הביה"ח המטפל אמרה שיש צורך בהתערבות של פלסטיקאית כדי למנוע עיוות.
טענה שאין אפשרות לתקן את העיוות על ידי הזרקת שומן בלבד. כי מהנסיון שלה או שהשומן נעלם או שהוא מתקשה ונהיה זיהום.
במקום זה מציעה לקיחת רקמה וכלי דם מהכפל של השד.
בכל האתרים אני רואה שמתארים כמשהו רגיל הזרקת שומן בכריתה חלקית. באמת זה לא אופציה מועדפת? |
|
|
| |
|
|
האם לאחר כריתת שד אין צורך בהקרנות לשד?
האם יש יתרון ביחס לכריתה חלקית מבחינת חזרת המחלה?
תודה
סיגלית |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
בהנחה שאינך נושאת מוטציה גנטית, התשובה היא לא .
יש מידע חדש לפין אפילו שימור שד וקרינה טוב יותר מכריתה.
כל טוב ובהצלחה,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
ראיתי פרסומים שיש טיפול שנקרא היפרתרמיה. הוא יעיל? האם יש מה להוסיף אותו בסרטן שד מקומי כטיפול משלים לטיפול הכימותרפי והקרינתי?
תודה |
|
|
| |
|
|
לא מתאים לטיפול משלים.
כל טוב,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
פרופסור ירושלמי שלום רב,
בת 52,סרטן שד הורמונלי חוזר לאחר 20 שנה מטופלת בטמוקסיפן כשנה וחצי .הפסקת ווסת לאחר הטיפול הכימוטרפי הראשון לפני כשנה ושמונה חודשים.
גם בסבב הראשון טופלתי בטמוקסיפן .
יש לי מיומה גדולה ברחם ותכננתי לבצע קריטת רחם ,אבל בבדיקה האחרונה אצל גינקולוג ,(לא אונקוגינקולוג) הבחין ב"ממצא מולטיציסטי באגן" ורשם שיש לבצע דחוף גם קריטת שחלות וחצוצרות.
אני לא נשאית brca.
אני מודאגת ויש לי הרגשה שעשיתי טעות שהתחלתי טיפול בטמוקסיפן שלפי הרגשה שלי גרם לשרירן הגדול ברחם ,בשימוש הקודם לפני 20 שנה.
האם ייתכן שגם עכשיו הממצא המולטיציסטי עקב הטמוקסיפן ? לא מעוניינת בקריטה השחלות.
האם לפי דעתך מומלץ להפסיק מיידית עם הטמוקסיפן ולעבור לתרופה מקבוצת ארומטאז ?
עקב הניסיון הרב שלך ,אשמח להתייחסות ממך ,
המון תודה
|
|
|
| |
|
|
לעיתים נדירות הטמוקסיפן גורם לציסטות שחלתיות בעיקר בנשים מווסתות.
מציעה לקבל ייעוץ ביחידה גניקואונקולוגית באחד מבתי החולים ולשמוע דעתם.
כל טוב ובהצלחה,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
א. האם אחרי שביצעו שימור והקרנות יש מעלה לבצע ביופסיה נוזלית באופן פרטי כדי לוודא שבאמת לא נשארו תאים סרטניים קטנים בשד. [כדי לבצע כריתה במידה וחלילה עדיין יש תאים סרטניים בביופסיה נוזלית]
ב. האם גם במקום שאין מעורבות של בלוטות הלימפה יש מקום לשקול ליתן ביטחון הקרנות לבית השחי למנוע התפתחות תאים מיקרוסקופיים שלא זוהו בביופסיה של בלוטת הזקיף.
תודה רבה רבה על המענה האדיב כאן!
נ.ב אבקש אם ניתן להתחשב בי ולא לענות לי בשבת. אני לא רוצה שבגלל השאלה שלי יגרם חילול שבת. תודה רבה. בתקוה להבנה.... |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
ביופסיה נוזלית משמשת אותנו במחלה גרורתית (וגם אז רק במקרים נדירים).
על פי רוב חלק מהבלוטות (level 1 ) מוקרנות גם הן כאשר מקרינים את השד בלבד.
בברכה ושבוע טוב,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
שלום
אני מטופלת ב-a-c ועכשיו טקסול, מרגישה חולשה וחוסר תאבון.
חברה הציעה לשמור עבורי חלב אם.
אשמח בבקשה לדעת, האם זה יכול להביא תועלת? האם יש מה להפסיד בלנסות?
תודה רבה |
|
|
| |
|
|
אנא פני לפורום רפואה אינטגרטיבית/משלימה.
כל טוב ובהצלחה,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
אימי מטופלת בתרופות רבות לסרטן שד גרורתי.
אייברנס כדורים.טיפול ביולוגי פרזנטה והרצפטין.כמו כן כל 3 שבועות זמורה.
עקב כך יש נטיה לדקירות ונימולים בגפיים.מטופלת בליריקה להפחתת הסימפטומים וכן קנאביס טיפות שהתחילה לפני כשבוע.לטענתה אין שיפור בהרגשה כלל.זאת למרות שהעלתה מינון של הליריקה לפני כשבוע.אימי במצוקה נוראית.מה ניתן לעשות להפחתת התחושות הללו? האם למישהו מהמתמודדות עברה דבר כזה ויש מענה אולי.אשמח לשמוע. |
|
|
| |
|
|
שלום רב,
ממליצה לפנות למרפאת כאב וכמובן לרופא המטפל , יש לציין כי התרופות שציינת אינן גורמות לתופעות המתוארות.
בברכת שבוע טוב,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
|
|
אני נמצאת בהליך תרומת ביצית.
התורמת שאנחנו מעוניינים בה רשמה שלסבתה היה סרטן רחם ואף עברה כריתת רחם (לפי הבנתנו מדובר בסבתא מצד האבא).
התורמת לא ביצעה בדיקת נשאות. אנחנו מאוד חוששים מהנושא הזה. ושוקלים לעבור לתורמת אחרת.
האם סרטן הרחם מועבר גנטית?
מה הסיכוי שזה יקרה?
יש קשר בין סרטן הרחם לסרטן השחלות?
תודה מראש על המענה
|
|
|
| |
|
|
שלום רב,
תורשה גנטית עוברת הן מצד האם והן מצד האב.
באופן פרקטי , תתקשי לדעתי למצא משפחות ללא סיפור של סרטן כזה או אחר.
אפשר לבקש שהתורמת תבצע בדיקת נשאות?
מרבית מקרי סרטן הרחם אינם קשורים לתורשה גנטית ואינם קשורים לסרטן שחלות.
כל טוב ובהצלחה,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
בהמשך לתשובתי
נשאיות המוטציה BRCA הן בעלות סיכוי גבוה יותר לפתח סרטן שחלות וסרטן השד. קיימים דווחים הקושרים נשאות זו עם עלייה קלה גם בסרטן הרחם. אולם כאמור הסיכוי למצא נשאות גנטית באישה עם סרטן הרחם נמוך .
בברכה ובהצחה,
פרופ' רינת ירושלמי |
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי לין חיפה שמחים להזמינכם/ן ליום עיון אונליין בנושא סרטן שד מתקדם, שיתקיים ביום 2.2.2021 בשעה 10:00. יום העיון מיועד לחולות ולבני/ות משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן | |
|
| |