|
|
תודה גדולה לאחות סטומה מאשה אירום שהגיעה אלינו בשבת בבוקר בהתראה של שעה וחצי כדי לפתור מצב סטומה שיצא משליטה.
השקט, הרוגע המקצועיות והנעימות הם מעל ומעבר למילים.
מאשה, שיהיו רבות כמוך.
גלעד
|
|
כתובת אינטרנט נלווית: | האתר של מאשה אירום - אחות סטומה | |
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי לין חיפה שמחים להזמינכם/ן ליום עיון אונליין בנושא סרטן שד מתקדם, שיתקיים ביום 2.2.2021 בשעה 10:00. יום העיון מיועד לחולות ולבני/ות משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן | |
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי הדסה שמחים להזמינכם/ן ליום עיון אונליין למחלימות מסרטן השד, שיתקיים ביום 4.2.2021 בשעה 17:00. יום העיון מיועד למחלימות מסרטן השד, ולבני/ות משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | לפרטים נוספים והרשמה לחצו כאן | |
|
| |
|
|
החלמתי מסרטן השד מסוג טריפל נגטיב, עברתי כימותרפיה ניתוח והקרנות.. האם אוכל לצרוך אבקת קולגן?
תודה רבה על התשובה,
בתאל |
|
|
| |
|
|
אבדוק זאת. למרות שלפי מה שאני מכירה את התוסף אין בעיה. |
|
|
| |
|
|
|
|
האגודה למלחמה בסרטן שמחה להזמינכם/ן למפגש אונליין ב- LIVE בנושא סרטן צוואר הרחם, שיתקיים בתאריך: 20 בינואר 2021 יום רביעי בשעה 10:00. ההשתתפות בחינם, אך יש להירשם מראש |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | לפרטים נוספים והרשמה | |
|
| |
|
|
ברמיסיה בעקבות סרטן השחלות. אחרי כימו והוצאת גידולים רחבים שהגיעו גם לקיבה. עולה יפה במשקל אבל עדין מאוד כחושה ורזה. המלצות ? |
|
|
| |
|
|
ראשית זה שאת במגמת עליה במשקל הוא מדד טוב מאוד.
בדרך כלל העליה היא איטית לעיתים כחצי קג בחודש.
ממחקרים נמצא כי ככל שמפסר הארוחות עולה כך עולה גם העליה במשקל ללא תלות בגודל הארוחה. 6-8 ארוחות נמצאו כיעילים ביותר.
לכן כדאי לאכול מעט כל פעם כדי לא לשבוע מדי לארוחה הבאה. ואז בכל מנה לאכול מזון דחוס תזונתית כלומר נפח קטן וערך קלורי גדול יותר. בדרך כלל מה שיכול לגרום לריכוז קלורי כזה זה תוספת שמן, טחינה, אגוזים טחונים, חמאת בוטנים/שקדים, שמנת, קרם קוקוס ועוד.
וכמובן מזון רפואי שהוא מזון יעודי לעליה ותמיכה במשקל במצבי מחלה ושיקום ממנה. כדאי וחשוב להתייעץ עם דיאטנים לצורך קבלת הנחיות, המלצות, טיפים ותפריטים אישיים ומונחים. |
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה אתכם למפגש LIVE
על כל מה שלא ידעתם על שיקום מקצועי בביטוח לאומי - לחולי סרטן ולמחלימים.
ב-13.1.21 בשעה 10:00 תעביר מילי שורצמן, מנהלת תחום שיקום בביטוח לאומי, הרצאה בזום על תנאי הזכאות לשיקום על אפיקיו הרבים: סיוע בהשתלבות בעבודה, אבחון מקצועי, מסלולי לימוד ועוד.
ההרצאה ללא עלות אך יש להירשם מראש.
|
|
כתובת אינטרנט נלווית: | להרשמה | |
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן שמחה להזמינכם/ן לימי עיון בנושא סרטן, ולמגוון הרצאות לחולים ומחלימים:
• ב- 27.12.20 בשעה 17:00 מומחי איכילוב במפגש live בנושא סרטן שלפוחית השתן.
לפרטים והרשמה לחצו כאן
• ב- 28.12.20 בשעה 10:00 יתקיים יום עיון של האגודה למלחמה בסרטן, עם טובי המומחים, בנושא סרטן הכבד.
לפרטים והרשמה לחצו כאן
• ב- 30.12.20 בשעה 11:30 יתקיים יום עיון של האגודה למלחמה בסרטן עם מומחי הדסה, בנושא גידולים נוירו אנדוקריניים.
לפרטים והרשמה לחצו כאן
• בין 4.1.21-8.3.21 האגודה למלחמה בסרטן מזמינה מחלימים ומחלימות ממחלת הסרטן, ואת בני משפחותיהם להצטרף לסדנת 'מחלימים לחיים בריאים' מחוז דרום. מטרת הסדנה לשפר את איכות החיים של המחלימים ושל בני משפחותיהם, להדריכם להמשך חיים בריאים ולעודד אותם לחזור לחיים פעילים ומלאים. ההרצאות יתקיימו אונליין. יש להרשם מראש.
לפרטים והרשמה לחצו כאן
|
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי סורוקה שמחים להזמינכם/ן ליום עיון אונליין בנושא סרטן שד שיתקיים ביום 5.1.2021 בשעה 11:00. יום העיון מיועד לחולות, מחלימות, ולבני משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | למידע ולרישום לחצו פה | |
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן והמרכז הרפואי שערי צדק שמחים להזמינכם/ן ליום עיון אונליין בנושא סרטן שד שיתקיים ביום 22.12.2020 בשעה 10:00. יום העיון מיועד לחולות, מחלימות, ולבני משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש |
|
כתובת אינטרנט נלווית: | למידע ולרישום לחצו פה | |
|
| |
|
|
שלום לימור
אני עומד להתחיל טיפולים כימותרפיים בלימפומה מסוג הודגקין ורציתי לדעת מה את ממליצה לאכול בתקופה הזו של הטיפולים ( שכמו שהבנתי מאנשים אחרים הטיפולים מחלישים לך את מערכת החיסון וגם גורמים לכל מיני תופאות לוואי כמו הקאות, בחילות, כאבי בטן)
מה את ממליצה לאכול בתקופה הזו כדי שיעזור לגוף ולמערכת החיסון להתמודד עם המחלה ועם הטיפולים ועם תופאות הלוואי של הטיפולים?
תודה רבה מראש |
|
|
| |
|
|
לתזונה במהלך הטיפולים יש מספר מטרות
מטרה ראשונה להקל, למנוע ולטפל בתופעות הלוואי השונות באם יש כתוצאה מהטיפולים. יש לטיפול בתופעות ערך בשמירה על מצב תזונתי תקין , סבילות לטיפול ושמירה על איכות חיים. וכאן נתן לתת המלצות שונות על בסיס תופעות לוואי כמו בחילות, כאבי בטן, פצעים בפה ועוד.
מטרה שניה הינה לשמור על הרכב גוף ומצב תזונתי תקין כלומר מניעה של ירידה במשקל , פגיעה במסת השריר והתפקוד. שכן בפגיעה כזאת תפגע גם יכולת התפקוד של מערכת החיסון, מסת השריר התומכת בתפקוד ועוד. תזונה כזו הינה בדרך כלל בעקרה תזונה ים תיכונית עשירה בירקות ופירות על פי הנתן, דגנים מלאים, שמנים אגוזים חלבוני רזים הקפדה על שתייה מספקת ועוד.
מצבים נוספים הינם מניעה של זיהומים אפשריים ממזון שיכולה במצבי של ירידה במערכת החיסון לגרום לפגיעה ומחלות זיהומיות שונות.
הבסיס הינו מזון ותזונה השלמה בתוספי מזון ומזון רפואי לפי הנדרש ובעקרו מותאם אישי ומשתנה כתלות במטופל, הטיפול, משך הטיפול ועוד. |
|
|
| |
|
|
כחודשיים אחרי ניתוח בחלחולת (עם סטומה) עדיין מקלפת עגבניות ומלפפונים, האם ניתן לעשות סלט עם חסה, פטרוזיליה,.אולי גם כרובית?
ולגבי פירות האם מותר ענבים, תאנים, פירות הדר - אשכוליות, תפוזים וכו'. ומה לגבי פיצוחים כמו אגוזים, קשיו, שקדים? ומה לגבי קטניות כמו שעועית חומוס, אפונה (ירוקה/יבשה) ?
תודה מראש ! |
|
|
| |
|
|
באם הסטומה פועלת באופן תקין כלומר כמות ומרקם ההפרשות ממנה מתאימה לאיזור בו הוצאה לדוגמה באיליאוסטומי מרקם דייסתי סמיך
בסטומה מהסיגמה כבר הפרשות במרקם מוצק ובצבע רגיל. לא רק שנתן אלא גם חשוב לחזור לצרוך ירקות, פירות וקטניות. חשוב להתחיל בהדרגה כלומר ירקות לא מקולפים קצוצים דק יש ללעוס היטיב. פירות להתחיל בכמות קטנה במיוחד פירות עם סיבים מרובים כמו פירות הדר. אגוזים אין בעיה חשוב ללעוס היטיב. לגבי קטניות כדאי להשרות / להנביט ולבשל היטיב להתחיל במנה קטנה ולהתקדם. חשוב להגיד שאחראי תוספת של מזונות חדשים יכול להיות שינוי בפעילות מערכת העיכול יותר תנועה וגם אולי יותר גזים. זו פעילות תקינה ובריאה ומראה על הסתגלות המעי למזון חדש. חשוב להמשיך לאכול ולהתנסות כדי להרגיל את מערכת העיכול למזון זה. חשוב וכדאי להייעץ עם הדיאטנית כדי להתקדם בבבטחה ולהגיע לתפריט מגוון עשיר ומזין. נתן להתייעץ עם דיאטניות מומחיות כמו דיאטניות גסטרו וכירורגיה יחד עם זאת אם הכל תקין דיאטנית מהקהילה תוכל ליעץ באופן מקצועי ואישי |
|
|
| |
|
|
שלום, אני איתן, בן 27, מחלים מסרטן האשכים. עברתי ניתוחים להסרת גידולים, ובנוסף מספר מחזורים של כימותרפיה. נכון להיום אני במעקבים ומרגיש טוב ולא נוטל שום תרופה. לפני הסרטן התאמנתי בסוגי ספורט שונים, אבל היום הכושר הגופני שלי רחוק מאוד מלהיות מה שהיה לפני. אומר את כל זה כדי לשאול איזה תפריט כדאי שאאמץ? מאילו מאכלים אני צריך להימנע יותר מאחרים? והאם יש מאכלים שכדאי שאקפיד לאכול? תודה |
|
|
| |
|
|
כיום אנו יודעים שלאחר טיפולים כימותרפים גם באם אין ירידה במשקל יש ירידה במסת השריר מה שתורם לעייפות, לתשישות לקושי לחזור לתפקוד מלא וכושר גם אחרי סיום הטיפול.
בדומה לתזונה של ספורטאים שמטרתה שמירה על מסת השריר גם כאן המשימה דומה. תזונה עשירה בירקות ופירות יחד עם מזונות חלבוניים רזים כמו ביצים, דגים, מוצרי חלב רזים, יוגורט , טופו וקטניות הינם שילובים מצויינים לארוחות עשירות בחלבון. מומלץ לשלב גם שמנים כמו שמן זית, טחינה אגוזים וגרעינים שונים יחד עם מנות מדודות של דגנים מלאים. תזונה דומה מאוד לזו הים תיכונית אבל בדגש על חלבונים במנות מרוכזות במשך היום. זה זמן מצוין להתייעץ עם דיאטן/ית לבנות תוכנית תזונתית אישית לשיקום והבראה |
|
|
| |
|
|
היי, אני מאוד אוהבת גוג'י ברי, ויודעת שהוא גם נחשב מאוד בריא, אבל אמרו לי להתייעץ, אז שואלת - אפשר לאכול אותו במהלך טיפולים כימותרפיים? האם זה מומלץ? תודה |
|
|
| |
|
|
ג'וג'י ברי כשמו כן הוא הינו פרי יער הגדל באסיה ונפוץ במטבח האייסתי הסיני, הקוריאני ועוד. בארץ מצוי בעקר בצורתו המיובשת. בדומה לפירות יער אחרים הוא עשיר בסיבים תזונתיים, בויטמינים ומינרלים נוגדי חמצון כמו ויטמין A וסלניום וכן ברכיבים צמחיים השייכים למשפחת הצבענים הסגולים שהינם נוגדי חמצון חזקים.
כפרי נתן לשלב אותו בתזונה וכן בהמהלך הטיפולים הוא בהחלט מומלץ כגוון לפירות בתפריט בדומה לפירות יער אחרים כמו חמוציות, תות שדה, אוכמניות פטל ועוד.
יש לו יתרוונות תזונתיים משמעותיים אך כאמור לא בלעדיים ביחס לפירות אחרים. בקיצור ההמלצה לגוון ובהנאה לשלב גם ג'וגי' ברי. |
|
|
| |
|
|
חודשיים לאחר הוצאת גידול מהרקטום ואני עם סטומה. היציאות די דלילות בין נוזליות לבין משחתיות. אני לא יודעת אם זה נקרא שלשול , אבל השקית מתמלאה לעיתים קרובות . (אני חושבת כמות של כוס בערך, לפעמים פחות, לפעמים יותר) הציעו לי לקחת אימודיום או סטופ-איט . מה דעתך?
|
|
|
| |
|
|
לפני חודשיים עברתי ניתוח להוצאת גידול מהמעי/חלחולת, ואני עם סטומה. מאז הניתוח ועד היום השקית של הסטומה מתמלאת במהירות, המרקם ברובו נוזלי ולעתים משחתי , כך שעושה רושם שכל מה שאני מכניסה לפה עובר מידית לשקית.
האם זה סביר? האם זה נקרא שלשול? האם אני צריכה לשנות את התזונה?
אהיה אסירת תודה על תשובה עניינית.
nurit.granot@gmail.com
|
|
|
| |
|
|
מרקם התוכן של הסטומה תלוי במיקום שלה
אם זו סטומה שיוצאת מהאיליאום כלומר מסוף המעי הדק התוכן הוא דייסתי סמיך אך לא מוצק . וכן יש טפטוף מתמשך אל השקית. תוכן כזה הוא טבעי לסוג זה של סטומה ולא קרוי שלשול
מוצק רך ואף קשה
בכל מקרה הדבר תלוי גם בתזונה. תוספת של סיבים שונים משיבולת שועל ירקות מבושלים כמו גזר, קישוא, תפוח עץ ובננה יוצרים מרקם סמיך יותר.
לאחר כחודשים באם אין בעיה יש לחזור לתזונה מגוונת מה שיכול להשפיע על התוכן ובהתאם נתן להיתייחס למצב.
מציע לפנות לדיאטנית אונקולוגית, גסטרו או כירורגית בקופת החולים או בבית החולים כדי להתאים תפרט מתאים ולענות על כל שאלה בנודע לתפקוד הסטומה |
|
|
| |
|
|
תודה על תשובתך המהירה.
האם ניתן לפנות אלייך?
|
|
|
| |
|
|
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון לנשים המתמודדות עם סרטן השד - "לחגוג את החיים" שיערך ביום שלישי, 20.10.20 החל מהשעה 10:00 בבוקר, און ליין בלייב. יום העיון מיועד לחולות, מחלימות ולבני משפחותיהן, והינו ללא תשלום! יש להירשם מראש. למידע ולרישום: https://tinyurl.com/y3wb5e7x |
|
|
| |
|
|
מה דעתך לגבי צום בכיפור לאשה שסיימה כימוטרפיה לפני 5 חודשים ועדיין מרגישה חלשה?. |
|
|
| |
|
|
אם זה חשוב לה. היא יכולה לעשות צום ממזון אך לשתות מים ותה אני מבינה שמבחינה הלכתית זה לא מוגדר כצום או לצום עד שמרגישה שקשה לה אני לא רב אבל בטוחה שאם לא מרגישה טוב נתן להימנע מצום השנה |
|
|
| |
|
|
היי, לאבא שלנו בן 76 יש סרטן בוושט בצמוד לקיבה. מתקשה לאכול ואיבד בחודשיים האחרונים כ16 ק"ג. הוא בטיפולי כימו (עבר כבר 2) ובקושי מתפקד (זקוק לסיעוד). אשמח לעזרה איך אפשר לעזור לו לשמור על משקל ובתקווה גם לעלות קצת. תודה רבה! |
|
|
| |
|
|
במצבים אילו אנו מנסים לתת מזון יותר נוזלי שהוא דחוס בקלוריות כך שגם אם אוכל מעט מקבל יותר קלוריות. חשוב לבנות תפריט ולכן יש לפנות לדיאטנית בבית החוללים בו מטופל היא תרכיב תפריט עם משקאות ושיקיים מועשרים באבקות בתוספת טחינה, פירות, גלידה ועוד וכמובן תמליץ על מזון רפואי שהוא מזון נוזלי מלא מומלץ לפנות בהקדם |
|
|
| |
|
|
שלום רב, אימי אובחנה כמתמודדת עם סרטן הלבלב שלב 3, והיא החלה טיפול כימותרפי שתכליתו הקטנת הגידול הסרטני והגעה לניתוח להסרת הלבלב. טרם הצלחנו לפגוש תזונאי אונקולוגי, ואני מעוניינת לדעת אלו מזונות מומלצים לשימור המשקל וסיוע בהתחזקותה במהלך הטיפול הכימותרפי. קראנו מחקרים מסוגים שונים המציעים סך של המלצות, לעתים אף סותרות, ואשמח להבין מהם המזונות המותרים. היא מטופלת ב-FOLFIRINOX. תודה מראש, גלית |
|
|
| |
|
|
היעוץ התזונתי במהלך טיפול הינו מותאם אישית ובודאי בסרטן מהסוג הזה הוא תלוי בתועפות הלוואי, מדדי סוכר, ספיגת המזון ועוד וזה משתנה מאדם לאדם לכן יש קושי להמליץ במצב זה ויש חשיבות רבה להגיע לדיאטן במצבים אילו אנו משלבים ארוחות קטנות לעיתים קרובות וכן מזון רפואי יעודי כעקרון יותר חשוב לדבר על מה אפשר ולא מה אסור שכן הרצון הוא להגדיל ככל הנתן את כמות המזון הנצרכת אך כמובן תוך התאמה למטופל. באיזה בית חולים אמא מקבלת את הטיפול |
|
|
| |